مراقبت از پوست

درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت

از بین تمام مشکلات عجیب و غریب پوستی که ممکن است تجربه کنید، پوست پوست شدن صورت ممکن است یکی از آزاردهنده‌ترین آن‌ها باشد. برای افرادی که آرایش می‌کنند، پوشاندن پوسته‌های صورت سخت است. علاوه براین، آرایش کردن می‌تواند این مشکل پوستی را تشدید کند. گاهی اوقات حتی استفاده از مرطوب کننده و آبرسان هم این مشکل را حل نمی‌کند، چراکه پوسته پوسته شدن صورت می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از خشکی پوست گرفته تا مشکلات جدی‌تر. درنتیجه به درمان‌های متفاوتی هم نیاز خواهد داشت. اما علت این پوسته ریزی صورت چیست؟ چطور می‌شود آن را پیشگیری یا درمان کرد؟ اگر به‌دنبال راه‌های درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت خود هستید، تا انتهای این مطلب از مجله خانومی با ما همراه باشید.

علت پوسته پوسته شدن صورت

به‌طور معمول، بدن شما هر روز حدود 30000 تا 40000 سلول پوست را از دست می‌دهد و آن‌ها را با سلول‌های جدید جایگزین می‌کند. شما رشد سلول‌های پوستتان را احساس نمی‌کنید و قاعدتاً نباید هیچ‌گونه ریزش یا علت پوسته پوسته شدن صورت را مشاهده کنید. علت پوست پوست شدن صورت، معمولاً نتیجه خشکی، نوعی التهاب در زیر پوست یا چیزی است که پوست با آن تماس پیدا کرده است.

لایه بیرونی پوست شما حاوی ترکیبی از سلول‌های مرده پوست و چربی‌های طبیعی است که به آن کمک می‌کنند تا رطوبت را در خود نگه دارد. اگر این لایه آسیب ببیند و رطوبت از پوست خارج شود یا اگر فرآیند تجدید سلول‌های پوست شما از روند طبیعی خارج شود، ممکن است پوست پوست شدن صورت را تجربه کنید. هوای سرد و حمام کردن با آب داغ هم می‌تواند علت پوسته پوسته شدن صورت در فصل زمستان باشد.

افزایش سن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مواد شیمیایی خشن، مصرف بعضی داروها و بعضی بیماری‌ها مثل اگزما، پسوریازیس، درماتیت آتوپیک، دیابت، کم‌کاری تیروئید و خشکی پوست (زروزیس کوتیس)، همگی می‌توانند از انواع علت پوسته پوسته شدن صورت باشند. اما راه های درمان پوسته پوسته شدن صورت چیست؟

بیشتر بخوانید: درمان سریع خشکی پوست

راه‌های درمان پوسته پوسته شدن صورت

پوسته ریزی صورت را می‌توان با ترکیبی از درمان‌های خانگی، استفاده از محصولات مراقبت پوست و دارو برطرف کرد. بیش‌تر درمان‌های خانگی بر پیش‌گیری تأکید دارند، اما شما می‌توانید از محصولات مراقبت پوست، هم برای پیش‌گیری و هم برای درمان قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست صورت استفاده کنید. اما برای این‌که بتوانید مشکل خود را حل کنید، ابتدا باید دلیل آن مشخص شود.

اگر بیماری پوستی جدی‌تری مثل درماتیت آتوپیک، ایکتیوز یا پسوریازیس دارید، پزشک ممکن است علاوه بر مراقبت‌های خانگی، استفاده از کرم، پماد یا درمان‌های دیگر را تجویز کند. گاهی اوقات خشکی پوست منجر به درماتیت می‌شود که نتیجه آن قرمزی و خارش پوست است. در این موارد، درمان ممکن است شامل لوسیون‌های حاوی هیدروکورتیزون باشد.

درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت

اگر پوست شما ترک بخورد، ممکن است پزشک برای جلوگیری از عفونت، پانسمان مرطوب تجویز کند. به‌هرحال برای موارد جدی، به هیچ عنوان نباید خوددرمانی کنید، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید و درمان این عارضه پوستی را تحت‌نظر پزشک ادامه دهید. اما کارهایی هست که می‌توانید برای درمان قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست صورت که ناشی از خشکی است، انجام دهید.

1. اجازه دهید پوستتان کمی استراحت کند

اگر پوست شما در حال پوسته پوسته شدن است، تا جایی که می‌توانید از دست زدن به آن خودداری کنید. می‌دانیم وسوسه می‌شوید که این پوسته‌ها را با آرایش بپوشانید، اما باور کنید احتمال این‌که آرایش بتواند این وضعیت را پنهان کند، چندان زیاد نیست. علاوه‌براین، استفاده از لوازم آرایشی می‌تواند پوست شما را خشک و مشکل آن را دوچندان کند.

2. از مرطوب‌ کننده استفاده کنید

مرطوب‌کننده‌ها برای جلوگیری از خروج رطوبت، پوست شما را مهروموم می‌کنند. چند بار در روز و بعد از حمام از کرم مرطوب‌کننده استفاده کنید. مرطوب‌کننده‌های غلیظ‌تر درمان قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست صورت هستند و عملکرد بهتری برای شما خواهند داشت. بلافاصله بعد از حمام از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید و پوست خود را به آرامی با حوله تمیز و لطیف خشک کنید تا مقداری رطوبت روی آن باقی بماند. این راهکار ساده درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت است.

در عرض چند دقیقه پس از حمام کردن، از کرم یا لوسیون مرطوب‌کننده استفاده کنید تا رطوبت پوست را تامین کنید. محصولی که پترولاتوم یکی از سه ماده اصلی تشکیل‌دهنده آن باشد، مثل وازلین، ممکن است گزینه بهتری باشد. محصولات حاوی گلیسیرین، اسید لاکتیک یا اوره هم ممکن است، کمک کنند. استفاده از کرم یا لوسیون درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت است که زحمت زیادی هم ندارد.

استفاده از مرطوب کننده برای جلوگیری از پوست پوست شدن صورت

بهتر است از لوازم آرایشی حاوی مرطوب‌کننده استفاده کنید. اگر پوست شما بسیار خشک است، می‌توانید زمانی‌که پوستتان هنوز مرطوب است، از روغن پوست یا حتی روغن بچه استفاده کنید. روغن قدرت ماندگاری بیش‌تری نسبت به کرم‌های مرطوب‌کننده دارد و از تبخیر آب از سطح پوست شما جلوگیری می‌کند. برای خرید بهترین و با کیفیت‌ترین لوازم آرایشی می‌توانید به سایت خانومی مراجعه کنید.

3. از آب داغ استفاده نکنید و مدت زمان حمام کردنتان را محدود کنید

حمام کردن طولانی‌مدت یا حمام کردن با آب داغ، چربی طبیعی پوست را از بین می‌برد جزو انواع علت پوست پوست شدن صورت است. مدت زمان حمام کردن یا دوش گرفتن خود را به 5 تا 10 دقیقه محدود کنید و با آب گرم حمام کنید، نه آب داغ.

4. از صابون‌هایی که پوستتان را خشک می‌کند، دوری کنید

بهتر است از کرم‌های پاک‌کننده یا پاک‌کننده‌های ملایم پوست مثل ژل‌های حمام که مرطوب‌کننده هم هستند، استفاده کنید. اگر همچنان ترجیح می‌دهید از صابون استفاده کنید، صابون‌های ملایمی را انتخاب کنید که دارای روغن و چربی هستند. از مواد شوینده حاوی دئودورانت، آنتی باکتریال، رایحه غیرطبیعی و الکل خودداری کنید چون مواد حاوی این موارد علت پوست پوست شدن صورت هستند.

5. هوا را مرطوب نگه دارید

هوای گرم و خشک، آن هم داخل خانه می‌تواند پوست حساس شما را خشک کند و خارش و پوسته پوسته شدن آن را تشدید کند. یک دستگاه مرطوب کننده خانگی برای مرطوب کردن هوای درون خانه تهیه کنید یا به روش سنتی یک ظرف آب را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب آن آرام‌آرام بخار شود و هوا را مرطوب نگه دارد. همین راهکار ساده می‌تواند درمان قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست صورت باشد.

7. الیافی را انتخاب کنید که با پوست شما مهربان‌تر هستند

الیاف طبیعی مثل نخ و ابریشم به پوست شما اجازه تنفس می‌دهند. اما پشم، اگرچه طبیعی است، ولی می‌تواند حتی پوست معمولی را تحریک کند. ملحفه‌های خود را از بین الیاف مهربان‌تر انتخاب کنید و لباس‌های خود را هم با مواد شوینده بدون رنگ یا عطر بشویید، چرا که هر دوی این مواد می‌توانند پوست شما را تحریک کنند. استفاده از پارچه مناسب درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت است که از زمان‌های گذشته رایج و مورد توجه بوده و همیشه پارچه‌های نخی و الیاف طبیعی انتخاب اول مادربزرگ‌ها در دوخت لباس و ملحفه بوده.

8. آب زیاد بنوشید

شاید اگر بگویند بهترین درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت نوشیدن آب است اغراق نباشد. نوشیدن آب کافی در طول روز می‌تواند به هیدراته نگه داشتن پوست و جلوگیری از پوست پوست شدن صورت کمک کند. نوشیدن آب زیاد برای جلوگیری از کم‌آبی بدن در افرادی که دچار آفتاب‌سوختگی شده‌اند، اهمیت ویژه‌ای دارد. آفتاب‌سوختگی مایعات را از بدن خارج می‌کند. درست است که انواع ماسک‌ صورت یک راه مؤثر برای هیدراته نگه داشتن سلول‌های پوست شما هستند، اما نوشیدن آب زیاد هم باعث می‌شود که پوست رطوبت مورد نیاز خود را از درون هم دریافت کند.

ماسک خواب صورت و گردن 50میل
ژنو بایوتیک

ماسک خواب صورت و گردن 50میل

5%
548,800 521,360
تومان

درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت

خبر خوب این است که برای درمان خشکی پوست خود لزوماً نیازی به مراجعه به متخصص پوست ندارید؛ البته اگر مشکل شما فقط خشکی پوست باشد و نه چیزی جدی‌تر. ماسک خانگی برای رفع پوسته پوسته شدن صورت هم می‌توانند مثل ماسک‌های صورت و مرطوب‌کننده‌ها برای درمان پوسته پوسته شدن پوست صورت مفید باشند.

ماسک آووکادو

ماسک خانگی آووکادو یکی از انواع ماسک خانگی برای رفع پوسته پوسته شدن صورت است. نصف آووکادو را پوره کنید و آن را با 1 قاشق چایخوری روغن زیتون مخلوط کنید. اگر پوستتان خیلی خشک است، می‌توانید 1 قاشق غذاخوری عسل هم به این ترکیب اضافه کنید و یک ماسک خانگی برای رفع پوسته پوسته شدن صورت بسازید که معجزه می‌کند. ماسک را روی صورت خود بزنید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و بعد صورتتان را بشویید. پوست شما باید احساس رطوبت داشته باشد، اما می‌توانید با استفاده از مرطوب‌کننده معمولتان، اثرات آبرسانی ماسک را دو برابر کنید.

ماسک خانگی برای رفع پوسته پوسته شدن صورت

روغن نارگیل و کره کاکائو

روغن نارگیل برای استفاده روزمره در زمستان ایده‌آل است. به سادگی قبل از آرایش روزانه، مقداری از آن را به پوستتان بزنید و اضافه آن را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. این ترکیب به‌عنوان پرایمر و برای زیرسازی عالی عمل می‌کند و پوست فوق العاده خشک را هیدراته نگه می‌دارد. برای رطوبت‌رسانی بیش‌تر و تولید ماسک خانگی برای رفع پوسته پوسته شدن صورت، روغن نارگیل را با کره کاکائو و روغن زیتون مخلوط کنید و ماسک خانگی برای رفع پوسته پوسته شدن صورتتان را بسازید. به‌خاطر داشته باشید که روغن نارگیل در نهایت یک روغن است و بنابراین کودوژنیک است، یعنی منافذ پوست را مسدود می‌کند. اگر پوست چرب دارید یا مستعد جوش هستید، بهتر است از این دستور صرف نظر کنید.

درمان خانگی پوسته پوسته شدن صورت با ماسک خیار و آلوئه ورا

احتمالاً از آلوئه ورا برای تسکین پوست آفتاب‌سوخته استفاده کرده‌اید. هیچ ماده طبیعی مثل آلوئه ورا پوست را التیام نمی‌بخشد.. می‌توان از آن برای برای درمان خشکی پوست‌های سالم استفاده کرد. به‌عنوان یک مزیت اضافه، خیار موجود در این دستور خواص خنک‌کنندگی و پاک‌کنندگی بی‌نظیری دارد و جزو انواع ماسک خانگی برای رفع پوسته پوسته شدن صورت است.

نصف یک خیار را به‌صورت ورقه‌ای برش دهید. این برش‌ها را در مخلوط‌کن بریزید تا آبکی شود. 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را به خیارهایتان اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. حالا این خمیر را به‌طور یکنواخت روی صورت خود ماساژ دهید. بعد از نیم ساعت، ماسک را با آب خنک بشویید و پوست خود را با یک حوله نرم خشک کنید. به این شکل ماسک خانگی برای رفع پوسته پوسته شدن صورت ساخته‌اید که بسیار ساده است اما تاثیری چشمگیر دارد.

ماسک خیار و آلوئه ورا

ماسک برای پوسته پوسته شدن صورت

یکی از روش‌های موثر درمان قرمزی و پوسته پوسته شدن صورت به‌خصوص وقتی براثر خشکی باشد، استفاده از کرم، ژل، سرم و ماسک است. در ادامه چند مورد از محصولاتی که برای درمان پوست پوست شدن صورت موثر هستند را معرفی می‌کنیم:

واتر ژل آبرسان صورت نوتروژینا

این واتر ژل همان‌طور که از نامش پیداست بافت ژلی و سبک دارد و با مرطوب کردن پوست به درمان قرمزی و پوسته پوسته شدن صورت کمک می‌کند و البته باعث حفظ طراوت و شادابی و جوانسازی پوست هم می‌شود. ویژگی مثبت دیگر این محصول بدون الکل بودن آن است.

واتر ژل آبرسان صورت نوتروژینا

کرم مرطوب‌کننده و آبرسان سیمپل

کرم مرطوب‌کننده سیمپل، مرطوب‌کننده‌ای قوی است که باعث نرمی و لطافت پوست می‌شود. همچنین بافت سبک این کرم باعث می‌شود به سرعت جذب شود. همچنین در تولید این محصول الکل یا پارابن به کار نرفته که باعث می‌شود گزینه‌ای عالی برای درمان پوست پوست شدن صورت باشد.

کرم مرطوب‌کننده و آبرسان سیمپل

سرم هیالورونیک اسید بالانس

این سرم با آبرسانی عالی به پوست باعث ترمیم سلول‌های آسیب دیده پوست می‌شود و به بازسازی و تولید کلاژنه کمک می‌کند و در یک کلام مرطوب‌رسانی عالی برای پوست‌های خشک است. کسانی که پوست خشکی دارند علاوه بر پوسته پوسته شدن صورت، از مشکلات دیگری مثل خطوط پوستی رنج می‌برند. این محصول با مرطوب کردن پوست باعث از بین رفتن این خطوط و جوانسازی پوست می‌شود. همچنین این محصول که ساخت ایران است تحت لیسانس انگلستان تولید می‌شود و کیفیت بالایی دارد.

سرم هیالورونیک اسید بالانس

ماسک صورت ژلی آبرسان هیدرودرم

به جز کرم ماسک‌های صورت هم تاثیر به‌سزایی در درمان قرمزی و پوسته پوسته شدن صورت دارند. ماسک ژلی هیدرودرم که حاوی موادی مثل عصاره‌ی کاکتوس، آویشن، بابونه و لیکوریس است کم‌آبی و خشکی پوست را تا حد زیادی درمان می‌کند. مرطوب کردن پوست با ماسک برای پوسته پوسته شدن صورت درمانی قوی است و پوست را جوان و شاداب می‌کند.

ماسک صورت ژلی آبرسان هیدرودرم

ماسک صورت رینوزیت

ماسک صورت رینوزیت با عصاره خیار یکی از بهترین درمان‌های پوسته پوسته شدن صورت است. عصاره‌های طبیعی و ویتامین‌های این ماسک برای پوسته پوسته شدن صورت درمانی فوق‌العاده است و همچنین عصاره خیار در ایجاد حس خنکی پوست هم نقش دارد. مزیت دیگر این ماسک به جز رطوبت‌رسانی و جوان‌سازی، کاهش تیرگی‌های پوست و روشن و شفاف کردن آن است.

ماسک صورت رینوزیت

در کنار این ماسک‌ها نمی‌توان از  تاثیر و فواید ماسک صورت خانگی برای پوست غافل شد.

درمان فوری پوسته پوسته شدن صورت

وقتی حرف از پوست و درمان عارضه‌های آن می‌شود، درمان فوری شاید کمی رویایی باشد اما راهکارهایی وجود دارد که درمان عارضه‌های پوستی را تسریع می‌کند. برای درمان سریع پوسته پوسته شدن صورت هم راهکارهای زیر کمک می‌کند:

  • پرهیز از کندن پوسته پوسته‌های صورت
  • پرهیز از خاراندن پوست
  • استفاده از کرم‌های ضدآفتاب مناسب
  • استفاده نکردن از آب داغ هنگام استحمام
  • نوشیدن آب کافی در طول روز
  • مصرف موادغذایی حاوی ویتامین بی
  • استفاده نکردن از کرم‌ها، لوسیون‌ها و مواد آرایشی بی‌کیفیت
  • استفاده از ماسک‌های خانگی
  • خوردن میوه و سبزیجات تازه
  • کاهش فست‌فود و مواد سرخ کردنی در برنامه غذایی

پوست پوست شدن صورت گاهی در اثر هوای خشک یا آفتاب‌سوختگی ایجاد می‌شود. مرطوب‌کننده و ماسک‌های خانگی اغلب می‌تواند به بازیابی سلامت پوست کمک کند و درمان سریع پوسته پوسته شدن صورت باشد. در بعضی موارد، پوسته پوسته شدن نشانه یک بیماری پوستی یا مشکلات دیگر در بدن است و نیازمند درمان‌های جدی‌تر خواهد بود. اگر پوست پوست شدن صورت شما به درمان‌های خانگی پاسخ نمی‌دهد یا باعث ناراحتی شما می‌شود، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 4 / 5. مجموع آرا: 12

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا