اخبار سلامتی و زیباییمادر و کودک

خواص درمانی و کاربردهای خوردن سیاه دانه در بارداری

آیا مصرف سیاه دانه در بارداری مضر است؟

سیاه دانه در بانوانی که به هنگام بارداری، به دیابت مبتلا می‌شوند، تاثیرات مفیدی دارد. کنترل قند خون در این بازه زمانی، یکی از تاثیرات مثبت سیاه دانه است. البته در بسیاری از مراجع درمانی، استفاده بیش از اندازه از سیاه دانه خوراکی را به منزله‌ی خدشه‌دار شدن سلامت مادر و جنین می‌دانند. در کل، سیاه دانه برای بارداری مضر نیست. در صورتی که سیاه دانه در سه ماهه اول بارداری مصرف شود، سلامت مادر و جنین به خطر خواهد افتاد. در مقابل، اگر سیاه دانه در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری مصرف شود، اثرات مثبت زیادی از خود به جای می‌گذارد. 

خواص سیاه دانه در بارداری

سیاه دانه و خواص آن برای دوران بارداری همانند یک داروی مسکن است. تسکین درد رحم به هنگام زایمان، یکی از خواص روغن سیاه دانه برای زنان باردار می‌باشد. مصرف سیاه دانه در سه ماهه سوم بارداری موجب می‌شود که دردهای کاذب رحم به شدت کاهش پیدا کند. اگر زمان زایمان مادر در ماه‌های زمستانی باشد، با مصرف خوراکی سیاه دانه یا روغن سیاه دانه، احساس سردی نمی‌کند. چون طبع سیاه دانه گرم و خشک است، میزان گرمای بدن افزایش پیدا می‌کند. سپس ریسک ابتلا به سرماخوردگی در مادر و کودک به شدت کاهش می‌یابد. کرم‌ها و لوسیون‌های بهداشتی که حاوی عصاره سیاه دانه هستند، بافت چربی پوست را بعد از استحمام، گرم نگه می‌دارند. 

آشنایی با انواع مولتی ویتامین بارداری و نحوه مصرف آن‌ها، به تقویت جسمانی مادر و کودک کمک بسیاری می‌کند.

1. کنترل فشار خون:

اضافه وزن، کم تحرکی و استرس از عواملی هستند که در زنان باردار مشاهده می‌شوند. این نشانه‌ها، نشانه‌های افزایش فشار خون هستند. حتی اگر زن باردار قبل از بارداری خود، هیچ گونه نشانه‌ای از افزایش فشار خون در خود نداشته باشد، تعادل فشار خون در هنگام بارداری از بین می‌رود. به همین خاطر، نیاز است تا زن باردار از مواد غذایی استفاده کند که فشار خون بدن کاهش یابد. مصرف سیاه دانه در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری می‌تواند از فشار خون زیاد، بکاهد. این خواص از سیاه دانه را می‌توان همانند خواص داروی کاپتوپریل براس کاهش فشار خون دانست. 

2. افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن:

احتمال کاهش چشمگیر پروتئین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها به هنگام بارداری؛ بسیار زیاد است. سیاه دانه می‌تواند پروتئین‌ها و آنتی اکسیدان‌هایی را که در بدن زن باردار، کاهش یافته است، جبران کند. چون سیاه دانه منبع غنی از این دو نوع عنصر حیاتی و مهم می‌باشد. 

3. جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی:

رسوب چربی‌های حیوانی و کمبود مواد غذایی فیبردار در رژیم غذایی زن باردار می‌تواند رگ‌های قلبی را ببندد. آنتی اکسیدان‌هایی که در سیاه دانه وجود دارد، احتمال رسوب کلسترول بد را در دیواره رگ‌های خونی به حداقل می‌رساند. در صورتی هم که مقدار زیادی کلسترول بد در دیواره رگ‌های خونی رسوب کرده باشد، سیاه دانه می‌تواند آن‌ها را بزداید. 

4. حفاظت از سلامت کبد:

عارضه کبد چرب در بارداری می‌تواند بر روی سلامت سایر اعضای دستگاه گوارش و حتی تنفس هم تاثیرات منفی بگذارد. این عارضه تنها در موارد کم و نادر رخ می‌دهد. اما با این حال، مصرف سیاه دانه می‌تواند مانع از بروز نشانه‌های ابتلا به کبد چرب در بارداری شود. 

5. بهبود خلق و خوی زن باردار:

سیاه دانه بعنوان یک ماده مغذی و انرژی زا در بدن شناخته می‌شود. این ماده غذایی در سه ماهه دوم بارداری می‌تواند سوخت و ساز و سرعت انجام آن‌ها را در بدن زن باردار افزایش بدهد. در صورتی که انرژی بدن زن باردار تامین شود، افکار و احساسات منفی آن‌ها رفع می‌شود. به طوری که زن باردار، هیچ اضطراب و افسردگی درون خود احساس نمی‌کند.

6. محافظت از عملکرد کلیه‌ها:

در اواخر دوران بارداری ممکن است تحرک زن باردار از ماه‌های پیشین، کمتر شود. در این شرایط، احتمال بروز نشانه‌های سنگ کلیه بسیار زیاد است. زیرا، بی تحرکی فرد موجب می‌شود که استخوان‌ها، کلسیم‌های زیادی را از دست بدهند. با تجمع تدریجی کلسیم در کلیه‌ها، سنگ کلیه بوجود می‌آید. مصرف سیاه دانه پس از بروز نشانه‌های اولیه سنگ کلیه در بدن زن باردار، رگ‌های ورودی به کلیه را باز می‌کند. در صورتی که سنگ کلیه در زن باردار درمان نشود، احتمال سقط جنین یا آسیب به بافت‌های سالم بدن مادر، زیاد است. 

7. افزایش تمرکز در نوزاد:

امگا 3 موجود در سیاه دانه بر روی جنین هم تاثیرگذار است. اگر مقدار امگا 3 در بدن زن باردار، پیش از زایمان به اندازه کافی وجود داشته باشد، تمرکز و یادگیری نوزاد پس از تولد بیشتر خواهد بود. غیر از این، مصرف سیاه دانه در این زمان می‌تواند از پرخاشگری و رفتارهای ناهنجار را در کودک در آینده بکاهد.  

8. جلوگیری از افسردگی بعد از زایمان:

به طور کلی، امگا 3 در ساختار گوشت ماهی وجود دارد. اما این ماده معدنی و ارزشمند در سیاه دانه هم وجود دارد. خانم‌های باردار در سه ماهه سوم بارداری خود باید مقدار زیادی امگا 3 در بدن خود داشته باشند. در صورتی که مقدار امگا 3 در بدن مادر باردار وجود نداشته باشد، احتمال ظهور بیماری‌هایی نظیر افسردگی پس از زایمان وجود دارد. خواص سیاه دانه برای زن باردار همانند خواص ماهی و فرآورده‌های دریایی برای این دسته از افراد است. 

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 2.9 / 5. مجموع آرا: 9

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا