مراقبت از پوست

لیزر Co2 چیست؟ همه چیز درباره لیزر فرکشنال

جوانی، شادابی و طراوت پوست، در گذر زمان کاهش می‌یابد. جوش‌ها، زخم‌ها و اسکارها، بافت زیبا و یک‌دست پوست را تخریب می‌کنند. در این شرایط، علاوه بر استفاده از انواع لوازم آرایشی و مراقبتی برای افزایش سلامت پوست، یافتن یک روش موثر برای بازگرداندن شادابی و طراوت آن، معجزه‌ای شیرین است. لیزر Co2، همان درمان شگفت‌انگیزی است که می‌تواند پوست را به اوج جوانی بازگرداند. حالا اگر دقیقا نمی‌دانید که لیزر Co2 چیست، چه کاربردهایی دارد، در چه شرایطی مورد استفاده قرار می‌گیرد و البته چه عوارض جانبی احتمالی دارد، همراه ما بمانید تا تمام این موارد مهم را با هم بررسی کنیم.

لیزر Co2 چیست و چه کاربردهایی دارد؟

در پاسخ ساده به سوال لیزر Co2 چیست باید بگوییم که لیزر Co2 یا لیزر فرکشنال، یک روش درمانی است که در طی انجام آن، سطحی‌ترین لایه پوست توسط امواج از بین می‌رود. با استفاده از این روش درمانی، لایه‌های زیرین به هیچ‌ عنوان آسیب نمی‌بینند و تنها سلول‌های سطحی، حذف می‌شوند. پس از آن است که پوست برای بازسازی خود، یک لایه جدیدتر، سالم‌تر و قوی‌تر می‌سازد.

در طی فرآیند لیزر Co2، دستگاه لیزر امواجی با طول 10600 نانومتر از خود ساطع می‌کند. آب میان‌بافتی و درون‌سلولی، این طول موج را به خود جذب کرده و در نتیجه این فرآیند، لایه سطحی پوست از بین می‌رود. با از بین‌رفتن سطحی‌ترین لایه پوست، لایه‌های زیرین برای ساخت سلول‌های جدید، فعال می‌شوند.

لیزر فرکشنال

این شرایط به تولید و ترشح کلاژن، منجر خواهد شد. کلاژن یک پروتئین بسیار مهم و ضروی در بدن است که فواید مختلفی دارد و یکی از مهم‌ترین آن‌ها، تقویت ساختار و بافت پوست است. اگر دقیقا نمی‌دانید که این پروتئین چیست و چه کاربردهای گوناگونی دارد، مطلب کلاژن چیست، اطلاعات خوبی در اختیار شما خواهد گذاشت.

پس از دوره نقاهت و با از بین‌رفتن سلول‌های پیر و قدیمی، سلول‌های قوی و تازه پوست ظاهر می‌شوند. این لایه جدید پوستی معمولا منعطف‌تر و شاداب‌تر است. Co2 لیزر در چند مدل مختلف انجام می‌شود که لیزر فرکشنال هم یکی از این مدل‌هاست. در صورتی که دقیقا نمی‌دانید لیزر Co2 فرکشنال چیست، باید بگوییم که این مدل هم یکی از انواع لیزر Co2 است که طول موج کمتری نسبت به لیزر Co2 سنتی دارد و هدف آن در طی دوره درمان، سلول‌های سطحی‌تر است. دوره نقاهت پس از لیزر فرکشنال کمتر خواهد بود و قرمزی یا التهاب پوستی پس از آن نیز نسبت به Co2 لیزر، بسیار کمتر است.

 لیزر Co2 کاربردهای مختلفی دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

لیزر Co2 برای جای جوش

یکی از مهم‌ترین کاربردهای این روش درمانی، از بین‌بردن آثار زخم‌ها و جوش‌هاست. لیزر Co2 برای اسکار و درمان آن بسیار مفید خواهد بود و با توجه به از بین‌رفتن سلول‌های قدیمی و تشکیل سلول‌های پوستی جدید، لکه‌های تیره یا فرورفتگی‌های ناشی از جوش‌های زیرپوستی و مقاوم به درمان، کاهش می‌یابند.

البته باید بگوییم که این درمان، تنها بخشی از بقایای مخرب جای جوش را از بین می‌برد و برای رسیدن به نتیجه کامل، بهتر است از چند روش درمانی مثل میکرودرم، لایه‌برداری، میکرونیدلینگ، سابسیژن و مزونیدلینگ در کنار لیزر Co2 استفاده کنید. بدین شکل، قطعا به نتیجه مد نظر خود دست پیدا خواهید کرد.

جای جوش

از بین‌بردن خطوط ظریف یا چین‌وچروک‌ها

دیگر کاربرد لیزر Co2، کمک به جوان‌سازی پوست از طریق کاهش عمق چین‌وچروک‌هاست. این لیزر می‌تواند خطوط ظریف و شکنندگی روی پوست را هم کاملا درمان کند. Co2 لیزر خطوط پنجه کلاغی اطراف چشم، خط اخم و خط‌های پیشانی، خط خنده و خطوط مورب در امتداد لب‌ها تا چانه را نیز از بین می‌برد.

نکته مهمی که باید بدانید این است که علاوه بر اثر سریع پس از انجام لیزر، در طی هفته‌ها و ماه‌های بعد، پوست شما مدام بهبود می‌یابد و هر چند روز، شاهد کاهش خطوط خواهید بود. از سوی دیگر، ایجاد خطوط جدید و عمیق‌تر شدن خطوط فعلی نیز به‌تعویق می‌افتد.

در صورتی که می‌خواهید پس از انجام این لیزر، پوست صاف‌تری داشته باشید، پس از مشورت با پزشک می‌توانید از دیگر روش‌های جوان‌سازی مثل اتوی پوست هم کمک بگیرید. اتوی صورت یک ابزار پیشرفته است که با کمک امواج صوتی، باعث حذف سلول‌های مرده پوست می‌شود.

بیشتر بخوانید: اتو صورت چیست؟

کاهش آسیب‌های ناشی از آفتاب‌سوختگی

امواج UV باعث ظهور علائم مختلف پیری پوست هم‌چون چین‌وچروک، شل‌شدن در اثر کاهش ارتجاع‌پذیری، ضخیم‌شدن بافت پوست، لکه‌های تیره و قهوه‌ای و ظهور مویرگ‌ها می‌شود. خوشبختانه فرآیند لیزر Co2 فرکشنال می‌تواند همه این علائم را از بین برد و ظاهری سالم‌تر و جوان‌تر به شما ببخشد.

خطوط نازک

درمان پف چشم‌ها و کاهش افتادگی پوست

پف چشم‌ها با افزایش سن، بیشتر و واضح‌تر می‌شوند. استفاده از کرم‌های دور چشم، تاثیر بسیار کمی بر کاهش این پف دارد و اغلب افراد ترجیح می‌دهند از همان ابتدا، عمل بلفاروپلاستی را انجام دهند. با وجود این، اگر میزان پف چشم‌های شما نسبتا کم است و کاندید عمل نیستید و در عین حال، ظاهر برجسته پلک‌ها شما را آزار می‌دهد، لیزر Co2 گزینه بسیار خوبی برای شما خواهد بود.

در فرآیند لیزر، میزان الاستیته پوست بیشتر می‌شود. کلاژن‌سازی نیز بیشتر و سریع‌تر انجام شده و در نتیجه این تغییرات، میزان شل‌شدن پوست شما کاهش می‌یابد. در این شرایط، پف چشم‌ها نیز کمتر می‌شود و زیبایی و شادابی چشمان خود را باز می‌یابید. در صورتی که بخش‌های مختلف پوست شما دچار افتادگی شده است، Co2 لیزر می‌تواند بخش زیادی از این مشکل را حل کند و بافت پوستی را تقویت نماید. علاوه بر این روش درمانی، شما می‌توانید با استفاده از انواع لیزر خانگی، خیلی سریع و راحت فرآیند جوان‌سازی پوست را انجام دهید.

برای این کار به دستگاه لیفت صورت نیاز دارید تا با توجه به شرایط پوستی خود، درمان را آغاز کنید.

زگیل‌های پوستی

برای اغلب گونه‌های زگیل پوستی، پزشکان روش‌های درمانی مختلفی همچون استفاده از دارو یا فریزکردن را پیشنهاد می‌دهند. اگر هیچ‌کدام از این روش‌ها به درمان زگیل کمک نکرد، استفاده از لیزر Co2 یکی از راه‌حل‌هاست.

از بین‌بردن غدد چربی

با افزایش سن، غدد چربی در لایه‌های پوستی گیر می‌افتند و کم‌کم برجسته می‌شوند. این برجستگی‌ها هیچ ضرری ندارند و تنها زیبایی ظاهری را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در این شرایط است که اغلب افراد، برای از بین‌بردن این غدد چربی به پزشک مراجعه می‌کنند و با استفاده از لیزر Co2، غدد چربی را از بین می‌برند.

از بین‌بردن سلول‌های سطحی سرطان پوست

روش‌های مختلفی برای حذف سلول‌های سرطانی پوست وجود دارد که یکی از آن‌ها استفاده از لیزر Co2 است. این روش درمانی می‌تواند بافت‌های آسیب‌دیده پوست را با کمترین میزان آسیب به دیگر سلول‌های سالم، از بین ببرد. معمولا پزشکان برای درمان کراتوز اکتینیک (تجمع نور خورشید بر نقاط مختلف پوست) یا مراحل اولیه سرطان پوست، از لیزر Co2 کمک می‌گیرند.

حالا و با وجود همه این مزایا و کاربردهای عالی، باید به شما هم بگوییم که این روش درمانی، برخی عوارض احتمالی نیز دارد. در بخش بعد، به بررسی این عوارض جانبی می‌پردازیم.

لیزر Co2

عوارض ليزر Co2 چيست؟

درست مثل همه روش‌های درمانی، این لیزر هم می‌تواند عوارض جانبی مختلفی در پی داشته باشد. برخی از مهم‌ترین عوارض Co2 لیزر شامل موارد زیر است:

  • التهاب و قرمزی پوست
  • احساس سوزش و گزگزشدن پوست درست مثل آفتاب‌سوختگی ملایم
  • خارش و کشیدگی
  • خشکی و پوسته‌پوسته‌شدن پوست
  • حساسیت در برابر آفتاب و گرما
بیشتر بخوانید: لیزر فوتونا چیست؟

معمولا مقدار کمی از این عوارض جانبی پس از انجام جلسه‌های لیزر، طبیعی هستند. شما ممکن است در حین انجام لیزر، احساس سوزش و گزگزشدن پوست داشته باشید. پس از آن نیز پوست شما در مقابل گرما و تابش آفتاب، حساس‌تر شود. در صورتی که پوست حساسی دارید یا مراقبت‌های قبل از لیزر را انجام نداده باشید، ممکن است این عوارض سخت‌تر و شدیدتر باشند. در صورتی که شاهد علائم زیر هستید، خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید:

  • تاول‌های شدید و گسترده
  • عفونت پوست
  • لکه‌های تیره و جای زخم
  • سوختگی شدید

ناگفته نماند که این مشکلات تنها در صورتی ایجاد می‌شوند که پزشک یا تکنسین لیزر، بدون توجه به حساسیت پوستی شما یا بدون یادگیری نحوه انجام این کار، پوست شما را لیزر کند. بنابراین با انتخاب یک مجموعه حرفه‌ای و معتبر، احتمال وقوع چنین مشکلاتی را به‌حداقل برسانید. علاوه بر این، با انجام مراقبت‌های قبل و بعد از لیزر، سلامت پوست خود را تضمین کنید. البته پیش از بررسی این مراقبت‌ها، اجازه دهید که در بخش بعد به یک سوال مهم درباره یکی از عوارض شدید و احتمالی لیزر Co2 پاسخ دهیم.

قبل و بعد از لیزر

احتمال سوختگی بعد از لیزر Co2 وجود دارد؟

احساس سوزش و کمی سوختگی ملایم پس از لیزر فرکشنال که تا یک الی دو روز بعد از فرآیند درمانی احساس می‌شود، کاملا طبیعی است. مشکل از جایی آغاز می‌شود که این سوختگی عمیق و شدید باشد و باعث بروز تاول شود. احتمال وقوع این مشکل، بسیار کم است و در صورتی که پیش از لیزر، مراقبت‌ها را به‌دقت انجام داده باشید، احتمال بروز آن کمتر هم خواهد شد.

افزون بر این، انجام این لیزر در یک کلینیک مشهور با تکنسین باتجربه و پزشک متخصص، احتمال وقوع چنین عوارضی را به کمترین میزان ممکن می‌رساند. با وجود این، اگر به هر دلیلی پس از لیزر فرکشنال دچار سوختگی شده‌اید، انجام اقدامات درمانی می‌تواند میزان آسیب را کاهش دهد.

درمان سوختگی بعد از لیزر فرکشنال

درمان سوختگی بعد از لیزر باید بر طبق نظر و تجویز پزشک انجام شود. اگر سوختگی درجه یک باشد، با کمپرس یخ، داروهای آنتی‌بیوتیک و انواع ضد قارچ، باید دوره نقاهت را پشت سر بگذارید. مشکل از زمانی آغاز می‌شود که پس از لیزر، فرد دچار سوختگی درجه دو شود.

در این شرایط، حتما باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. پوست پانسمان شود و درمان اصولی سوختگی با نظر و تجویز پزشک، ادامه پیدا کند. با وجود این، در این بخش نیز باید به شما اطمینان دهیم که وقوع این شرایط، بسیار نادر است و با انتخاب کلینیک مناسب و البته انجام مراقبت‌های قبل و بعد از لیزر، احتمال وقوع آن، کمتر هم خواهد شد.

مراقبت‌های پیش از لیزر فرکشنال Co2

از آن‌جا که در طی فرآیند لیزر، سطحی‌ترین لایه پوست از بین می‌رود و دچار آسیب جزئی می‌شود، قبل از انجام لیزر فرکشنال باید چند مسئله مهم را به خاطر بسپارید. انجام هر گونه لایه‌برداری عمیق در هفته منتهی به زمان لیزر فرکشنال، می‌تواند به حساسیت پوستی منجر شده و احتمال وقوع عوارض جانبی پس از لیزر را افزایش دهد.

وکس‌کردن صورت و استفاده از اسکراب‌های مختلف خانگی در روزهای نزدیک به جلسه لیزر، یکی دیگر از مواردی است که نباید آن‌ها را انجام دهید. هر چند بهتر است که یک تا دو هفته قبل از جلسه لیزر، یک الی دو جلسه پاکسازی پوست داشته باشید تا درمان لیزر فرکشنال، اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

برنزه‌کردن پوست در آفتاب طبیعی یا به‌صورت مصنوعی، حداقل تا چهار هفته پیش از لیزر فرکشنال ممنوع است. مصرف برخی داروهای خاص یا کرم‌ها و محصولات حاوی مواد لایه‌بردار نیز باید با توجه به نظر پزشک باشد. بنابراین این موارد را در نظر بگیرید تا احتمال وقوع عوارض جانبی را به کمترین میزان ممکن برسانید.

افزون بر مراقبت‌های پیش از لیزر، مراقبت‌های بعد از لیزر می‌تواند باعث تسریع فرآیند بهبود پوست شود. بنابراین مراقبت‌های پس از لیزر را در بخش بعدی با دقت بیشتری مطالعه کنید.

مراقبت های بعد از لیزر Co2

مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از لیزر Co2 فرکشنال شامل موارد زیر است:

استفاده از کمپرس یخ

از همان اولین دقایق پس از لیزر، حس گرما و سوختگی ملایم را خواهید داشت. در مرکز پزشکی یا کلینیک، یک کمپرس یخ در اختیار شما قرار می‌گیرد که باید آن را بر مناطقی که لیزر شده‌اند، قرار دهید. تا سه روز پس از لیزر، بهتر است در خانه هم چند بار کمپرس یخ روی پوست بگذارید. با این کار، التهاب، قرمزی و سوزش کمتر می‌شود.

کمپرس یخ

استفاده از پمادهای آنتی‌باکتریال

پزشک شما در صورت نیاز، حتما پمادهای آنتی‌باکتریال در اختیار شما قرار می‌دهد. هر چند که این بخش، اختیاری است و با توجه به دلیل انجام لیزر، میزان حساسیت پوستی، شرایط درمانی و دیگر مولفه‌های اختصاصی برای هر فرد، تعیین خواهد شد.

مصرف کرم مرطوب‌کننده و آبرسان پوست

از آن‌جا که لیزر فرکشنال باعث خشکی و کشیدگی پوست می‌شود، پس از انجام لیزر حتما باید یک مرطوب‌کننده و آبرسان قوی را به‌صورت روزانه و روتین، مصرف کنید. بهتر است روزانه دو تا سه بار از این کرم‌ها استفاده کنید تا احتمال وقوع خشکی و زبرشدن پوست، از بین برود.

کرم ترمیم کننده بعد از لیزر Co2

لیزر Co2 می‌تواند باعث سوختگی ملایم پوست شود. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از لیزر، استفاده از کرم ترمیم‌کننده است. با توجه به نظر پزشک، یک کرم ترمیم‌کننده قوی را در روتین پوستی خود قرار دهید تا فرآیند ساخت سلول‌های جدید بدون ایجاد لکه و دیگر مشکلات احتمالی، انجام شود.

استفاده از ضد آفتاب قوی

پس از لیزر Co2، حتما از یک ضد آفتاب قوی استفاده کنید. هم‌زمان با آن از دیگر روش‌های محافظت فیزیکی از پوست مثل کلاه لبه‌دار نیز استفاده کنید و حتما ضد آفتاب خود را هر دو تا چهار ساعت، تمدید کنید. علاوه بر همه این موارد، از قرارگرفتن در مقابل اشعه‌های آفتاب به‌صورت طولانی‌مدت نیز بپرهیزید.

ضد آفتاب

عدم انجام فرآیندهای درمانی و تهاجمی پوستی

پس از لیزر Co2، تا چند هفته نباید دیگر درمان‌های تهاجمی مثل لایه‌برداری قوی را انجام دهید. از وکس‌کردن، ماساژ شدید پوستی یا برنزکردن نیز پرهیز کنید. برای انجام هر کدام از این کارها، حتما با پزشک خود مشورت کرده و پس از مطمئن‌شدن از امن‌بودن انجام این فرآیندها، آن‌ها را انجام دهید.

قیمت هر جلسه لیزر فراکشنال Co2

هزینه لیزر فرکشنال درست مثل دیگر درمان‌های مشابه، به عوامل مختلفی بستگی دارند. دلیل انجام لیزر، میزان آسیب پوستی، سن شما و حتی نوع دستگاه، می‌تواند باعث افزایش یا کاهش قیمت هر جلسه لیزر Co2 شود. افزون بر این، گستردگی منطقه تحت درمان هم می‌تواند به افزایش قیمت منجر شود.

بنابراین با پزشک مشورت کنید و با توجه به نیاز پوستی خود و دلیل انجام لیزر فرکشنال، از قیمت این فرآیند درمانی اطلاع کسب کنید. ناگفته نماند که برای رسیدن به نتیجه دلخواه، در اغلب موارد باید دو تا چهار جلسه لیزر را در طی بازه‌های زمانی مشخص، تکرار کنید. تعداد جلسات نیز از دیگر عوامل تعیین کننده هزینه لیزر فرکشنال هستند.

شستن صورت بعد از لیزر Co2

پس از لیزر، تا 24 ساعت صورت خود را نشویید. پس از آن نیز قبل از دست‌زدن به صورت‌تان، ابتدا باید دست‌های خود را کاملا تمیز کنید. سپس با آب ولرم، صورت خود را به‌آهستگی بشویید. بهتر است در روزهای اول از شوینده استفاده نکنید و تنها با گذر سه الی چهار روز، از شوینده‌های بسیار ملایم مناسب پوست حساس، کمک بگیرید.

در حین شست‌وشوی صورت، به هیچ عنوان پوست خود را به‌شدت ماساژ ندهید. در حین استحمام یا شست‌وشو، پوست را در معرض آب داغ قرار ندهید. سونا یا جکوزی نروید و از مالیدن شدید پوست یا دست‌زدن به بخش‌های مختلف آن در طی دوره نقاهت، اجتناب کنید.

شستن صورت

Co2 لیزر، روش تضمینی برای جوان‌سازی پوست

روش‌های مختلفی برای کاهش علائم پیری پوست وجود دارند و لیزر Co2 فرکشنال، یکی از مهم‌ترین آن‌هاست. با استفاده از این روش درمانی، شما می‌توانید جای جوش، زخم و اسکار را از بین ببرید. لکه‌های تیره و مقاوم به‌درمان را محو کنید. پف چشم‌ها و شل‌شدن پوست را کاهش دهید. آثار ناشی از آفتاب‌سوختگی را از بین برده و حتی در برخی موارد، سلول‌های سرطان پوست را نیز درمان کنید. با توجه به همه این مزایای عالی، افراد زیادی دوست دارند که این روش درمانی/زیبایی را انجام دهند و از نتیجه شگفت‌انگیز آن لذت ببرند. حالا شما هم به‌خوبی می‌دانید که لیزر Co2 چیست و چه کاربردهایی دارد، پس فقط کافی است نوع نیاز خود را در نظر بگیرید و با مراجعه به یک کلینیک معتبر، فرآیند جوان‌سازی پوست خود را آغاز کنید!

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 3 / 5. مجموع آرا: 2

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا