آرایش مومراقبت از مو

کراتین مو چیست؟ مزایا و عوارض کراتینه مو را بشناسیم

کراتین مو چیست؟ اگر شما هم از ظاهر وز مو‌های خود خسته شده‌اید و دوست دارید مانند بسیاری از بازیگران و هنر پیشه‌های مطرح مو‌هایی زیبا داشته باشید، این مقاله برای شماست! در این مقاله از مجله خانومی به بررسی این پرسش می‌پردازیم که اصلا به چه چیزی کراتینه مو گفته می‌شود و کراتینه کردن چگونه باعث تقویت مو‌ شما می‌شود. با ما در این نوشته همراه باشید. زیبایی در انتظار شما است.

کراتین مو چیست؟

پیش از بررسی اینکه کراتین مو چیست، خوب است ابتدا به معرفی ماهیت کراتین بپردازیم. کراتین نوعی پروتئین است که در ساختار مو، ناخن و پوست شما وجود دارد. این پروتئین یک محافظ ساختاری محکم دارد و در برابر خراش یا پارگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.

کراتین را می‌توان از شاخ، پر و پشم حیوانات به دست آورد و به عنوان یک ماده سازنده در لوازم نگهداری از مو استفاده کرد. به‌خاطر خاصیت محافظتی و عملکرد قوی آن، امروزه انواع محصولات دارای کراتین برای تقویت مو استفاده می‌شوند. در کنار آن کراتینه کردن مو یکی از روش‌هایی است که در آرایشگاه‌ها استفاده می‌شود. درباره این روش نیز به شما توضیحاتی خواهیم داد.

کراتین مو چیست؟

کراتین مو چه اثری دارد؟

لایه‌های کوتیکول مو کراتین را به خود جذب می‌کنند و از این رو موها بعد از استفاده از محصولات دارای کراتین یا انجام کراتینه مو، صاف‌تر، پر‌تر و براق‌تر به‌نظر می‌آیند.

افرادی که از کراتینه مو استفاده کرده‌اند، معتقدند پس از انجام آن، موهایشان صاف‌تر و درخشان‌تر و بستن و فرم دادن به آن‌ها هم آسان‌تر شده است. البته تاثیر و ماندگاری کراتینه به ضخامت اولیه موها و نوع انجام کراتینه بستگی دارد.

انواع کراتین مو چیست؟

تا به این‌جا فهمیدیم که کراتین برای مو به‌عنوان یک‌ تقویت‌کننده عمل می‌کند و می‌تواند روی ساختار موهای ما اثر مثبتی بگذارد. می‌توانید به چند طریق مختلف کراتین به موهای خود برسانید. در ادامه به این روش‌ها می‌پردازیم:

انواع کراتین مو

۱- کراتینه مو در آرایشگاه

برخی از سالن‌های زیبایی با داشتن مواد خاص و باکیفیت می‌توانند موهای شما را کراتینه کنند. کراتین ماده‌ای گران‌قیمت است که هرسالن برحسب تجربه خود، از نوع خاصی از آن استفاده می‌کند. به همین دلیل است که قیمت کراتینه مو بالاست.

هنگام کراتین مو در آرایشگاه ابتدا موهای شما خیس می‌شوند و مواد کراتینه مو مثل کرم‌های حاوی فرمالدئید روی آن‌ها استفاده می‌شود. سپس موها را به کمک ابزار مختلف صاف می‌کنند. شما باید پس از آن برای مدتی موهایتان را خشک نگه‌دارید.

پس از آن دوباره باید سری به آرایشگاه بزنید تا مواد شیمیایی از موهای شما شسته شود. در نهایت نیز از مواد صاف‌ کننده دیگری روی موهای شما استفاده می‌شود. آرایشگران معتقدند این روش تا ۱۲ هفته ماندگاری دارد.

مواد لازم برای کراتینه مو در ارایشگاه

۲- استفاده از سرم‌ها، شامپو‌ها و نرم‌کننده‌های کراتینه

استفاده از محصولات دارای کراتین یکی دیگر از روش‌هایی است که شما می‌توانید این ماده را به موهای خود برسانید. درست است که اثر استفاده از این مواد به اندازه روش اول فوری نیست، اما در طول مدت می‌تواند باعث مقاوم‌تر شدن موهای شما شود و خشکی‌های آن را از بین ببرد.

برای شناسایی این محصولات می‌توانید به دنبال عبارت «کراتین هیدرولیزات» در لیست مواد تشکیل‌دهنده هر محصول بگردید. برای مثال شامپو کراتینه لدورا یکی از این محصولات محبوب و پرفروش در بازار ایران محسوب می‌شود.

کراتین مو در خانه با مواد طبیعی

پیشنهاد ما: ماسک مو حاوی کراتین شوارتسکف

اگر به دنبال محصولی می‌گردید که از کراتین غنی شده باشد، می‌توانید به سراغ خرید ماسک موی حاوی کراتین شوارتسکف بروید. این محصول یک ماسک موی ترمیم کننده بسیار قوی است که می‌توان آن را ۲ تا ۳ بار در هفته و به جای نرم‌کننده استفاده کنید.

ویژگی‌ها:

  • آبرسان و تقویت‌کننده
  • نرم کننده
  • حالت دهنده
  • حاوی پروتئین
  • مناسب موهای آسیب‌دیده
ماسک مو حاوی کراتین شوارتسکف

دیدن این محصول در خانومی

۳- استفاده از مکمل‌های کراتین

این مکمل‌ها به صورت پودر و کپسول در بازار موجود هستند و می‌توانید به آسانی‌ آن‌ها را تهیه کنید. البته به یاد داشته باشید این مکمل‌ها بدون خطر نیستند و استفاده بیش از حد از آن‌ها ممکن است باعث زیاد شدن پروتئین در بدن شما شود.

عوارض کراتینه مو چیست؟

درست است که کراتینه کردن مو با مواد باعث زیبایی موها می‌‌شود اما عوارض و معایبی هم دارد که بهتر است با آنها آشنا باشید و بعد اقدام به انجام این کار کنید.

– احتمال آسیب دیدن مو

با بالا رفتن تقاضای کراتینه مو در ایران، آرایشگران زیادی هم اقدام به اضافه کردن خدمات کراتینه به مجموعه خود کرده‌اند. اما در انتخاب آرایشگر خود و موادی که استفاده می‌کند، دقت کنید؛ چراکه اگر او از مواد نامرغوب استفاده کند یا درجه حرارتی بیش از حد را روی موهایتان اعمال کند، موهای شما آسیب جدی خواهد دید.

– خطرات ناشی از فرمالدئید

همان‌طور که به یاد دارید یکی از مواد لازم برای کراتینه مو در ارایشگاه، فرمالدئید است. تنفس این ماده می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود. همچنین خانم‌های باردار و افرادی که مشکلات تنفسی دارند نباید سراغ کراتین مو بروند.

مشکلات تنفسی ناشی از کراتین کردن مو

– ماندگاری کراتینه مو

کراتین مو دائمی نیست. درست است که بعد از کراتینه، دو تا سه ماه موهای شما صاف، براق و لخت می‌ماند اما بعد از این زمان باز هم موها به حالت قبلی خود باز می‌گردند.

– قیمت کراتینه مو

کراتینه کردن یک روش نسبتاً گران است مخصوصاً زمانی‌که به آرایشگاه مراجعه می‌کنید. در این صورت باید علاوه بر هزینه کراتینه مواد اولیه و دستمزد آرایشگر، هزینه‌های محصولات مراقبت از موهای کراتینه شده را هم بپردازید. این محصولات که عموماً بدون سولفات هستند، قیمت بالاتری نسبت به نمونه‌های معمولی دارند.

– ایجاد آلرژی

مواد به‌‍کار رفته در محصولات کراتین کننده در برخی افراد واکنش‌های آلرژیکی مثل خارش و راش ایجاد می‌کند.

عوارض کراتینه مو

کراتین مو در خانه با مواد طبیعی

شاید شما هم نخواهید به خاطر هزینه کراتین مو یا مواد شیمیای به کار رفته در آرایشگاه‌ به سراغ این روش‌ها بروید. اگر این طور است پیشنهاد می‌کنیم تا از کراتین مو خانگی استفاده کنید. برای اینکار می‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید:

1. کراتینه مو در منزل با سس مایونز

ترکیبات سس مایونز شامل روغن کانولا، روغن سویل، زرده تخم مرغ و آب‌لیمو است. به خاطر این ترکیبات است که این سس یکی از بهترین کراتین‌های خانگی محسوب می‌شود. برای کراتینه مو در منزل با سس مایونز قدم‌های زیر را طی کنید:

۱- یک سس مایونز با مارکی مطمئن و شناخته شده را تهیه کنید.

۲- موهای خود را با آب به‌خوبی خیس کنید.

۳- بسته به حجم موهای خود آن‌ها را تقسیم کرده و سس را روی هر قسمت به‌خوبی بمالید تا همه موها به سس آغشته شوند.

۴- به کمک یک کلاه رنگ یا پلاستیک موهای خود را بپوشانید.

۵- اجازه دهید تا سس به‌مدت نیم‌ساعت روی موهایتان بماند.

۶- بعد از این مدت موهایتان را با آب گرم ( و نه داغ) بشویید.

۷- می‌توانید یک تخم‌مرغ و یک‌چهارم لیوان ماست را هم به سس مایونز اضافه کنید تا ماسک مویی پر‌قدرت با خاصیت کراتینه بسازید.

ماسک مو با سس مایونز

2. کراتینه مو در خانه با قرص ویتامین e

یکی دیگر از روش‌های کراتین مو خانگی استفاده از قرص ویتامین E است. این ویتامین نقش مهمی در تقویت فولیکول‌ها و ریشه مو دارد و استفاده از آن می‌تواند روشی موثر در تقویت موها باشد.

برای انجام کراتین با قرص ویتامین ای این مراحل را دنبال کنید:

۱- یک بسته قرص ویتامین E تهیه کنید.

۲- قرص‌ها را از بسته خارج کرده و به کمک یک سوزن سوراخ کنید.

۳- محتویات قرص‌ها را در کاسه‌ای بریزید و مایع به‌دست آمده را روی ساقه و ریشه‌ موهای خود بمالید.

۴- اجازه دهید به مدت نیم‌ساعت این مایع روی موهایتان بماند. سپس آن را آبکشی کنید.

از آن‌جایی که این روش نیازی به اتو کردن ندارد می‌تواند برای کراتینه مو مردانه هم مورد استفاده قرار بگیرد.

3. کراتین مو در خانه صدف بیوتی

روش دیگری که برای کراتین مو در خانه به شما آموزش می‌دهیم، روشی‌ست که صدف بیوتی آن را به فالوور‌هایش معرفی کرده است. او که یکی از بیوتی بلاگر‌های موفق زن ایرانی است از این مواد برای کراتین مو خانگی استفاده می‌کند:

  • شامپو کراتینه از برند Keratin Complex مدل Clarifying Shampoo
  • محلول کراتینه از برند Keratin Complex مدل Express Blow Out
  • ظرف یک‌بار مصرف
  • قلم‌مو
  • دستکش
کراتین مو در خانه صدف بیوتی

– روش کراتین مو در خانه با آموزش صدف بیوتی

۱- ابتدا موهای خود را به کمک شامپو کراتیه Clarifying Shampoo به‌خوبی بشویید. این شامپو باعث می‌شود تا موهای شما به‌خوبی تمیز شوند.

۲- سپس محلول کراتینه معرفی شده را به‌خوبی هم بزنید و مقداری از آن را در ظرف یک‌بار مصرف بریزید.

پیشنهاد می‌کنیم فیلم کراتین مو خانگی را مشاهده کنید.

بهتر است برای کراتین کردن موها در خانه، در محیطی باشید که تهویه خوبی دارد و به هواکش مجهز است. اتو کردن مو و انجام کراتین در فضای بسته ممکن است باعث آسیب به سیستم تنفسی شما شود.

۳- موهای خود را که کمی نم‌دار هستند، دسته‌دسته شانه بزنید و تقسیم کنید.

۴- در این بخش مثل رنگ‌کردن مو، قلم‌مو را در محلول بزنید و به خوبی به همه‌ موهای سر خود محلول را بمالید. توجه کنید که به هیچ وجه محلول کراتینه نباید به قسمت ریشه موهای شما برسد.

۵- پس از اینکه به همه قسمت‌های موی خود محلول را زدید، آن را به درستی و به کمک سشوار خشک کنید. دقت کنید که مو باید ۱۰۰ درصد خشک شود و به هیچ عنوان نباید سشوار را روی یک قسمت مو ثابت نگه‌ دارید. بهتر است آن را به جهتی بگیرید که جریان هوای آن به سمت صورتتان نیاید.

۶- پس از خشک شدن کامل موها، باید به سراغ مرحله اتو زدن بروید. دوباره موها را قسمت کنید و هر بخش را برای ۳ تا ۴ بار اتو بزنید.

دقت کنید که باید موهای خود را کاملاً صاف اتو بزنید و تا ۸ ساعت آن را نبندید یا نبافید. هر پیچشی در ساختار مو در این مدت باعث می‌شود تا کراتین شما درست انجام نشود.

۷- پس از ۸ ساعت موهای خود را بشویید. می‌توانید از نرم‌کننده‌ای از همین مارک (Keratin Complex) استفاده کرده یا به سراغ نرم کننده‌های بدون سولفات دیگر بروید.

شامپو کراتینه مو

مراقبت ها بعد از کراتین مو

همانطور که دیدیم در روش کراتینه کردن مو، ترکیبات فولیکول‌های مو دچار تغییر می‌شوند. از این رو باید مراقبت موهای کراتینه شده را به روش اصولی انجام دهید تا آسیبی نبینند. برخی از نکات مراقبت ها بعد از کراتین مو این موارد هستند:

  • زمانی که از مواد لازم برای کراتینه مو در ارایشگاه روی موهای شما استفاده شد، حتماً از آرایشگر خود بپرسید تا چه مدتی باید موهایتان را نشویید.
  • برای شستشوی موهای کراتین شده حتماً از شامپو‌ی بدون سولفات استفاده کنید. این نوع شامپو‌ها باعث می‌شوند ماندگاری کراتینه مو شما بالاتر برود. اگر دوست دارید بدانید شامپو بدون سولفات چیست می‌توانید مقاله ما را در این رابطه بخوانید.
  • حتماً از روبالشی‌های باکیفیت استفاده کنید تا موهایتان پس از کراتین آسیب نبینند و دوباره حالت وز خود را پیدا نکنند.
مراقبت موهای کراتینه شده

محصولات مراقبت از موی کراتینه شده

در مقاله دیگری از مجله خانومی بهترین ماسک‌ مو کراتینه را به شما معرفی کرده‌ایم. در ادامه نیز تعدادی از شامپو برای موهای کراتینه را به شما معرفی می‌کنیم:

1. شامپو +k موهای کراتینه شده پریم

این شامپو که حاوی روغن‌های طبیعی است باعث می‌شود تا کراتین‌های داخل فولیکول‌های موهای شما حفظ شوند و در ترکیبات خود نیز از کراتین‌های هیدرولیز‌شده برای تقویت موهای شما استفاده می‌کند.

ویژگی‌ها:

  • حفظ رطوبت ساقه مو
  • حفظ شادابی مو
  • بدون سولفات
  • بالا بردن شانه پذیری موها
  • حجم ۲۵۰ میلی‌لیتر
شامپو K+ موهای کراتینه شده 250 میل پریم

دیدن این محصول در خانومی

2. شامپو کافئین بدون سولفات الی‌ژن

این شامپو بدون سولفات یکی از محصولات موثر برای مراقبت های بعد از کراتین مو است. در ساختار این شامپو کافئین از ویتامین B، امگا ۳ و سویا استفاده شده که باعث تقویت شدن موها و تغدیه آن‌ها می‌شود.

ویژگی‌ها:

  • آب‌رسان و مغذی مو
  • ضخیم‌کننده تار و ساقه مو
  • پیشگیری از ریزش مو و محرک مجدد رویش
  • افزایش شانه پذیری مو
  • حجم ۲۵۰ میلی‌لیتر
شامپوی کافئین مناسب ریزش موی بانوان بدون سولفات 250 میل الی ژن

دیدن این محصول در خانومی

اگر هم نمی‌دانید کدام شامپو مناسب شما است می‌توانید مقاله دیگر ما با عنوان راهنمای انتخاب و خرید شامپو را در مجله خانومی بخوانید.

کلام آخر

در این مقاله با ماهیت کراتین مو، نحوه کراتینه کردن مو در آرایشگاه، ماندگاری کراتینه و عوارض کراتینه مو آشنا شدید. همچنین برایتان گفتیم که برای کراتینه مو لازم نیست حتما به آرایشگاه مراجعه کنید و روش‌های مختلف کراتین مو خانگی را هم برایتان شرح دادیم. اگر تمایل دارید کراتین موی خود را در خانه و با هزینه کم انجام دهید می‌توانید از این روش ها استفاده کنید.

مشتاقیم بدانیم شما کدام روش کراتین کردن مو را ترجیح می‌دهید؟ شما چه محصولاتی را برای جا دادن کراتین در رژیم غذایی موها، به ما معرفی می‌کنید؟

سوالات متدوال کراتین مو

آیا کراتینه کردن باعث ریزش مو می‌شود؟

اگر برای کراتین کردن موهای خود از مواد نامرغوب یا روش غیر اصولی استفاده شود، ممکن است بعد از آن ریزش مو را تجربه کنید.

کراتین مو چه کاربردی دارد؟

کراتینه مو باعث می‌شود موهای شما پر و براق به‌نظر برسد و شانه پذیری آن‌ بالاتر برود.

آیا می‌توان کراتینه کردن مو را در خانه انجام داد؟

بله. روش‌های مختلفی برای کراتین مو خانگی وجود دارد. برای مثال می‌توانید از قرص ویتامین E یا سس مایونز استفاده کنید یا اصلاً به سراغ مواد حرفه‌ای کراتین بروید.

آیا کراتینه مو باعث صافی دائمی موها می‌شود؟

کراتیه مو یک روش صاف کردن نیمه دائمی است. به این معنا که با استفاده از این روش تا چندین ماه موهای شما صاف می‌ماند اما به مرور زمان اثرات آن از بین می‌رود و وز یا مجعد بودن موهای شما باز خواهد گشت. اما با استفاده از مکمل‌های کراتین یا شامپو‌های کراتین ساز، می‌توانید میزان کراتین طبیعی موی خود را بیشتر کنید.

ماندگاری کراتینه مو چقدر است؟

بسته به موهای شما و موادی که در کراتین کردن مو استفاده می‌شود، ماندگاری کراتینه مو می‌تواند بین ۲ تا ۳ ماه باشد.

عوارض کراتین مو چیست؟

از عوارض کراتین مو می‌توان به ماندگاری کوتاه مدت، احتمال آسیب زدن به موها و در بعضی مواقع ریزش مو، احتمال ایجاد واکنش‌های آلرژیک و هزینه بالا نام برد.

فواید کراتین مو چیست؟

کراتین مو باث بهبود کیفیت ساختار موها و شانه پذیری آن‌ها می‌شود. به علاوه این روش برای مردان و زنان مورد استفاده است و موجب تقویت موهای آن‌ها می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 5 / 5. مجموع آرا: 2

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا