نظرات کاربران واقعی در رابطه با اینکه آیا دستگاه لیزر خانگی خوبه؟
موهای زائد از ابتدای نوجوانی پدیدار میشوند و در تمام دوره جوانی، بزرگسالی و گاهی اوقات میانسالی، به یکی از دغدغههای روزانه تبدیل خواهد شد. روشهای مختلفی برای از بینبردن این موها وجود دارند که استفاده از لیزر، یکی از کاربردیترین آنهاست. در حال حاضر، برندهای مختلفی با عرضه دستگاه لیزر خانگی، یک انتخاب عالی دیگر در اختیار مصرف کنندهها قرار دادهاند. با وجود این، خرید این دستگاهها درست مثل خرید انواع لوازم آرایشی و بهداشتی، به عوامل مختلفی بستگی دارد. حالا اگر شما دقیقا نمیدانید که لیزر خانگی چیست، چه کاربردهایی دارد و از همه مهمتر اینکه اصلا دستگاه لیزر خانگی خوبه یا نه، همراه ما باشید تا همه این مسائل را با هم بررسی کنیم.
فهرست مطالب
از بین بردن دائمی موهای زائد در منزل
قطعا شما هم تا به حال روشهای مختلفی مثل وکس، اصلاح، شیوکردن و البته استفاده از کرم یا پودر موبر را امتحان کردهاید. هر کدام از این روشها، مزایا و البته معایب خاص خود را دارند. نکته اشتراک تمام این روشها این است که همه آنها، موقتی هستند. بنابراین شما بعد از یک یا دو روز یا در بهترین حالت دو تا سه هفته، باید دوباره فرآیند از بینبردن موهای زائد را تکرار کنید. حالا اگر به یک روش دائم و البته خانگی نیاز دارید، دستگاه لیزر خانگی میتواند راهحل مورد علاقه شما باشد.
دستگاه لیزر خانگی، مدل کمی ضعیفتر دستگاههای لیزر سالنی است که با استفاده از IPL یا همان نور شدید پالسی، باعث تخریب فولیکولهای مو میشود. در واقع روش کار IPL این است که بعد از متمرکزکردن تعداد زیادی موج نوری مرئی در یک نقطه، ساختار فولیکول مو آسیب میبیند. تکرار این فرآیند در بازههای زمانی کوتاه مدت، باعث میشود که فولیکول مو دیگر قادر به بازسازی خود نباشد و به این شکل، رشد موها متوقف شود.
نکته مهمی که باید بدانید این است که قدرت و توان این دستگاههای لیزر، نسبتا کم است. به همین دلیل، باید جلسههای لیزر خانگی را به مدت زمان بیشتری دنبال کنید تا به نتیجه دلخواه برسید. از سوی دیگر، درست مثل لیزرهای سالنی، لیزر خانگی نیز بر برخی پوستها و رنگ موها، اثرگذاری بیشتری دارد. در صورتی که پوست شما نسبتا روشن باشد و موهای مشکی، تیره و ضخیمتری داشته باشید، خیلی زودتر و بهتر به نتیجه مد نظر میرسید. موهای کمرنگ، خاکستری و بور، موهای نازک و کرکیشکل و البته پوستهای تیرهتر، دیرتر و کمتر به نتیجه دلخواه میرسند.
با وجود این توضیحات اولیه، احتمالا این سوال هم در ذهن شما ایجاد شده است که آیا دستگاه لیزر خانگی خوبه یا استفاده از آن، فایده چندانی ندارد؟
نظرات واقعی افراد از استفاده لیزر خانگی (دستگاه لیزر خانگی خوبه؟)
کاربران مختلف پس از خرید و استفاده از دستگاه لیزر خانگی، دیدگاههای زیر را ثبت کردهاند:
برای مردان و کسانی که موهای ضخیمتری دارند، اثردهی انواع دستگاه لیزر خانگی فوقالعاده است. با تهیه یک دستگاه لیزر خانگی، خیلی سریع و راحت میتوانید در خانه فرآیند لیزر را پشت سر بگذارید و از نتیجه آن لذت ببرید. البته باید بدانید که بهتر است مردان از دستگاه IPL لیزر خانگی در بخش بالایی بازوها، گردن و خط ریش روی گونه، استفاده نکنند.
خرید دستگاه لیزر خانگی با قابلیت تنظیم درجه، انتخاب بهتری خواهد بود. تنظیم درجه این امکان را در اختیار شما میگذارد که بخشهای مختلف بدن مثل صورت، زیربغل، دستها و پاها و…، را با توجه به میزان حساسیت پوستی، تنظیم کنید. بدین شکل، احتمال سوختگی و آسیب به پوست، به کمترین میزان ممکن میرسد.
بدون شک مهمترین مزیت دستگاه لیزر خانگی، استفاده شخصی از دستگاه است. اگر به هر دلیلی ترجیح میدهید که دستگاه مورد استفاده شما با بدن دیگر افراد در تماس نباشد، خرید یک دستگاه لیزر خانگی تنها انتخاب شماست.
استفاده راحت و حفظ حریم خصوصی، دیگر موضوعی است که مصرف کنندهها از آن رضایت داشتند. شما با خرید یک دستگاه لیزر خانگی، میتوانید در شرایط ایدهآل مناسب خود، در خانه و بدون حضور دیگر افراد، فرآیند لیزر را پشت سر بگذارید.
نکته مهمی که باید بدانید این است که اثردهی بهترین دستگاه لیزر خانگی، تنها پس از چند هفته استفاده مشخص میشود. اغلب برندها مدعی هستند که پس از 6 تا 12 هفته، به نتیجه مد نظر دست پیدا میکنید. هر چند این موضوع به رنگ پوست شما، میزان ضخامت موها و حتی رنگ مو، بستگی دارد. بنابراین پس از حدودا یک سال، میتوانید شاهد تغییرات واقعی باشید و تفاوت قبل و بعد از استفاده از لیزر خانگی را متوجه شوید.
حالا و پس از مطالعه نظرات کاربران، احتمالا شما هم به یک جمعبندی کلی رسیدهاید و میتوانید سوال لیزر خانگی خوبه یا خیر را پاسخ دهید. بنابراین زمان آن رسیده که مزایا و کاربردهای این دستگاه را با هم بررسی کنیم.
کاربرد و مزایای لیزر خانگی
مهمترین مزایا و کاربردهای لیزر خانگی شامل موارد زیر است:
از بینبردن دائمی موها در خانه
قطعا هیچکدام از راههای از بینبردن موهای زائد در خانه، دائمی نیست. هر کدام از روشهای وکس، استفاده از ژیلت و مواد موبر، معایب خاص خود را دارند. احتمال رشد موهای زیرپوستی و عفونت فولیکول مو در مناطقی که مدام با زمین یا صندلی در تماس هستند، مهمترین موضوعی است که خرید دستگاه لیزر خانگی را منطقی جلوه میدهد.
دستگاه لیزر خانگی تمام کاربردهای دستگاههای لیزر سالنی را دارد. باعث کاهش تراکم موها میشود. فولیکولهای مو را در طولانیمدت از بین میبرد. نقاط سیاهی را که نشاندهنده فولیکولهای مو هستند، کاهش میدهد و پس از چند ماه تا یک سال، باعث صاف و یکدست شدن پوست شما میشود.
مقرون بهصرفه
با اینکه خرید یک دستگاه لیزر خانگی با برند معتبر و خوب در نگاه اول هزینه گزافی به نظر میرسد، اما با کمی حساب و کتاب بهخوبی متوجه میشوید که خرید این دستگاه مقرون بهصرفه است. معمولا هزینه یک دستگاه لیزر خانگی، معادل سه تا چهار جلسه لیزر در کلینیک است. پس از خرید دستگاه لیزر، با توجه به تعداد شاتهای دستگاه، شما میتوانید تا چندین سال از لیزر خانگی استفاده کنید. از طرفی، در زمان و هزینههای شما برای رفتوآمد به مراکز لیزر، تا حد زیادی صرفهجویی خواهد شد.
نکات مهم پیش از خرید دستگاه لیزر خانگی
پس از بررسی کاربردهای لیزر خانگی، توجه به چند نکته پیش از خرید این دستگاهها ضرورت دارد. مهمترین مواردی که پیش از خرید دستگاه باید به آنها توجه کنید شامل موارد زیر هستند:
درک میزان اثرگذاری و مدت زمان آن
یکی از مهمترین مسائلی که باعث میشود اغلب افراد بعد از خرید دستگاه لیزر خانگی، احساس عدم رضایت داشته باشند، عدم درک نحوه عملکرد دستگاه است. دستگاه لیزر خانگی، ضعیفتر از دستگاههای صنعتی لیزر موهای زائد هستند. بنابراین حداقل باید 3 ماه از این دستگاهها استفاده کنید تا تفاوت را احساس کنید. از سوی دیگر باید بدانید که حتی دستگاههای کلینیکی هم در جلسات اول اثردهی قابل توجهی ندارند. بنابراین اهداف واقعگرانه داشته باشید و بر اساس این اطلاعات، کارایی دستگاه را بسنجید.
در نظر گرفتن مشخصههای دستگاه
اغلب دستگاههای لیزر خانگی، با سرعت کمتری نسبت به دستگاههای صنعتی فعالیت میکنند. بنابراین ممکن است لیزر یک قسمت محدود مثل زیر بغل، حدودا 6 تا 8 دقیقه بسته به نوع دستگاه شما، طول بکشد. از سوی دیگر، تعداد درجهها، داشتن سیستم خنککننده، وزن دستگاه و… همه نکات کلیدی هستند که استفاده از دستگاه لیزر خانگی را سختتر یا آسانتر میکنند.
از سوی دیگر توجه کنید که اغلب دستگاههای IPL، باعث ایجاد حس گزگز یا کمی درد میشوند. بنابراین تمام این موارد را در نظر بگیرید و با توجه به همه این مولفهها، دستگاه لیزر خانگی مد نظرتان را انتخاب کنید.
برای استفاده از دستگاه لیزر خانگی در نواحی حساس مانند بیکینی، از یک تکنسین پزشکی باتجربه راهنمایی بگیرید و این کار را با دقت و حساسیت بالایی انجام دهید.
نیاز به جلسههای یادآور
با اینکه لیزر موهای زائد یک روش دائمی برای از بینبردن موها است، اما پس از اتمام جلسات حتما باید در بازههای زمانی مشخص، جلسههای یادآور را تکرار کنید. این موضوع در لیزرهای صنعتی نیز به همین شکل است. بنابراین اگر پس از حدودا یک سال، هر 2 تا 4 ماه نیاز به یک جلسه دارید، تصور نکنید که دستگاه شما مشکل دارد. این روند طبیعی لیزر موهای زائد است و در کلینیکهای زیبایی نیز به همین شکل انجام میشود.
روش استفاده از دستگاه لیزر خانگی
هر دستگاه، روش استفاده و دستورالعمل خاص خود را دارد. با وجود این باید به شما بگوییم که روش کلی استفاده از دستگاه لیزر خانگی به شکل زیر است:
شیوکردن موها
موهای منطقه مورد نظر بدن خود را با ژیلت شیو کنید. در این مرحله هیچگاه از وکس، اصلاح با بند یا از انواع کرمها یا پودرهای موبر استفاده نکنید. این روشها باعث حساسشدن پوست میشوند و احتمال سوختگی با لیزر را افزایش میدهند.
انتخاب سری مناسب
اغلب دستگاههای لیزر با دو یا چند سری مختلف به شما عرضه میشوند. هر کدام از این سریها برای یک بخش از بدن مناسب است. سریهای بزرگ، برای مناطق وسیع مثل دست و پا مناسب هستند و سریهای ظریفتر برای صورت یا زیر بغل کاربرد دارند. بنابراین با توجه به منطقه مورد نظرتان، سری دستگاه را انتخاب کنید.
تنظیم درجه
در صورتی که دستگاه شما چند درجه مختلف دارد، حتما دستورالعمل را مطالعه کرده و برای اولین بار، از درجه کم استفاده کنید. هیچگاه تنظیمات را تنها برای رسیدن به نتیجه بهتر و سریعتر، دستکاری نکنید و اجازه دهید که فرآیند لیزر، بر طبق مراحل تعیین شده پیش برود.
تنظیم دستگاه روی پوست
هر دستگاه تنظیمات خاصی برای قرارگیری روی پوست دارد. معمولا شما باید سری دستگاه را با زاویه مناسب، کاملا به پوست بچسبانید. برخی دستگاهها با بوق یا نور لیزر، درست یا خطا بودن زاویه و قرارگیری سری دستگاه را به شما اعلام میکنند. برای مثال دستگاه لیزر براون، در صورت درست بودن زاویه، نور سفید از خود ساطع میکند و در صورت نادرست بودن زاویه، نور لیزر قرمز میشود. بنابراین به دستورالعمل دستگاه توجه کنید و زاویه درست را انتخاب نمایید.
نحوه شاتزدن
با توجه به نوع دستگاه خود، باید دکمه شاتزدن را بهصورت مداوم فشار دهید یا با یک فشار طولانی، دستگاه را فعال کنید. این مورد را هم بررسی کرده و با توجه به شرایط و مدل دستگاه خود، شاتزدن را انجام دهید. فواصل مناسب بین هر نقطه از بدن را هم رعایت نمایید تا احتمال وقوع سوختگی را از بین ببرید.
اتمام کار و تمیز کردن دستگاه
پس از هر بار استفاده، حتما دستگاه را بعد از کشیدن از برق، کاملا تمیز کنید. سریها را با الکل تمیز کرده و در محفظه اختصاصی قرار دهید. این کار به افزایش طول عمر دستگاه لیزر خانگی شما کمک میکند.
به همین سادگی و در طی 6 مرحله، میتوانید در خانه موهای خود را لیزر کنید و از نتیجه آن، شگفتزده شوید. پس از در نظر گرفتن این نکات مهم، اجازه دهید که برای رسیدن به پاسخ دقیق سوال مهم دستگاه لیزر خانگی خوبه یا خیر، عملکرد دستگاههای خانگی و سالنی را در بخش بعدی با هم مقایسه کنیم.
مقایسه استفاده از لیزر خانگی و لیزر سالنی
مهمترین تفاوتهای میان دستگاه خانگی و سالنی لیزر موهای زائد شامل موارد زیر هستند:
شدت و قدرت امواج لیزر
دستگاههای لیزر مورد استفاده در کلینیک، شدت و قدرت بسیار بیشتری دارند. به همین خاطر، جلسات لیزر در کلینیکها، بازدهی سریعتری خواهد داشت. این شرایط در دستگاههای خانگی متفاوت است. برای جلوگیری از وقوع سوانح مختلف به دلیل عدم استفاده صحیح توسط کاربران مبتدی، دستگاههای خانگی طول موج بسیار کمتری دارند. به همین دلیل، برای رسیدن به نتیجه دلخواه باید جلسات بیشتری را در خانه پشت سر بگذارید.
تنظیمات کمتر دستگاههای خانگی
برخلاف دستگاههای صنعتی که در کلینیکها مورد استفاده قرار میگیرند و تنظیمات بسیار گستردهای دارند، دستگاههای لیزر خانگی با تنظیمات محدودتری عرضه میشوند. تکنسین دستگاه لیزر سالنی میتواند با توجه به رنگ پوست شما، ضخامت موها و رنگ آنها، شدت و درجه لیزر را تنظیم کند.
این شرایط در دستگاههای خانگی وجود ندارد و دستگاههای خانگی با تنظیمات کلی و محدود، عرضه میشوند. به همین دلیل ممکن است که همه افراد، به نتیجه دلخواه خود نرسند. بنابراین پیش از خرید دستگاه، حتما تحقیقات کاملی انجام دهید و دستگاهی را بخرید که تنظیمات آن، بیشترین میزان سازگاری با پوست و موهای شما را داشته باشد.
محدودیت استفاده از دستگاههای لیزر خانگی
برخی از دستگاههای لیزر خانگی، برای استفاده در تمام بخشهای بدن به جز نواحی زیر بیکینی کاربرد دارند. هر چند این شرایط برای همه دستگاههای خانگی صادق نیست و اغلب آنها برای لیزر نواحی گسترده مثل کمر، شکم یا پاها، زمان بسیار زیادی به خود اختصاص میدهند. به شکلی که انجام لیزر برای این مناطق، سخت و غیر معقول به نظر میرسد.
این شرایط در دستگاههای سالنی کاملا متفاوت است و لیزر تمام بدن در مدت زمان حدودا یک ساعته، خیلی سریع و راحت بهاتمام میرسد. هر چند میتوانید در زمان خرید دستگاه لیزر خانگی، این موضوع مهم را در نظر بگیرید و دستگاهی تهیه کنید که سرعت و دقت بالایی داشته باشد.
امنیت دستگاه و احتمال وقوع عوارض جانبی
ناگفته پیدا است که حتی دستگاههای لیزر سالنی، میتوانند عوارض جانبی متعددی داشته باشند، اما از آنجا که معمولا در کلینیکها پزشک متخصص وجود دارد، امنیت لیزر در سالن و کلینیک بیشتر است. در صورت عدم توجه به دستورالعمل دستگاه، احتمال وقوع عوارض جانبی با دستگاه لیزر خانگی، افزایش مییابد.
در صورتی که دقیقا نمیدانید که دستگاه لیزر خانگی چه عوارض جانبی احتمالی دارد، بخش بعدی مناسب شما است.
عوارض لیزر خانگی
عدم استفاده صحیح و توجه نکردن به دستورالعملهای دستگاه، میتواند مشکلات مختلفی به بار آورد که بخشی از مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:
تورم و قرمزی
گرمای ناشی از لیزر ممکن است باعث کمی قرمزی و تورم روی پوست شود. اگر میزان قرمزی پوست کم است و در طی چند ساعت تا یک الی نهایتا دو روز از بین رفت، اصلا نگران نباشید. این وضعیت طبیعی است و یکی از شرایط معمول بعد از لیزر بهشمار میآید.
پس از لیزر موها، میتوانید از محصولات مختلفی کمک بگیرید که باعث تسکین پوست شوند. انواع ژل و کرم بعد از لیزر، برخی از این محصولات هستند. در مطلب بهترین محصول برای بعد از لیزر، تمام محصولات مناسب را با هم بررسی کردیم و با کمک آن میتوانید یک گزینه خوب را برای خود انتخاب کنید.
گزگزشدن و سوزش ملایم
در حین انجام لیزر، شاید گزگزشدن، سوزش ملایم پوست یا گرما را احساس کنید. باید به شما بگوییم که این شرایط نیز تقریبا طبیعی است و تنها زمانی به یک عارضه جانبی تبدیل میشود که درد یا سوزش آن، غیر قابل تحمل باشد.
سوختگی و تاول
یکی از بدترین و خوشبختانه نادرترین عارضه جانبی استفاده از دستگاه لیزر خانگی، سوختگی شدید و تاولزدن پوست است. معمولا این شرایط زمانی ایجاد میشود که درجه دستگاه، بسیار بالا تنظیم شود یا پوست شما پیش از لیزر به دلیل وکسکردن، اصلاح، لایهبرداری، آفتابسوختگی و…، حساس شده باشد.
در صورتی که با این عارضه روبهرو شدهاید، اصلا نگران نباشید. در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه نمایید و درمان خود را آغاز کنید. پس از آن نیز با استفاده از روشهای مختلف درمان جای سوختگی لیزر، اثرات سوختگی را هم از بین ببرید.
تغییر رنگ پوست
در صورتی که پوست تیرهای داشته باشید یا اخیرا به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب، پوستتان تیره شده باشد، احتمال وقوع این عارضه جانبی برای شما بیشتر میشود. در این حالت، لکههای تیره روی پوست ایجاد خواهند شد و برای از بینبردن آنها، بهتر است به متخصصان پوست مراجعه کنید.
آسیب چشمی
قطعا یکی از بدترین و ترسناکترین عارضه احتمالی لیزر خانگی یا حتی سالنی، احتمال آسیب به چشم است. در صورتی که در حین استفاده، دستورالعملهای لازم را در نظر نگیرید، از وسایل محافظتی عرضه شده استفاده نکنید و بدون توجه به نحوه استفاده، صورت و اطراف چشم خود را لیزر کنید، ممکن است ساختار ظریف و حساس چشم آسیب ببیند.
احتمال وقوع این عوارض جانبی، تقریبا کم است. هر چند برخی افراد، بیش از دیگران در معرض این عوارض ناخوشایند هستند.
چه کسانی بیشتر در معرض عوارض جانبی لیزر خانگی هستند؟
در صورتی که شرایط زیر را دارید، بیش از دیگران در معرض عوارض احتمالی استفاده از لیزر خانگی خواهید بود:
- پوست تیره میزان انرژی بیشتری به خود جذب کرده و احتمال سوختن آن بیشتر است.
- برنزکردن پوست باعث حساسشدن آن شده و احتمال سوختگی پس از لیزر را افزایش میدهد.
- مصرف داروهای خاص مثل آنتیبیوتیکها یا داروهای ضد آکنه باعث حساسشدن پوست میشود.
- بیماریهایی همچون اگزما، پسوریازیس و…، احتمال وقوع عوارض جانبی را افزایش میدهند.
برای کاهش احتمال وقوع عارضههای ناخوشایند لیزر خانگی، باید روش استفاده از این دستگاه را بلد باشید.
دستگاه لیزر خانگی، مقرون بهصرفه و آسان
استفاده از دستگاه لیزر خانگی، مزایای متعددی دارد. از بینرفتن موهای زائد در خانه و البته مقرون بهصرفهبودن، همه از مزیتهای استفاده از این دستگاه هستند. هر چند باید بدانید که این دستگاهها، طول موج ضعیفتری دارند و برای رسیدن به نتیجه دلخواه، باید حداقل 6 ماه بهصورت مداوم از لیزر خانگی استفاده کنید. با وجود همه این موارد، اگر شما هم ترجیح میدهید که در خانه و در شرایط مناسب خود، فرآیند لیزر موهای زائد را انجام دهید، بدون شک از داشتن و استفاده از این دستگاه، لذت خواهید برد. حالا و پس از همه این توضیحات، این بار شما به ما بگویید: از نظر شما دستگاه لیزر خانگی خوبه؟