مکمل‌هامکمل‌های ورزشی

تشخیص مکمل اصل از تقلبی با 10 نکته ساده

در سال‌های اخیر استفاده از انواع مکمل‌های ورزشی برای بهبود عملکرد ورزشی، افزایش استقامت و توان بدنی، کاهش چربی، افزایش توده عضلانی و… بسیار رایج شده است. با این حال به دلیل سودجویی برخی افراد، محصولات تقلبی بسیار زیادی در بازار وجود دارد؛ محصولاتی که استفاده از آن‌ها نه‌تنها هیچ فایده‌ای ندارد، بلکه ممکن است به عوارض ناگواری منجر شود. در این مطلب از مجله خانومی می‌خواهیم ساده‌ترین روش‌های تشخیص تشخیص مکمل اصل از تقلبی، مانند تشخیص کراتین اصل از تقلبی و… را بررسی کنیم؛ روش‌هایی که باعث می‌شوند خریدی هوشمندانه و مطمئن داشته باشید و از مهم‌ترین دارایی زندگی، یعنی سلامتی‌تان، به بهترین شکل مراقبت کنید.

1.   ظاهر و بسته‌بندی محصول را بررسی کنید

یکی از مهم‌ترین راه‌های تشخیص مکمل اصل از تقلبی، توجه به ظاهر و بسته‌بندی محصول است. در مرحله اول با دقت به برچسب محصول نگاه کنید. اگر هریک از موارد زیر را روی بسته‌بندی مکمل بدنسازی دیدید، قید خرید آن را بزنید:

  • غلط املایی، از نام محصول گرفته تا مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ انقضا و…
  • کیفیت چاپ پایین مانند تار بودن، واضح نبودن و…
  • فونت نامناسب
  • اطلاعات ناقص

2.   اطلاعات ضروری که باید روی بسته‌بندی محصول باشد

مهم‌ترین اطلاعاتی که حتما باید روی بسته‌بندی انواع مکمل بدنسازی، از جمله پروتئین وی درج شوند عبارت‌اند از:

  • تاریخ انقضا (با فونت مناسب، بدون غلط املایی و دارای چاپ باکیفیت)
  • فهرست کامل مواد تشکیل‌دهنده
  • مجوزهای بهداشتی که برای ایران کد IRC است
  • Lot Number (شماره سری ساخت یا کد شناسایی درج‌شده)

3.   تشخیص اصل بودن مکمل از روی بارکد

چک کردن بارکد مهم‌ترین کاری است که باید برای تشخیص مکمل اصل از تقلبی پیش از خرید مکمل ورزشی، مانند مکمل کربوهیدرات و… انجام بدهید. این بارکد توسط شرکت سازنده روی محصول درج‌شده است و از طریق مراحل زیر مطمئن می‌شوید که آیا شرکت تولیدکننده، اصل بودن مکمل مدنظرتان را ضمانت می‌کند یا خیر.

  • روش اول: وارد سایت رسمی شرکت سازنده شوید؛ در قسمت خدمات مشتریان یا درباره ما، بخش مربوط به استعلام اصالت را پیدا کنید. کد بارکد را وارد کنید و ویژگی‌های محصول اورجینال را با محصول مدنظرتان مقایسه کنید. اگر اطلاعات مطابقت داشت، یعنی مکمل اصل است.
  • روش دوم: از اپلیکشین‌های بارکد خوان استفاده کنید تا در زمان کوتاه‌تری، به اطلاعات محصول اورجینال دست پیدا کنید.
  • روش سوم: وارد سایت تیتک (سایت رسمی وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروی ایران) شوید؛ بعد از خراش دادن برچسب در بخش استعلام، کد 16 رقمی رهگیری را وارد کنید و نتایج جست‌وجو را با مکمل مقایسه کنید.
  • روش چهارم: کد 16 رقمی بارکد را به سامانه 20008822 پیامک کنید.

این مراحل در مورد تشخیص قرص ال کارنیتین اصل از تقلبی هم صدق می‌کند.

ویال خوراکی L-Carnitine 3000 بسته 10 عددی
بنیان سلامت کسری (BSK)

ویال خوراکی L-Carnitine 3000 بسته 10 عددی

41%
225,500 132,900
تومان

4.   درپوش را چک کنید و مطمئن شوید محصول پلمپ است

به‌ جز روش تشخیص مکمل اصل از تقلبی از روی بارکد، باید به موارد دیگری مانند درپوش و پلمپ محصول هم بسیار توجه کنید. درپوش باید به‌خوبی روی محصول بسته شده باشد. روی پلمپ محصول هم نباید هیچ نشانه‌ای از دستکاری، سوراخ، منفذ و… باشد. پد داخل درپوش باید پنبه‌ای و رویه آلومینیمی ظرف محصول هم به‌خوبی و به‌طور یکنواخت و یکدست روی آن قرار گرفته باشد. بسیاری از شرکت‌های سازنده روی این ورقه آلومینیمی، نام شرکت تولیدکننده را هم درج می‌کند. توجه به این مورد در تشخیص گینر اصل از تقلبی و سایر مکمل‌های ورزشی، ضروری است.

بهترین مکمل‌های گینر اصل موجود در بازار را می‌توانید با بسته‌بندی مطمئن و پلمپ از سایت خانومی تهیه کنید.

5.   هولوگرام را بررسی کنید

فرقی نمی‌کند که به دنبال تشخیص کراتین اصل از تقلبی هستید یا می‌خواهید مکمل دیگری خریداری کنید؛ در هر صورت باید به هولوگرام یا نماد تجاری شرکت تولیدکننده که به شکل طرح‌های دو یا سه‌بعدی و پیچیده است، توجه کنید. هولوگرام هر شرکت منحصربه‌فرد است و کپی کردن آن کار بسیار سختی است؛ بنابراین پیش از خرید مکمل کراتین مونوهیدرات یا هر مکمل دیگری، کیفیت و ظاهر هولوگرام را با نمونه اورجینال مقایسه کنید.

6.   به قیمت محصول توجه کنید

موقع خرید مکمل ورزشی، مانند مکمل bcaa یا هر محصول دیگری، به قیمت آن توجه کنید و ضرب‌المثل «هیچ ارزانی بی‌حکمت نیست» را گوشه ذهنتان داشته باشید. قیمت بسیار کم یا به‌طور غیرعادی پایین‌تر از اکثر فروشگاه‌های معتبر، می‌تواند نشانه‌ای از تقلبی بودن محصول باشد. بررسی قیمت باعث می‌شود تشخيص مكمل اصل کراتین کوین لورون تقلبی یا سایر محصولات ورزشی، راحت‌تر باشد.

پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر، مطلب مکمل bcaa چیست را بخوانید.

7.   به محتویات محصول مانند طعم، رنگ و بو توجه کنید

مراحل بالا، به‌ویژه تشخیص مکمل اصل از تقلبی از روی بارکد، تنها راه تشخیص مکمل اورجینال نیست؛ چون باید بعد از باز کردن در مکمل، محتویات آن را به‌دقت بررسی کنید. اگر احساس کردید رنگ مکملی که خریده‌اید، تغییرات شدید و محسوسی نسبت به مکمل‌های قبلی دارد، جدا توصیه می‌کنیم آن را مصرف نکنید. اگر هم برای اولین بار می‌خواهید از مکملی استفاده کنید، باید توجه داشته باشید که هرگونه بوی ناخوشایند مانند بوی ترشی یا رنگ غیرطبیعی داشت، از مصرف آن خودداری کنید. در ضمن این مورد را حتما به فروشنده‌ای که این محصول را از او تهیه کردید، اطلاع دهید.

صرف هزینه برای خرید مکمل هرگز جای سلامتی را نمی‌گیرد؛ درست است که برای خرید محصولی هزینه کردید، اما به یاد داشته باشید که در بسیاری از موارد، عوارض مصرف مکمل‌های ورزشی تقلبی، هزینه‌هایی به‌مراتب بیشتر دارد که در برخی شرایط هم قابل درمان نیستند. این مورد درباره سایر مکمل‌های ورزشی مانند پودر و قرص آمینو و… هم صادق است.

8.   نحوه حل شدن مکمل در آب را چک کنید

در بعضی موارد مکمل‌ها به‌خوبی در آب یا سایر نوشیدنی‌ها حل نمی‌شوند یا بافت غیرمعمولی پیدا می‌کنند؛ مثلا به‌طور غیرعادی ته‌نشین می‌شوند. در این شرایط بهتر است گزینه تقلبی بودن محصول را جدی بگیرید. اکثر مکمل‌های اصل که هیچ ترکیب غیرمجازی ندارند، باید به‌خوبی در آب حل شوند.

البته این نکته را هم بگوییم که مواد تشکیل‌دهنده انواع مکمل ورزشی با یکدیگر متفاوت است و به همین خاطر قابلیت حل شدن آن‌ها در آب هم فرق می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم اگر متوجه شدید که محتویات مکمل در آب حل نمی‌شوند، از یک متخصص کمک بگیرید تا مطمئن شوید به خاطر ترکیبات در آب حل نمی‌شود یا تقلبی است.

تشخیص مکمل اصل از تقلبی

9.   از فروشگاه‌ها و منابع معتبر خریداری کنید

توصیه اکید می‌کنیم که انواع مکمل‌های ورزشی را فقط از فروشگاه‌های معتبر، داروخانه‌ها، نمایندگی‌های رسمی برندها و فروشگاه‌های آنلاین شناخته‌شده و دارای نماد اعتماد الکترونیک تهیه کنید. به‌ هیچ‌ وجه گول تبلیغات وسوسه کننده در فضای مجازی یا فروشندگان دست‌فروش را نخورید.

10. توجه به تاریخ انقضا و مشورت با پزشک

با این‌که به نظر می‌رسد تشخیص مکمل اصل از تقلبی کار چندان راحتی نیست، اما که اگر به تمام مواردی که تا این قسمت گفتیم توجه کنید و از منابع معتبر خریداری کنید، احتمال خرید محصول تقلبی به صفر می‌رسد. با این وجود باز هم اگر مورد مشکوکی دید، حتما با متخصصین این حوزه مشورت کنید. در ضمن حواستان باشد که تاریخ انقضای محصول نگذشته باشد یا نزدیک نباشد.

مورد دیگر این‌که حتما پیش از خرید و مصرف مکمل‌های ورزشی با متخصص تغذیه و داروساز مشورت کنید؛ به این ترتیب محصولی مناسب با نیاز بدن و اهداف ورزشی‌تان تهیه می‌کنید.

مهم‌ترین عوارض مصرف مکمل‌های تقلبی

بارها در این مطلب تأکید کردیم که مصرف مکمل‌های تقلبی، عوارض ناگوار و حتی غیر قابل جبرانی دارد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • مشکلات گوارشی مانند تهوع و استفراغ، زخم یا التهاب معده، اسهال و…
  • مشکلات کبدی مانند افزایش آنزیم‌های کبدی، التهاب و در موارد خطرناک‌تر نارسایی کبدی
  • آسیب‌های کلیوی
  • مشکلات قلبی و عروقی
  • مشکلات هورمونی و جنسی
  • کاهش تراکم استخوان
روش تشخیص مکمل اصل از تقلبی با توجه به کیفیت محتویات

خرید مکمل ورزشی اصل ضامن سلامتی شماست

در این مقاله به مهم‌ترین نکات برای تشخیص مکمل اصل از تقلبی از روی بارکد، هولوگرام، چاپ و بسته‌بندی محصول، قیمت، توجه به رنگ و بو و خرید از منابع معتبر اشاره کردیم. اگر پیش از خرید مکمل‌های ورزشی به موارد ذکرشده در این مطلب توجه کنید، احتمال خرید محصول تقلبی به حداقل می‌رسد.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 5 / 5. مجموع آرا: 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا