ممنوعیت استفاده از لوازم آرایش در دوران بارداری
دوران بارداری یکی از زیباترین و در عین حال پر چالش ترین دوران زندگی برای خانمهاست. در این دوران، تغییرات زیادی در بدن و حتی در چهره ظاهری اتفاق می افتد. مثلا یکی از این تغییرات ظاهری بروز لک بر روی صورت است که در مقاله “دلایل ایجاد لک و راههای درمان آن“ به آن اشاره کردیم. یکی از سوالات خانمها در دوران طلایی بارداری این است که استفاده از لوازم آرایش در دوران بارداری باید چگونه باشد؟ چه ممنوعیت هایی در آن وجود دارد؟ در این مطلب به این سوالات پاسخ می دهیم.
یکی از موقعیت هایی که زنان بسیار دوست دارند زیبایی شان حفظ شود به دوران بارداری مربوط می شود . زمانی که اضافه وزن ، پف و بی حالی و بی رنگی صورت وارد زندگی شما می شود. قطعا دوست دارید از لوازم آرایش استفاده کنید. تا صورت تان کمی شاداب شود و روحیه تان حفظ گردد . شما در این دوره برای استفاده از لوازم آرایش در دوران بارداری باید حسابی با دقت عمل کنید. تا مشکلی برای جنین تان به وجود نیاید . در ادامه نکاتی را آروده ایم که باعث می شود شما به اشتباه از محصولات آرایشی که گاهی حتی منجر به سقط جنین می شود استفاده نکنید .
فهرست مطالب
اقدامات لازم برای استفاده از لوازم آرایش در دوران بارداری
در ادامه نکاتی را آروده ایم که باعث می شود شما به اشتباه از محصولات آرایشی که گاهی حتی منجر به سقط جنین می شود استفاده نکنید .
مشورت با پزشک
قبل از این که بگوییم استفاده از چه مواد آرایشی و بهداشتی برای دوران بارداری مضر است یک توصیه ی مهم برای شما داریم . قبل از این که هر کاری را در دوره ی بارداری انجام بدهید باید با پزشک تان مشورت کنید . حتی اگر به نظرتان آن کار خیلی ساده و بی ضرر است اما وظیفه ی شماست که برای محافظت از جنین تان حرف های پزشک را مو به مو اجرا کنید .
رنگ های مصنوعی؛ متهم ردیف اول
یکی از محصولات آرایشی که معمولا بدون مشکل به نظر می آید رژ لب است . در حالی که در تمام دوران بارداری و حتی در مصارف روزانه باید حتما به استفاده از این محصول دقت زیادی کرد. چون رژلب ها بیشتر از هر لوازم آرایش دیگری از سرب و رنگ های مصنوعی تشکیل شده اند. و از آن جایی که معمولا رژلب ها در طی روز توسط زبان زدن و خوردن و نوشیدن وارد معده ی شما می شوند. ممکن است مشکلات زیادی را برای تان رقم بزند و این مشکلات زمانی بیشتر می شود که پای جنین به میان می آید.
رژ لب هایی که ماندگاری بالایی دارند معمولا میزان سربی که در آن ها استفاده می شود زیاد است . در انتخاب رژ لب نهایت دقت را به کار ببرید که از حداقل سرب و مواد رنگی مصنوعی ساخته شده باشند چون سرب و مواد مصنوعی باعث به وجود آمدن مشکلات برای جنین و حتی پاره شدن کیسه آب می شود که این مشکل به این سادگی ها قابل حل شدن است و معضلات زیادی را برای شما پیش خواهد آورد.
با رنگ مو مدتی خداحافظی کنید.
برای رنگ کردن مو هر پزشک و آرایشگری معمولا نسخه ی مربوط به خودش را می پیچد. اما کارشناسانی که سال هاست در این زمینه فعالیت می کنند اعتقاد دارند بهتر است در دوران بارداری و خصوصا سه ماهه اول از رنگ مو استفاده نشود. چون تماس این ماده ی شیمیایی با پوست سر باعث میشود تا تمام مواد شیمیایی از طریق پوست جذب شده. وارد بدن شوند و مستقیم روی جنین شما که در مراحل اولیه ی رشد است تاثیر بگذارد . بهتر است تا آن جایی که امکان دارد از رنگ مو استفاده نکنید. اما اگر به هر دلیلی برای رنگ کردن موهای تان با اجبار رو به رو هستید. بهتر است از یک برند بدون آمونیاک و مواد شیمیایی استفاده کنید و ترجیحا به سمت هایلایت ، بالیاژ و آمبره مو برید .
اما استفاده از محصولات مراقبت از مو که به لطیف تر شدن موهایتان کمک میکند مشکلی ندارد.
ریمل های جیوه ای
ریمل های مژه و ابرو برای این که تاثیر خوبی داشته باشند معمولا با فرمولاسیونی ساخته می شوند که سرشار از نمک ، نیترات و ترکیبات جیوه هستند . اگر می خواهید در دوره ی بارداری تان از ریمل استفاده کنید بهتر است ریملی را انتخاب کنید که این ترکیبات را نداشته باشد . برندهای مشهوری هستند که ریمل های بی خطر برای چشم های حساس و زنان بارداری تولید می کنند ، می توانید با کمی تحقیق از آن ها استفاده کنید تا خیال تان بابت سلامت جنین تان راحت باشد.
مواد بودار ممنوع
در دوران بارداری تان از هر محصولی که بوی تند و عطرآگین دارد استفاده نکنید . این رایحه ها باعث می شود مشکلات زیادی برای شما ایجاد شود و عطری که به ترکیبات اصلی مواد آرایشی اضافه شده گاهی باعث حساسیت شما می شود . قبل از خرید حتما به این مسئله دقت کنید و محصول آرایشی را استفاده کنید که هیچ عطر شیمیایی ندارد .
محصولات بچه گانه
محصولات بهداشتی به قول معروف لاکچری و گران قیمت از فرمولاسیونی تشکیل شده اند که معمولا مواد مضر برای دوران بارداری در آن وجود دارد . اگر دوست دارید ریسک استفاده از این محصولات را به جان نخرید بهتر است در نه ماه بارداری از شامپوها و شوینده هایی استفاده کنید که برای نوزادان تولید می شود . این محصولات معمولا بی ضرر هستند و همین مسئله باعث می شود شما و کودک تان از شر محصولات پر خطر حفظ شوید .
لاک و عواقب ترسناک
اغلب لاک های از مواد شیمیایی حاوی تولوئن و فرمالدئید تشکیل شده اند که این دو عنصر باعث می شود مشکلات هورمونی برای جنین به وجود باید و گاهی تا جایی پیش می رود که جنین مبتلا به آلرژی می شود . علاوه بر لاک، بعضی از کارشناس ها اعتقاد دارند که ممکن است مانیکور و پدیکور و زخم ها و قارچ هایی که ممکن است به این واسطه ایجاد شود هم گاها مشکلاتی برای جنین به وجود می آورد . بهتر است در این مدت از لاک های بدون خطر استفاده کنید و برای مانیکور کردن هم چند ماهی صبر کنید .
البته سوهان کشیدن و تمیز کردن ناخن ها هیچ مشکلی ندارد . ممکن است در مدت بارداری با دیدن ناخن های تراشیده و خوش رنگ دوستان تان به هوس بیفتید که یک بار بروید به سالن همیشگی تان و مانیکور کنید به امید این که مشکلی پیش نخواهند آمد ، اما به قول معروف کار از محکم کاری عیب نمی کند و بهتر است در این دوران به هر هوسی نه بگویید .
دور آفتاب رو خط بکشید.
اگر علاقه تان به آفتاب گرفتن را حتی در دوران بارداری نمی توانید از بین ببرید بهتر است طرف آفتاب گرفتن نروید و به جای آن از کرم های برنز کننده ای استفاده کنید که مواد مضر در آن وجود ندارد . این محصولات از برندهای مختلف در بازار یافت می شود و می توانید از آن استفاده کنید.
مواد تشکیل دهنده ی مضر لوازم آرایش در دوران بارداری
زمانی که در دوران بارداری قصد خرید محصولات بهداشتی و آرایشی را دارید بهتر است حتما مواد تشکیل دهنده ای که روی آن درج شده است را بخوانید و در صورتی که یکی از مواد در آن موجود بود از خرید آن اجتناب کنید.
سالیسیلیک اسید :
ماده ای است که در کرم های ضد جوش معمولا استفاده می شود . در دوران بارداری بهتر است اثری از این ماده روی پوست شما وجود نداشته باشد .
رتینول :
از خانواده ی ویتامین A است . اگر این ماده در دوران بارداری زیاد از حد ممکن استفاده شود ممکن است جنین را در خطر بیندازد . در دوران بارداری از این ماده که معمولا در کرم های شب و روز و ضد چروک ها وجود دارد استفاده نکنید.
سديم لوريل سولفات :
يكي ديگر از موادي كه بايد در استفاده از آن اجتناب كنيد است كه در شامپو ها ، دهانشويه و خميردندان موجود است.
BHA:
در رده بندي سم شناسي به آن هيدروكسيانيسول مي گويند. اين ماده سرطان زا است و باعث مشكلات كبدي و به وجود آمدن زگيل مي شود. اين ماده معمولا در عطرها يافت مي شود.
آمينوفنول:
كه در رنگ مو و شامپو يافت مي شود سرطان زاست و يكي از دلايلي كه مادران باردار براي استفاده از رنگ مو در ماه هاي اول منع مي شوند همين ماده ي شيميايي است.
پارابن :
در مرطوب كننده ها، ژل هاي اصلاح ، روان كننده هاي جنسي و محصولاتي كه مايع آن ها قهوه اي مايل به زرد است يافت مي شوند. اين ماده باعث كاهش تعداد اسپرم مي شود و توليد مثل را با اختلال رو به رو مي كند.
پلي اتيلن و گلايكول :
مواد ديگری هستند كه در خمير دندان ها و مواد شست و شوي بدن به كار مي روند. اين ماده كه بيشتر به شكل دانه هاي زبر ظاهر مي شوند براي پوست ضرر دارند و از راه پوست به سرعت جذب بدن مي شوند.
ضدآفتاب در بارداری آری یا خیر؟
كرم هاي ضد آفتاب و محصولات ضد پيري داراي موادي مانند رتينيل استات، پالميتات و … هستند. اين ماده در دوران بارداري ممكن است مشكلات پوستي براي شما ايجاد كند. بهتر است در اين دوران از آن استفاده نكنيد. اكسي بنزون ماده اي است كه فقط در ضد آفتاب ها يافت مي شود. زماني كه اين ماده را روي اسپرم حيوانات آزمايش كردند نشان داد كه اختلال در هورمون ها كم ترين تاثيري است كه ممكن است روي جنين بگذارد. از طرفی در دوران بارداری پوست به شدت مستعد لک شدن است. از این رو نباید از مصرف ضدآفتاب چشم پوشی کرد. پزشکان پوست به افراد باردار استفاده از ضدآفتابهای مینرال را توصیه می کنند. محصولاتي كه روي آن ها كلمه ي ضد آب درج شده است داراي مقطر نفت هستند. استفاده نكردن از اين محصولات هم از سوي پزشكان حسابي منع شده است.
عطر آلرژی زا
عطري كه در دئودورانت ها ، شامپوها و حالت دهنده ها به مشام شما مي رسد و بوي خوبي دارد ممكن است مشكلاتي براي شما ايجاد كند. مهم ترين مسئله اي كه ممكن است شما را تهديد كند اختلالات هورموني و الرژي است.
کاشت ناخن نکنید.
فرمالید و تولوئن هم ممنوع هستند . اين ماده در لاك و هر محصولي كه به ناخن مربوط است يافت مي شود. اين ماده ي شيميايي باعث سردرد ومشكلات تنفسي مي شود. زماني كه باردار هستيد بهتر است در سالن هاي كاشت ناخن هم حضور پيدا نكنيد.
درمان لک را به بعد از بارداری موکول کنید.
آخرين ماده ای که باید از آن اجتناب کنید هيدروكينون است. كه در محصولات مراقبت از پوست يافت مي شود. سازمان غذا و دارو هشدار داده كه اين ماده مي تواند باعث بروز مشكلات پوستي شود.