راهنمای انتخاب و خرید بهترین شامپو برای انواع مو
با توجه به تنوع شامپوهای امروزی، مهم است که چه محصولی برای جنس موهایتان انتخاب میکنید. یک شامپوی مناسب، علاوهبر تمیز کردن موها، به استحکام، سلامتی و درمان مشکلات متعدد پوست سر کمک میکند.
احتمالا بارها بهدنبال بهترین شامپو مناسب موهای چرب، آسیب دیده یا کراتینه خود بودهاید اما درنهایت پس از چندبار استفاده، متوجه شدهاید انتخابتان اشتباه بوده است. اگر نمیدانید که یک شامپوی خوب باید شامل چه ترکیباتی باشد یا در جستجوی چند معیار درست برای انتخاب و خرید شامپو هستید، این مطلب برای شما آماده شده است.
فهرست مطالب
شامپو برای انواع مو
در انتخاب شامپو، جنس موها و نوع پوست سر اهمیت زیادی دارد زیرا هر مدل شامپویی روی هر جنس مویی کارایی ندارد. فروشگاهها و داروخانهها پر از شامپوهای متنوع با برندهای مختلف هستند که هنگام خرید شما را سردرگم میکنند، آشنایی با مدلهای مختلف شامپو به شما کمک میکند راحتتر بهترین شامپو را متناسب با نیاز موهایتان انتخاب کنید.
1. شامپو مناسب موهای چرب
بسیاری از خانمها و آقایان دارای موهای چرب هستند. اگر موهایتان خیلی سریع چرب میشود و دائم نیاز به حمام دارید، شما هم در این دسته قرار میگیرید. چربی مو، به خاطر ترشح بیش از حد سبوم در پوست سر ایجاد میشود. شامپو مخصوص موهای چرب، نوعی شامپو است که ترکیبات آن به تنظیم میزان ترشح چربی و متعادل شدن سطح سبوم پوست سر کمک میکند.
2. شامپو برای موهای خشک
زمانیکه میزان ترشح چربی سر کمتر از حد معمول باشد، موها خشک میشوند، افرادی که موهای خشک دارند بیشتر دچار خارش سر میشوند و موهایشان کمی کدر است. بهطورکلی موهای خشک بیشتر از سایر موها در معرض آسیب قرار دارد.
شامپو مناسب موهای خشک، یکی از انواع شامپو است که در پاسخ به نیازهای موهای خشک طراحی شده است. این شامپو علاوهبر تمیز کردن موها، به تقویت و تغذیه آنها کمک میکند تا درخشانتر و شادابتر شوند.
3. شامپو برای موهای معمولی
اگر موهایتان نه در دسته چرب قرار میگیرد و نه خشک، احتمالا موهای معمولی یا نرمال دارید. موی معمولی میزان ترشح چربی نرمالی دارد و از سلامتی کامل بهرهمند است. در این شرایط میتوانید از شامپو مخصوص موهای معمولی استفاده کنید.
4. شامپو مخصوص موهای آسیب دیده
یکی از نشانههای موهای ضخیم و آسیبدیده، نازک شدن تارهای مو و دو شاخه شدن انتهای آن است. این نوع مو، در هر نوع آبوهوایی مستعد وز شدن است و دردسرهای زیادی دارد. برای حل این مشکل میتوان از شامپو مخصوص موهای زبر و آسیب دیده استفاده کرد.
کسانیکه موهای آسیبدیده و وز دارند همواره بهدنبال پاسخ این سوال هستند: بهترین شامپو برای موهای آسیب دیده کدام است؟
بهترین شامپو برای موهای وز و آسیبدیده، شامپویی است که رطوبت موردنیاز موها را تامین کند، از جمله این شامپوها میتوان به محصولاتی اشاره کرد که حاوی مواد حالتدهنده مثل شیباتر یا روغنهای طبیعی و گیاهی باشند.
بهعلاوه پیشنهاد میکنیم برای موهای آسیب دیده خود از سرم موی مخصوص پس از حمام استفاه کنید. مقاله بهترین سرم مو برای موها خشک و آسیب دیده میتواند در انتخاب بسیار به شما کمک کند.
5. شامپو مناسب موهای رنگ شده
یکی از مشکلات افرادی که موهای رنگ شده دارند، خشکی مو، بیثبات بودن رنگ و کمرنگ شدن آن پس از چندبار شستشو است. شامپوهای مناسب برای دوام بیشتر رنگ مو دارای فرمولاسیونی هستند که علاوهبر تغذیه، آبرسانی و حفظ رطوبت مو، رنگ آن را حفظ میکنند و همزمان تاثیر زیادی روی درخشندگی و جلوه بیشتر موها دارند.
اگر موهای رنگ شده دارید و بهدنبال این هستید که بدانید بهترین شامپو برای موهای رنگ شده کدام است، میتوانیم به شما شامپو شون را پیشنهاد کنیم.
شامپو ترمیم کننده کراتین و جینسینگ شون یک شامپو تخصصی برای موهای رنگشده و آسیبدیده است. وجود عصاره جینسینگ و کراتین در ترکیبات این شامپو موجب کاهش ریزش مو و تقویت فولیکولهای آن میشود.
شامپو ترمیم کننده کراتین و جینسینگ شون با تنظیم PH پوست سر، مانع گره خوردن تارهای مو شده و به رطوبترسانی و تقویت ریشههای مو کمک میکند. این شامپو شویندهای ملایم و فاقد پارابن است که برای مصرف روزانه کاربرد دارد.
6. شامپو روزانه یا معمولی
شامپو مخصوص مصرف روزانه، شامپویی است که در دستهبندی خاصی قرار نمیگیرد و برای انواع مو مناسب است. این شامپو دارای ترکیب ملایم و درصد کمی مواد پاک کننده است، به همین خاطر به صورت روزانه میتوان از آن استفاده کرد بدون اینکه مشکلی برای موها ایجاد شود.
7. شامپو حجم دهنده مو
شامپوی حجمدهنده مخصوص موهای نازک، همانطور که از نام آن مشخص است، بهطور خاص برای حجم دادن به موهای ظریف و نازک طراحی شده است. این نوع شامپو که با نام شامپوهای حجم دهنده مخصوص موهای نازک و خشک نیز شناخته میشود، عموما فرمول سبکتری دارد تا موها سنگین نشوند.
شامپو حجمدهنده با باز کردن کوتیکولها، محرکی برای رشد مو است. برخی از شامپوهای حجمدهنده حاوی پروتئین کراتین بهعنوان یک ماده فعال هستند که موجب تقویت ریشه تا انتهای موها میشوند، بنابراین بهتر است برای خرید بهترین شامپو پرپشت کننده مو سراغ این گزینهها بروید.
پیشنهاد ما: شامپو حجم دهنده مو کلاژن کراتین هیدرودرم برای انواع مو به ویژه موهای شکننده و نازک
8. شامپو ضد شوره سر
شوره یکی از مشکلات عمومی است که بسیاری از خانمها و آقایان با آن مواجه میشوند. شوره سر، بر اثر افزایش چربی پوست سر ایجاد میشود و بیشتر در افرادی که موهای چرب دارند قابل مشاهده است.
برای بهبود شوره سر، میتوان از شامپو ضد شوره استفاده کرد، این شامپو عموما حاوی نوعی ترکیب درمانی به نام کتوکونازول است و بهگونهای فرموله شده که به حالت دادن موها و کاهش ریزش مو نیز کمک میکند.
پیشنهاد ما: شامپو ضد شوره سر سینره که بر اساس خواص ضد قارچ و ضد باکتر طبیعی همچون پر سیاوش، بید و آویشن تولید شده است.
9. شامپو ضد ریزش مو
ریزش روزانه مو اتفاقی کاملا طبیعی است اما گاهی این ریزش بیشازحد زیاد میشود. برای بهبود چنین شرایطی شامپو ضد ریزش مو طراحی شده است. بحث زیادی در رابطه با این سوال که آیا شامپو ضد ریزش مو در جلوگیری از ریزش موها موثر است یا خیر وجود دارد.
واقعیت این است که هیچ شامپویی قرار نیست معجزه کند اما استفاده از شامپو ضد ریزش به شما کمک میکند تا موهای سالمتری داشته باشید و رشد موها در شرایط بهتری صورت بگیرد، هرچه موها سالمتر باشد، ریزش مو هم کمتر خواهد بود. یکی از شامپوهای معروف ضدریزش مو، شامپو آلپسین c1 اصل است که تنها یکی از بهترین شامپو alpecin است و میتوانید آن را از سایت خانومی تهیه کنید. در ادامه محصولات پرطرفدار که ضد ریزش مو هستند را معرفی میکنیم:
– شامپو ضد ریزش و تقویت کننده مو فولیکا
شامپو فولیکا مدل ضد ریزش و تقویت کننده یکی از محصولات تولیدشده توسط داروسازی پارس حیان است. این شامپو، اولین شامپو کافئینه در ایران است که برای خانمها و آقایان با الگوهای ریزش مویی مختلف قابل استفاده است.
وجود کافئین در ترکیبات شامپو، در تحریک رشد مو موثر است و اثر ضد ریزش دارد. شامپو ضد ریزش و تقویت کننده مو فولیکا با تقویت ریشه موهای ضعیف و تحریک آنها به رشد مجدد، تاثیر زیادی روی داشتن موهای شاداب و پرپشت دارد.
این محصول شویندهای ملایم حاوی ویتامین B6، سورفکتانتهای ملایم، عصاره آرنیکا و زینک سولفات است و میتوان آن را در لیست بهترین شامپو برای ریزش مو قرار داد.
شامپو فولیکا ضد ریزش و تقویت کننده
– شامپو ضد ریزش مو کافئین نوتریسل نئودرم
اگر شما هم مثل بسیاری از افراد با دغدغه همیشگی ریزش مو زندگی میکنید، باید بهدنبال شامپوهای ضدریزش مو باشید. شامپو ضد ریزش کافئین نوتریسل نئودرم یکی از شامپوهای پرطرفدار برای جلوگیری از ریزش مو است که برای انواع مو مناسب است.
این شامپو با تقویت پیاز و فولیکول مو، مانع ریزش موها شده و محرکی برای رشد و افزایش استحکام مو بهشمار میرود. ماده اولیه اصلی در ترکیبات شامپو ضد ریزش نوتریسل نئودرم، کافئین است.
کافئین با بهبود گردش خون در پوست سر به تغذیه بهتر موها کمک میکند و نوعی آنتیاکسیدان قوی محسوب میشود. سایر ترکیبات مهم در این شامپو گلیسیرین و PQ10 است که موجب حفظ رطوبت و افزایش نرمی و لطافت آن میشود.
– شامپو تقویت کننده و ضد ریزش موهای چرب سریتا
شامپو تقویت کننده و ضد ریزش موهای چرب سریتا یکی از گزینههای مناسب موهای چرب برای شستشوی روزانه است. این شامپو با کنترل فعالیت غدد سباسه و میزان ترشح سبوم، به پاکسازی جربی اضافی پوست کمک میکند.
شامپو تقویت کننده و ضد ریزش موهای چرب سریتا دارای ترکیبات طبیعی از جمله رزماری، جوانه گندم، بابونه، مریم گلی (آپی ژنین) و… است که علاوهبر افزایش استحکام و حجم ساقه مو، در بهبود گردش خون در کف سر و کاهش ریزش مو موثر هستند.
– شامپو ضد ریزش مو حاوی ماینوکسیدیل لامینین
شامپو ضد ریزش مو حاوی ماینوکسیدیل لامینین گزینه مناسبی برای افرادی است که مشکل جدی ریزش مو دارند. این شامپو حاوی ماینوکسیدیل، عصاره بابونه، گزنه و گیاه دم اسب است که با خونرسانی به پوست سر، موجب تقویت پیاز مو و تحریک فرآیند رشد آن میشود. شامپو ضد ریزش مو لامینین مانع ریزش مو شده و به خاطر ترکیبات گیاهی تاثیر زیادی در رویش مجدد و افزایش استحکام مو دارد.
10. شامپو تقویت کننده
شامپو تقویت کننده عموما حاوی ترکیباتی است که مواد موردنیاز مو را تامین میکند و ضامن سلامتی موها است. از جمله شامپوهای تقویت کننده میتوان به شامپو مو آرگان نوتریسل نئودرم اشاره کرد.
– شامپو مو آرگان نوتریسل نئودرم
شامپو مو آرگان نوتریسل نئودرم یکی از انواع شامپوهای تقویتی است که با بهرهگیری از روغن آرگان به عنوان یکی از ترکیبات اصلی خود، از موها در برابر خشکی و موخوره محافظت میکند و همزمان به تغذیه مو کمک میکند.
این شامپو علاوهبر روغن آرگان ترکیبات موثر دیگری هم دارد که از جمله این ترکیبات میتوان به سرامید، پروبیوتیک، اسیدهای چرب، ویتامینهای A، C و E، امگا 6 و 9، آنتیاکسیدان و لینوئیک اسید اشاره کرد.
شامپو مو آرگان نوتریسل نئودرم برای انواع مو مخصوصا موهای خشک، آسیبدیده و رنگشده قابل استفاده است و با از بین بردن وزی مو، زیبایی و درخشندگی خاصی به آن میبخشد.
11. شامپو کراتینه
کراتین نوعی پروتئین است که بهصورت طبیعی در بدن، پوست، مو و ناخنها وجود دارد. بهطور دقیقتر میتوان گفت که پروتئین از سه لایه اصلی تشکیل شده است: کوتیکول خارجی، قشر میانی و مدولای داخلی.
شامپو کراتینه یکی از انواع شامپو با خاصیت پاککنندگی است که یک پروتئین معمولی به ترکیبات آن اضافه شده است. این ترکیب اضافی، قشر میانی پروتئین را تقویت کرده و با پوشش کوتیکول از آن محافظت میکند.
با استفاده از شامپو کراتینه، موها براقتر شده و کمتر در معرض وز شدن یا شکستگی قرار میگیرند. اگر موهای کراتین شده دارید و بهدنبال این هستید که بهترین شامپو برای موهای کراتینه کدام است؟ این نوع شامپو پیشنهاد ما به شماست.
12. شامپو بچه
نکاتی درباره استفاده از شامپو بچه وجود دارد که هنگام انتخاب باید درنظر داشته باشید.
شامپو بچه یا شامپوی مخصوص کودک یکی از انواع شامپو است که مناسب پوست و شرایط حساس کودکان و نوزادان فرموله شده است. این نوع شامپو خاصیت ضعیف قلیایی داشته، فاقد اسانسهای مصنوعی بوده و در بسیاری موارد PH خنثی دارند که این ترکیب مانع از سوزش چشم کودکان میشود.
پیشنهاد ما: شامپو بچه طرح هپی صورتی سیلوکسان که دارای PH طبیعی، حاوی عصاره کالاندولا و آلانتوئین، فاقد سولفات و پارابن، حاوی مواد مغذی و مناسب مصرف روزانه است.
چه شامپویی مناسب موهای من است؟
بهترین شامپو برای موهای خشک کدام است؟ بهترین شامپو برای موهای چرب چطور؟ احتمالا شما هم این سوالها را بارها از خودتان هنگام خرید پرسیدهاید.
واقعیت این است که جواب دقیقی برای این سوالات وجود ندارد، زیرا هر شخص دارای مو و ویژگیهای پوستی متفاوتی است، اما میتوان با یک راهنمایی کلی، راحتتر تشخیص داد که بهترین شامپو چه ویژگی هایی دارد.
در این بخش به معرفی چند باید و نباید اساسی در رابطه با نوع مو و شامپویی که انتخاب میکنید، میپردازیم:
نوع مو | بایدها و نبایدها |
موهای چرب |
از مصرف شامپوهای آبرسان، مرطوبکننده و شامپوی مخصوص موهای خشک و مجعد خودداری کنید، این موارد موجب افزایش رطوبت پوست و چربی خواهند شد. ترجیحا به دنبال شامپوهایی باشید که برچسب حجمدهنده، تقویتکننده یا متعادلکننده باشند. این محصولات موجب از بین رفتن چربی اضافی پوست میشوند. هفتهای یک یا دو بار از شامپو درخشانکننده برای موهای چرب است، اما از مصرف بیشازحد آن خودداری کنید. میتوانید از دو شامپو برای شستن موهای چرب استفاده کنید، برای مثال یک شامپو برای درمان و کنترل چربی پوست و یک شامپو هم برای شستشوی ریشههای مو تهیه کنید. موهای چرب گاهی شوره میزند، به همین دلیل در صورت مشاهده شوره میتوانید از شامپوهای ضد شوره استفاده کنید. |
موهای خشک |
از مصرف شامپوهای تقویتکننده و حجمدهنده خودداری کنید. بهتر است از شامپوهای مخصوص موهای خشک که برچسب نرمکننده یا آبرسان دارند استفاده کنید. از مصرف شامپوهایی که حاوی سولفات هستند اکیدا خودداری کنید، این ماده موها را خشک میکند. ترکیباتی مثل منتول، روغن درخت چای و نرمکنندههای طبیعی برای موهای خشک مناسب است. |
موهای نازک و کمپشت | شامپو حجمدهنده حاوی کراتین، عصارههای گیاهی، کلاژن دریایی گزینه مناسبی برای این نوع مو است. |
موهای آسیبدیده و وز |
استفاده از شامپوهای رطوبترسان و نرمکننده گزینه مناسبی برای بهبود موهای آسیبدیده است. گزینههایی که حاوی روغنهای طبیعی و ترکیبات غنی باشند، علاوهبر تقویت مو به بهبود آن کمک میکنند. |
موهای رنگ شده | شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده با خاصیت آبرسانی، نرمکنندگی و رطوبترسانی گزینه مناسبی برای موهای رنگ شده هستند. |
شامپو از چه ترکیباتی ساخته شده است؟
اکثر شامپوها فرمولاسیونی متشکل از 10 تا 30 ماده اولیه مختلف دارند. همه شامپوها باید حاوی مواد شوینده یا پاک کننده باشند تا پوست سر را از چربی، تجمع سبوم، بو و آلودگیها پاک کنند. بهطورکلی همه شامپوها از ترکیبات زیر تشکیل میشوند:
- سورفکتانت یا عامل پاک کننده
- حالت دهنده موی سر
- ماده موثره
- تقویت کننده موی سر
- مواد نگهدارنده
- ترکیبات اصلاح کننده بو و رنگ محصول
هنگام خرید شامپو از این ترکیبات اجتناب کنید
از بین مواد تشکیل دهنده شامپو، ترکیباتی وجود دارد که مضر است و ممکن است در طولانیمدت روی سلامتی پوست سر و بافت مو تاثیر منفی داشته باشد. در این بخش لیستی از مواد اولیه و ترکیبات مضر در شامپو تهیه کردهایم تا هنگام خرید با یک نگاه اجمالی به برچسب محصول، آنها را شناسایی کنید.
- سولفاتها: سولفات نوعی سورفکتانت رایج است که در اکثر شامپوهای موجود در بازار دیده میشود. استفاده بیشازحد از سولفات موجب خشک شدن و آسیبپذیری موها و پوست سر میشود، به همین دلیل بهتر است تا جای ممکن از مصرف این محصولاتی که حاوی این ترکیب هستند اجتناب کنید یا دفعات استفاده از این شامپو را به یک با دو بار در هفته کاهش دهید. ترکیبات سولفات که ممکن است روی برچسب محصول ببینید، سدیم لوریل سولفات، آمونیوم لورت سولفات، سدیم لورت سولفات هستند.
- سیلیکون: سیلیکون نوعی ماده شیمیایی است که موجب صاف و ابریشمی شدن موها شده و بافت لطیفی به آنها میبخشد اما مشکل اینجاست که این ماده با ایجاد مانع فیزیکی بر سطح کوتیکول مو، مانع نفوذ هوا، آب و ترکیبات مهم به بافت موها میشود. استفاده طولانیمدت از این ماده ممکن است روی استحکام و سلامتی مو تاثیر منفی داشته باشند. سیلیکونها انواع مختلفی دارند و روی برچسب محصول ممکن است با هرکدام از این نامها وجود داشته باشند: دی متیکون، دی متیکونول، ستیل دایمتیکون، استئاریل دی متیکون، آمو دی متیکون، استاروکسی دی متیکون، سیکلو متیکون و…
- کوارترنر آمونیوم: کوارترنر آمونیوم (Quaternary Ammonium) نوعی ماده شوینده و حالت دهنده در شامپو است که در برخی موارد موجب تحریک پوست میشود، به همین دلیل بهتر است در صورت بروز هرگونه حساسیت، مصرف آن به حداقل برسد.
- عطر و اسانسهای مصنوعی: برخی شامپوهایی که حاوی اسانس و عطرهای مصنوعی هستند موجب تحریک پوست سر و واکنشهای آلرژیک میشوند.
- پلی اتیلن گلیکول یا PEG: ترکیب پلی اتیلن گلیکول به عنوان غلیظکننده یا نرمکننده در ساختار شامپو استفاده میشود و گاهی موجب تحریک پوستهای حساس میشود.
- پارابن: پارابن نوعی ماده نگهدارنده است که در شامپوها و سایر محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده نگهدارنده خطرات زیادی برای سلامت پوست و مو دارد.
شامپو بدون سولفات
با توجه به اینکه بحث ترکیبات سولفات در شامپو تبدیل به یک چالش همگانی شده است، بهتر است بخش کوتاهی را به سولفات و معرفی ویژگیهای شامپو بدون سولفات اختصاص دهیم.
سولفات در واقع نوعی سورفکتانت قوی است که عامل ایجاد کف در شویندهها است. مصرف بیشازحد سولفات مشکلات مختلفی برای فرد ایجاد میکند: قوی بودن سولفات موجب از بین رفتن تمام چربی و رطوبت موها میشود، درحالیکه مو و پوست به رطوبت و چربی طبیعی نیاز دارد. در برخی موارد هم امکان بروز حساسیت و آلرژی نسبت به این ماده اولیه وجود دارد.
راه حل جلوگیری از این مشکلات چیست؟
شامپو فاقد سولفات گزینهای است که برای پاسخ به این نیاز به بازار عرضه شده است. اگر پوست و موی حساسی دارید، میتوانید از انواع شامپوهای بدون سولفات مثل شامپو ضد ریزش مو بدون سولفات استفاده کنید.
این شامپو ممکن است به اندازه شامپوهای سولفاته کف نکند اما میزان کف شامپو، معیار مناسبی برای پاککنندگی نیست. شامپوهای بدون سولفات عموما حاوی ترکیبات گیاهی و فاقد نگهدارندههایی مثل پارابن هستند و بدون بروز حساسیت و التهاب، به کاهش ریزش مو نیز کمک میکنند.
پیشنهاد اول ما: شامپو بدون سولفات لافارر مناسب موهای رنگ و کراتین شده، دارای فرمولاسیون ملایم و خاصیت ترمیمکنندگی مو، بدون آسیبرساندن به موها، حاوی پروتئین و کراتین هیدرولیز شده است. این شامپو برای موهای آسیبدیده و پوست سر حساس پیشنهاد میشود.
پیشنهاد دوم ما: شامپو ضدریزش بدون سولفات و تقویت کننده موی ماسینکس، حاوی کافئین. در ترکیبات این شامپو پروتئین هیدرولیز شده گندم، کلاژن هیدرولیز شده، عصاره گیاه دم اسب، عصاره مریم گلی و عصاره رزماری وجود دارد و مناسب همه افراد دارای ریزش مو، همچنین ریزش مو هورمونی است
نحوه تشخیص جنس مو
سوالی که همینجا مطرح میشود این است که آیا نوع پوست سر روی انتخاب شامپو تاثیر دارد؟
بله، همانطور که از دستهبندی انواع شامپو مشخص است، برای شناسایی بهترین شامپو برای موهای خشک یا خرید بهترین شامپو برای موهای چرب باید شناخت درستی از جنس موها و نوع پوست سر خود داشته باشید. اگر هنوز نمیدانید که موهایتان در کدام دسته موهای چرب، خشک و یا معمولی قرار دارد، این بخش را با دقت مطالعه کنید.
موهای چرب: معمولا افرادی که پوست چرب دارند، موهایشان هم چرب است. چرب شدن موها به دلیل ترشح بیشازحد چربی طبیعی پوست سر (سبوم) اتفاق میافتد. برای تشخیص موهای چرب نشانهها مشخصی وجود دارد که میتوانید از آنها کمک بگیرید:
- هرچقدر هم از شامپو استفاده کنید و حمام بروید، موهایتان در عرض یک یا دو روز چرب به نظر میرسد.
- موهای چرب، ظاهری بیروح و کدر دارد.
جهت مراقبت از موهای چرب سعی کنید مرتب از شامپوی مخصوص موی چرب استفاده کنید و از دست زدن بیشازحد به موها یا استفاده از نرم کننده مو خودداری کنید. برای شستشوی این جنس مو بهتر است از آب خنک استفاده کنید زیرا آب گرم با تحریک پوست سر موجب ترشح بیشتر چربی میشود.
موهای خشک: یکی از علل خشکی موها، تولید ناکافی سبوم توسط غدد چربی پوست سر است، البته عوامل دیگری مثل آبوهوا، وراثت، استفاده از شامپوهای نامناسب با ترکیبات شیمیایی و… نیز روی این موضوع موثر هستند. نشانههای موی خشک عبارت است از:
- این جنس مو، حالت وز و خشن به خود میگیرد.
- انتهای تار مو نازک و دو شاخه است.
- ریزش و شکست مو در موهای خشک بیشتر اتفاق میافتد.
برای مراقبت از موهای خشک سعی کنید از شامپوهای مخصوص موی خشک با ترکیبات روغنهای طبیعی استفاده کنید. تا جای ممکن از اتوی مو یا سشوار دوری کنید و از شامپوهای تقویت کننده، آبرسان و مرطوب کننده کمک بگیرید.
موهای معمولی: موهای معمولی در هیچکدام از دستههای بالا قرار نمیگیرند. موی معمولی از سلامتی کامل بهرهمند است و حداقل میزان ریزش مو، شوره سر و… را دارد.
برای مراقبت از موهای معمولی همواره به دنبال بهترین شامپو برای موهای نرمال و بهترین شامپوهای بدون سولفات باشید و همزمان سعی کنید از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید.
حالا که با جنس موهای مختلف آشنا شدید و انواع شامپوی مناسب هر مو را شناختید، پیشنهاد میکنیم سری به مقاله بهترین شامپوهای پرفروش بازار بزنید و شامپوی مناسب خود را با بیشترین تخفیف بخرید.
نحوه صحیح شامپو زدن مو؛ مرحله به مرحله
شامپو زدن موها چیزی فراتر از مرطوب کردن موها و ماساژ دادن سر است، استفاده از تکنیکهای مناسب شستشوی مو، از فولیکولهای مو محافظت میکند. آشنایی با روش صحیح شستن مو به شما کمک میکند تا آسیبی به پوست سر و موهایتان نرسانید. سعی کنید برای شامپو زدن موها طبق مراحل زیر اقدام کنید:
- موها را کاملا خیس کنید: هیچوقت مستقیم سراغ شامپو نروید، ابتدا چند دقیقه فرصت دهید تا موهایتان خیس شود. بسته به میزان ضخامت موها، مدت زمان مرطوب شدن موها فرق میکند اما بهطورکلی حداقل یک دقیقه صبر کنید تا آب روی سرتان جاری شود و بعد با انگشتان خود موهایتان را ماساژ دهید تا تمام قسمتها خیس شود. این کار به باز شدن کوتیکولها مو و جذب بهتر نرمکننده کمک میکند.
- شامپو بزنید: توجه داشته باشید که در این مرحله، نوع شامپو همیشه باید مناسب موهایتان باشد. شامپو را به مقدار کافی، متناسب با اندازه موهایتان کف دستتان بریزید. پیش از مالیدن شامپو به موها، کمی آن را با آب در کف دستتان مخلوط کنید، این کار تاثیر مستقیم شامپو روی پوست سر را کاهش میدهد. سپس شامپو را به کل پوست سرتان بمالید و آرام ماساژ دهید. در این مرحله تمرکز باید روی پوست سرتان باشد، نه ساقهها و انتهای موها.
- شامپو را روی سرتان پخش کنید: اگر برای تمیز کردن موها، فورا شروع به چنگ زدن کف سرتان میکنید، سخت در اشتباهید. پوست سر ما در برابر شستشوهای ساینده بسیار آسیبپذیر است، این کار را هرگز با ناخنهایتان انجام ندهید. در این مرحله حدود سه دقیقه وقت بگذارید و با فشار ملایم، بدون فشار ناخن، کف سر را ماساژ دهید. حرکت انگشتان روی سر باید بگونهای باشد که آسیبی به فولیکولهای مو وارد نشود.
- موها را آبکشی کنید: در این مرحله به مدت یک تا دو دقیقه موها را کاملا آبکشی کنید و مطمئن شوید که اثری از شامپو باقی نمانده باشد. پیشنهاد میکنیم با آب سرد موها را آبکشی کنید زیرا این آب لایه سبوم موها را خشک نمیکند و به سالم ماندن موها کمک میکند.
- از نرمکننده استفاده کنید: اگر جنس موهایتان طوری است که باید از نرمکننده استفاده کنید، توجه داشته باشید که نرمکننده را روی قسمت میانی به سمت انتهایی موها بمالید و طبق دستور مصرف محصول، دو تا سه دقیقه صبر کنید. در این مرحله میتوانید از یک شانه با دندانههای پهن، برای باز کردن موهایتان استفاده کنید.
- موها را مجدد آبکشی کنید: مجدد چند دقیقه موها آبکشی کنید تا اثری از نرمکننده روی موهایتان باقی نماند.
- موها را خشک کنید: پس از خارج شدن از حمام، موها را با حوله به آرامی خشک کنید. در این مرحله توجه داشته باشید که به جای مالش موها، حوله را فقط روی سر فشار دهید تا رطوبت آن خشک شود.
تفاوت شامپوهای زنانه و مردانه
آیا آقایان میتوانند از شامپوی زنانه استفاده کنند؟ و یا برعکس؟ شاید این موضوع، سوال شما هم باشد. اگر به شامپوهای مردانه و زنانه توجه کنید در وهله اول متوجه تفاوت در بستهبندی این دو دسته خواهید شد.
شامپوهای مردانه اغلب با رنگهای تیره مثل طوسی و مشکی و… هستند درحالیکه شامپوهای زنانه با بستهبندیهای رنگی متنوع تولید شدهاند. دومین تفاوت شامپوهای زنانه و مردانه تفاوت در عطر و قیمت است.
در تهیه شامپوهای مخصوص آقایان از اسانسهای مناسب آقایان و در فرمولاسیون شامپو زنانه از اسانسهای اختصاصی خانمها استفاده میشود و عموما قیمت شامپوهای مردانه بیشتر است.
اما فارغ از عطر، قیمت و بستهبندی، میتوان گفت که هیچ تفاوت اساسی بین شامپوی مردانه و زنانه وجود ندارد. اگر ترکیبات سازنده شامپوی زنانه و مردانه را با یکدیگر مقایسه کنید، بهراحتی متوجه خواهید شد که این دو نوع شامپو عموما دارای فرمولاسیون مشابهی هستند و عملکرد مشترکی روی موها دارند.
چرا باید از خانومی شامپو بخریم؟
پس از مطالعه راهنمای انتخاب و خرید شامپو و آشنایی با انواع شامپو، وقت خرید فرا رسیده است. حالا دیگر باید شناخت بهتری نسبت به جنس موهای خود و نیازهای آن داشته باشید، بنابراین فقط یک سوال بیجواب میماند: از کجا شامپو خوب بخریم؟ برای اینکه بتوانید یک شامپوی با کیفیت و مطمئن بخرید باید هنگام خرید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- تنوع برند: برای راحتی در انتخاب، بهتر است خرید خود را از فروشگاهی انجام دهید که برندها و مدلهای متنوع شامپو مثل شامپو برای موهای چرب، شامپو برای ریزش مو، شامپو ضد شوره و… را در اختیار شما قرار دهد، این موضوع به شما کمک میکند تا بهترین گزینه را متناسب با نیازهای موهای خود انتخاب کنید. لوازم آرایشی بهداشتی خانومی با ارائه انواع شامپوهای ایرانی و خارجی، فرصت انتخاب به شما میدهد.
- بهترین قیمت: قیمت کالا یکی از عواملی است هنگام خرید توجه زیادی به آن میشود. بهتر است با توجه بودجهای که برای خرید شامپو در نظر دارید، به دنبال فروشگاهی باشید که بهترین قیمتها را در مقایسه با سایرین ارائه میدهد. فروشگاه اینترنتی خانومی با ارائه کمترین قیمت به بودجه شما توجه میکند. میتوانید هر شامپویی را با بهترین تخفیفها خریداری کنید.
- اصالت کالا: خرید کالای اورجینال یکی از مواردی است که هنگام خرید باید در نظر گرفت. توجه داشته باشید که از خرید برندهای متفرقه و ناشناس خودداری کنید، بهخصوص شامپو که در ارتباط مستقیم با پوست سر و موها قرار دارد. امروزه فروشگاههای اینترنتی معتبری مثل خانومی، با تضمین اصالت کالا بهترین محصولات آرایشی و بهداشتی را به مشتریان خود ارائه میدهد.
- سهولت در خرید: اگر برای خرید بهدنبال راحتترین و سریعترین راه هستید، خرید آنلاین بهترین روش برای شما است. فروشگاه اینترنتی شناخته شدهای مانند خانومی این فرصت را به شما میدهد که با معرفی و بررسی دقیق هر محصول در بخش توضیحات آن، برای خرید اینترنتی بهترین شامپو بهراحتی اقدام کنید.
- تاریخ انقضا: تاریخ انقضای محصولات آرایشی و بهداشتی از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا ممکن است مصرف کالای تاریخ مصرف گذشته مشکلاتی مثل ریزش مو، التهاب پوست و… برای مصرفکننده ایجاد کند. فروشگاه اینترنتی خانومی با نهایت دقت، سعی دارد محصولات با تاریخ انقضای بالا به مشتریان ارائه دهد تا دغدغه تاریخ مصرف را از چالشهای خرید محصولات بهداشتی حذف کند.
بهترین شامپو چه ویژگی هایی دارد؟
واقعیت این است که نمیتوان برند خاصی را بهعنوان بهترین شامپو به همه معرفی کرد، این کار شبیه به ارائه یک نسخه مشابه به بیمارهای مختلف است! بهترین شامپو برای شما، شامپویی است که با توجه به نوع مو و پوست انتخاب شده باشد.
شامپوهای متنوع بر اساس نیازهای مصرفکنندگان عملکردهای مختلفی دارد تا همه بتوانند بر اساس موهای خود شامپو تهیه کنند. نکته کلیدی در انتخاب شامپو، توجه به ترکیبات مناسب آن است، توجه داشته باشید که از مواد اولیه مضری مثل سولفات، پارابن و عطرهای مصنوعی اجتناب کنید.
اگر بهدنبال برندهای مطرح هستید باید بدانید که امروزه برندهای ایرانی و خارجی زیادی دست به تولید و عرضه انواع شامپو زدهاند. در این بین میتوان به پنتن (pantene)، سان سیلک (Sun silk)، فولیکا (Fulica)، کلییر (Clear) و نئودرم (Neuderm)، گارنیر (Garnier) و … اشاره کرد.
البته طی چند سال اخیر برندهای ایرانی شامپوهای باکیفیتی قابل رقابت با انواع شامپو از جمله شامپو ضد ریزش مو خارجی تولید کردهاند که با قیمتهای مقرونبهصرفه خیلی سریع به جایگاه خوبی در بازار کشور دست یافتهاند.
سوالات متداول انتخاب شامپو مو
ویژگی یک شامپوی خوب چیست؟
بهترین شامپو، شامپویی است که متناسب با جنس مو انتخاب شود و فاقد ترکیبات مضری مثل سولفات، پارابن و اسانسهای مصنوعی باشد.
بهترین شامپو برای موهای آسیبدیده چیست؟
بهترین شامپو برای موهای آسیبدیده، شامپوهای حاوی ترکیبات مغذی، کراتین، آبرسان، ترمیم کننده، پروتئین هیدرولیز شده، ویتامین E و… است.
پرطرفدارترین برندهای شامپو چه برندهایی هستند؟
فولیکا، پنتن، سان سیلک، نئودرم، نیوآ، کلییر، گارنیر، هد اند شولدرز و …