راهنمای خرید شامپو برای نوزادان و خردسالان
این خواست هر والدینی است که بهترینها را برای فرزندان خود انتخاب کنند. این شامل همه چیز از جمله شامپو میباشد. بچهها بسیار ظریف هستند و از آنجایی که پوست آنها حساس است، مهم است محصولاتی که استفاده میکنند با رعایت یک سری نکات انتخاب شوند. متأسفانه، خیلی از والدین به خواستهها و نیازهای بچهها توجه کافی نشان نمیدهند. به همان اندازه افراد بزرگسال، موهای کودکان نیز تحت تاثیر محصولاتی که از آن استفاده میکنند قرار میگیرند.
بنابراین یک اشتباه در انتخاب شامپو بچه یا کودک باعث تاثیر مخربی میشود. شامپوی مناسب به نوع موی کودک بستگی دارد. میتواند روغنی، خشک و یا طبیعی باشد. برخی از عواملی که باید در هنگام جستجوی شامپو بچه به خاطر داشته باشید شامل موارد زیر است:
فهرست مطالب
مواد تشکیلدهنده شامپو
به طور معمول مواد تشکیلدهنده با توجه به قدرت آنها لیست میشوند که در این لیست قویترین یا بهترین محصول در ابتدا قرار گرفته است. توصیه میشود به دنبال محصولات طبیعی باشید که به طور خاص برای کودکان ساخته شده است، زیرا آنها اغلب حاوی مواد خالص نرم و مناسب برای پوست حساس هستند تا تعادل طبیعی آن را بر هم نزند. شامپوی مخصوص بچهها باید فاقد مواد مضر مانند سولفاتها و پارابن باشد.
دو ترکیب سولفاتدار (SLS) و (SLES) سورفاکتانتهایی هستند که میتوانند باعث تحریک پوست یا ایجاد حساسیت شوند. با این وجود، توجه به این نکته مهم است كه سولفات همان چیزی است كه باعث ایجاد کف میشود. از این رو شامپوی بدون سولفات ممكن است به میزان کمتری کف تولید کند. یک محصول جانبی برای تولید که یک ماده سرطان زای احتمالی برای انسان است (یک ماده سرطان زای حیوانی شناخته شده) و همچنین برای اندامها و سیستم تنفسی سمی است و باعث تحریک پوست میشود. علاوه برآن فرمالدهید و موادی که فرمالدهید آزاد میکنند به عنوان مواد نگهدارنده در مواد آرایشی استفاده میشوند که جزو دسته مواد سرطانزا هستند.
تعداد دفعات مصرف شامپو
برخی از شامپوها مخصوص استفاده روزانه در نظر گرفته شده درحالیکه محصولات دیگری هستند که به صورت یک یا دو روز در هفته میتوان استفاده کرد. بنابراین، باید بررسی کنید چندبار قصد استفاده از شامپو را دارید. اگر کودکتان تعرق بالایی دارد هرروز موهای کودک را بشویید. بنابراین، به این معنی است که شما به محصولی نیاز دارید که بتوانید روزانه از آن استفاده کنید و خطری نداشته باشد تا روی موهای بچه تأثیر منفی نگذارد.
اما اگر یک روز درمیان کودکتان را به حمام میبرید باید مقدار بیشتری شامپو استفاده کنید اما به طور کلی هرچه از شامپو کمتر استفاده شود بهتر است. سعی کنید شامپویی بخرید که روی آن اصطلاح هیپوآلرژیک به چشم میخورد. این نشاندهنده ضدحساسیت بودن شامپو میباشد. شامپویی انتخاب کنید که منابع بو و عطر آن طبیعی باشد و روی برچسب آن «بدون مواد شیمیایی» به چشم بخورد.
حساس بودن پوست سر نوزاد
وضعیت پوست سر نوزادان و خردسالان این را مشخص میکند که کدام نوع شامپو برای آنها مناسب خواهد بود. پوست سر نوزاد تفاوتهای اساسی با پوست سر یک بزرگسال دارد که توجه به آنها انتخاب شما را برای شامپو راحتتر میکند. پوست سر در اوایل سالهای زندگی استحکام کافی ندارد و نسبت به شرایط محیطی حساسیت دارد.
با اینکه رطوبت بیشتری نسبت به فرد بزرگسال تولید میکند اما به دلیل نازکی پوست به سرعت رطوبت خود را از دست میدهد. چربی که در پوست سر نوزاد تولید میشود کمتر است و همین باعث میشود احتمال جذب آلودگی بالا برود. برای اینکه از خشک شدن پوست سر جلوگیری شود میتوانید از شامپوهایی با قدرت نرمکنندگی و تمیزکنندگی ملایم و ضعیف استفاده کنید. خشک کردن سر بعد از حمام نیز در این امر موثر است.
تخلخل مو
قبل از اینکه برای خرید شامپو بروید، خوب است که تخلخل مو را تعیین کنید. این کار اساساً اندازه میگیرد که مواد چقدر آسان یا سخت به درون مو جذب شدهاند و به شما کمک میکند تصمیم بگیرید که آیا به شامپوی PH بالا یا پایین نیاز دارید یا خیر. محصولی که روی شما تاثیر دارد لزوماً روی فرزندانتان تأثیر نخواهد گذاشت. PH شامپو همان چیزی است که تعیین میکند موها شکننده میشوند یا خیر.
سطح PH خیلی مهم است. اگر در حالت تعادل باشد از محیط پوست سر محافظت میکند. از آنجایی که پوست سر کودک چربی سازی چندانی ندارد نیازی به شامپوهای قوی و قلیایی ندارد. شامپوهایی که PH آن نزدیک به 7 است، تقریبا خنثی استفاده شود. شامپو هرچقدر قدرت قلیایی آن کمتر باشد به میزان کمتری چشم را میسوزاند. جدای از اینکه توجه به ترکیبات داخل شامپو مهم است، پیشنهاد میشود سراغ شامپوهایی بروید که بستهبندی با شکل و شمایل عروسکی دارند، چرا که ظاهرشان برای کودک جذاب است. به این نکته هم دقت کنید اگر میخواهید شامپو را در دسترس کودک قرار بدهید درب آن را محکم ببندید و مطمئن باشید جایی از بسته شامپویی نباشد.
در ماه اول تولد، نوزاد نیازی به حمام و مواد خاصی ندارد. والدین میتوانند با دستمال پاککننده مخصوص پوست نوزاد را تمیز کنند. تعداد دفعات آن بستگی به پوست کودک نیز دارد. اگر نوزاد مبتلا به خشکی پوست یا اگزما است هفتهای یک بار هم کفایت میکند و حتی میتوان دستمال را فقط در نقطهای که کثیف شده است کشید.