بهترین محصولات ضد جوش برای از بین بردن جوش برای همیشه
جوش و روشهای درمان جوش، یکی از بزرگترین دغدغههای افراد در بهترین سالهای زندگی است. جوش زدن، تنها یک معضل پوستی نیست. بلکه برای سنین نوجوانی و جوانی که زیبایی ظاهری یکی از ارزشهای مهم زندگیشان است، گاهی تبدیل به یک معضل روحی مثل استرس و عدم اعتمادبهنفس میشود. بنابراین در درمان جوش نباید سهلانگاری کرد. از آنجایی که متأسفانه افراد زیادی جوش را یک نوع بیماری پوستی نمیدانند، دست به روشهای ناصحیحی برای درمان آکنه میزنند که گاهی عواقب جبرانناپذیری دارد. قبل از هر اقدامی برای درمان، باید آگاه باشیم که جوش چیست؟ سپس راههای از بین بردن جوش برای همیشه را بشناسیم.
فهرست مطالب
ابتدا شناخت، سپس درمان جوش
برای اینکه بدانیم با چه نوع مشکل پوستی طرف هستیم، در ابتدا باید بدانیم که جوش چیست؟ جوش انواع مختلفی دارد و هر نوعی از جوش، درمان مخصوص به خودش را دارد. بنابراین نمیتوان یک راه را برای درمان هر نوع جوشی استفاده کرد.
اولین پیشنهاد برای حل این مشکل، مراجعه به پزشک برای تشخیص نوع جوش و انتخاب بهترین روش درمان جوش است. اگر با معضل جوش دستبهگریبان هستید، لازم است آگاهی خود را در این زمینه بالا ببرید. با ما همراه باشید تا از هر آنچه لازم است درباره جوش و روشهای درمان صحیح جوش بدانید، آگاه شوید.
آشنایی با انواع جوش
برای اینکه بدانیم چگونه جوش های صورت را از بین ببریم، باید با انواع آن آشنا شویم. قبل از هر نکتهای لازم است بدانید که جوش در سنین مختلف اتفاق میافتد. حتی گاهی از اوقات افراد در سنین بزرگسالی، زمانی که انتظار آن را ندارند، جوش میزنند. جوش انواع مختلفی دارد. بهطور کلی انواع جوش در بافت پوست صورت انسان 2 نوع است که عبارتاند از:
جوش التهابی
جوشهای التهابی یا همان جوشهای کیستیک، جوشهایی چرکی هستند که ظاهر ناخوشایندی دارند. این نوع جوشها معمولاً بهصورت برجسته، قرمز و متورم هستند. خوشبختانه جوشهای التهابی درمان پیچیدهای ندارند. اما موضوعی که اهمیت دارد این است که این جوشها بسیار مستعد به جا گذاشتن جای جوش هستند. بنابراین در درمان آکنه التهابی باید صبور بود و دچار وسوسههای فشار دادن جوش به روش غیرصحیح نشد. برای درمان آکنه التهابی از داروهای موضعی و داروهای آنتیبیوتیکی و گاهی راکوتان استفاده میشود.
جوش غیرالتهابی
جوش سرسیاه، جوش سرسفید و جوشهای زیرپوستی از جمله انواع جوشهای غیرالتهابی است که روش درمان کاملاً متفاوتی با جوشهای التهابی دارد. در درمان جوشهای غیرالتهابی معمولاً از داروهای خوراکی آنتیبیوتیکی و راکوتان استفاده نمیشود. در این نوع جوشها، نقش محصولات موضعی درمان جوش پررنگ میشود و میتوان به یک برنامه صحیح استفاده از محصولات مناسب، به درمان جوش غیرالتهابی دست یافت.
نگاهی به دلایل ایجاد جوش
شاید بارها به این فکر کردهاید که چرا جوش میزنیم؟ چه چیزی باعث میشود این معضل ناخوشایند برای ما اتفاق میافتد؟ اگر بتوانیم جلوی عوامل ایجاد جوش را بگیریم، قطعاً دیگر جوش نمیزنیم. در بسیاری از انواع جوش، میتوانیم با آگاهی از دلایل ایجاد جوش، جلوی ایجاد جوش را گرفت و بهراحتی از شر جوش خلاص شد. اما متأسفانه همیشه نمیتوان جلوی ایجاد جوش را گرفت؛ چرا که دلایل ایجاد جوش همیشه قابل کنترل نیست.
ساختار و نحوه شکلگیری آکنه و جوش
جوش زمانی اتفاق میافتد که چربی ترشح شده، نتواند بهراحتی از منافذ طبیعی پوست بیرون بیاید و در کنار فولیکول مو حبس شود. در این صورت چربی تجمع پیدا میکند و بهصورت برجستگی بر روی سطح پوست ظاهر میشود. اگر سیستم ایمنی بدن نسبت به این تجمع چربی واکنش نشان دهد، التهاب هم ایجاد میشود و جوش را تبدیل به جوش التهابی میکند. بنابراین توانایی خروج مناسب چربی پوست، نکته کلیدی است.
بهطور کلی دلایل ایجاد جوش و تجمع چربی را میتوان به صورتهای زیر بیان کرد:
تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی یکی از شایعترین دلایل ایجاد جوش در افراد است. تغییرات هورمونی در سن بلوغ، در بارداری و در زمان مصرف بعضی از داروها، از مهمترین دلایل ایجاد جوش در بسیاری از افراد است.
علل و ریشههای ژنتیکی
ژنتیک یکی از آن دسته از عوامل ایجاد جوش است که متأسفانه قابل کنترل نیست. اگر پدر و مادر شما جزو گروهی از افراد بودند که در دوران جوانی جوش میزدند، متأسفانه شما هم ممکن است این ارثیه ناخوشایند را دریافت کنید. درست است که عوامل ژنتیکی را در ایجاد جوش نمیتوان از بین برد اما میتوان با مراقبتهای پوستی، آن را کنترل کرد. عوامل ژنتیکی زمانی که با عوامل دیگر ایجاد جوش همزمان شود، میتواند منجر به ایجاد جوشهای بسیار وخیم شود.
استفاده از محصولات پوستی و آرایشی نامناسب
با انتخاب بهترین محصولات روتین پوست چرب و جوش دار، تا حد زیادی میتوانید از پوست خود محافظت کنید. اگر شما از محصولاتی استفاده کنید که کاملاً منافذ پوست را بپوشاند و به چربیهای تولید شده طبیعی پوست اجازه بیرون آمدن را ندهد، بدون شک شاهد ایجاد جوشهای ناخوشایند در صورتتان خواهید بود.
بنابراین در انتخاب محصول آرایشی و بهداشتی، دقت کافی داشته باشید. افرادی که پوست چرب دارند باید بیشتر از افرادی که پوست نرمال و خشک دارند، در انتخاب لوازم آرایشی و محصولات پوستی دقت کنند.
عدم مراقبت از پوست
شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که وقتی از مهمانی باز میگردید، به دلیل خستگی، برای پاک کردن آرایش صورتتان به اندازه کافی وقت نگذارید. این کار بزرگترین ظلمی است که میتوانید در حق پوستتان کنید. عدم تمیز کردن پوست، بهویژه زمانی که از محصولات پوشاننده پوست مثل کرمپودرها استفاده میکنید، راه را برای فعالیت باکتری ایجاد آکنه (P-acne) فراهم میکند و پوست را مستعد جوش میکند.
شاید شستن پوست کاری ساده به نظر بیاید؛ اما یکی از اصلیترین گامهای مراقبت از پوست برای جلوگیری از جوش در پوست است. بنابراین بر حسب نوع پوستتان، بهترین شویندههای پوست چرب یا بهترین شویندههای پوست نرمال تا خشک را انتخاب کنید و روزانه از آنها استفاده کنید.
تغذیه نامناسب
با وجود اینکه مقالات اثبات شدهای در علم پزشکی درباره رابطه مستقیم بین تغذیه و جوش منتشر نشده است، اما تجربه افرادی که جوش میزنند، نشان میدهد افراد مستعد جوش باید از غذاهای حاوی روغنهای اشباع نشده و تحریککننده مثل شکلاتها، فستفودها و حتی لبنیات پرچرب خودداری کنند.
استرس و عوامل محیطی
استرس بهتنهایی باعث ایجاد جوش جدید نمیشود. اما اگر در کنار عوامل دیگر ایجاد جوش قرار گیرد، میتواند باعث بدتر شدن ایجاد جوش شود.
درمان جوش صورت
جوش صورت یکی از مشکلات شایع پوستی است که از دیرباز تا امروز دغدغه بسیاری از افراد بوده است. در گذشته، انسانها از گیاهان و مواد طبیعی برای بهبود این عارضه استفاده میکردند. امروزه، درمان جوش به 2 بخش خانگی و تخصصی تقسیم میشود.
درمان خانگی
روشهای خانگی شامل استفاده از مواد طبیعی مثل عسل و آلوئهورا است که به طور مؤثری التهاب را کاهش میدهند و باعث تسریع روند بهبود پوست میشوند. این روشها بیشتر برای جوشهای خفیف تا متوسط مناسب هستند و بهراحتی در دسترساند. بهخاطر داشته باشید که همیشه قبل از استفاده از مواد جدید، تست حساسیت انجام دهید.
درمان تخصصی
برای موارد شدیدتر، مراجعه به متخصص پوست ضروری است. این متخصصان با ارزیابی دقیق پوست، درمانهایی مثل داروهای موضعی، رتینوئیدها و حتی روشهای لیزری را تجویز میکنند. این روشها تحت نظر پزشک میتوانند بهسرعت و با دقت بیشتری جوشها را درمان کنند.
درمان موضعی جوش
یکی از پرکاربردترین روشهای درمان جوش، استفاده از داروهای موضعی جوش است. بعضی از محصولات موضعی جوش در قالب دارو در داروخانهها وجود دارد که از مواد دارویی قوی استفاده شده است. اما قسمت عمدهای از محصولات موضعی، آنهایی هستند که در قالب محصولات مراقبت از پوست وجود دارند و بدون تجویز پزشک از داروخانهها میتوان تهیه کرد.
در این نوع محصولات از مواد ایمن و قابل استفاده برای عموم مردم استفاده شده است. برای درمان قطعی، میبایست گروهی از محصولات موضعی مرتبط در کنار هم و به طور منظم استفاده شوند. این محصولات شامل موارد زیر است:
لایهبردارهای ضد جوش
لایهبرداری از پوست یکی از پرکاربردترین روش در رژیم درمان جوش است. لایهبرداری عموماً برای درمان جوشهای غیرالتهابی مثل جوشهای زیرپوستی و جوشهای سرسیاه استفاده میشود. بهترین لایهبردارهای مؤثر در درمان جوش را بشناسید و آگاهانه از آنها استفاده کنید. استفاده صحیح از لایهبردارها در زمان مناسب و به مقدار کافی در نتیجه کار بسیار اهمیت دارد. بنابراین لایهبرداری از پوست را بدون کسب آگاهی کامل از روشهای صحیح لایهبرداری شروع نکنید.
ژل لایهبردار مدل ضد جوش و آکنه صورت Nuetrogena
پیشنهاد خانومی ژل لایهبردار و ضد جوش و آکنه صورت از برند نوتروژیناست و بهعنوان هدیه فراموشنشدنی برای پوستهای مستعد جوش شناخته میشود. ژل لایهبردار نوتروژینا فاقد چربی و پارابن است و در نتیجه، با مصرف روزانه آن میتوانید پوستی شاداب و بدون جوش داشته باشید.
شویندههای پوست
شستن صورت مهمترین و کاربردیترین گام مراقبت از پوست در برابر ایجاد جوش است. انتخاب یک شوینده مناسب میبایست با آگاهی کامل انجام شود. شویندهها در دو نوع شویندههای نیاز به آبکشی و شویندههای بدون نیاز به آبکشی هستند. یک روتین صحیح شستن پوست شامل استفاده از یک پاککننده اولیه و سپس استفاده از پاککننده تکمیلی مثل تونر است.
با یک انتخاب صحیح از شوینده مناسب پوست و استمرار در تمیز کردن روزانه پوست، مهمترین گام مراقبت از پوست و پیشگیری از جوش و حتی درمان جوش را برداشتهاید. شویندهها در انواع پن، ژل شستشو، فوم، تونر، میسلار واتر و شیر پاک کن وجود دارند که لازم است برای یک انتخاب صحیح، انواع شویندههای صورت را بشناسید.
ضد جوشهای قوی
در بسیاری از برندهای آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست، محصولاتی تحت عنوان ضد جوش قوی وجود دارد. این محصولات، معمولاً از ترکیباتی مثل اسید سالیسیلیک، تی تری اویل، عصاره بابونه، سبومین، اولئونولیک اسید، عصاره باباآدم، نیاسینامید و دیگر ترکیبات ضدالتهاب و آنتیباکتریال استفاده کردهاند.
بهترین ضد جوشها را بشناسید تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.
محصولات دارویی موضعی درمان جوش
بعضی از ترکیبات ضد جوش که در گروه داروها قرار دارند. مثل بنزوئیل پروکساید، تتراسایکلین، کلیندامایسین، آداپالن و اریترومایسین. این نوع داروهای موضعی اثربخش هستند و در درمان سریع جوش استفاده میشوند. نمونههایی از این محصولات در قالب چسبهای ضد جوش هم عرضه شدهاند.
درمان خوراکی دارویی جوش
گاهی اوقات پزشکان از درمانهای خوراکی دارویی برای درمان جوش استفاده میکنند. این داروها یا داروهای آنتیبیوتیکی هستند، یا داروهای هورمونی و یا راکوتان. راکوتان زمانی استفاده میشود که روشهای دیگر با شکست مواجه شده باشد. در واقع راکوتان یک داروی بسیار قوی و اثربخش با عوارض جانبی بالا و موارد احتیاط زیاد است که بهعنوان آخرین تیر ترکش استفاده میشود.
توصیه اکید میشود که مصرف داروهای خوراکی درمان جوش حتماً به تجویز پزشک صورت گیرد و از مصرف خودسرانه داروهای خوراکی درمان جوش اجتناب شود. داروهای خوراکی و حتی آنتیبیوتیکهایی که در درمان جوش استفاده میشوند، هر کدام بر نوع خاصی از جوش اثر دارند و نمیتوان هر دارویی را برای هر نوع جوشی مصرف کرد.
بهترین محصولات ضد جوش برای جوش صورت
برندهای مختلفی در زمینه تولید محصولات ضد جوش و آکنه در بازار فعالیت میکنند. تنها روشی که برای انتخاب محصول مناسب در بین این برندها وجود دارد، آشنایی با بهترین کرم ضد جوش و جای جوش است. بههمین دلیل، در ادامه به معرفی 3 محصول برتر ضد جوش از سایت خانومی میپردازیم:
اسپری ضد جوش بدن Salicyl 2 سبوما از برند آردن
اسپری ضد جوش بدن Salicyl 2 سبوما 250 میل آردن، با ترکیبی منحصربهفرد، بهسرعت جوشها را خشک میکند و التهاب را کاهش میدهد. استفاده از این محصول به جلوگیری از جای جوش هم کمک میکند و باعث میشود پوست شما نرم و لطیف بماند.
ویژگیها:
- خشک کردن سریع جوشها
- کاهش التهاب
- بدون ایجاد خشکی پوست
- مناسب برای پوستهای چرب و مختلط
کرم ضد جوش ژیناژن مدل Tinted
کرم ضد جوش ژیناژن مدل Tintedحجم 35 میلیلیتر، با ترکیبات خاص ضد باکتریایی، به کنترل چربی پوست و کاهش جوشها کمک میکند. این محصول برای افرادی که پوست حساسی دارند، انتخابی ایدهآل است. چونکه علاوه بر برخورداری از فرمولاسیون ملایم، در عین حال بسیار مؤثر عمل میکند.
ویژگیها:
- خاصیت ضد باکتریایی قوی
- کنترل چربی پوست
- مناسب برای پوستهای حساس
- فاقد پارابن و مواد شیمیایی مضر
سرم ضد آکنه Azetinol از برند لافارر
سرم ضد آکنه Azetinol حجم 20میل لافارر با فرمولاسیونی پیشرفته، علاوه بر کاهش سریع التهاب پوستی، از بازگشت دوباره جوشها هم جلوگیری میکند. استفاده منظم و روزانه از این محصول میتواند پوستی شفاف و بدون نقص را برای شما به ارمغان بیاورد.
ویژگیها:
- تسکین سریع التهاب
- جلوگیری از بازگشت جوش
- مناسب برای استفاده روزانه
- فاقد پارابن و مواد حساسیتزا
درمان سریع جوش صورت
برای تسریع در درمان جوش صورت، میتوانید از راهکارهای مختلفی بهره ببرید که به کاهش التهاب و تسریع بهبود پوست کمک میکنند. از جمله این روشها عبارتاند از:
- کمپرس سرد: قرار دادن یخ یا کمپرس سرد روی جوشها به کاهش فوری التهاب و تورم کمک قابل توجهی میکند؛ مخصوصاً در شرایطی که زمان کافی برای استفاده محصولات بهداشتی را ندارید.
- روغن درخت چای: این روغن بهعنوان یک ضدعفونیکننده طبیعی، مستقیم روی جوش استفاده شده و به خشک شدن و کاهش قرمزی کمک میکند.
- عسل: عسل با برخورداری از خاصیت ضدباکتریایی در درمان جوشها و بهبود سریعتر پوست نقش پررنگی ایفا میکند.
- بخور گیاهی: بخورهای گیاهی به باز شدن منافذ و کاهش چربی اضافی پوست کمک میکنند، در نتیجه به بهبود سریعتر جوشها منجر میشوند.
درمان جوش چرکی در 3 سوت!
جوشهای چرکی معمولاً به دلیل تجمع باکتریها و چربی در منافذ پوست ایجاد میشوند و نیاز به مراقبت ویژه دارند. با توجه به این مشکل، روشهای زیر میتوانند در درمان جوشهای چرکی و آزاردهنده مؤثر باشند:
- آنتیبیوتیکهای موضعی: این محصولات دارویی به کاهش عفونت و التهاب کمک و جوشها چرکی دردناک را بهسرعت محو میکنند. برای استفاده از دارو برای جوش صورت حتماً به پزشک مراجعه کنید.
- ماسک خاک رس: استفاده از ماسک خاک رس آووکادو به جذب چربی اضافی و پاکسازی عمقی پوست کمک میکند و در نتیجه، بهبود سریعتری را به دنبال دارد.
- زینک: مصرف مکملهای زینک میتواند به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و به نوبه خود به بهبود سریعتر جوشها منجر میشود.
- بنزوئیل پروکساید: این ماده به خشک شدن جوشها و کاهش باکتریهای سطح پوست کمک میکند و یکی از بهترین گزینهها برای درمان جوشهای چرکی است.
درمان جوش قرمز
جوشهای قرمز معمولاً با التهاب و قرمزی همراه هستند. برای کاهش این علائم، میتوان از راهکارهای زیر استفاده کرد:
- آلوئهورا: ژل آلوئهورا به دلیل خاصیت ضدالتهابی و تسکیندهنده، بهسرعت قرمزی و التهاب را کاهش میدهد.
- سرکه سیب: مصرف سرکه سیب بهعنوان تونر طبیعی روی پوست صورت به تنظیم pH پوست و کاهش قرمزی کمک قابل توجهی خواهد کرد.
- کمپرس گرم: با استفاده از کمپرس گرم باعث بهبود گردش خون و تسکین التهاب پوستی میشوید.
- چای سبز: استفاده از چای سبز سرد شده بهعنوان تونر میتواند به کاهش التهاب و تسکین پوست کمک کند، و همچنین بهعنوان یک آنتیاکسیدان قوی عمل میکند.
درمان جوش بلوغ
جوشهای بلوغ ناشی از تغییرات هورمونی دوران نوجوانی هستند و معمولاً با روشهای زیر قابل کنترلاند:
- پاککنندههای ملایم: استفاده از پاککنندههای مناسب در جلوگیری از تحریک پوست و حفظ تمیزی آن تأثیر دارد.
- رژیم غذایی متعادل: همچنین، با کاهش مصرف قند و چربیهای ناسالم و افزایش مصرف میوهها و سبزیجات، کمتر از قبل در معرض جوشهای صورت قرار میگیرید.
- مرطوبکنندههای غیر چرب: استفاده از مرطوبکنندههای فاقد چربی به حفظ رطوبت پوست بدون ایجاد چربی اضافی کمک میکند.
- مشاوره با متخصص پوست: در صورت تشدید جوشها، مشورت با متخصص پوست برای درمانهای تخصصیتر مثل داروهای موضعی و یا هورمونی میتواند مؤثر باشد.
از بین بردن جوش برای همیشه روش خانگی
برای رهایی دائمی از جوشها با روشهای خانگی، میتوانید از ماسکهای طبیعی، رعایت رژیم غذایی مناسب و نکات بهداشتی استفاده کنید. البته، ارتقای سطح دانش و آگاهی در رابطه با مراقبت از پوست هم موضوع مهمی است.
درمانهای گیاهی و خانگی جوش
درمانهای گیاهی جوش یکی از روشهای ایمن و کمهزینه در درمان جوش محسوب میشود. البته باید در نظر داشت که اثربخشی این نوع درمان هم بهمراتب کمتر از داروهای قوی است.
امروزه استفاده از درمانهای گیاهی بهمنظور درمان مشکلات پوستی یا حتی برای تقویت پوست و داشتن پوستی زیبا و سالم بسیار رایج شده است و طرفداران زیادی دارد. در مصرف ماسکهای خانگی و درمانهای گیاهی جوش باید این نکته را در نظر داشت که برای گرفتن نتیجه مناسب باید در استفاده از یک نوع ماسک تداوم حداقل 2 ماهه داشت. مصرف یک یا 2 بار از ماسک شما را به نتیجه مطلوب نمیرساند. در نتیجه در استفاده از ماسکهای خانگی و درمانهای گیاهی جوش، باید صبور باشید.
ماسکهای گیاهی، یکی از روشهای پرطرفدار درمان جوش
از جمله ماسکهای گیاهی مناسب برای این کار، ماسک روغن درخت چای و چای سبز، ماسک آبلیمو و سفیده تخم مرغ و ماسک سیر و عسل است.
برای بهرهگیری کامل از ماسکهای گیاهی، باید ابتدا پوست را کاملاً تمیز کرد، سپس از ماسک استفاده کرد. گلاب میتواند یکی از تمیزکنندههای پوست، قبل از استفاده از ماسکهای گیاهی درمان جوش باشد.
فوت و فن از بین بردن جوش در چند ثانیه!
برای از بین بردن جوش صورت در یک روز، در نخستین قدم، هر نوع داروی شیمیایی که برای درمان جوش استفاده میشود، کنار بگذارید. چون مصرف یکباره داروهای شیمیایی میتواند پوست را حساستر کند و التهابات پوست را افزایش بدهد. حدود
2 الی 3 ساعت پیش از اینکه جایی بخواهید بروید، حداکثر 5 قالب یخ را در فریزر قرار بدهید. پس از گذشت این زمان، قالبهای یخ را از فریزر بیرون بیاورید. قالب یخ را بردارید و آن را روی موضع جوش ماساژ بدهید. این کار باعث میشود تا عفونت دور مایع چرک گسترش پیدا نکند و محل جوش بزرگتر نشود. اگر قالب یخ ندارید، میتوانید از عصاره اکالیپتوس یا عصاره اسطوخودوس جوشانده شده استفاده کنید.
این عصارهها التهابات پوست را کاهش میدهند و تا حد زیادی مانع از قرمز شدن جوش میشوند. با استفاده از هر یک از این سه ماده میتوانید سطح پوست را خنک نگهدارید و مانع از تورم چندبرابری جوش چرکی شوید. در این مطلب سعی کردیم بهتری روشهای از بین بردن جوش برای همیشه را با شما در میان بگذاریم. پیش از همه چیز فراموش نکنید که حتما برای درمان قطعی جوش صورت خود به پزشک مراجعه کنید.