ماسک های ترکیبی گلاب برای جوش صورت
قطعاً میدانید که رایحه خوش گلاب، پای این محصول طبیعی را به صنعت عطرسازی باز کرده و از آن در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. ولی این تنها کاربرد گلاب در این صنعت نیست و با خواص ویژهای که گلاب دارد، از آن بهعنوان درمانگر در حوزه سلامت و زیبایی هم استفاده میشود. برای نمونه، گلاب در زیبایی پوست مؤثر بوده و حتی در درمان جوشهای صورت نیز مورد استفاده قرار میگیرد. در این مطلب بهطور مختصر با این خاصیت گلاب آشنا خواهیم شد.
فهرست مطالب
خواص ویژه گلاب بهعنوان ضدعفونیکننده و درمانگر پوست
گلاب از یک سو بهعنوان یک ضدعفونیکننده بر روی پوست عمل کرده و باکتریهایی را که موجب ایجاد جوش روی صورت میشوند از بین میبرد و از سوی دیگر به التیام زخم و تمیز کردن پوست کمک کرده و به این ترتیب جای جوشها را نیز حذف میکند. این عصاره طبیعی در مقایسه با سایر درمانهای موضعی جوش صورت، اثر ملایمی بر پوست داشته و تحریک و التهابی روی پوستهای حساس ایجاد نمیکند. چه بسا که حتی خود این ماده، اثرات ضدالتهابی و خنککنندگی داشته و در تسکین قرمزی پوست بسیار مؤثر است. همچنین گلاب در کنترل میزان چربی پوست تأثیر بهسزایی دارد. منافذ باز و پر از آلودگی پوست را پس از پاکسازی، بسته و با کاهش اندازه این منافذ به کاهش جوشهای صورت کمک میکند. برای استفاده از این ویژگی گلاب میتوانید گلاب را در یک شیشه اسپری تمیز بریزید و آن را روی پوستتان اسپری کنید. بهتر است پس از 20 ثانیه، صورتتان را با دستمال کاغذی پاک کنید و بدون شستن صورت اجازه دهید گلاب به منافذ پوستتان نفوذ کند. با تکرار این کار 3 الی 4 بار در روز، دیگر صورتتان جوش نمیزند.
ماسک صورت با گلاب
با استفاده از گلاب، میتوان چندین ماسک مؤثر برای صورت تهیه کرد. این ماسکها درمانهای خانگی مناسبی برای جوش صورت هستند. هریک از این ماسکها اثر بسیار مناسبی بر روی پوست دارند. راحتی استفاده و در دسترس بودن مواد اولیه، ویژگی این ماسکهای گلاب است. به خاطر داشته باشید که به یک پاککننده پوست، قبل از استفاده از هر کدام از این ماسکها و نیز به یک مرطوبکننده غیرآرایشی و غیرمولد جوش پس از استفاده از ماسک نیاز داریم.
- با یک قاشق غذاخوری پودر ویتامین C یا آبلیمو به کمک گلاب، ماسکی تهیه میشود که به واسطه خاصیت آنتیاکسیدانی این ویتامین، به درمان پوست آسیبدیده کمک کرده و با افزایش تولید کلاژن، جای جوشهای صورت را درمان میکند. (3 الی 4 بار در هفته)
- مخلوط گلاب و گلیسرین، ضدجوش بوده و برای جلوگیری از خشکی پوست نیز مؤثر است. افرادی که علیرغم برخورداری از پوست خشک، همچنان جوش میزنند میتوانند از این ترکیب ضدجوش برای جلوگیری از خشکی پوست نیز بهره ببرند. (یک تا 2 بار در روز)
- با ترکیب گِل سرشوی و گلاب خالص، خمیری یکدست تهیه میشود. به کمک این ماسک، آلودگیها و چربیهای اضافی پوست، پاک شده و مواد معدنی موجود در گل سرشوی به تغدیه و بهبود سلامت پوست کمک میکند. (2 تا 3 بار در هفته)
- خمیر یکدستی با ترکیب گلاب و جوش شیرین تهیه میشود که جوش شیرین موجود در آن، خاصیت لایهبرداری داشته و با ماساژ دَورانی این ماسک، پوست صورت از چربیها و آلودگیها که منشأ جوش هستند پاک میشود. (2 الی 3 بار در هفته)
- سرکه سیب با گلاب خالص، مخلوطی مناسب پوستهای چرب ایجاد میکند. این درمان در کنترل تولید چربی پوست مؤثر بوده و به پاکسازی منافذ آن از آلودگیها کمک میکند. (یک الی 2 بار در روز)
- ترکیب آرد نخودچی و گلاب خالص، ماسکی را ایجاد میکند که به پاکسازی عمقی پوست کمک کرده و شما را از شر چربیهای اضافی و پوستهای مرده صورتتان خلاص میکند. (یک تا 2 بار در هفته)
- از ترکیب گلاب با فندق افسونگر که گیاه بومی آمریکای شمالی، ژاپن و چین است ماسکی به دست میآید که ضدالتهاب بوده، از خارش پوست، کاسته و میتواند جراحتهای پوستی را درمان کند. (یک تا 2 بار در روز)
- خمیر حاصل از ترکیب پودر چوبصندل و گلاب، ماسکی است که خاصیت ضدالتهابی دارد. این ماسک با حذف چربیها و آلودگیها در درمان مشکلات پوستی همچون جوش صورت کاربرد دارد. (یک تا 2 بار در هفته)
- با خیار، عسل و گلاب خالص، ماسک مناسب پوستهای حساس ساخته میشود. این ماسک از التهاب پوست میکاهد و خاصیت ضدعفونیکنندگی و ضدباکتریایی دارد. (یک تا 2 بار در هفته)
غیر از ماسکهایی که ذکر شد انواع ماسکهای دیگر را نیز میتوان با گلاب تهیه کرده و در درمان جوش صورت از آنها بهره برد. به خاطر داشته باشید که پیش از استفاده از هریک از این ماسکها، ابتدا مقدار کوچکی از آنها را روی یک ناحیه کوچک از پوست امتحان کرده و در صورت نداشتن آلرژی، از آن بر روی کل پوست صورت استفاده کنید.