مراقبت از پوست

لایه برداری پوست صورت چیست و چه فواید یا عوارضی دارد؟

راه‌های مختلفی مانند لیزر یا استفاده از آنتی اکسیدان‌ها برای داشتن پوستی نرم، شفاف و از همه مهم‌تر، پوستی سالم وجود دارد. لایه برداری صورت یا پیلینگ نیز یکی از روش‌های ساده و مؤثر در از بین بردن سلول های مرده و روشن کردن رنگ پوست است که می‌توانید آن را هم در خانه و هم با دستگاه در کلینیک‌های تخصصی انجام دهید. در این مقاله به انواع لایه برداری فیزیکی و شیمیایی صورت می‌پردازیم، گریزی می‌زنیم به لایه برداری پوست بدن و از چند ماده خوراکی مهم برای لایه برداری عمیق پوست در منزل برایتان صحبت می‌کنیم.

لایه برداری پوست چیست؟

لایه برداری در واقع به از بین بردن سلول های مرده پوست، جای جوش، لک و اسکار به‌وسیله مواد فیزیکی یا شیمیایی گفته می‌شود و می‌توان آن را به دو روش شیمیایی و فیزیکی (مکانیکی) انجام داد.

لک‌های پوستی به‌جا مانده از اسکار و جای جوش باید با استفاده از لایه بردارهای قوی‌تر درمان شود که پیشنهاد می‌کنیم 5 کرم لایه بردار صورت برای خلاص شدن از لک پوستی را ببینید.

فواید لایه برداری پوست چیست؟

پوست دائماً در حال ترمیم خود است و همین موضوع می‌تواند باعث شود تا چندین لایه از پوست های مرده روی هم جمع شوند و پوست در این شرایط، احتیاج به برداشتن این لایه‌های اضافه برای تنفس دارد؛ زیرا این لایه‌ها می‌توانند باعث کدر شدن و خشکی پوست شوند و سن شما را بالاتر نشان دهند.. از مزایای لایه برداری پوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لکه‌های قهوه‌ای و لکه‌های ناشی از افزایش سن را محو می‌کند.
  • کمک می‌کند خطوط و چین و چروک‌های ریز کمتر قابل مشاهده باشند.
  • منافذ بسته پوست را باز می‌کند و اندازه منافذ را کاهش می‌دهد که این موضوع به‌خصوص به پوست‌های مستعد آکنه کمک می‌کند.
  • با گردش سلول‌های پوستی و تحریک تولید کلاژن، جای جوش و لک‌های سطحی را کاهش می‌دهد.
  • باعث جذب بهتر مرطوب کننده، آنتی اکسیدان‌ها و سرم@های افزایش کلاژن می‌شود و در نتیجه به سلامت پوستتان کمک می‌کند.
  • ظاهری درخشان‌تر و بافتی نرم‌تر به پوست می‌بخشد.

اگر پوست لک‌دار یا مستعد جوش و آکنه دارید لایه برداری را باید یکی از مهم‌ترین مراحل روتین پوستی خود قرار دهید.

فواید لایه برداری پوست صورت

کدام نوع لایه برداری برای پوست من مناسب است؟

حالا که بیشتر راجع به اهمیت لایه برداری پوست صورت می‌دانید، می‌توانید به سراغ مرحله بعدی یعنی انجام لایه برداری بروید. همان‌طور که قبلاً گفتیم، لایه برداری به دو صورت شیمیایی و فیزیکی انجام می‌شود. در ادامه با ویژگی‌های هر کدام بیشتر آشنا می‌شوید تا بتوانید با توجه به نوع پوست خود تصمیم بگیرید کدام روش برایتان بهتر است.

1. لایه برداری شیمیایی چیست؟

لایه برداری یا پیلینگ شیمیایی همان‌طور که از نامش مشخص است، به کمک مواد شیمیایی می‌تواند سلول‌های پوستی سطحی را تجزیه کند و می‌توان آن را هم در خانه و هم در کلینیک‌های تخصصی انجام داد.

در این روش امکانش کم است که برایتان حساسیت پوستی ایجاد شود و به همین دلیل به‌طورکلی می‌توان گفت که لایه برداری شیمیایی برای پوست‌های بسیار حساس و مستعد آکنه مناسب‌تر است. همچنین در این روش احتیاجی به اسکراب و سایش پوست ندارید و اگر محصول مورد نظرتان حاوی اسید گلیکولیک باشد، فواید دیگری همچون تحریک تولید کلاژن و خواص ضد پیری نیز دارد.

همچنین سالیسیلیک اسید می‌تواند در بهبود جوش مؤثر باشد و محصولات حاوی این ماده از جمله ژل لایه بردار و ضد آکنه صورت مناسب پوست‌های مستعد جوش نوتروژینا می‌توانند سلول‌های مرده و چربی مازاد پوست را از بین ببرند و با لایه برداری ملایم علاوه بر جلوگیری از انسداد منافذ پوست و کاهش ایجاد جوش‌های جدید، در روشن‌تر شدن پوست و افزایش لطافت آن نیز مؤثر باشند.

ژل لایه بردار و ضد جوش و آکنه صورت مدل Sivilce Karsiti حجم 150میل نوتروژینا

خرید لایه بردار صورت نوتروژینا

رایج‌ترین انواع لایه برداری شیمیایی شامل موارد زیر است:

– آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs)

آلفا هیدروکسی اسیدها، محلول در آب هستند و جزو رایج‌ترین نوع لایه بردارهای شیمیایی سبک به‌حساب می‌آیند و از منابع طبیعی مانند میوه، شیر یا نیشکر گرفته می‌شوند.

آلفا و بتا هیدروکسی اسیدها، با ساختار چسبناک بیرونی‌ترین لایه پوست ترکیب شده و با حل کردن آن، باعث تجزیه شدن سلول های مرده می‌شوند. گلیکولیک اسید (موجود در نیشکر) و اسید لاکتیک (موجود در شیر)، دو ماده از این گروه هستند که از آن‌ها در محصولات مراقبت از پوست زیاد استفاده می‌شود.

 لایه بردارهای صورت مبتنی بر AHA، انتخاب مناسبی برای افراد دارای پوست چرب هستند اما برای سایر پوست‌ها نیز استفاده می‌شوند. برای مثال، کرم لایه بردار رینیوال نئودرم، از جمله لایه بردارهای شیمیایی حاوی گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید است که فاقد پارابن بوده و برای انواع پوست کاربرد دارد.

این کرم علاوه بر تحریک کلاژن سازی و جلوگیری از ایجاد چین و چروک، به رفع خشکی پوست نیز کمک می‌کند و با توجه به داشتن مواد ضد التهاب، در درمان جوش های سرسیاه، آکنه و لک پوستی به‌جامانده از جوش‌ها نیز مؤثر است.

 کرم لایه بردار صورت رینیوال نئودرم

خرید لایه بردار نئودرم

– بتا هیدروکسی اسیدها (BHAs)

بتا هیدروکسی اسیدها نیز لایه بردار شیمیایی سبک به‌شمار می‌روند و اسید سالیسیلیک، رایج‌ترین ماده این گروه است. این گروه، محلول در چربی هستند و می‌توانند از غدد چربی پوست نیز عبور کنند و روی پوست های مستعد آکنه، تأثیر بیشتری دارند.

– آنزیم ها

اگر پوست بسیار حساسی دارید، معمولاً پیشنهاد می‌شود از لایه بردارهای مبتنی بر آنزیم استفاده کنید. این آنزیم‌ها از منابع طبیعی مانند میوه‌ها تهیه می‌شوند و کاربردی مشابه لایه بردارهای مبتنی بر اسید دارند اما بسیار کندتر عمل می‌کنند. به همین دلیل، فرآیند لایه برداری پوست آن‌ها ملایم و امن است.

2. لایه برداری فیزیکی چیست؟

لایه برداری فیزیکی را با نام لایه برداری مکانیکی و لایه برداری دستی نیز می‌شناسند و برای آن در کلینیک‌ها از دستگاه میکرودرم استفاده می‌کنند. در واقع لایه برداری پوست صورت با دستگاه به دو روش میکرودرم ابریژن و هیدرودرم ابریژن انجام می‌گیرد اما می‌توان آن را در خانه هم انجام داد.

در این نوع لایه برداری، از روش سایش و از یک ماده سخت مانند سنگ پا و کیسه معروف خودمان برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست و درمان جای جوش استفاده می‌شود.

یکی از روش های لایه برداری فیزیکی، شامل استفاده از ابزارهایی مانند اسفنج، حوله و براش است که باید آن‌ها را مرطوب کرد و به‌صورت دایره‌ای روی صورت کشید و روش دیگر، شامل استفاده از محصولات آماده مانند ژل، مایع یا اسکراب است که باید آن‌ها را روی پوست ماساژ دهید.

بیشتر بخوانید:

اگر قصد دارید کرم های اسکراب را برای لایه برداری صورت انتخاب کنید، اسکراب لایه بردار صورت آدرا می‌تواند گزینه خوبی برای انواع پوست باشد زیرا فاقد چربی بوده و در مقابل، حاوی عصاره پوست گردو و پروویتامینB5 است و علاوه بر حفظ رطوبت پوست و افزایش شفافیت آن، در رفع جوش های سرسیاه و سرسفید نیز مؤثر است.

اسکراب لایه بردار صورت آدرا

خرید اسکراب لایه بردار آدرا

لایه برداری فیزیکی اگر به‌طور صحیح انجام شود، فواید بسیاری دارد اما نباید در انجام آن زیاده‌روی کرد. بعضی از افراد ممکن است اسکراب را خیلی سفت یا بیش از حد انجام دهند که خود می‌تواند باعث حساسیت پوست و ایجاد جوش و از بین رفتن سد ارزشمند پوست شود. در این روش باید لیف یا اسکراب را به‌آرامی و به‌صورت دایره‌ای روی صورت بکشید اما نه آن‌قدر که سوزش پوست را به همراه داشته باشد!

انتخاب بهترین محصول برای انجام لایه برداری فیزیکی، به ضخامت، نوع و حساسیت پوست شما وابسته است. افراد دارای پوست چرب، غدد چربی بیشتری دارند که منجر به ضخیم‌تر شدن پوست آن‌ها شده و باعث می‌شود تا پوستشان بتواند ذرات بزرگ‌تر و ساینده‌تر را تحمل کند.

افراد دارای پوست خشک و حساس‌ بهتر است از محصولاتی با ذرات ریزتر استفاده کنند که اندازه و شکل یکنواختی دارند و کمتر باعث تحریک یا بریدن پوست می‌شوند.

این موضوع را در نظر داشته باشید که بعضی از مواد حتی اگر مواد طبیعی نیز باشند، ممکن است برای نوع پوست شما مناسب نباشند. برخی محصولات طبیعی مانند دانه‌ها و مغز خرد شده، صدف دریایی و دانه میوه‌ها، شکل‌های نامیزان و لبه‌های ناهمواری دارند و ممکن است به پوست آسیب وارد کنند. بهترین نوع اسکراب لایه برداری، نوع ملایم آن است که در عین ملایم بودن، بیرونی‌ترین لایه پوست را به‌طور مؤثر از بین ببرد.

لایه برداری پوست صورت با دستگاه میکرودرم

نحوه لایه برداری صورت

نحوه صحیح لایه برداری پوست صورت، به روش انتخابی شما در مرحله قبل بستگی دارد.

– اگر از لایه بردار شیمیایی استفاده می‌کنید:

  • صورت خود را با یک پاک کننده معمولی بشویید.
  • اگر محصول لایه بردار شیمیایی شما به شکل پارچه یا پدِ از قبل مرطوب شده یا به شکل ژل و سرم است، آن را در تمام نواحی صورت، گردن، دکولته و بالای دستان خود بمالید.
  • چند دقیقه صبر کنید تا محصول لایه بردار، به‌خوبی جذب پوست شود.
  • می‌توانید در این مرحله از سرم یا کرم درمانی استفاده کنید و در انتها، مرطوب کننده بزنید.

نکته‌ای که در این روش باید درنظر داشته باشید، این است که بعضی از لایه بردارهای شیمیایی، با نام پیلز (Peels) شناخته می‌شوند و کارکردی شبیه به ماسک های لایه بردار دارند و باید پس از چند دقیقه، از روی صورت شسته شوند. بنابراین حتماً برچسب محصول را بخوانید تا با توجه به نوع لایه بردار، بهترین روش استفاده از محصول را به کار ببرید.

– اگر از لایه بردار فیزیکی استفاده می‌کنید:

  • صورت را با پاک کننده همیشگی خود بشویید.
  • یک‌چهارم اندازه از محصول اسکراب صورت را بردارید و آن را در حرکات دایره‌ای روی صورت (به غیر از ناحیه اطراف چشم) بزنید.
  • با توجه به زمان ذکر شده روی جلد محصول که معمولاً از 30 ثانیه تا یک دقیقه است، اسکراب را به‌آرامی روی پوست ماساژ دهید.
  • سپس صورت را با آب گرم بشویید و آن را به‌آرامی با حوله تمیز با ضربه‌های آرام خشک کنید.
  • فرآیند لایه برداری را با استفاده از ماسک آبرسان، سرم یا کرم مورد نظر خود تمام کنید.

نحوه لایه برداری بدن

لایه برداری ملایم از پوست پا می‌تواند باعث نرم و صاف شدن پوست آن و بهبود گردش خون شود. می‌توانید لایه برداری را با یک براش خشک و با فشار ملایم شروع کنید سپس به سراغ لایه بردار فیزیکی خود مانند اسکراب بروید و آن را به‌صورت دایره‌ای، در حمام به پاهای خود مالش دهید سپس با آب گرم به‌آرامی بشویید.

اگر از لایه بردار شیمیایی استفاده می‌کنید، کافی است محصول مورد نظر را روی پوست خود ماساژ دهید.

 همچنین برای کف پا که خشن‌ترین قسمت پوست را دارد، می‌توانید از لایه برداری فیزیکی مانند اسکراب و سنگ پا کمک بگیرید تا پاشنه های سفت خود را صاف و نرم کنید. پوست ناحیه بیکینی، بسیار حساس است و اگر از لایه بردار شیمیایی استفاده می‌کنید، آن را روی پوست ماساژ دهید و در انتها مرطوب کننده بزنید.

اگر لایه بردار دستی مانند اسکراب را انتخاب می‌کنید، بهتر است نوع ملایم آن را به‌آرامی در امتداد خط بیکینی خود مالش دهید سپس بگذارید چند دقیقه روی پوست بماند. در انتها آن را با آب گرم بشویید و مرطوب کننده بزنید.

لایه برداری بدن

لایه برداری پوست صورت در خانه

اگر محصولات خانگی را به محصولات بازار ترجیح می‌دهید، می‌توانید در خانگی از پوست خود لایه برداری کنید. برای مثال به‌منظور لایه برداری شیمیایی خانگی، می‌توانید به کمک آنزیم های طبیعی میوه‌هایی مانند انار، گوجه، خیار، آناناس، زردآلو و توت فرنگی برای خود ماسک خانگی تهیه کرده و از آن به‌عنوان لایه بردار استفاده کنید.

برای لایه برداری فیزیکی خانگی نیز می‌توانید مقداری مواد پودری را داخل شامپوی بدن خود بریزید یا برای صورت، یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل و دو قاشق غذاخوری شکر را به‌خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و اسکراب به دست آمده را به‌مدت یک دقیقه به‌صورت دایره‌ای روی صورت و گردن ماساژ دهید سپس با آب گرم بشویید و پس از خشک کردن پوست، مرطوب کننده بزنید.

لایه برداری پوست صورت در خانه

نکاتی درباره لایه برداری پوست که باید به آن‌ها توجه کرد

اگر قصد لایه برداری دارید، بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

  • در لایه برداری زیاده‌روی نکنید؛ زیرا ممکن است لایه محافظ پوست را از بین ببرد و باعث قرمزی، سوزش و افزایش جوش شود. بنابراین همیشه از دستورالعمل نحوه مصرف محصول پیروی کنید یا با متخصص پوست خود راجع به تعداد دفعات مورد نیاز شما برای لایه برداری پوستتان مشورت کنید.
  • افراد با تمامی انواع پوست می‌توانند لایه برداری انجام دهند اما نحوه انجام این کار برای پوست های مختلف، متفاوت است. برای مثال اگر پوست خشک یا حساس دارید، شاید بهتر باشد به جای گلیکولیک اسید، ابتدا از اسید لاکتیک و ماندلیک اسید یا یک محصول مبتنی بر آنزیم شروع کنید.
  • اگر پوستتان زخم شده یا آسیب دیده است، لایه برداری را به تعویق بیندازید و ابتدا به فکر مراقبت‌های درمانی باشید.
  • محصولات لایه بردار را قبل از استفاده، روی ناحیه کوچکی از پوست امتحان کنید تا مطمئن شوید برایتان حساسیت ایجاد نمی‌کنند.
  • اگر پوستتان مستعد آکنه است، سالیسیلیک و ماندلیک اسید می‌توانند انتخاب خوبی برای شما باشند.
  • اگر رنگ پوستتان تیره است، در اسکراب بیش از اندازه یا استفاده از محصولات قوی احتیاط کنید زیرا این کار می‌تواند باعث التهاب پوست و تحریک سلول های تولید رنگدانه شما و هایپرپیگمنتیشن (تیرگی و لکه های پوستی) شود.
  • بهتر است از آب گرم برای شستشو استفاده کنید؛ زیرا آب داغ ممکن است به خشکی و حساسیت پوست منجر شود.
  • محصولاتی که برای پوست بدن ساخته شده‌اند را روی پوست صورت استفاده نکنید.
  • پوست خود را پس از لایه برداری حتماً مرطوب کنید.
  • با توجه به حساس شدن پوست به اشعه فرابنفش پس از لایه برداری، از ضد آفتاب با SPF حداقل 30 برای محافظت از پوست خود استفاده کنید.

برای انتخاب یک ضد آفتاب مناسب سری به مقاله راهنمای خرید ضد آفتاب بزنید تا بهترین گزینه را برای پوست خود داشته باشید.

و اما کلام آخر …

جای جوش و سلول های مرده روی پوست، باعث تیرگی رنگ آن می‌شوند و هرچند که پوست قابلیت ترمیم خود را دارد، بهتر است در مبارزه با این سلول‌ها به آن کمک کنیم تا بافت روشن‌تر و نرم‌تری به خود بگیرد.

لایه برداری پوست صورت و بدن، یکی از راه‌هایی است که به دو روش شیمیایی و فیزیکی انجام می‌شود و فواید بسیاری برای پوست دارد اما نباید در انجام آن زیاده‌روی کرد. همچنین می‌توان از یک لایه بردار خانگی برای شفاف شدن رنگ پوست و جدا کردن لایه‌های مرده پوست کمک گرفت که در این مقاله به نحوه انجام هر کدام اشاره کردیم.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 3.3 / 5. مجموع آرا: 3

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا