روتین پوستیمراقبت از پوست

تونر چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر حوصله و زمان زیادی برای مراقبت از پوست خود ندارید، بهتر است این مطلب را همین‌ الان ببندید و بگذارید سؤال «تونر چیست؟» گوشه ذهنتان باقی بماند. البته توصیه می‌کنیم که عجله نکنید؛ چون تونر یک سلاح مخفی برای مراقبت از پوست است و وقتی این محصول را خوب بشناسید، حتما آن را در روتین مراقبت از پوست خود می‌گنجانید. تونر می‌تواند پوست شما را بعد از یک روز سخت احیا کند و جلوی خشک شدن آن را بعد از شستشو بگیرد. در این مطلب از مجله خانومی ابتدا به شما می‌گوییم تونر چیست و طرز استفاده از آن را توضیح می‌دهیم و بعد سراغ معرفی فواید، انواع و کاربرد تونر می‌رویم.

تونر چیست؟

احتمالا افرادی که در مورد محصولات آرایشی و بهداشتی کنجکاو نیستند هم هنگام رد شدن از کنار قفسه این محصولات و دیدن بطری‌های باریک و بلندی که مایع شفافی دارند و روی آن‌ها عبارت تونر درج شده، کنجکاو می‌شوند و دلشان می‌خواهد بدانند تونر صورت چیست. تونر پوست یا تونر صورت، محلولی است شفاف و بر پایه آب که وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • از بین بردن باقیمانده آلودگی‌های صورت که شوینده و محلول‌های آرایش‌پاک‌کن نتوانسته‌اند آن‌ها را از بین ببرند.
  • تنظیم مجدد PH پوست
  • بستن منافذ پوست
  • آماده‌سازی پوست صورت برای سایر مراحل روتین پوستی مثل محصولات درمانی، مرطوب‌کننده و کرم شب

هنگامی که می‌خواهید ببینید تونر برای چیست و برای دانستن آن در گوگل جستجو می‌کنید، احتمالا به برخی از باورهای نادرست در مورد این محصول بر می‌خورید. بر اساس یکی از این باورها، الکل ماده اصلی سازنده تونر است و پوست را خشک می‌کند؛ درحالی‌که تونرهای جدید معمولا بدون الکل و با استفاده از ترکیبات مرطوب‌کننده، ضدالتهاب و آنتی‌اکسیدان تولید می‌شوند تا پوست شما احیا شده و برای مراحل بعدی روتین پوستی آماده شود.

تونر چیست؟

فواید و کاربرد تونر صورت چیست؟

اگر می‌خواهید با فواید تونر برای پوست بیشتر آشنا شوید و ببینید که اصولا کار تونر چیست، نگاهی به فهرست زیر بیندازید:

پاک‌سازی عمقی پوست

استفاده از تونر حسن‌ختام پاک‌سازی پوست است. فیس‌واش‌ها و ژل‌های شستشو قادر به پاک‌سازی عمقی لایه‌های پوست و از بین بردن تمامی چربی اضافه و سلول‌های مرده پوست نیستند و این وظیفه را به تونر واگذار می‌کنند. این مورد یکی از خواص تونر برای پوست است که منافذ پوست را تمیز می‌کند تا آماده تبادل هوا و دریافت محصولات مراقبتی دیگر شوند. همچنین جلوی بروز جوش‌های سرسیاه را هم می‌گیرد.

کنترل تولید سبوم

تمامی انواع تونر، تولید سبوم توسط پوست را کنترل می‌کنند و این خاصیت، در تونرهای مخصوص پوست چرب پررنگ‌تر است. کنترل تولید سبوم و چربی اضافه، به معنای تنگ کردن منافذ پوست و تقویت سدهای دفاعی طبیعی آن است.

تونر پوست

کاهش چین‌وچروک و افزایش لطافت پوست

پیش از هر چیز، باید بگوییم که تونرها قابلیت رفع چین‌وچروک و لک‌های پوستی به‌صورت کامل را ندارند و نباید در این سطح از آن‌ها توقع داشته باشید. منظور از اضافه کردن این بند به فواید تونر برای پوست، این است که تونرها با افزایش رطوبت پوست، به کاهش چین‌وچروک و مقابله با این عارضه کمک می‌کنند. این خاصیت، به افزایش شادابی و طراوت پوست هم کمک می‌کند.

تنظیم مجدد PH پوست و افزایش تأثیر محصولات مراقبتی دیگر

اگر می‌خواهید بدانید مهم‌ترین تأثیر تونر پوست چیست، باید به خاصیت تنظیم PH این محصول اشاره کنیم. PH پوست به‌صورت طبیعی در بازه بین 5 تا 6 قرار دارد که استفاده از شوینده صورت و صابون، باعث می‌شود این عدد پایین‌تر بیاید. این وضعیت منجر به بروز مشکلاتی مثل التهاب، خشکی، درماتیت و آکنه می‌شود.

تونر به پوست کمک می‌کند تا سریع‌تر به PH قبلی خود دست پیدا کند و بدون ایجاد عارضه، آماده جذب محصولات دیگر شود.

با انواع تونر و تفاوت آن‌ها آشنا شوید

تونرها به 3 دسته اصلی آبرسان، لایه‌بردار و درمانی تقسیم می‌شوند. در ادامه با کاربرد و خواص هر کدام بیشتر آشنا می‌شوید:

انواع تونر

تونر آبرسان

همان‌طور که در بخش فواید و کار تونر چیست گفتیم، افزایش رطوبت پوست مهم‌ترین کار تونر است؛ اما تونرهایی در بازار وجود دارند که کار آن‌ها تنها آبرسانی است. استفاده از این تونرها برای پوست‌های خشک و حساس توصیه می‌شود و به این نوع پوست کمک می‌کند تا التهاب احتمالی ناشی از شستشوی صورت را پشت سر بگذارد.

هیالورونیک اسید، گلیسیرین، عصاره گل رز و ترکیبات مشابهی که به افزایش و حفظ رطوبت پوست کمک می‌کنند، از مهم‌ترین ترکیبات تونرهای مرطوب‌کننده محسوب می‌شوند. این تونرها معمولاً بافت سبکی دارند و هنگام استفاده از آن‌ها، به پد نیازی ندارید.

تونر لایه‌بردار

این تونرها معمولاً همراه با آلفا هیدروکسی اسیدهایی مثل گلیکولیک اسید عرضه می‌شوند که فرایند پاک‌سازی پوست را تکمیل می‌کند و با نفوذ به لایه‌های زیرین پوست، تمامی سلول‌های مرده و چربی‌های اضافه را خارج می‌کنند. این ترکیب همچنین در کنترل تولید سبوم هم اثرگذار است.

تونرهای لایه‌بردار برای پوست‌های چرب و معمولی تأثیر بهتری دارند.

تونر درمانی

همان‌طور که از نام آن می‌توان حدس زد، تونر درمانی برای پوست‌های دارای آکنه، چین‌وچروک، التهاب، جای زخم، چربی زیاد و … تولید می‌شود. استفاده از این تونر علاوه بر افزایش رطوبت و تنظیم PH پوست، به کاهش مشکلات اشاره شده کمک می‌کند.

ممکن است در بازار انواع دیگری از تونر مثل بهترین تونر روشن کننده پوست، متعادل‌کننده و … هم پیدا کنید؛ اما این تونرها هم در یکی از دسته‌بندی‌های بالا قرار می‌گیرند و بر اساس عنوانی که دارند، ممکن است ترکیبات کمکی هم داشته باشند. مثلاً تونر روشن‌کننده پوست ممکن است حاوی ترکیبات ضد لک مثل نیاسینامید، عصاره چای سبز، لیمو و … هم باشد.

تونر برای چیست

ترکیبات مهم در تونر چیست؟

ترکیبات مهم در تونرهای پوستی شامل اسیدهای آلفا و بتا هیدروکسی (AHA و BHA) برای لایه‌برداری و پاکسازی منافذ، عصاره‌های گیاهی مانند گلاب و آلوئه‌ورا برای تسکین پوست، نیاسینامید برای کاهش قرمزی و بهبود بافت، هیالورونیک اسید برای حفظ رطوبت، عصاره فندق افسونگر برای تنظیم چربی و کاهش منافذ، آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین C و E برای محافظت از پوست و مرطوب‌کننده‌هایی مانند گلیسیرین برای جلوگیری از خشکی است. هر تونر بسته به نیاز پوست می‌تواند ترکیبات متفاوتی داشته باشد.

روش انتخاب تونر مناسب برای هر نوع پوست

به جز دسته‌بندی بالا، تونرها بر اساس سازگاری با جنس پوست هم دسته‌بندی می‌شوند. اگر با خواندن بسته‌بندی تونر متوجه نشدید که برای پوست شما مناسب است یا خیر، برای انتخاب تونر مناسب به نکات زیر توجه کنید:

  • اگر پوست معمولی دارید، تونرهای لایه‌بردار و دارای خاصیت پاک‌سازی و تنظیم PH پوست را انتخاب کنید.
  • اگر پوست مختلط دارید، تونر بدون الکل و دارای آنتی‌اکسیدان، هیالورونیک اسید، اسید سالیسیلیک و اسیدلاکتیک را بخرید.
  • اگر پوست چرب دارید، تونرهای حاوی سالیسیلیک و گلیکولیک اسید و همچنین نیاسینامید، برای شما مناسب است.
  • آن‌هایی که پوست خشک دارند باید از تونرهای بدون الکل و حاوی هیالورونیک اسید، ویتامین E و گلیسیرین استفاده کنند.
  • برای پوست دارای آکنه، تونرهای فاقد الکل و حاوی آلفا هیدروکسی اسیدها (سالیسیلیک اسید) بهترین گزینه محسوب می‌شوند.
  • برای پوست دارای چین‌وچروک و علائم پیری، بهترین گزینه استفاده از تونر حاوی انواع آنتی‌اکسیدان (ویتامین C و E)، هیالورونیک و گلیکولیک اسید (تحریک‌کننده تولید کلاژن) است.
تونر چیست

طرز استفاده صحیح از تونر چیست؟

در این بخش قرار است به شما بگوییم بهترین وسیله برای زدن تونر چیست و نحوه استفاده از تونر صورت را شرح می‌دهیم. البته کلید استفاده صحیح از تونر، انتخاب تونر متناسب با پوست و درک درست این نکته است که تونر برای چیست. این موضوع به شما کمک می‌کند تا زمان استفاده از تونر را هم درست انتخاب کنید.

برای استفاده صحیح از تونر، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. اول آرایش خود را پاک کنید و بعد صورت خود را با استفاده از یک شوینده ملایم بشویید.
  2. صبر کنید تا پوستتان کامل خشک شود.
  3. یک پد پنبه‌ای بردارید و مقداری از تونر را روی آن بریزید. سپس پد را با حرکات دورانی ملایم روی پوست خود بزنید و از بینی و گونه‌ها به سمت گوش حرکت کنید. حواستان باشد که پد را به ناحیه اطراف چشم و لب‌های خود نزنید. اگر تونر شما فقط خاصیت آبرسانی دارد، می‌توانید از نوک انگشتان هم برای زدن آن استفاده کنید.
  4. اجازه دهید تونر کاملاً روی پوستتان خشک شود و بعد سراغ استفاده از محصولات دیگر بروید.

نکته: اگر از لایه‌بردارهای فیزیکی یا ماسک‌های لایه‌بردار استفاده می‌کنید، آن را قبل از تونر بزنید.

نحوه انتخاب بهترین زمان استفاده از تونر

احتمالاً تا اینجای مقاله متوجه شده‌اید که بهترین زمان استفاده از تونر چیست و باید آن را بعد از شستشوی صورت استفاده کنید؛ اما آنچه در این میان اهمیت بیشتری دارد، انتخاب بین روتین پوستی روزانه یا شبانه برای استفاده از تونر است.

  • در روتین پوستی روزانه، تونر پوست شما را برای استفاده از محصولاتی مثل مرطوب‌کننده و کرم ضد آفتاب آماده می‌کند و باعث می‌شود تأثیر این محصولات بیشتر شود.
  • استفاده از آن در روتین پوستی شبانه هم به بازسازی پوست حین خواب و تأثیرگذاری بیشتر محصولات مراقبتی سنگین مثل کرم شب، سرم و رتینول کمک می‌کند.

برای این که ببینید حداکثر دفعات استفاده از تونر در روز چقدر است، به برچسب روی آن مراجعه کنید.

تفاوت تونر با سایر محصولات پوستی چیست؟

معمولاً تونر به دلیل ظاهر و ترکیبات خود، با برخی دیگر از محصولات مراقبت از پوست مثل تونیک، سرم، لوسیون و میسلار واتر اشتباه گرفته می‌شود. در ادامه به بررسی تفاوت تونر با این محصولات می‌پردازیم:

تونر صورت چیست

تفاوت تونر و میسلار واتر

میسلار واتر هم مثل تونر بر پایه آب تولید می‌شود، ظاهری آن شفاف است و ترکیبات تجزیه‌کننده سبوم هم در آن وجود دارد. آنچه این 2 محصول را از یکدیگر متمایز می‌کند، کاربرد آن‌ها است.

میسلار واترها بیشتر به عنوان پاک‌کننده آرایش کاربرد دارند و ترکیبات آن‌ها نسبت به آرایش‌پاک‌کن‌های سنتی، ملایم‌تر است. سورفکتانت‌های میسلار واتر چربی‌های موجود در آرایش صورت و سبوم پوست را تجزیه می‌کنند و در همان حین، ترکیبات آبرسان این محصول رطوبت پوست را افزایش می‌دهد. با این حال، قدرت پاک‌کنندگی میسلار واتر به اندازه فوم‌های شستشو و تونر نیست و به همین دلیل باید این 2 محصول را هم بعد از میسلار واتر استفاده کنید. حالا که دریافتید فرق میسلار واتر با تونر چیست، با استفاده درست از هریک از این محصولات، قدمی در راستای بهبود کیفیت پوست خود خواهید برداشت.

فرق تونر و تونیک

از نظر کاربرد و ترکیبات، تونیک‌ها نزدیک‌ترین محصول به تونرها محسوب می‌شوند. هر 2 محصول پس از پاک کردن آرایش و شستشوی صورت کاربرد دارند؛ اما ترکیبات تونیک‌ها سبک‌تر است و بیشتر خاصیت آبرسانی، التیام بخش و افزایش درخشندگی پوست را دارند. همچنین تونیک‌ها بر خلاف تونر به‌صورت کرم و ژل هم در بازار پیدا می‌شوند.

فرق تونر و لوسیون

تفاوت اصلی تونر و لوسیون به کاربرد و میزان تأثیرگذاری آن‌ها برمی‌گردد. لوسیون معمولاً حاوی ترکیبات رطوبت رسان قوی، آنتی‌اکسیدان‌ها، نرم کننده و انواع ویتامین و مواد معدنی مفید است و خاصیت احیا و تغذیه پوست را دارد؛ درحالی‌که تونر بیشتر خاصیت پاک‌سازی عمقی دارد و پوست را برای استفاده از محصولاتی مثل لوسیون آماده می‌کند. همچنین بافت لوسیون معمولاً غلیظ‌تر است.

تونر چیست و طرز استفاده

تفاوت تونر و سرم

اگر می‌خواهید بدانید تفاوت سرم و تونر چیست، به ترکیبات آن‌ها دقت کنید. تونرها وظیفه پاک‌سازی عمقی، رطوبت‌رسانی و متعادل کردن چربی و PH پوست را بر عهده دارند و در زمینه رطوبت‌رسانی، چندان عمقی عمل نمی‌کنند. در مقابل، سرم‌ها محصولاتی سنگین‌تر و غلیظ‌تر هستند که دوز بالایی از مواد مغذی و آبرسان را در ترکیبات خود دارند. از سرم‌ها برای از بین بردن مشکلاتی مثل چین‌وچروک، خشکی، التهاب و لکه‌های پوستی استفاده می‌شود.

همچنین تونر معمولا چند مرحله قبل از سرم کاربرد دارد و پوست را آماده جذب سرم می‌کند.

مهم‌ترین باورهای غلط در مورد تونر صورت چیست؟

در مورد تونر چند باور غلط وجود دارد که در ادامه با دلایل منطقی هر کدام را رد می‌کنیم:

  • خشک کردن پوست: تونرهای امروزی معمولاً بدون الکل یا با الکل بسیار کم تولید می‌شوند. فقط اگر می‌خواهید پوستتان خشک نشود، در روتین پوستی خود از تونر لایه‌بردار به همراه محصولات لایه‌بردار دیگر استفاده نکنید.
  • استفاده از تونر به جای میسلار واتر و فوم شستشوی صورت: کار تونرها پاک‌سازی عمقی پوست است؛ اما به شرط این که آلودگی‌های اصلی از روی پوست پاک شوند و دسترسی به لایه اصلی پوست امکان‌پذیر باشد.
  • بستن منافذ پوست: تونرها محصولاتی غیرکمدون‌زا هستند و بعد از پاک کردن منافذ پوست از آلودگی‌ها، آن‌ها را کوچک می‌کنند.

بهترین تونر موجود در بازار کدام است؟

می‌دانید بهترین مارک تونر چیست؟ بعد از این که متوجه شدید تونر چیست و طرز استفاده و انتخاب از آن را یاد گرفتید، بد نیست به معرفی 3 مورد از بهترین مارک‌های تونر موجود در بازار بپردازیم:

تونر Multi Active لافارر برای پوست چرب و مختلط

این تونر اختصاصی پوست چرب و مختلط، حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین C و E است و ترکیباتی مثل روغن درخت چای و عصاره گل نرگس دارد که به کنترل چربی پوست و مبارزه با التهاب کمک می‌کند. تونر لافارر Multi Active مناسب پوست چرب و مختلط حالت ژل‌مانند دارد و علاوه بر تنظیم PH و آبرسانی پوست، منافذ باز آن را کوچک می‌کند.

تونر Herbal Energizer سینره برای انواع پوست

این تونر هم مثل سایر محصولات سینره با استفاده از ترکیبات گیاهی و طبیعی ساخته شده است و به دلیل نداشتن الکل، پوست را خشک و ملتهب نمی‌کند. تونر صورت سینره Herbal Energizer با عصاره بابونه، رزماری و اسطوخودوس تولید شده که خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهاب و ضدعفونی‌کننده دارند و ضمن پاک‌سازی پوست، به کاهش تولید چربی اضافه کمک می‌کنند.

در ادامه سایر ویژگی‌های این تونر را می‌خوانید:

  • مناسب برای انواع پوست
  • التیام‌بخش، مغذی و شفاف‌کننده پوست
  • ضد حساسیت
  • بدون پارابن

تونر مدل Renewal  ژیناژن برای پوست خشک

این تونر تمامی مواد مفید موردنیاز برای پوست‌های خشک مثل هیالورونیک اسید و عصاره آلوئه‌ورا را دارد و به همین دلیل، آبرسانی عمقی پوست اصلی‌ترین خاصیت آن محسوب می‌شود. تونر ژیناژن Renewal مناسب پوست خشک همچنین لطافت پوست را افزایش می‌دهد و PH آن را به حالت عادی برمی‌گرداند.

در ادامه به سایر مزایای استفاده از این محصول اشاره می‌کنیم:

  • پاک‌سازی عمقی منافذ پوست
  • مناسب همه سنین
  • رفع جوش‌های سرسیاه
  • حاوی گلیسیرین و عصاره گل رز برای افزایش آبرسانی پوست

تونر؛ همراه ضروری و سبک روتین پوستی شما

در این مقاله به شما گفتیم تونر چیست و طرز استفاده و انتخاب آن را شرح دادیم. همچنین به بررسی بهترین تونرهای موجود در بازار و ترکیبات مفید موجود در آن‌ها پرداختیم. تونر یکی از انواع لوازم آرایشی ضروری است که اتفاقاً قیمت مناسبی هم دارد و با استفاده از آن می‌توانید پوست خود را برای احیا و بازسازی توسط محصولاتی مثل سرم و لوسیون آماده کنید. همچنین با خاصیت آبرسانی خود، جلوی خشک شدن پوستتان را می‌گیرد.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 5 / 5. مجموع آرا: 6

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا