«قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی» بازار محصولات زیبایی آمریکا را از مجموعهای خودگردان به صنعتی تحت نظارت دولت فدرال تبدیل میکند. و از آنجایی که نخستین ضربالاجل تا چند ماه دیگر فرا میرسد، برندها باید از همین حالا دستورالعملهای سازمان غذا و دارو را جدی بگیرند. در ادامه این مطلب، خواهیم دید که قانون جدید برای برندهایی که میخواهند محصولاتشان را در بازار آمریکا به فروش برسانند، چه معنایی خواهد داشت.
سالمبودن محصولات آرایشی، در مقایسه با محصولات غذایی و دارویی، اولویت پایینتری برای سازمان غذا و داروی آمریکا داشته است. اما همراه با رشد ابعاد و افزایش تأثیرگذاری صنعت محصولات آرایشی و بهداشتی، سازمان غذا و دارو رژ لبها و مرطوبکنندهها را درست مانند داروهای ضددرد، تحت نظارت خود در آورده است.
در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۲، جو بایدن رییسجمهور آمریکا قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی را امضا کرد تا بعد از هشتاد سال و پس از تصویب «قانون غذا، دارو و مواد آرایشی» در سال ۱۹۳۸، قانون مهم دیگری برای بازار محصولات آرایشی آمریکا تصویب شود. قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی قدرت نظارت سازمان غذا و دارو بر بازار محصولات زیبایی آمریکا را افزایش میدهد که البته برای بخش اعظم صنعت زیبایی اتفاقی خوشایند محسوب میشود.
جرج دی لموس، یکی از بنیانگذاران برند «Dieux»، میگوید: «قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی نقصهای واضحی دارد، ولی حرکتی مناسب- در جهت درست است. من از تصویب این قانون خوشحالم. بسیار جالب خواهد بود که ببینیم برندها چگونه از این فرصت استفاده میکنند.» جف وابی رئیس هیئتمدیره شاخه «Obelis Group» در آمریکا است، گروهی که کارش ارائه مشاوره در زمینه مقررات نظارتی است. بهگفته جف وابی، تاکنون آمریکا درمورد مقررات جهانی مربوط به لوازم آرایشی بیتفاوت بوده است، ولی قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی این روند را تغییر خواهد داد. وابی میگوید: «این قانون بازار محصولات زیبایی آمریکا را با سایر بازارهای بزرگ جهان هماهنگتر خواهد کرد.»
نخستین مجموعه از مقررات قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی از ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ اجرایی خواهد شد و طبق مقررات جدید، برندهایی که میخواهند محصولاتشان را در بازار آمریکا بفروشند باید تمام تاسیساتشان را نزد سازمان غذا و دارو ثبت کنند. قرار است بخش دیگری از الزامات این قانون از سال ۲۰۲۴ به اجرا در بیاید.
تا فرارسیدن نخستین ضربالاجل این قانون کمتر از شش ماه باقی مانده است و برندها و تولیدکنندگان محصولات زیبایی باید از همین حالا در جهت انطباق فعالیتهای خود با قانون جدید قدم بردارند. اما از آنجایی که مواد خاصی از قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی هنوز مشخص نشده، آینده نظارت بر محصولات آرایشی در آمریکا کاملا روشن نیست.
نخستین مجموعه از مقررات قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی از ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ اجرایی خواهد شد و طبق مقررات جدید، برندهایی که میخواهند محصولاتشان را در بازار آمریکا بفروشند باید تمام تاسیساتشان را نزد سازمان غذا و دارو ثبت کنند
مهمترین مادههای قانون نوسازی مقررات محصولات آرایشی
کلی ای. بانر، یکی از همکاران شرکت حقوقی «Duane Morris» در فیلادلفیا، خاطرنشان میکند که تهدید دعویهای قضایی و خدشهدارشدن شهرت و اعتبار بهدلیل خرابی محصول، دستوپای تولیدکنندگان محصولات آرایشی آمریکایی را بسته است. اما اکنون که این صنعت روزبهروز سودآورتر میشود، شرکتها ترجیح میدهند که تحت نظارت مقررات فدرال قرار بگیرند تا معیار و استاندارد مشخصی برای ایمنی محصولاتشان وجود داشته باشد. با اجرای قانون نوسازی مقررات محصولات بهداشتی، برندها باید به مقامی بالاتر از مشتریان و مصرفکنندگان محصولاتشان پاسخگو باشند. سابق بر این، فراخوان برای جمعآموری لوازم آرایشی داوطلبانه بود، ولی با اجرای قانون نوسازی مقررات لوازم آرایشی، در صورت تقلب یا ایمننبودن محصول، سازمان غذا و دارو میتواند تولیدکننده را ملزم به جمعآوری محصول کند.
برندها و تولیدکنندگان لوازم آرایشی که میخواهند محصولاتشان را در بازار آمریکا عرضه کنند تا ماه دسامبر فرصت دارند تا تمام تأسیسات خود را، از جمله شرکتهای تدارکاتی شخص ثالث که کارشان پردازش سفارشهای مربوط به لوازم آرایشی است، نزد سازمان غذا و دارو به ثبت برسانند. علاوه بر این، باید فهرستی از محصولاتشان که در بازار موجود است و مواد و ترکیبات این محصولات را در اختیار سازمان غذا و دارو بگذارند. همچنین شرکتها ملزم شدهاند که مسیر ارتباطی مشخصی با مصرفکنندگان داشته باشند تا بتوانند در صورت نیاز، اتفاقهای نامطلوب مرتبط با محصولاتشان را به اطلاع خریداران برسانند. قانون نوسازی مقررات لوازم آرایشی هم طرف مسئول چنین اتفاقهایی را ملزم کرده است که اینگونه رویدادها را حداکثر ظرف پانزده روز کاری به سازمان غذا و دارو گزارش بدهد.
بیلی یوگل، مدیر محصول شرکت «CosMedical Technologies»، میگوید: «قبلا فقط شرکتی که نامش روی محصول بود مسئول شناخته میشد، ولی با قانون جدید دقیقا مشخص خواهد شد که چه کسی مسئول چه چیزی است.» البته برندهای محصولات آرایشی برای عرضه محصولاتشان به بازار، نیازی به تأیید سازمان غذا و دارو ندارند، ولی تا پایان سال جاری میلادی باید اسناد ایمنبودن محصولاتشان را ارائه بدهند. به گفته هارولد چیس، مدیر امور نظارتی در آژانس غیرانتفاعی صدور گواهینامه «NSF»، تولیدکنندگان لوازم آرایشی در گذشته نیز چنین اسنادی را تهیه میکردند، ولی اکنون باید این اسناد را بهشکلی تنظیم و ثبت کنند که سازمان غذا و دارو به آنها دسترسی داشته باشد.
با این همه، قانون نوسازی مقررات لوازم آرایشی هنوز برخی از دستورالعملها را تعیین نکرده است. این قانون کارخانههای تولید لوازم آرایشی را ملزم میکند که استانداردهای سازمان غذا و دارو درمورد شرایط تولید مناسب را رعایت کنند، ولی سازمان غذا و دارو هنوز دستورالعملی برای «شرایط تولید مناسب» ارائه نکرده است. سازمان غذا و دارو برای ارائه این دستورالعمل تا ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ فرصت دارد و نهاییشدن این دستورالعمل یک سال دیگر هم طول خواهد کشید.
از ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ به بعد، قانون نوسازی مقررات لوازم آرایشی تولیدکنندگان عطر را هم ملزم میکند اطلاعات تماس خودشان در آمریکا را روی محصولشان درج کنند تا مصرفکنندگان بتوانند عوارض جانبی ناشی احتمالی را گزارش بدهند. اما سازمان غذا و دارو باید مشخص کند که از دستورالعملهای اتحادیه اروپا درمورد مواد حساسیتزای عطرها پیروی خواهد کرد یا اینکه دستورالعمل مخصوص خودش را توسعه خواهد داد. برند نیویورکی «Hawthorne» که لوازم آرایشی مردانه تولید میکند، به استقبال تغییرات آتی رفته است و مواد حساسیتزای موجود در محصولاتش را مطابق دستورالعملهای اتحادیه اروپا روی محصولاتش درج میکند. برایان جئونگ، یکی از بنیانگذاران این برند، میگوید: «ما همیشه تلاش کردهایم که آیندهنگری داشته باشیم.»
قانون نوسازی مقررات لوازم آرایشی بازار آمریکا را تا حد زیادی با بازار جهانی هماهنگ میکند، ولی با بعضی از دستورالعملهای اتحادیه اروپا تفاوت دارد؛ این قانون استفاده از موادی مانند ترکیبات سدیم متابورات و قطران زغالسنگ را که در اتحادیه اروپا ممنوع است، محدود نمیکند
قانون نوسازی مقررات لوازم آرایشی بر چه کسانی تأثیر میگذارد؟
الزامات قانون نوسازی مقررات لوازم آرایشی شامل حال شرکتهای بینالمللی میشود که میخواهند محصولاتشان را در بازار آمریکا بفروشند. تولیدکنندگان خارجی که برای بازار آمریکا محصول تولید میکنند باید نزد سازمان غذا و دارو ثبت شوند و برای پاسخگویی به نگرانیهای مربوط به ایمنی محصولات، نمایندهای در آمریکا داشته باشند.
جف وابی میگوید: «بخشی از توصیه ما به مشتریانمان این است که باید به زنجیره تأمینشان بیشتر توجه کنند. مقررات جدید مالکان برند را بهوضوح صاحب مسئولیت میشمارد، ولی تولیدکنندگان و تأمینکنندگان نیز در برابر ایمنی محصولاتی که به بازار آمریکا عرضه میکنند مسئولند.»
قانون نوسازی مقررات لوازم آرایشی بازار آمریکا را تا حد زیادی با بازار جهانی هماهنگ میکند، ولی با بعضی از دستورالعملهای اتحادیه اروپا تفاوت دارد؛ این قانون استفاده از موادی مانند ترکیبات سدیم متابورات و قطران زغالسنگ را که در اتحادیه اروپا ممنوع است، محدود نمیکند. این قانون همچنین با ممنوعیتهای ایالتی درمورد مواد و ترکیبات محصولات آرایشی، مانند ممنوعیت استفاده از جیوه در «PFA»ها در کالیفرنیا که از سال ۲۰۲۵ اجرایی میشود، کاری ندارد. این موضوع میتواند برندها را وادار کند تا در تولید محصولاتشان، از مقررات مختلفی پیروی کنند.