تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

آینده صنعت زیبایی

اتاق فکر «FIT» از آینده صنعت زیبایی می‌گوید

«موسسه فناوری مد» ( «Fashion Institute of Technology» یا به‌اختصار «FIT») به‌تازگی نتایج تحقیقی جامع را با عنوان «آینده زیبایی در دسترس» منتشر کرده است که تمرکز آن بر افرادی است که به‌دلایل فیزیکی، عاطفی، اجتماعی و اقتصادی، مدت‌ها است که از توجه صنایع مرتبط با زیبایی محروم مانده‌اند.

پروفسور استفان کانلیان، بنیان‌گذار و رئیس برنامه بازاریابی و مدیریت عطر و لوازم آرایشی در «FIT»، در این باره می‌گوید: «با راه‌اندازی مرکز زیبایی «FIT» که به‌عنوان مرکزی برای همکاری صنعت زیبایی با دانشگاهیان در زمینه تحقیقات مصرف‌کننده و کسب‌وکار فعالیت می‌کند، مفتخریم که از اولین پژوهش جهانی خود رونمایی کنیم. این مرکز می‌تواند برای برگزاری جلسه‌های بحث و گفت‌وگو و میزگردهای تخصصی با هدف به‌کارگیری یافته‌های پژوهشی در استراتژی‌های صنعت زیبایی، مورد استفاده قرار گیرد.»

کوری مورن، مدیر بخش صنعت، تجملات و مد در گوگل و از همکاران این برنامه نیز می‌گوید: «پژوهش‌های اتاق فکر «FIT» بحث‌های سازنده‌ای را شکل داده و برای برندها و رهبران برند، مانند نقشه‌ راهی برای رویارویی با مسائل حیاتی و حرکت به‌سوی آینده عمل کرده است. این تحقیق حاصل کار میدانی گسترده در بازارهای جهانی، مصاحبه با متخصصان از بخش‌های مختلف صنعت زیبایی و پژوهش‌های کمی و اختصاصی با مشارکت مصرف‌کنندگان بوده است.»

در ادامه این مطلب، برخی از یافته‌ای این پژوهش را مرور خواهیم کرد.

 

۱. تأثیرگذاری عاطفی: پاسخ به نیازهای تمام مصرف‌کنندگان

پژوهش «FIT» تلاش برای پاسخ‌ به نیازهای افراد دارای معلولیت و تأثیرگذاری عاطفی این شکل از فراگیری را بر برداشت مصرف‌کنندگان و فرهنگ سازمانی را بررسی کرده است. فراگیری جنبشی قدرتمند است که می‌تواند صنعت زیبایی را بازسازی‌کند و بر همه چیز، از اتاق‌های فکر تا آزمایشگاه‌های تولید محصول و کمپین‌های بازاریابی، تأثیر بگذارد.

در حالی که تلاش‌های فزاینده‌ای برای افزایش تنوع و تقویت برابری و فراگیری در زمینه‌هایی مانند رنگ پوست، نوع بدن، جنسیت و سن صورت گرفته است، بخش چشمگیری از مردم، یعنی افرادی که معلولیت دارند، همچنان نادیده گرفته می‌شوند. برای نمونه، گروه «WGNS» که کارش پیش‌بینی ترندها در صنایع مختلف است، گزارشی با عنوان «استراتژی سبک زندگی: شهرهای فراگیر» منتشر کرده است که طبق آن، ۲۰درصد از جمعیت جهان خود را دارای معلولیت می‌دانند.

یکی از توصیه‌های اتاق فکر «FIT» این است که برندهای زیبایی رویکردی جامع در پیش بگیرند و دسترسی را برای تمام جنبه‌های تجربه زیبایی در نظر داشته باشند تا نیازهای همه مصرف‌کنندگان به‌طور واقعی برآورده شود. بنا به یافته‌های تحقیقی دیگر، جمعیت مورد بحث قدرت خریدی بالغ بر ۱۳ تریلیون دلار دارند و بنابراین، پاسخ به نیازهای آنان علاوه بر اینکه ضرورتی اخلاقی است، فرصت تجاری سودآوری نیز به شمار می‌آید.

صنعت زیبایی باید افراد دارای معلولیت  (چه معلولیت عصبی، چه معلولیت جسمی و چه معلولیت حسی) را در طراحی محصول، فروش چندکاناله و استراتژی‌های بازاریابی خود بگنجاند. با این کار، امکان دسترسی به پایگاه مصرف‌کنندگانی فراهم می‌شود که خدمات کافی دریافت نکرده‌اند و در نتیجه، وفاداری به برند نیز تقویت خواهد شد.

فرصتی برای برندهای زیبایی: پذیرش تنوع و تلاش برای افزایش دایره فراگیری

صنعت زیبایی باید افراد دارای معلولیت  (چه معلولیت عصبی، چه معلولیت جسمی و چه معلولیت حسی) را در طراحی محصول، فروش چندکاناله و استراتژی‌های بازاریابی خود بگنجاند. با این کار، امکان دسترسی به پایگاه مصرف‌کنندگانی فراهم می‌شود که خدمات کافی دریافت نکرده‌اند و در نتیجه، وفاداری به برند نیز تقویت خواهد شد.

علاوه بر این، پاسخ به نیازهای افراد دارای معلولیت، برای اینکه اصیل و مؤثر باشد، نیازمند رویکردی چندوجهی در عملکردهای مختلف برند است. با تدوین خط‌مشی‌هایی که فراگیری را در محیط کار و آموزش کارکنان تقویت کند، محیطی حمایتی برای همه افراد دارای معلولیت ایجاد خواهد شد که فرهنگ سازمانی را غنی‌تر می‌کند و بستری مناسب برای نوآوری در این حوزه به وجود می‌آورد.

 

۲. اثرگذاری اقتصادی: رفع «بیابان‌های زیبایی»

منظور از «بیابان‌ها» مناطقی است که در آن‌ها خدمات یا محصولات در دسترس نیست و این مشکل اغلب نادیده گرفته می‌شود. طبق تحقیقاتی که تاکنون انجام شده، فقط در آمریکا ۱۲۱ میلیون مصرف‌کننده در بیابان‌های خدمات بهداشتی و ۵۴ میلیون نفر در بیابان‌های مواد غذایی زندگی می‌کنند. چنین بیابان‌هایی در حوزه زیبایی نیز وجود دارد.

مفهوم «بیابان‌های زیبایی» را اتاق فکر «FIT» برای اولین بار مطرح کرده است و می‌خواهد نیازهای برآورده‌نشده‌ مصرف‌کنندگان در این بیابان‌ها را شناسایی کند و با احیای مسئولیت‌پذیری برندهای زیبایی در قبال خدمت‌رسانی به مصرف‌کنندگان از همه اقشار اجتماعی و اقتصادی، امکان دسترسی گسترده به محصولات و خدمات اساسی زیبایی را فراهم آورد.

 

فرصت گسترش دسترسی به خدمات و محصولات زیبایی

صنعت زیبایی باید با سه مسئله مهم و تعیین‌کننده مقابله کند: مسافت و زمان زیادی که برای دسترسی به محصولات و خدمات زیبایی لازم است، قیمت بالای خدمات و محصولات زیبایی و در نهایت، تنوع پایین و فقدان دسترسی به محصولاتی که بتوانند نیازهای مهم مصرف‌کنندگان را برآورده کنند.

برندها باید در فرایندهای توزیع سنتی، قیمت‌گذاری و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری خود بازنگری کنند تا بتوانند خدمات و محصولات‌شان را به مصرف‌کنندگانی برسانند که اغلب نادیده گرفته می‌شوند و به‌این‌ترتیب، از این فرصت ۱۰ میلیارد دلاری نهایت بهره را ببرند.

 

اثرگذاری اجتماعی: توجه به سلامت هورمونی زنان

صنعت زیبایی مدت‌ها است که بر توانمندسازی زنان تأکید می‌کند، ولی همچنان به سلامت هورمونی زنان که حوزه‌ای حیاتی است، توجه زیادی نمی‌کند. با وجود اینکه تلاش می‌شود بازار محصولات سلامت‌محور با صنعت زیبایی ادغام شود، اما در پاسخ به نیازهای مربوط به سلامت هورمونی زنان در مراحل مهمی از زندگی آنان، فقدان‌های مهمی دیده می‌شود.

زنان در طول زندگی خود، از بلوغ تا یائسگی و بعد از آن، نوسان‌های هورمونی شدیدی را تجربه می‌کنند. با این حال، حمایت‌های چندانی برای گذر از این مراحل وجود ندارد. یکی دیگر از مأموریت‌هایی که اتاق فکر «FIT» تعریف کرده این است که با حمایت از آموزش، محصولات و پژوهش‌های در دسترس که متناسب با سلامت زنان در طول زندگی طراحی شده‌اند، به پرکردن شکاف بین محصولات زیبایی و محصولات سلامت کمک کند.

صنعت زیبایی مدت‌ها است که بر توانمندسازی زنان تأکید می‌کند، ولی همچنان به سلامت هورمونی زنان که حوزه‌ای حیاتی است، توجه زیادی نمی‌کند. با وجود اینکه تلاش می‌شود بازار محصولات سلامت‌محور با صنعت زیبایی ادغام شود، اما در پاسخ به نیازهای مربوط به سلامت هورمونی زنان در مراحل مهمی از زندگی آنان، فقدان‌های مهمی دیده می‌شود.

فرصت:  ادغام تندرستی با زیبایی

ادغام تندرستی با زیبایی فرصتی مهم برای صنعت زیبایی است تا گروهی از محصولات و منابع آموزشی را با هدف افزایش آگاهی در مورد تأثیر سلامت هورمونی بر زیبایی و تندرستی توسعه بدهد. با در نظر گرفتن سلامت هورمونی در توسعه محصول، تحقیق و آموزش، این صنعت می‌تواند به نیازهای خاص زنان در مراحل مختلف زندگی پاسخ بدهد.

حمایت از سلامت زنان در طول تغییرات هورمونی این امکان را به صنعت زیبایی می‌دهد تا در مسیر زندگی زنان  آنان را همراهی کند و رابطه‌ای اصیل و طولانی‌مدت با زنان داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *