تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

استفاده نکردن از هوش مصنوعی در تبلیغات برند داو-1

برند داو در تبلیغات خود از هوش مصنوعی استفاده نمی‌کند

بعضی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تا سال ۲۰۲۵، هوش مصنوعی در تولید ۹۰درصد از محتوای آنلاین دخیل خواهد بود، اما به‌تازگی یک برند بزرگ زیبایی موضع خود را در برابر استفاده از هوش مصنوعی در تبلیغات اعلام کرده و گفته است که در محتوای تبلیغاتی خود، از فناوری هوش مصنوعی استفاده نخواهد کرد.

برند «داو» در رویدادی که به‌مناسبت بیستمین سالگرد راه‌اندازی کمپین «برای زیبایی واقعی» برگزار کرده، اعلام کرد که همچنان خود را متعهد می‌داند که افراد واقعی را به تصویر بکشد و از هوش مصنوعی مولد بهره نگیرد.

الساندرو مانفردی، مدیر ارشد بازاریابی «داو»، در بیانیه‌ای گفته است: «ما در «داو» به‌دنبال آینده‌ای هستیم که در آن، خود زنان و دختران، و نه الگوریتم‌ها، بتوانند تصمیم بگیرند و اعلام کنند که زیبایی واقعی چیست یا چگونه باید باشد. با وجود فرصت‌ها و چالش‌هایی که با فناوری‌های نوظهور پدید می‌آورند، ما همچنان خود را متعهد می‌دانیم که از زیبایی واقعی حمایت کنیم و آن را گرامی بداریم.» در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «تعهد ما به استفاده‌نکردن از هوش مصنوعی مولد فقط یکی از اقدامات ما است و تا وقتی که برای هر زن و دختری، زیبایی منبع شادی باشد و نه اضطراب، از پا نمی‌نشینم.»

 

علاوه بر این، برند «داو»، به‌عنوان بخشی از بیستمین سالگرد کمپین «زیبایی واقعی»، پژوهشی نیز درمورد برداشت از زیبایی در سراسر جهان انجام داده است. برای انجام این پژوهش، محققان برند «داو» از ۲۰۰۱ پاسخ‌دهنده بین ۱۸ تا ۶۴ سال، شامل ۸۹۷ زن و ۹۳۴ مرد، و ۷۶۴ پاسخ‌دهنده بین ۱۰ تا ۱۷ سال، شامل ۴۹۶ دختر و ۲۵۰ پسر، نظرسنجی کرده‌اند.

یافته‌های پژوهش «داو» نشان می‌دهد که اگرچه در مقایسه با بیست سال پیش، احساس می‌شود که در صنعت تبلیغات، تصویر دقیق‌تر و واقعی‌تری از زنان به نمایش در می‌آید، ولی «هنوز کارهای زیادی برای انجام‌دادن باقی مانده است.» این نظرسنجی نشان داده است که ۳۹درصد از زنان، به‌دلیل تصاویری که در اینترنت می‌بینند، حتی زمانی که می‌دانند این تصاویر جعلی یا ساخته‌ هوش مصنوعی است، احساس می‌کنند که باید ظاهر خودشان را تغییر بدهند.

این گزارش نشان می‌دهد که ۸۵درصد از زنان و دختران در معرض «محتوای زیبایی مضر» در اینترنت قرار گرفته‌اند. بیش از یک‌سوم زنان نیز گفته‌اند که برای رسیدن به ایدئال‌های زیبایی مورد نظرشان، حاضرند حداقل یک سال از عمر خود را فدا کنند. این در حالی است که بیش از یک‌پنجم زنان (۲۱درصد) حاضرند پنج سال از عمرشان را بدهند و به ظاهر ایدئال خود برسند.

۸۵درصد از زنان و دختران در معرض «محتوای زیبایی مضر» در اینترنت قرار گرفته‌اند. بیش از یک‌سوم زنان نیز گفته‌اند که برای رسیدن به ایدئال‌های زیبایی مورد نظرشان، حاضرند حداقل یک سال از عمر خود را فدا کنند. این در حالی است که بیش از یک‌پنجم زنان (۲۱درصد) حاضرند پنج سال از عمرشان را بدهند و به ظاهر ایدئال خود برسند.

محافظت از زیبایی واقعی

استیسی نادو مدلی است که در شیکاگو زندگی می‌کند و در کمپین اصلی «داو» در بیست سال پیش حضور داشته است. او اکنون مادر و مربی است و درمورد تهدیدات بالقوه‌ای که هوش مصنوعی برای زنان، به‌ویژه دختران و نوجوانان، ایجاد می‌کند، دیدگاه ویژه‌ای دارد.

نادو می‌گوید: «هوش مصنوعی تصاویری جعلی و غیرواقعی ایجاد می‌کند و اکنون با فراگیرشدن استفاده از هوش مصنوعی، محیط و شرایطی به وجود آمده است که تشخیص چیزهای واقعی و غیرواقعی برای دختران و نوجوانان دشوار شده است. هوش مصنوعی می‌تواند استانداردهایی را برای زیبایی معرفی کند که هیچ جایی در واقعیت ندارد و دختران و نوجوانان، بدون توجه به این موضوع، خودشان را با آن استانداردها مقایسه کنند.»

استیسی نادو ادامه می‌دهد: «دختران جوان ممکن است احساس کنند که هرگز نمی‌توانند به این معیارهای غیرواقعی دست پیدا کنند، به این دلیل ساده که این‌ها واقعی نیستند. بنابراین مهم است که آنان تصاویری واقعی از زنان واقعی ببینند.»

نادو که یک پسر نوجوان دارد، می‌گوید که او و همسرش به‌سختی تلاش کرده‌اند تا به پسرشان بیاموزند که هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی قوه تشخیص خودش را به کار بگیرد. نادو خاطرنشان می‌کند که دختران نوجوانی که با آن‌ها کار می‌کند، بیشترین تأثیرات منفی را تجربه می‌کنند. نادو می‌گوید: «وقتی دائما خودشان را با تصاویر دیجیتالی تحریف‌شده‌ای مقایسه می‌کنند که در شبکه‌های اجتماعی می‌بینند، اعتماد‌به‌نفس آن‌ها به‌شدت آسیب می‌بیند. در این میان، هوش مصنوعی می‌تواند اوضاع را بدتر کند. پس می‌توانیم بگوییم که حفظ زیبایی واقعی به‌معنای حمایت و محافظت از دختران و نوجوانان خودمان است.»

به‌گفته استیسی نادو، اولین قدم برای مقابله با این مشکل این است که بپذیریم فناوری دیجیتال می‌تواند تصویر واقعیت را تحریف کند. او می‌گوید: «در شرایطی که فناوری همچنان در حال پیشرفت است، تنها راه برای محافظت از جوانان و عزت نفس آن‌ها این است که در استفاده از هوش مصنوعی شفافیت وجود داشته باشد و اطمینان حاصل کنیم که الگوریتم‌های هوش مصنوعی نسخه‌های گوناگونی از زیبایی را یاد می‌گیرند.»

نادو به والدین دختران توصیه می‌کند که درمورد تأثیرات منفی هوش مصنوعی و تحریف دیجیتال گفت‌وگوهای صریح و صادقانه‌ای با فرزندان خود داشته باشند. او می‌گوید: «آموزش جوانان و کمک به آن‌ها برای داشتن عزت نفس و اعتماد‌به‌نفس امری حیاتی است.»

به‌گفته استیسی نادو، اولین قدم برای مقابله با این مشکل این است که بپذیریم فناوری دیجیتال می‌تواند تصویر واقعیت را تحریف کند. او می‌گوید: «در شرایطی که فناوری همچنان در حال پیشرفت است، تنها راه برای محافظت از جوانان و عزت نفس آن‌ها این است که در استفاده از هوش مصنوعی شفافیت وجود داشته باشد و اطمینان حاصل کنیم که الگوریتم‌های هوش مصنوعی نسخه‌های گوناگونی از زیبایی را یاد می‌گیرند.»

ایجاد تعادل بین مزایا و معایب

دکتر کنستانتین واسیوکویچ، جراح پلاستیک صورت ساکن نیویورک، درباره تأثیر هوش مصنوعی بر صنعت زیبایی می‌گوید: «من که کارم جراحی پلاستیک صورت است، تأثیر قدرتمند هوش مصنوعی بر تبلیغات زیبایی و اثرگذاری این تبلیغات بر عزت نفس دختران و زنان را به‌راحتی مشاهده می‌کند. در حالی‌که هوش مصنوعی ابزارهای خارق‌العاده‌ای را برای ارتقا و بهبود تصاویر ارائه می‌دهد، ضروری است به خاطر داشته باشیم که قدرت هوش مصنوعی می‌تواند به خلق استانداردهای غیرواقعی منتهی شود.» این جراح پلاستیک تأکید می‌کند که استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی برای صنعت زیبایی بسیار مهم است، زیرا هوش مصنوعی می‌تواند ابزاری خطرناک باشد.

دکتر هاروی کاسترو، پزشک اورژانس ساکن دالاس و سخنران ملی در زمینه هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی، اشاره می‌کند که هوش مصنوعی فرصت‌های بسیار ویژه‌ای را برای شخصی‌سازی محصولات زیبایی و کمپین‌های بازاریابی ارائه می‌دهد، ولی نباید بی‌محابا و بدون محدودیت از هوش مصنوعی استفاده کرد.

کاسترو می‌گوید: «هوش مصنوعی که کارش تجزیه‌و‌تحلیل حجم عظیمی از داده‌ها درمورد ترجیحات و رفتار مصرف‌کنندگان است، می‌تواند به برندهای زیبایی این امکان را بدهد که تجربه تبلیغاتی بسیار شخصی‌سازی‌شده فراهم بیاورند. به‌عبارت ساده‌تر، امکان‌های تازه‌تری برای تبلیغات هدفمند و پیشنهاد محصول به مصرف‌کنندگان، مطابق با ترجیحات و نیازهای آنان، به وجود می‌آید. علاوه بر این، هوش مصنوعی می‌تواند تأثیر استفاده محصولات مراقبت از پوست یا لوازم آرایشی را روی تصویر کاربر شبیه‌سازی کند و قبل از خرید محصول، امکان امتحان‌کردن آن را به‌صورت مجازی فراهم کند. در نتیجه، رضایت مشتری و اعتماد‌به‌نفس او را در هنگام خرید محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش بدهد.»

با این حال، دکتر کاسترو هم تأکید می‌کند که هوش مصنوعی خطر ایجاد «استانداردهای زیبایی غیرواقعی» را به‌همراه دارد. دکتر کاسترو هشدار می‌دهد: «هوش مصنوعی ممکن است تصاویری را تولید کند که منطبق بر معیارها و استانداردهایی باشد که دور از دسترسند و این پدیده می‌تواند مشکلات مربوط به عزت نفس را در بین مصرف‌کنندگان تشدید کند.» کاسترو برای کاهش این خطرات، پیشنهاد می‌کند که دستورالعمل‌های اخلاقی محکم و شفافی برای استفاده از هوش مصنوعی در صنعت زیبایی تدوین شود.

دکتر کاسترو این نکته را هم خاطرنشان می‌کند که مصرف‌کنندگان درمورد نحوه استفاده از هوش مصنوعی در تبلیغات آموزش ببینند و با پیامدهای به اشتراک‌گذاری داده‌های شخصی با شرکت‌های بزرگ آشنا شوند تا بتوانند تصمیمات آگاهانه‌تری اتخاذ کنند و نگاه بهتری به خودشان داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *