تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

اولتا بیوتی شتابدهنده برندهای تازه کار

اولتا بیوتی یک برنامه شتاب‌دهنده آزمایشی را به مسیری موفق برای برندهای تازه‌کار مخصوص رنگین‌پوستان تبدیل کرد

بر اساس داده‌هایی که «کرانچ‌بیس» تا ژانویه ۲۰۲۳ گردآوری کرده است، سهم بنیان‌گذاران سیاه‌پوست از کل سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در آمریکا به کمتر از نیم درصد کاهش یافته که حاکی از افت بیش از ۵۰درصدی نسبت به دو سال گذشته است. اوضاع تیم‌های بنیان‌گذاری که تمام اعضایشان را زن‌ها تشکیل می‌دهند کمی بهتر است و این تیم‌ها توانسته‌ٰاند ۱٫۸درصد از کل سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر را در سال گذشته جذب کنند. هرچند سهم این تیم‌ها نیز در مقایسه با دو سال قبل که ۲٫۱درصد از سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر بوده، کاهش داشته است. از سوی دیگر و با توجه به مشکلات مهم اقتصادی، حجم کل سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر نیز کمتر شده است. طبق داده‌هایی که گروه مشاوره «Pitchbook» جمع‌آوری کرده، در سال گذشته، سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها ۳۰درصد کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح خود طی پنج سال اخیر رسید.

علاوه بر این، با توجه به واکنش‌های سیاسی علیه برنامه‌هایی که شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خطرپذیر در راستای «تنوع فرهنگی، برابری و شمول» اجرا می‌کنند، بسیاری از فعالان حوزه زیبایی نسبت به تأثیر منفی این تحولات بر روند رو‌به‌رشد تنوع فرهنگی در صنعت زیبایی احساس نگرانی می‌کنند. این موضوع توجه ویژه‌ای را به برنامه‌های شتاب‌دهنده داخلی خرده‌فروشان مطرح معطوف کرده است. این برنامه‌ها پس از تعهد این خرده‌فروشان به متنوع‌سازی قفسه‌های فروشگاه‌های خود، اجرا می‌شوند. در این میان، یکی از این برنامه‌ها عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته است و توانسته مورد توجه کل صنعت زیبایی قرار بگیرد.

 

لاتویا ویلیامز-بلفورت که مدیر اجرایی یک مؤسسه غیرانتفاعی  در آمریکا به‌نام «تعهد ۱۵درصدی» است، می‌گوید: «شکی نیست که فضای حاکم تغییر کرده است. در سال ۲۰۲۰، همه در مورد نژادپرستی سیستماتیک حرف می‌زدند و برای یافتن راه‌حل‌های مناسب تلاش می‌کردند. اما اکنون آن شور و حرارت اولیه فروکش کرده است. با این حال، در سازمان «تعهد ۱۵درصدی» شاهد بوده‌ایم که همکاران ما متعهد به این هستند که درک بهتر و عمیق‌تری از تنوع فرهنگی داشته باشند و نسبت به منفعت‌های حمایت و سرمایه‌گذاری روی کارآفرینان سیاه‌پوست آگاهی بسیار خوبی دارند.»

 

تعهدی برای فرصت‌دادن به آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار

سازمان «تعهد ۱۵ درصدی» را طراح مدی به‌نام اوورا جیمز در سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی کرده است. این سازمان غیرانتفاعی از خرده‌فروشان می‌خواهد که ۱۵‌درصد از قفسه‌های خود را به برندهایی اختصاص بدهند که به سیاه‌پوستان تعلق دارند تا به‌این‌ترتیب، سهم این برندها با جمعیت آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار که حدود ۱۵درصد از کل جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند، مطابقت پیدا کند. «پذیرش تعهد» نیز به این معنا است که یک خرده‌فروش با این سازمان غیرانتفاعی قراردادی می‌بندد تا طی مدت‌زمانی مشخص، برای متنوع‌سازی قفسه‌های فروشگاه خود، خدمات مشاوره، تحلیل، پشتیبانی و استراتژی دریافت کند. تاکنون، ۲۹ خرده‌فروش، از جمله فروشگاه زنجیره‌ای نوردستروم، این تعهد را پذیرفته‌اند و دوره قرارداد بعضی از این فروشگاه‌ها تا یک دهه نیز به طول می‌انجامد. سفورا، بلومرکوری، بلومینگدیلز، میسیز، گپ و جی.کرو از خرده‌فروشان مطرح دیگری‌اند که این تعهد را پذیرفته‌اند.

سازمان غیرانتفاعی «تعهد ۱۵‌درصدی» شرکای خود را فصل‌به‌فصل ارزیابی می‌کند، ولی گزارش عملکرد آن‌ها را به‌صورت عمومی منتشر نمی‌کند. این سازمان تخمین می‌زند که از سال ۲۰۲۰ تاکنون، موفق شده است که بیش از ۱۴ میلیارد دلار سرمایه را به سمت برندهایی هدایت کند که به سیاه‌پوستان تعلق دارند. هدف نهایی این سازمان هم این است که تا سال ۲۰۳۰، حجم ثروت‌آفرینی برای کارآفرینان سیاه‌پوست را از طریق سفارش‌های خرید در خرده‌فروشی‌ها، به ۱.۴ تریلیون برساند.

با این حال، از آنجایی که ورودِ برندهای نوپا به بازار خرده‌فروشی بسیار پیچیده و پرهزینه است، رسیدن به این هدف بسیار دشوار و دست‌نیافتنی به نظر می‌رسد. بسیاری از برندهای متعلق به اقلیت‌های نژادی هم گلایه می‌کنند که خرده‌فروشان بدون پشتیبانی‌های لازم از طرف بخش بازاریابی سفارش خرید می‌دهند یا اینکه بدون سرمایه‌گذاری مستقیم یا سفارش خرید محصول، صرفا راهنمایی و مشاوره ارائه می‌کنند. چنین مواردی می‌تواند در درازمدت برندهای نوظهور را در وضعیتی نامطلوب قرار بدهند.

خانم ویلیامز-بلفورت، مدیر اجرایی «تعهد ۱۵درصدی»، می‌گوید: «این کافی نیست که یک خرده‌فروش بگوید «بسیار خب، من کسب‌وکارهای متعلق به سیاه‌پوستان را وارد اکوسیستم خودم می‌کنم و به آن‌ها اجازه می‌دهم کار خودشان را انجام بدهند.» باید بدانیم که این روش جواب نمی‌دهد و خرده‌فروشان باید درمورد سیستم‌ها و استراتژی‌هایی فکر کنند که برای موفقیت کسب‌وکارهای کوچک و نوپا ضرورت دارد.»

در طول سال‌های گذشته، بسیاری از خرده‌فروشان برنامه‌های رشد و شتاب‌دهی ویژه‌ای را توسعه داده‌اند و در قالب این برنامه‌ها آموزش‌ها و منابع لازم را در اختیار برندهای نوظهور قرار می‌دهند. طرح «شتاب‌دهی سفورا» در سال ۲۰۲۰ بازنگری شد تا با تلاش‌های این خرده‌فروش در زمینه تنوع فرهنگی هماهنگی بیشتری داشته باشد، با این حال همه بنیان‌گذاران ۱۸ ساله و بالاتر می‌توانند در این طرح شرکت کنند. همانطور که قبلاً توسط گلاسی (Glossy) گزارش شده است، طرح‌های «پیشگامان آینده» و «استارت» که به‌ترتیب به فروشگاه‌های تارگت و والمارت تعلق دارند نیز وضعیت مشابهی دارند.

در طول سال‌های گذشته، بسیاری از خرده‌فروشان برنامه‌های رشد و شتاب‌دهی ویژه‌ای را توسعه داده‌اند و در قالب این برنامه‌ها آموزش‌ها و منابع لازم را در اختیار برندهای نوظهور قرار می‌دهند.

طرح شتاب‌دهی اولتا بیوتی: نمونه‌ای موفق

در این میان، فقط طرح «شتاب‌دهی میوز اولتا بیوتی» است که به‌طور انحصاری بر روی بنیان‌گذاران رنگین‌پوست تمرکز دارد. خانم ویلیامز-بلفورت می‌گوید: «برنامه شتاب‌دهی میوز اولتا بیوتی نمونه‌ای از تفکر جامع و هوشمندانه مدیران اولتا بیوتی درمورد تنوع فرهنگی و سرمایه‌گذاری‌هایی است که در این زمینه انجام می‌دهند.»

ایده طرح شتاب‌دهی میوز اولتا بیوتی در سال ۲۰۲۰ شکل گرفت و یک سال بعد، جسیکا فیلیپس، معاون بخش بازرگانی این خرده‌فروش، موفق شد سرمایه لازم برای این طرح را با تکیه بر منابع داخلی، تأمین کند. در سال ۲۰۲۲، اولین گروه از برندهای این طرح که هشت برند مستقل متعلق به بنیان‌گذاران رنگین‌پوست بودند، کار خودشان را آغاز کردند.

جسیکا فیلیپس، معاون اولتا بیوتی، می‌گوید: «انگیزه ما برای ایجاد این طرح این بود که برندهای فوق‌العاده‌ای را می‌دیدیم که هیجان‌زده‌مان می‌کردند، ولی هنوز برای ورود به بازار خرده‌فروشی آماده نبودند.» برخی از شرکت‌کنندگان برای ورود به این طرح درخواست داده بودند و برخی دیگر هم از سوی اولتا بیوتی شناسایی و دعوت شدند. در حال حاضر، اولتا بیوتی قراردادی پنج‌ساله با سازمان «تعهد ۱۵درصدی» دارد.

طرح میوز اولتا بیوتی ترکیبی از سرمایه‌گذاری مالی، آموزش‌های کاربردی و پشتیبانی عملیاتی است تا برندها را برای موفقیت در بازار خرده‌فروشی آماده کند. این طرح شامل دوره‌های فشرده‌ای درمورد زنجیره تأمین، استراتژی و جایگاه برند، توسعه محصول و مدیریت مالی است. در این برنامه، برای هر برند دو مربی در نظر گرفته می‌شود: یک بنیان‌گذار که محصولات برندش در حال حاضر در فروشگاه حضور دارد و یک مشتری اولتا بیوتی که مسئول دسته‌بندی محصولات آن برند است. علاوه بر این‌ها، برای هر بنیان‌گذار برند نیز ۵۰ هزار دلار کمک‌هزینه ارائه می‌شود.

این طرح فشرده که دَه هفته به طول می‌انجامد، شامل جلسه‌هایی است که سه روز کامل در هر هفته و به‌صورت آنلاین و از طریق زوم برگزار می‌شود. برای ابتدا و انتهای این جلسه‌ها نیز دوره‌هایی در دفتر مرکزی اولتا بیوتی در شیکاگو در نظر گرفته شده است.

طرح شتاب‌دهی میوز اولتا بیوتی بخشی از سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون دلاری این خرده‌فروش است که در سال ۲۰۲۲ و در زمینه‌های مرتبط با تنوع فرهنگی، شمولیت و برابری انجام داده است.

«پوندکیک» یکی از برندهایی است که این دوره را به پایان رسانده و جذب فروشگاه اولتا بیوتی شده است. این برند رژلب‌هایی متناسب با انواع رنگ پوست تولید می‌کند. کامیلا بل، یکی از بنیان‌گذاران پوندکیک، می‌گوید: «وقتی این دوره را به پایان رساندیم، ایده دقیق و مشخصی درمورد راه‌اندازی یک برند آرایشی و عرضه محصولات آن در یک خرده‌فروشی بزرگ داشتیم. و البته کمک‌هزینه ۵۰ هزار دلاری نیز بسیار مؤثر بود. کارآفرینان رنگین‌پوست مشاوره‌ها و راهنمایی‌های زیادی دریافت می‌کنند، ولی سرمایه‌گذاری کمی برایشان صورت می‌گیرد. بنابراین این برنامه برای ما عالی بود.»

سال گذشته برند پوندکیک کار خود را به‌صورت آنلاین آغاز کرد و سپس در ۸۰۰ فروشگاه اولتا بیوتی و فروشگاه‌های «Credo» در دسترس قرار گرفت. بل با استفاده از کمک‌هزینه طرح شتاب‌دهی اولتا بیوتی، دو کارمند پاره‌وقت جدید در سمت‌های مشاور توسعه محصول و مشاور عملیات، استخدام کرد.

جسیکا فیلیپس می‌گوید: «سه برند دیگر نیز وجود دارند که این دوره را به پایان رسانده‌اند و محصولات آن‌ها طی ۱۸ ماه آینده وارد فروشگاه‌های اولتا بیوتی خواهد شد. به‌این‌ترتیب، نرخ ورود به بازار خرده‌فروشی برای این طرح به ۲۵درصد خواهد رسید.»

اکتاویا مورگان، پرستار سابق و یکی از کارآموزان گروه ۲۰۲۳ که پس از ابتلا به حساسیت به عطر در سال ۲۰۲۰ خط تولید عطر بدون مواد شیمیایی خود را راه‌اندازی کرده است، می‌گوید: «فکر می‌کردم که می‌دانم چه چیزی در انتظارم است، ولی نمی‌دانستم. این برنامه بسیار جامع بود و ما را با تمام مراحل آشنا کرد. این برنامه فشرده است، ولی بسیار سریع پیش می‌رود.»

به‌گفته مورگان، این برنامه او را از طریق رویدادهای شبکه‌سازی به مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، آژانس‌های تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، خریداران و رهبران صنعت متصل کرده است. از زمان حضور او در این طرح، فروش مستقیم محصولاتش به مصرف‌کنندگان به‌طور چشمگیری افزایش پیدا کرده و اکنون اینفلوئنسرها برای تبلیغ محصولاتش با او تماس می‌گیرند. علاوه بر این، مورگان امیدوار است که به‌زودی اولین سرمایه‌گذاری خود را از یک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر دریافت کند.

برای اولتا بیوتی، ایجاد تعادل بین الزامات داخلی طرح شتاب‌دهی چالشی مهم بوده است. جسیکا فیلیپس که همچنان بر این طرح نظارت دارد، برای مدیریت حجم کاری، رنه دی. رید، مدیر ارشد بخش زیبایی آگاهانه، را برای مدیریت ابتکارات جدید اولتا بیوتی در زمینه‌های تنوع فرهنگی، برابری و شمولیت، در نظر گرفته است و علاوه بر این، برای کمک به نظارت بر نیازهای روزمره طرح شتاب‌دهی و فعالیت کارآموزان، دو کارمند جدید را استخدام کرده است. بنیان‌گذاران برندهایی از قبیل «Mielle»، «Youthforia»، «Black Girl Sunscreen» و «Rizo Curls» از جمله مربیان این طرح هستند.

جسیکا فیلیپس می‌گوید: «مربیان بخش بازرگانی ما وظایف دیگری هم دارند، ولی در طول ده هفته‌ای که این دوره برگزار می‌شود، روی طرح شتاب‌دهی میوز تمرکز می‌کنند که یکی از مسئولیت‌های اضافی آن‌ها به شمار می‌آید. مربیان برند نیز به‌صورت رایگان فعالیت می‌کنند، ولی ما سعی می‌کنیم به روش‌های دیگری به آن‌ها پاداش بدهیم. برای نمونه، به مؤسسه خیریه‌ای که خودشان انتخاب کرده‌اند کمک مالی می‌کنیم و محصولات‌شان را بیشتر در معرض دید قرار می‌دهیم.»

فیلیپس درمورد هدف‌های اولتا بیوتی در رابطه با تنوع فرهنگی، برابری و شمول می‌گوید: «ما به‌وضوح پیشرفت کرده‌ایم. از زمان آغاز این پروژه، توانسته‌ایم نفوذ خود را دو برابر کنیم و در برخی از دسته‌ها، مانند مراقبت مو، توانسته‌ایم از ۱۵درصد هم فراتر برویم.»

برای برندهایی که خلأهای موجود را پر می‌کنند، حضور موفق در فروشگاه‌های اولتا بیوتی می‌تواند به‌معنای موفقیت سریع باشد. برای نمونه، برند«کِرل‌اسمیت» که فعالیت خود را پنج سال پیش و به‌صورت انحصاری با اولتا بیوتی آغاز کرد، در سال ۲۰۲۲ به مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به شرکت «Helen of Troy» فروخته شد. در همان سال، محصولات این برند به فروشگاه‌های سایر خرده‌فروشان، از جمله سفورا، اسوس و بیوتی برندز، نیز گسترش یافت.

حضور در اولتا بیوتی؛ فرمول موفقیت سریع

برای برندهایی که خلأهای موجود را پر می‌کنند، حضور موفق در فروشگاه‌های اولتا بیوتی می‌تواند به‌معنای موفقیت سریع باشد. برای نمونه، برند«کِرل‌اسمیت» که فعالیت خود را پنج سال پیش و به‌صورت انحصاری با اولتا بیوتی آغاز کرد، در سال ۲۰۲۲ به مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به شرکت «Helen of Troy» فروخته شد. در همان سال، محصولات این برند به فروشگاه‌های سایر خرده‌فروشان، از جمله سفورا، اسوس و بیوتی برندز، نیز گسترش یافت.

نمونه دیگر برند مراقبت از پوست «تولا اسکین‌کر» است. این برند در سال ۲۰۱۸ با پنج محصول به مجموعه اولتا بیوتی راه یافت و در بین برند‌های مراقبت از پوست لوکس این خرده‌فروش بیشترین رشد را تجربه کرد. در سال ۲۰۲۲ که گروه «P&G» برند تولا را خریداری کرد، این برند بیش از ۴۰ محصول را در اولتا بیوتی عرضه می‌کرد.

علاوه بر این، حضور در فروشگاه‌های اولتا بیوتی به کارآموزان طرح شتاب‌دهی میوز کمک کرده است تا در کل صنعت مورد توجه قرار بگیرند.

 

اولیویا بائه، یکی از بنیان‌گذاران برند محصولات مراقبت موی «Perseve»، می‌گوید: «طرح شتاب‌دهی میوز برنامه‌ای بود که آرزوی ورود به آن را داشتم. زیرا وقتی کارآفرین باشید، چیزهای زیادی در گوگل یا کتاب‌ها پیدا نمی‌کنید. اما امکان حضور در چنین برنامه معتبری و دسترسی به منابع اولتا بیوتی، باعث شد بدون هیچ تردیدی برای ورود به دوره ۲۰۲۳ درخواست بدهم.»

اولیویا بائه می‌گوید که این برنامه دیدگاه او را نسبت به موقعیت برندش کاملا تغییر داده و راهنمایی‌ها و مشاوره‌های مالی این دوره به او کمک کرده تا برای ورود به بازار خرده‌فروشی، برنامه‌ریزی صحیحی داشته باشد. اولیویا بائه می‌گوید: «آن‌ها راهنمایی برای ورود به خرده‌فروشی در اختیارتان قرار می‌دهند و ما احساس می‌کردیم از حمایتی کامل برخورداریم.»

در حال حاضر بنیان‌گذار برند «Perseve» برنامه‌ای برای ورود به اولتا بیوتی ندارد، ولی این تجربه فرصت مشابهی را در اختیار این برند گذاشته است. به‌لطف پوشش خبری‌ای که این برنامه برای برند اولیویا بائه ایجاد کرد، او توانسته است با یک فروشگاه زنجیره‌ای دیگر وارد همکاری شود و قرار است در فوریه ۲۰۲۵، محصولات برند او به‌صورت عمومی عرضه شود. اولیویا بائه با اشاره به اینکه فروشگاهی که اکنون با آن کار می‌کند، به آموزش‌هایی که از طریق طرح اولتا بیوتی به دست آورده است، اهمیت زیادی می‌دهد، می‌گوید: «شرکت در طرح شتاب‌دهی اولتا بیوتی نقش زیادی در دریافت این پیشنهاد داشت.»

جسیکا فیلیپس می‌گوید: «ما این کار را برای خودمان انجام می‌دهیم، ولی این هدف را هم دنبال می‌کنیم که دنیای زیبایی را در مقیاسی بزرگ‌تر فراگیر کنیم. اگر برندی نتواند با ما همکاری کند، ولی در صنعت زیبایی فعالیت مطلوبی داشته باشد و پیشرفت کند، برای کل صنعت مفید خواهد بود.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *