به گزارش خانومی بیزینس دکتر محمد بقایی عضو انجمن تولیدکنندگان آرایشی و بهداشتی و مدیرآکادمی علوم زیبایی کشور در آستانه دومین رویداد سالانه خانومی گفت: «یکی از مهمترین اقداماتی که مجموعه خانومی میتواند برای رشد صنعت لوازم آرایشی انجام دهد، تشکیل یک گروه فعال و فراانجمنی با اعضای دلسوز، متخصص، کارشناس و باتجربه است».
مدیرآکادمی علوم زیبایی کشور ضمن ابراز خوشحالی از حضور مدیران و سیاستگذاران خانومی در بازار زیبایی ایران که با اطمینان کامل و آگاهانه وارد این وادی شدهاند، در خصوص تشکیل کنسرسیوم صنعت زیبایی گفت: «این گروه باید بتواند مانند یک چراغ، راه را برای صنعت لوازم آرایشی روشن کرده و نقشه راه مناسب صنعت را طراحی کند».
بقایی تأکید کرد، این گروه باید دارای سیستم سنجش پیوسته و دائمی محصولات، خدمات و فرایندهای یک کسب و کار در مقایسه با قدرتمندترین رقبا یا شناختهشدهترین نمونههای پیشتاز بینالمللی باشد.
با اشاره به وجود کنسرسیوم مشابهی در کشور ترکیه، مدیرآکادمی علوم زیبایی گفت: «ترکیه در حال حاضر یک کنسرسیوم قوی و کانونهای قدرتمندی در حوزه لوازم آرایشی دارد که رویدادهای مهم بینالمللی در این صنعت را برگزار میکنند».
وی تصریح کرد در صورت عدم وجود چنین کنسرسیومی در ایران، بازار به دست واردکنندگانی میافتد که هیچ سبقهای در تولید ندارند و با الفبای تولید هم آشنا نیستند. این افراد با حضور در میدان اظهار نظرهای غیرکارشناسی کرده و این نظرات را به مدیران ارشد دولتی تزریق میکنند. در این شرایط تولیدکننده کنار زده میشود و زمانی که تولیدکننده اصلی در بازار کنار بنشیند، کشتی غرق خواهد شد. البته باید گفت کشتی صنعت لوازم آرایشی هم اکنون با مانور محصولات تقلبی و فیک به گل نشسته است.
دکتر بقایی با اشاره به رهبری بازار لوازم آرایشی با کالاهای تقلبی توسط قاچاقچیان گفت: «تولیدکننده در چنین شرایطی وادار میشود برای بقا در بازار محصولی مشابه کالای فیک تولید کند، در نتیجه بازار در قبضه محصولات فیک قرار میگیرد و قاچاقچیان تبدیل به استراتژیست صنعت میشوند».
عضو انجمن تولیدکنندگان آرایشی و بهداشتی در ادامه گفت: «هر چند پس از دوران کرونا برنامه ریزیهای بلند مدت در جهان منسوخ شده است و صنایع به سمت استراتژیهای میان مدت و کوتاه مدت حرکت کردهاند، اما وقتی تولیدکنندگان و بازیگران اصلی صنعت لوازم آرایشی برای آن سیاستگذاری نکنند، تمام صنعت و بازار آن به دست افراد غیرخرفهای میافتد. در نتیجه مدیریت صفر تا صدی صنعت و بازار توسط افراد غیرمتخصص انجام میشود».
دکتر بقایی راه نجات صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی ایران از وضعیت کنونی را تشکیل یک گروه توسعهای دانست که مخاطرات و خطمشیها را برای این صنعت تعیین کند. وی افزود، تعیین این خطمشیها هیچ نیازی به سیاستگذاری دولتی ندارد و این بخش خصوصی است که باید سیاستگذاریها را انجام دهد و این کنسرسیوم را برای صنعت لوازم آرایشی ایجاد کند تا اتحادیهها، نهادها، انجمنها و تشکلهای حرفه ای موجود در این صنعت با یک ساختار جدید فعالیت کنند و متخصصان رهبری بازار را به دست بگیرند.
به گزارش کمیته روابط عمومی، رویداد سال خانومی در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه در هتل اسپیناس پالاس به صورت اختصاصی برگزار میشود و قرار است ۴۰۰ نفر از فعالان صنعت زیبایی ایران در آن گزارشهای تحلیلی و فرصتهای خانومی در این صنعت را بررسی کنند.