تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

فروشگاه تیک‌تاک رقیب جدید فروشگاه‌های آنلاین محصولات زیبایی

در سال‌های اخیر، تیک‌تاک و جذابیت ویژه آن عامل مهمی در بازاریابی و فروش محصولات زیبایی بوده است و اکنون، با راه‌افتادن قابلیت فروشگاه تیک‌تاک، مصرف‌کنندگان می‌توانند محصولاتی را که در تیک‌تاک کشف می‌کنند در همان‌جا سفارش بدهند و بخرند. در هفته‌های گذشته، تیک‌تاک قابلیت فروشگاه را برای ۱۵۰ میلیون کاربر آمریکایی فعال کرده است.

وقتی میکالیا نوگوئیرا که از اینفلوئنسرهای تیک‌تاک است، وارد بخش جدید «فروشگاه» در تیک‌تاک شد، با تعداد زیادی از پیام‌های خوانده‌نشده مواجه شد. این آرایشگر ۲۵ ساله که در دوران شیوع بیماری کرونا در پلتفرم تیک‌تاک به شهرت رسید و اکنون نزدیک به پانزده میلیون دنبال‌کننده دارد، می‌گوید: «نمی‌شد چیزی بهتر از این رو تصور کرد. هر برندی که فکرش رو بکنی، باهام تماس می‌گیره و ازم می‌خواد توی بخش فروشگاه تیک‌تاک باهاشون همکاری کنم.»

حدود یک ماه پیش بود که تیک‌تاک به‌طور رسمی قابلیت فروشگاه را برای ۱۵۰ میلیون کاربر آمریکایی‌اش عرضه کرد، ولی نوگوئیرا که در ماساچوست زندگی می‌کند، از سال گذشته به نسخه بتای این قابلیت دسترسی داشت. او حتی با همکاری «E.l.f. Cosmetics» استریم زنده‌ای در تیک‌تاک داشت و در جریان آن، به معرفی پرفروش‌ترین محصولات این برند پرداخت.

جذابیت ویژه تیک‌تاک محرک بسیار مهمی برای فروش محصولات زیبایی بوده است. اکنون تیک‌تاک قصد دارد با راه‌اندازی قابلیت فروشگاه، تجربه‌ای یکپارچه برای کاربرانش ایجاد کند و این امکان را در اختیارشان بگذارد که محصولات جدیدی را که در تیک‌تاک کشف می‌کنند، در همان‌جا سفارش بدهند و بخرند.

نوگوئیرا می‌گوید: «راستش می‌خواستیم ببینیم که قابلیت فروشگاه تیک‌تاک می‌تونه موفق باشه یا نه. می‌خواستیم امتحان کنیم و ببینیم که مردم واقعا حاضر می‌شن روی دکمه خرید ضربه بزنن و محصولات رو بررسی کنن و خریدشون رو تکمیل کنن یا نه.»

از سال ۲۰۲۰ به بعد که تیک‌تاک به یکی از شبکه‌های اجتماعی اصلی تبدیل شد، جذابیت ویژه آن عامل بسیار مهمی برای فروش محصولات زیبایی بوده است. اکنون تیک‌تاک قصد دارد با راه‌اندازی قابلیت فروشگاه، تجربه‌ای یکپارچه برای کاربرانش ایجاد کند و این امکان را در اختیارشان بگذارد که محصولات جدیدی را که در تیک‌تاک کشف می‌کنند، در همان‌جا سفارش بدهند و بخرند.

توتو هابا، معاون ارشد بازاریابی و ارتباطات شرکت «Benefit Cosmetics» می‌گوید: « استفاده از فروشگاه تیک‌تاک اولین تجربه مهم و موفق ما در فروش از طریق شبکه‌های اجتماعی بوده است.» ادغام قابلیت فروشگاه در شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک، برای شرکت‌هایی مانند بنفیت کازمتیکس، فرصت تجاری بسیار خوبی محسوب می‌شود. این قابلیت البته چیز جدیدی نیست و دو سال پیش هم در اپلیکشن «Douyin»، نسخه چینی تیک‌تاک، عرضه شد. توتو هابا ضمن اشاره به اینکه بنفیت کازمتیکس فروشگاه تیک‌تاک خود را در انگلیس و آمریکا هم فعال کرده، می‌گوید: «اکنون حدود ۳۰درصد از کل فروش آنلاین ما در چین از طریق اپلیکیشن تیک‌تاک انجام می‌شود و باید اشاره کنم که حدود نیمی از کسب‌وکار ما در کشور چین، از طریق تراکنش‌های آنلاین صورت می‌گیرد.» بنفیت کازمتیکس برای آغاز کار فروشگاه تیک‌تاک خود در آمریکا برنامه ویژه‌ای هم داشت: ریمل جدید این برند، یعنی ریمل «Fan Fest»، ابتدا به‌صورت انحصاری در تیک‌تاک عرضه شد و ۴۸ ساعت بعد به قفسه‌های سفورا و اولتا بیوتی آمد.

بنفیت کازمتیکس برای معرفی ریمل فن فست، یک برنامه استریم زنده خرید ۲۴ساعته در تیک‌تاک هم داشت تا اولین برند آمریکایی باشد که از این طریق محصولش را معرفی می‌کند. اکنون که حدود دو ماه از معرفی این محصول می‌گذرد، میزان فروش این ریمل در فروشگاه تیک‌تاک همچنان بیشتر از فروش آن در فروشگاه آنلاین بنفیت کازمتیکس است.

بخش عمده این فروش از طریق ویدئوهایی با قابلیت خرید محصول حاصل می‌شود که با همکاری حدود هزار نفر از اینفلوئنسرهای تیک‌تاکی تولید و منتشر می‌شوند. فروش در طول استریم زنده، که محرک اصلی فروش بنفیت کازمتیکس در فروشگاه تیک‌تاک چین است، چیزی در حدود ۱۰ الی ۲۰درصد از فروش برندها در آمریکا را تشکیل می‌دهد.

توتو هابا با اشاره به اینکه ویدئوهای طولانی و توضیحی در نهایی‌کردن فروش مؤثرترند، می‌گوید: «اینفلوئنسرها برای معرفی محصولات به دنبال‌کنندگان خود، زبان خاص و اصیل خودشان را دارند و این چیزی است که کمک زیادی به ما کرده است.» به گفته توتو هابا، اینفلوئنسرهای «تخصصی‌تر» که بین ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار دنبال‌کننده دارند، بیشتر از اینفلوئنسرهای بزرگ به فروش محصولات این برند کمک می‌کنند.

به گزارش تیک‌تاک، حدود ۲۰۰ هزار محصول در فروشگاه تیک‌تاک آمریکا وجود دارد و بیش از ۱۰۰ هزار کاربر برای همکاری با بخش فروشگاه تیک‌تاک در آمریکا درخواست داده‌اند. بخش فروشگاه تیک‌تاک تولیدکنندگان محتوا در تیک‌تاک را با فروشندگان محصول مرتبط می‌کند تا بتوانند در ازای محصولاتی که از طریق محتوای آن‌ها به فروش می‌رسد، حق کمیسیون دریافت کنند.

توتو هابا، معاون ارشد بازاریابی و ارتباطات بنفیت کازمتیکس، می‌گوید: «اکنون حدود ۳۰درصد از کل فروش آنلاین ما در چین از طریق اپلیکیشن تیک‌تاک انجام می‌شود و باید اشاره کنم که حدود نیمی از کسب‌وکار ما در کشور چین، از طریق تراکنش‌های آنلاین صورت می‌گیرد.»

فروشگاه تیک‌تاک هم مانند آمازون با افزایش فروشندگان غیرمجاز که محصولات جعلی و تقلبی می‌فروشند، دست‌به‌گریبان است. برای نمونه، محصولات برند سول دو ژانیرو به‌طور رسمی فقط از طریق پلتفرم «Revolve» به فروش می‌رسد، ولی فروشندگانی مانند «The Wally Store» و «Unineed U.S.» ده‌ها هزار قلم از محصولات سول دو ژانیرو را از طریق فروشگاه تیک‌تاک به فروش رسانده‌اند و حتی از اینفلوئنسرهای محبوب هم برای همکاری دعوت کرده‌اند. محصولات برندهایی از قبیل «Tower 28»، «Saie» و «Summer Fridays» نیز از طریق فروشندگان غیررسمی در فروشگاه تیک‌تاک عرضه می‌شوند. به نظر می‌رسد یکی از راه‌های مقابله برندها با این وضعیت این باشد که خودشان فعالیت رسمی در فروشگاه تیک‌تاک را آغاز کنند.

یکی از سخنگویان تیک‌تاک نیز گفته است که این شرکت سیاست مشخصی برای مقابله با محصولات تقلبی دارد و برای حذف محصولاتی که مالکیت معنوی را نقض می‌کنند، اقداماتی انجام خواهد داد.

هنوز خیلی زود است که تأثیر فروشگاه تیک‌تاک بر صنعت زیبایی و معنای آن برای رقیبانی مانند آمازون و خرده‌فروشان آنلاین محصولات زیبایی را به‌دقت ارزیابی کنیم، ولی به نظر می‌رسد که برندها نسبت به فروشگاه تیک‌تاک خوشبینند و از آن به‌عنوان راهبردی جدید برای بازاریابی و فروش محصول استفاده خواهند کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *