تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

مارک کیوبن، جدیدترین سرمایه‌گذار در صنعت زیبایی است؟

جدیدترین سرمایه‌گذار صنعت زیبایی یکی از کوسه‌های برنامه تلویزیونی «شارک تنک» است. مارک کیوبن، ستاره برنامه تلویزیونی شارک تنک، به‌تازگی و برای اولین بار روی یک برند زیبایی سرمایه‌گذاری کرده است. در یکی از قسمت‌های اخیر برنامه شارک تنک، مارک کیوبن روی برندی به نام «یوث‌فوریا» سرمایه‌گذاری کرد، که در بخش لوازم آرایشی رنگی فعالیت می‌کند و مؤسس آن شخصی به نام فیونا کو چان بوده است.

مارک کیوبن با سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری و رمزارز و مالکیت تیم بسکتبال دالاس ماوریکس شناخته می‌شود و سرمایه‌گذاری او در بخش لوازم آرایش رنگی تا حدودی غافلگیرکننده بوده است. پیش از این، کیوبن در چند برند مراقبت از پوست از جمله «مد ربیت» و محصولات مراقبت از پوست ارگانیک «تانیا اسپیکس» سرمایه‌گذاری کرده و با همکاری کوبی برایانت، برند «آرت آو اسپورت» را راه انداخته است. اما سرمایه‌گذاری کیوبن در یوث‌فوریا نخستین سرمایه‌گذاری او در لوازم آرایش رنگی به شمار می‌آید.

پس می‌شود پرسید که چرا کیوبن تصمیم گرفته که در لوازم آرایشی سرمایه‌گذاری کند و آیا به سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های آرایشی ادامه خواهد داد یا نه. در این مصاحبه، مارک کیوبن از سرمایه‌گذاری‌اش در صنعت زیبایی می‌گوید و توضیح می‌دهد که از دیدگاه سرمایه‌گذاری، این صنعت چه فرصت‌هایی را در اختیار می‌گذارد.

 

داستان موفقیت یک سرمایه‌گذار

مارک کیوبن پرکارترین سرمایه‌گذار برنامه شارک تنک است و در قالب این برنامه، ۲۹ میلیون دلار در ۸۵ استارتاپ سرمایه‌گذاری کرده است. بعضی از موفق‌ترین سرمایه‌گذاری‌هایش شامل اپلیکیشنی برای بچه‌های پیش‌دبستانی به نام «Brightwheel»، جایگزینی برای دستمال توالت به نام «Dude Wipes» و یک برند نوشیدنی به نام «BeatBox» بوده است. به‌طور متوسط، مارک کیوبن در ازای ۲۳درصد از سهام عادی هر استارتاپ‌، ۲۳۳ هزار و ۵۲۹ دلار در آن استارتاپ سرمایه‌گذاری کرده است.

وقتی فیونا کو چان، بنیان‌گذار یوث‌فوریا، در برنامه شارک تنک حاضر شد، در ازای ۵درصد از سهام استارتاپش، ۴۰۰ هزار دلار درخواست کرد. استارتاپ فیونا کو چان طی شانزده ماهی که از آغاز فعالیتش می‌گذشت، موفق شده بود ۲ میلیون دلار فروش داشته باشد و این نکته سرمایه‌گذاران برنامه را به‌شدت تحت تأثیر قرار داد. کیوبن که در ابتدا فرصت سرمایه‌گذاری در این برند را نادیده گرفته بود، در آخرین لحظه پیشنهادی مطرح کرد که فیونا کو چان نتوانست ردش کند: ۴۰۰ هزار دلار برای ۸درصد از سهام. به این ترتیب، مارک کیوبن برای اولین بار در برنامه شارک تنک، در یک برند محصولات آرایشی سرمایه‌گذاری کرد.

کیوبن درباره این سرمایه‌گذاری تاریخ‌ساز می‌گوید: «آدم گاهی اوقات روی اسب شرط می‌بندد، گاهی هم روی سوارکار. در این مورد، من تحت تأثیر فیونا کو چان قرار گرفته‌ام.»

فیونا کو چان، بنیان‌گذار برند یوث‌فوریا، می‌گوید: «مارک کیوبن در طیف وسیعی از صنایع مختلف بسیار موفق بوده است و اکنون می‌تواند الگوهای خاص را تشخیص بدهد و ارتباط‌های موجود را ببیند.»

مانند بسیاری از بنیان‌گذارانی که در برنامه شارک تنک حاضر شده بودند، فیونا کو چان هم نمی‌دانست که وقتی پیشنهاد سرمایه‌گذاری در برند آرایشی روبه‌رشدش را مطرح می‌کند، باید انتظار چه چیزی را داشته باشد. از آنجایی که کیوبن هیچ وقت در لوازم آرایشی سرمایه‌گذاری نکرده بود، خانم چان از پیشنهاد این سرمایه‌گذار شگفت‌زده شد. پس از آن برنامه، رابطه فیونا کو چان و مارک کیوبن قوی‌تر شده و برند یوث‌فوریا محصولات بیشتری روانه بازار کرده است.

بنیان‌گذار یوث‌فوریا می‌گوید: «کیوبن پشتیبان بسیار خوبی است و کارکردن با او لذت فراوانی دارد. از زمانی که این قرارد بسته شد، او یک شریک فکری عالی در کمک به من برای عرضه محصولات جدید و رشد کسب‌وکار ما بوده است.»

کیوبن قراردادی تلاشی هم برای سرمایه‌گذاری در برند «Curie» داشته است. «کیوری» برند محصولات مراقبت از بدن است که سارا مورت و باربارا کورکوران تأسیسش کرده‌اند. پیشنهاد کیوبن به بنیان‌گذاران کیوری این بود که در برابر ۱۰درصد از سهام شرکت، ۳۰۰ هزار دلار در شرکت‌شان سرمایه‌گذاری کند و سارا مورت این پیشنهاد را در برنامه زنده قبول کرد. اما کیوبن می‌گوید که این سرمایه‌گذاری به‌دلیل پیچیدگی‌های قرارداد، هرگز به سرانجام نرسید.

 

استراتژی کیوبن برای رشد

لوازم آرایشی رنگی با سرمایه‌گذاری‌های معمول کیوبن در فناوری و داروسازی فاصله بسیار زیادی دارد، ولی او با فضای صنعت زیبایی بیگانه نیست. کیوبن دو دختر نوجوان دارد که به گفته او، در تصمیمش برای سرمایه‌گذاری در یوث‌فوریا نقش داشته‌اند. کیوبن می‌گوید: «به کسب‌وکارهایی که دخترانم ممکن است به آن‌ها علاقه داشته باشند، وزن بیشتری می‌دهم.»

کیوبن اعتراف می‌کند که صنعت زیبایی را به‌اندازه دیگران نمی‌شناسد، ولی می‌داند که موفقیت در چنین بازار پرازدحامی، به‌ویژه برای برندهای نوظهور، می‌تواند تا چه اندازه دشوار و چالش‌برانگیز باشد. مارک کیوبن می‌گوید: «رقابت بی‌رحمانه‌ای در بازار زیبایی جریان دارد. برای موفقیت در این بازار، یا باید سلبریتی بسیار معروفی باشید یا برندتان معتبر و شناخته‌شده باشد. استارتاپ‌های کوچک زیبایی برای موفقیت در این بازار، باید خلاق و بسیار چابک باشند. البته هر استارتاپ موفقی که روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌ام این ویژگی‌ها را دارد و استارتاپ فیونا هم به همین صورت است.»

مارک کیوبن می‌گوید: «رقابت بی‌رحمانه‌ای در بازار زیبایی جریان دارد. برای موفقیت در این بازار، یا باید سلبریتی بسیار معروفی باشید یا برندتان معتبر و شناخته‌شده باشد. استارتاپ‌های کوچک زیبایی برای موفقیت در این بازار، باید خلاق و بسیار چابک باشند.»

یوث‌فوریا در سال گذشته به توسعه کانال عمده‌فروشی خود ادامه داده و موفق شده محصولاتش را در ۵۲۵ فروشگاه اولتا بیوتی و فروشگاه آنلاین «Thirteen Lune» عرضه کند. پس از جذب سرمایه در برنامه شارک تنک در آوریل ۲۰۲۳، یوث‌فوریا دور اول جذب سرمایه خود را به پایان رساند. تزریق سرمایه جدید به این استارتاپ به یوث‌فوریا کمک خواهد کرد تا بخش فروش عمده را تقویت کند، به‌ویژه که یوث‌فوریا موفق شده است حضور خود در مجموعه فروشگاه‌های اولتا بیوتی را تقریبا به دو برابر برساند.

مارک کیوبن در هدایت برندها برای توسعه حضور در خرده‌فروشی‌ها، تجربه بسیار خوبی دارد و فیونا کو چان را هم در این مسیر راهنمایی می‌کند. کیوبن می‌گوید: «حضور در خرده‌فروشی‌ها می‌تواند یا بسیار سودآور باشد یا ورشکست‌تان کند. چیزی که همیشه به شرکت‌های خودم و تولیدکنندگان لوازم مصرفی بسته‌بندی‌شده می‌گویم این است که مجموع فروش را در نظر نگیرند و به‌دنبال ساختن رزومه نباشند. فروش‌های بزرگ پول نقد زیادی می‌طلبند و ریسک بسیار زیادی دارند.» کیوبن می‌افزاید: «من از هواداران طرح‌هایی مانند همکاری یوث‌فوریا با اولتا بیوتی‌ام. عرضه محصولات یوث‌فوریا در اولتا بیوتی در مقیاسی است که پول نقد کافی در شرکت باقی می‌ماند و در عین حال، مشتریان فروشگاه‌های اولتا بیوتی به محصولات یوث‌فوریا دسترسی دارند و می‌توانند مزایای این محصولات را به دوستان‌شان هم بگویند.»

 

مارک کیوبن در صنعت زیبایی تازه‌کار است، ولی می‌تواند فرصت‌های زیادی را در این فضا ببیند. در سال‌های اخیر، صنعت زیبایی شاهد هجوم برندهای متعلق به سلبریتی‌ها بوده است، ولی اغلب دردسترس‌بودن روش بازاریابی بهتری است تا اینکه بخواهیم برندی آن‌چنانی و پرسروصدا معرفی کنیم. کیوبن می‌گوید:  «فکر می‌کنم که فضای رشد بسیار خوبی برای برندهای شخصیت‌محور وجود دارد. چون قرار نیست که سلبریتی‌های بسیار معروف در تیک‌تاک کامنت شما را بخوانند و پاسخ بدهند. اما فیونا می‌تواند این کار را انجام بدهد. این تعامل وفاداری ایجاد می‌کند و موجب می‌شود که مشتری‌ها دوباره برگردند. بازخورد شگفت‌انگیز مشتریان را نیز به همراه دارد که برای توسعه فعالیت ما در آینده بسیار مفید است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *