تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

نایب رییس اتاق بازرگانی: ایجاد انحصار مخاطبان نسل زد و آلفا را به سوی مصرف کالای خارجی سوق می‌دهد

موسی احمدزاده نایب رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران معتقد است که نسل آلفا و نسل زد  به عنوان یکی از مهمترین مخاطبان صنعت زیبایی بسیار باهوش هستند و هرچه میزان انحصار در صنعت بیشتر شود، این مخاطبان به سمت محصولات خارجی کشیده می‌شوند.

احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی 29 خرداد از لغو ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی به صورت بالک خبر داد. این مصوبه که در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به تصویب رسیده بود، از 25 فروردین 1403 لازم الاجرا شده است.

موسی احمدزاده نایب رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران و نایب رییس کمیسیون واردکنندگان آرایشى بهداشتى عطریات در گفت‌وگوی اختصاصی با «خانومی بیزینس» در این رابطه گفت: «اگر به سمت رشد صنعت زیبایی گام برداریم و نیازهای نسل آلفا و نسل زد را به درستی شناسایی کنیم، بازار داخلی به سمت استفاده از محصول داخلی می‌رود. از سوی دیگر برای توسعه صنعت زیبایی باید با ذائقه‌های فرهنگی کشورهای دیگر آشنا شده و نسبت به آن شناخت پیدا کنیم».

به گفته وی، لغو ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی به صورت بالک، گامی در راستای افزایش مطلوبیت در بازار محصولات زیبایی است. در صورت بستن درهای کشور و ایجاد یک انحصار سنگین، بدون شک صنایع از استراتژی‌های روز دنیا عقب می‌مانند. زمانی می‌توانیم صنایع را رشد دهیم که از الگوهای موفق جهانی استفاده کنیم.

وی افزود: «برای عده‌ای سوال پیش می‌آید که با وجود آزادسازی واردات چطور تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا می‌کند و رشد اقتصادی بیشتر می‌شود. در پاسخ به این سوال باید گفت که منابع در جوامع محدود و مصرف نامحدود است. اگر درهای کشوررا ببندیم بدون شک در صنعت دچار عقب ماندگی می‌شویم. به جای بستن درهای بین‌المللی به بهانه حمایت از تولید و افزایش تولید ناخالص داخلی باید نظام‌های تعرفه‌ای را استاندارد کنیم. پس از آن از الگوهای موفق جهانی برای رشد صنایع بهره‌مند شویم».

نایب رییس کمیسیون واردکنندگان آرایشى بهداشتى عطریات تصریح کرد: «برای حمایت از تولید باید نظام بانکی، نظام بیمه‌ای و وضعیت بروکراسی در ادارات به سطح استاندارد برسد. عده‌ای با التماس دولت را وادار می‌کنند تا با اعمال ممنوعیت و محدودیت درهای واردات بسته شود، اما نمی‌دانند که تولید باید ارزش‌آفرین باشد. تولید آن هم در صنعت زیبایی نیازمند همسویی با ذائقه جهانی است».

احمدزاده ادامه داد: «درصنعت فرآورده‌های آرایشی سهمی از بازارهای جهانی نداریم. صنعت زیبایی هر روز جذاب تر می‌شود  و با اعمال ممنوعیت‌ها  این صنعت در کشورمان عقب می‌ماند. بازار زیبایی به این صورت است که اختیار با مشتری است، تولیدکنندگان باید با هوشمندی نسل جدید را مخاطب قرار دهند».

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه در گام نخست برای رشد تولید ملی باید خودمان را تغییر دهیم، عنوان کرد: «تولیدکنندگان باید در بخش‌های تحقیق و توسعه، تحقیقات بازار، برندسازی، بازاریابی و تحقیقات بازاریابی مسیر رشد و اصلاح را در پیش بگیرند. امروزه نسل آلفا و نسل زد به عنوان مهمترین مخاطبان صنعت زیبایی بسیار هوشمندانه عمل می‌کنند».

وی تاکید کرد: «اگر تولیدکننده‌ای به دنبال انحصار و ممنوعیت واردات است، بدون شک از اقتصاد جهان فاصله می‌گیرد. ما هم از تولید داخلی و رشد ملی حمایت می‌کنیم، اما از رانت و انحصار هرگز».

احمدزاده با اشاره به روند رو به رشد تولید بدون کارخانه محصولات زیبایی در کشور، اظهار داشت: «با این اقدام می‌توان از ظرفیت‌های خالی کارخانه‌ها نهایت استفاده را برد. برای اینکه بتوانیم در مسیر رشد اقتصادی گام برداریم باید کالاها از مبادی رسمی وارد شوند. در غیر این صورت آشفته بازار قاچاق روند رو به رشد می‌گیرد».

وی عنوان کرد: «اگر واردات به صورت رسمی انجام شود، دولت می‌تواند از درآمدهای گمرکی استفاده کند، در این صورت هم درآمد دولت بیشتر شده و هم روند بروکراسی در کشور کاهش پیدا خواهد کرد. در غیر این صورت قاچاق رشد یافته و به نام تولید ملی رانت بیشتر می‌شود. ما باید از مصرف کننده نهایی و حقوق آن صیانت کنیم».

نایب رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: «باید در واردات و صادرات به یک توازن برسیم. تجارت یک مسیر دوطرفه است، نمی‌توان تمامی درهای کشور را بست، این اقدام باید با مشارکت مردم انجام شود. متاسفانه افراد سودجو بدون هماهنگی و همفکری با بخش خصوصی مصوبه‌هایی را ابلاغ می‌کنند که فضای رانتی را گسترده‌تر می‌کند».

وی افزود: «صنعت زیبایی نیاز به ارزش آفرینی دارد. باید در این صنعت مزیت رقابتی ویژه‌ای ایجاد کنیم. چون منابع محدودی در دسترس است باید محصولاتی تولید شود که میزان دورریز آن در کمترین سطح قرار دارد. در این صورت مصرف کننده با اختیار تام محصول مورد نظر خود را انتخاب می‌کند».

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *