برندهای زیبایی استرالیایی اکنون به نقطه عطفی در مسیر پیشرفت و رشد خود رسیدهاند. استرالیا به دلیل نقشی که در جنبش محصولات مراقبت از پوست پاک داشته است و بعضی از محبوبترین برندهای این صنعت، یعنی «Aesop» و «Grown Alchemist» شهرت دارد. اکنون هم برندهای استرالیایی تولید محصولات ارگانیک و توسعه ضدآفتابهای مرغوبتر را در کانون توجه خود قرار دادهاند.
«اولترا وایولت» یکی از برندهای پیشگام در این زمینه به شمار میآید. اولترا وایولت را آوا متیوز تاسیس کرده که قبلا مدیر برند بزرگترین خردهفروش زیبایی استرالیا، یعنی «Mecca» بوده است. این برند طی چهار سال گذشته کوشیده است از طریق بستهبندیهای نوآورانه، انرژی جدیدی به بخش محصولات ضدآفتاب تزریق کند. مهمتر اینکه اولترا وایولت قصد دارد محصولی ترکیبی را به بازار عرضه کند که هم ضدآفتاب است و هم خاصیت مراقبت از پوست را دارد. از نظر آوا متیوز، مصرفکنندگان امروزی دیگر به استفاده از ضدآفتابهای همهمنظوره راضی نیستند.
در سال ۲۰۲۰، سفورا نخستین شریک خردهفروش برند اولترا وایولت در استرالیا شد. یک سال بعد، یک خردهفروش لوازم آرایشی انگلیسی به نام «Space NK» بخشی از سهام اولترا وایولت را خرید تا نخستین سرمایهگذار خارجی این برند باشد. آوا متیوز میگوید: «در حال حاضر، محصولات ترکیبی ما آماده است و فعلا به دنبال ثبت علامت تجاری آن هستیم. وقتی داشتیم برای راهاندازی این برند آماده میشدیم، میدانستیم که باید کمی از اعتبار محصولات مراقبت از پوست و مرطوبکنندههای لوکس وام بگیریم و زیرمجموعههای خاص این گروهها را در نظر بگیریم تا پتانسیلهای برندمان بهتر درک شود.» متیوز میگوید هدف این بوده است که این برند از کرمهای ضدآفتاب مرسوم فراتر برود و در کنار برندهای مراقبت از پوست سطح بالا قرار بگیرد. در ابتدای کار، اسپیس انکی برند اولترا وایولت را بهصورت فصلی و از مارس تا اکتبر در ۳۰ فروشگاه انگلیس عرضه کرد. در حال حاضر، این خردهفروشی محصولات اولترا وایولت را طی سال و در ۸۰ فروشگاه عرضه میکند، زیرا اسپیس انکی به این نتیجه رسیده که اکنون دیگر در تمام طول سال برای محصولات ضدآفتاب تقاضا وجود دارد. در حال حاضر، ضدآفتاب سوپریم برند اولترا وایولت در میان ده محصول پرفروش اسپیس انکی قرار گرفته است.
بر خلاف سایر بازارها، مصرفکنندگان استرالیایی از اهمیت محافظت پوست در برابر اشعه فرابنفش بهخوبی آگاهی دارند و از دوران کودکی در این مورد آموزش دیدهاند. در واقع، این موضوع بخشی از برنامه درسی مدرسههای استرالیا است. به همین دلیل است که استرالیاییها میدانند که باید در تمام طول سال به کرم ضدآفتاب دسترسی داشته باشند. هماکنون این نگرش در بین خردهفروشان و مصرفکنندگان کشورهای مختلف در حال جاافتادن است. متیوز میگوید: «اکنون میتوانید ببینید که خردهفروشان به این رده از محصولات اهمیت بسیار بیشتری میدهند. آنها پتانسیل ضدآفتابهای مراقب پوست را بهعنوان فقرهای جدید در سبد خرید مردم بهخوبی درک کردهاند. محصول ما قرار نیست جایگزین محصولات دیگری در رده مراقبت از پوست شود و در عمل به رشد این دسته کمک میکند.»
در سال ۲۰۲۲، بازار زیبایی استرالیا ۹ میلیارد دلار ارزش داشته است
آسیا و اقیانوسیه
آمریکای شمالی
اروپای غربی
آمریکای لاتین
آفریقا و خاورمیانه
اروپای شرقی
استرالیا
به گزارش شرکت تحقیقات بازار «Kantar»، ارزش بازار جهانی محصولات ضدآفتاب در سال ۲۰۲۲، به حدود ۲٫۷ میلیارد دلار رسید که ۷درصد بیشتر از سال قبل از آن بود. همچنین طبق گزارش یورومانیتور اینترنشنال، ارزش بازار زیبایی استرالیا در همان سال ۹ میلیارد دلار بود. گروه تحقیقات بازار «Edited» در گزارشی با عنوان «قدرت بومیسازی در صنعت زیبایی»، تخمین زده است که بازار محصولات مراقبت از پوست بین سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰، نرخ رشد سالانه ۳٫۳۹درصدی را تجربه کند. این گزارش خاطرنشان میکند که مصرفکنندگان به مواد و ترکیبات ارگانیک علاقه بیشتری دارند و در ژوئن ۲۰۲۳، برچسبهای «طبیعی» و «گیاهی» بهترتیب روی ۱۴ و ۱۳درصد از محصولات مراقبت از پوست موجود در فروشگاهها دیده میشود.
برندهای استرالیایی مانند «Aesop» و «Grown Alchemist» رویکرد متفاوتی نسبت به کرمهای ضدآفتاب دارند و از ویژگیهای منحصربهفرد مواد و ترکیبات بومی بهره میبرند
محصولات پاک و ارگانیک همچنان در اولویت قرار دارند
مشتریان محصولات زیبایی هم مانند مشتریان مد و لباس، رویکرد پایدارتری نسبت به مصرف در پیش گرفتهاند. جولیا ایلرا، تحلیلگر مد و زیبایی یورومانیتور اینترنشنال، به این نکته اشاره میکند که برندهای استرالیایی در تلاشند تا شفافیت بیشتری داشته باشند و بر بستهبندی پایدار و استفاده از مواد پاک و توسعه محصولات هیبریدی تأکید دارند. ایلرا میگوید: «با توجه به اینکه کسبوکارها تحت فشارند تا نقش فعالتری در حفاظت از مردم و کره زمین داشته باشند، بسیاری از شرکتها با هدف تقویت شهرت برند، مقرراتپذیری و بازسازی پس از همهگیری کرونا، به استقبال پایداری و مؤلفههای آن رفتهاند.»
از نظر میراندا کر، مدل استرالیایی و بنیانگذار برند محصولات مراقبت از پوست پاک «Kora Organics»، تلاش برای ایجاد برندی پاک و ارگانیک به گذشته شخصی فرد بستگی دارد. زمانی که میراندا کر نوجوان بود، مادرش به سرطان مبتلا شد و به همین دلیل سعی میکرد از محصولات مضر اجتناب کند. او میگودید: «از اینکه میدیدیم برخی از محصولات موجود در بازار تا چه اندازه خطرناکند، شوکه شدیم. در آن زمان بود که متوجه شدم هیچ محصول مراقبت از پوست ارگانیک و تأییدشدهای که بتواند نیازمان را برطرف کند، در بازار وجود ندارد. در آن لحظه بود که ایده این کار به ذهنم آمد.»
میراندا کر برند «کورا ارگانیکس» را در سال ۲۰۰۹ و با استفاده از مواد و ترکیبات بومی و ارگانیک استرالیایی، مانند آلوی کاکادو که منبع غنی ویتامین سی است، راهاندازی کرد. برای نمونه، در سرم ویتامین سی و ماسک خواب این برند از عصاره آلوی کاکادو استفاده میشود. آهک خاویار، گل پنجه کانگرو و چوب صندل از مواد دیگریاند که در محصولات این برند به کار میرود.
چارلی دنتون، از بنیانگذاران «Isla Beauty»، میگوید که از چند دهه پیش از این، یعنی مدتها پیش از اینکه بازارهای بینالمللی توجه نشان بدهند، برندهای استرالیایی مشغول تولید محصولات پاک بودهاند. برند لوازم آرایشی استرالیایی «Devcos» را خانواده چارلی دنتون تأسیس کرده است. او میگوید: «زمانی که برای تجارت خانوادگیمان کار میکردم، با محصولات و برندهای استرالیایی متعددی آشنا شدم. نکته مهم این است که بسیاری از این برندها و شرکتها در بسیاری از فناوریهای طبیعی تخصص دارند.» از نظر چارلی دنتون، شبکههای اجتماعی به افزایش آگاهی مصرفکنندگان درمورد لوازم آرایشی پاک کمک کردهاند. نتیجه اینکه برندها ناچارند استانداردهای بالاتری را رعایت کنند و مصرفکنندگان نیز شفافیت بیشتری از برندها میخواهند.
به عقیده میراندا کر، مراقبت از پوست ارگانیک را نباید با مراقبت از پوست پاک اشتباه گرفت و برندهای بسیار معدودی هستند که هر دوی این ویژگیها را داشته باشند. میراندا کر ادامه میدهد: «برند ما با بسیاری از برندهای دیگر جهان متفاوت است. محصولات ما در زیبایی پاک خلاصه نمیشود. مطالعات نشان میدهد که مواد ارگانیک تأییدشده، که ریشه گیاهی دارند، میتوانند تا ۶۸درصد بیشتر از مواد غیرارگانیک حاوی آنتیاکسیدان باشند. به همین دلیل است که از نظر من، محصولات ما اثربخشی بسیار خوبی دارند.»
با این حال، صنعت زیبایی نیز مانند صنعت مد با اتهام سبزشویی مواجه است. میراندا کر میگوید: «زیبایی پاک گامی در مسیر درست است، ولی متأسفانه مقررات نظارتی خاصی برای آن وجود ندارد و میتواند بسیار گمراهکننده باشد، چون هرکدام از برندها و خردهفروشان برای پاکبودن محصول، قواعد و معیارهای خاص خودشان را دارند. به دلیل همین فقدان مقررات، برندها میتوانند محصولاتشان را بهطور گمراهکننده «پاک» یا «طبیعی» معرفی کنند و به بازار بفرستند.» به گفته میراندا کر، محصولات برند او از طرف یک نهاد مستقل بینالمللی تأیید شده است. این نهاد مستقل کل زنجیره تأمین را که شامل مواد تشکیلدهنده، مرحله تولید و فرایند بستهبندی است، بهدقت بررسی میکند.
برندهای استرالیایی در تلاشند تا شفافیت بیشتری داشته باشند و بر بستهبندی پایدار و استفاده از مواد پاک و توسعه محصولات هیبریدی تاکید دارند
پتانسیل جهانی
بعضی از کارشناسان صنعت زیبایی معتقند که بازار جهانی محصولات زیبایی اکنون موج زیبایی پاک را پشت سر گذاشته است. برای نمونه، گرون الکمیست ترجیح میدهد که اصطلاح «زیبایی بیولوژیک» را به کار ببرد. بعد از اینکه «L’Occitane» در مارس ۲۰۲۲، اکثریت سهام برند استرالیایی مراقبت از پوست پاک را به دست آورد، پایگاه مشتریان این برند را بهطور کامل ارزیابی کرد. هریسون گرگوری، مدیر برند گرون الکمیست در انگلیس، میگوید: «مشتریان این برند از اعضای نسل زد هستند و آگاهی بسیار بالایی دارند، ولی در نهایت، به دنبال مواد و ترکیباتی میگردند که اثربخش باشد. ما به این نتیجه رسیدیم که دوران صحبت درمورد پاک یا طبیعیبودن محصول به سر آمده است و اکنون باید از زیبایی بیولوژیک بگوییم.»
شرکتهای بزرگ زیبایی جهان بعضی دیگر از برندهای پیشرو استرالیایی را خریداری کردهاند. در آوریل گذشته، شرکت لورئال برند مراقبت از پوست «Aesop» را با رقم ۲٫۵ میلیارد دلار از «Natura & Co» خرید. این معامله بزرگترین خرید برند در تاریخ لورئال به شمار میآید. این برند بیشتر به دلیل فرمولهای گیاهی خود و بطریهای تیرهاش شناخته میشود و محصولاتش در ۴۰۰ خردهفروشی در نقاط مختلف جهان به فروش میرسد. «Aesop» بهتازگی فعالیتش را در چین نیز آغاز کرده است و با هتلهای زنجیرهای و سالنهای زیبایی لوکس همکاری دارد. اخیرا هم اعلام شد که شرکت ژاپنی «Kao» که کالای مصرفی تولید میکند، تصمیم دارد برند استرالیایی «Bondi Sands» را بخرد. بوندی سندز با کرمهای برنزه و ضدآفتابش معروف است و کائو در چارچوب استراتژی توسعه محصولات مراقبت از پوست خود، برای خرید این برند اقدام کرده است.
میراندا کر نیز برند کورا ارگانیکس را با هدف ورود به بازارهای جهانی راهاندازی کرد. او این برند را در سال ۲۰۱۷ و در آمریکا معرفی کرد و بهتدریج دایره توزیع محصولاتش را گسترش داد تا انگلیس و کشورهای منطقه اقیانوسیه را شامل شود. اکنون کورا ارگانیکس محصولات خود را در فروشگاههای فیزیکی ۴۰ کشور جهان به فروش میرساند و در ۱۶۰ کشور نیز میشود محصولاتش را بهصورت آنلاین خریداری کرد. میراندا کر میگوید: «بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، درآمدمان را پنج برابر کردیم. استراتژی کنونیمان هم طوری طراحی شده است که درآمد کنونیمان را تا سال ۲۰۲۷ دو برابر کنیم.» در حال حاضر، استرالیا همچنان مهمترین بازار کورا ارگانیکس است و آمریکا در رده بعدی قرار دارد.
ورود یک برند به بازارهای جهانی بهمعنای مشارکت آن برند با شرکتهای بینالمللی است. کر میگوید: «توسعهدادن یک برند استرالیایی بسیار دشوار است. اولین کاری که انجام دادیم این بود که واحد تولیدمان را از استرالیا به نیویورک منتقل کردیم. ما اکنون با تولیدکنندهای کار میکنیم که فرمولهای اصلی را میگیرد و این فرمولها را تغییر میدهد و بهینهسازی میکند تا با بازارهای جهانی مطابقت پیدا کند.»
کسبوکارهای مستقر در استرالیا، بهدلیل اختلاف ساعت، در برقراری ارتباط با خردهفروشان و خریداران بازارهای بینالمللی مشکل اساسی دارند. گرون الکمیست در حال حاضر تیمهایی در لندن، نیویورک، سنگاپور، شانگهای و استرالیا دارد که هر کدام از این تیمها منطقه مربوط به خودش را با دقت مدیریت میکند تا مطمئن شود که استراتژیهای بازاریابی و محصولات عرضهشده با بازار محلی تناسب دارد.
چارچوبهای نظارتی متفاوت نیز یکی دیگر از موانع موجود است. آوا متیوز میگوید: «آمریکا با اروپا فرق دارد. انگلیس و استرالیا و کانادا و آسیا هم همگی با یکدیگر متفاوتند. این تفاوتها باعث میشود که تبدیلشدن به یک برند جهانی ضدآفتاب بسیار دشوار باشد. در حال حاضر، با این مشکل دستبهگریبانیم، ولی تردیدی ندارم که بر آن غلبه خواهیم کرد.»