تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

تولید محصولات آرایشی

چگونه یک خط تولید محصولات آرایشی راه‌اندازی کنیم؟

با فراگیرشدن زیبایی، صنعتی که زمانی تحت سلطه چند برند بزرگ بود، اکنون فضای بازتری را تجربه می‌کند. اگر به راه‌اندازی برند شخصی خود در حوزه زیبایی علاقه‌مند هستید، در این مطلب می‌توانید نکته‌ها و راهنمایی‌های تخصصی برای راه‌اندازی یک خط تولید محصولات آرایشی را بخوانید و از بهترین‌های این صنعت درس بگیرید.

سفورا، خرده‌فروش بزرگ محصولات زیبایی، بیش از ۲۵۰ خط محصولات آرایشی را در مجموعه خود جا داده است. هر کدام از این برندها هم ممکن است ۱۰ ریمل مختلف بفروشند و هر ریمل ویژگی خاصی مانند افزایش طول و حجم مژه، حالت‌دهندگی و ضدآب‌بودن را دارد. به همین دلیل است که مشتریان سفورا با این مشکل شیرین مواجهند که گزینه‌های بسیار زیادی برای انتخاب وجود دارد! اما برای کارآفرینان بالقوه‌ای که می‌خواهند کسب‌وکاری کوچک در حوزه زیبایی راه بیندازند، این اشباع بازار چالشی جدی و واقعی است.

سؤال این است که آیا واقعا برای یک بی‌بی کرم دیگر یا یک رژ لب مات دیگر جایی وجود دارد؟ شما، به‌عنوان کسی که می‌خواهید یک برند آرایشی جدید را معرفی کنید، چگونه می‌توانید محصولات خود را در بازاری شلوغ و اشباع، از بقیه محصولات متمایز کنید؟ در میان هزاران ریمل موجود، چگونه یک ریمل جدید می‌تواند دیده شود؟

نکته جالب این است که در صنعتی که زمانی تحت سلطه برندهای بزرگ و قدیمی بود، هنوز هم جا برای برندهای جدید وجود دارد. ترندهای جدید و بازارهای تخصصی هم تقریبا هر روز و هر هفته پدیدار می‌شوند و زمینه را برای معرفی و فروش محصولات جدید فراهم می‌آورند.

در ادامه، با راهنمایی‌های تخصصی و نمونه‌هایی واقعی از برندهای موفق در عرصه زیبایی آشنا خواهید شد و یاد خواهید گرفت که چگونه برند آرایشی خودتان را از صفر راه‌اندازی کنید.

 

با کارآفرینان صنعت زیبایی آشنا شوید

ما با بنیان‌گذاران چهار برند آرایشی که محصولات‌شان را به‌صورت آنلاین (و همچنین در بعضی از فروشگاه‌های فیزیکی) عرضه می‌کنند مصاحبه کرده‌ایم تا از تجربه‌هایشان در تأسیس برندهای آرایشی بشنویم.

 

جوانا روزاریو روشا و لزلی والدیویا، بنیان‌گذاران «Vive Cosmetics»

جوانا و لزلی، که نسل دومی‌های لاتین تبار هستند، می‌خواستند برندی آرایشی ایجاد کنند که نماینده فرهنگ و جامعه آن‌ها باشد. جوانا و لزلی کار خود را با دریافت وام مخصوص کسب‌وکارهای کوچک آغاز کردند و با اینکه هیچ تجربه‌ای در این صنعت نداشتند، برند «Vive» را راه‌اندازی کردند که شغل دوم‌شان محسوب می‌شد. آن‌ها با سخت‌کوشی و جستجو در گوگل، راه خود را به‌سوی موفقیت هموار کردند.

 

ملیسا باتلر، بنیان‌گذار «The Lip Bar»

ملیسا از فقدان تنوع در حوزه زیبایی به‌شدت خسته شده بود و تصمیم گرفت برای حل این مشکل کاری انجام بدهد. او برای اینکه بتواند لوازم آرایشی مورد نظرش را در خانه خودش تولید کند، شغل خود را در وال‌استریت رها کرد. از آن زمان به بعد، برند «The Lip Bar» به برندی موفق در صنعت زیبایی تبدیل شده است.

 

ایندیا دیکین، بنیان‌گذار «India Rose Cosmeticary»

ایندیا برای گردآوری و ارائه محبوب‌ترین برندهای لوازم آرایشی و مراقبت از پوست طبیعی و بدون آزمایش حیوانی در یک مکان مشخص، یک فروشگاه زیبایی به نام خودش تأسیس کرد. او در این فروشگاه فیزیکی و آنلاین که در ونکوور کانادا مستقر است، مجموعه‌های مختلفی را با دقت انتخاب و گردآوری می‌کند و در اختیار مشتریان خود می‌گذارد.

 

کیت لاولس، بنیان‌گذار «Redhead Revolution»

از آنجایی که محصولات آرایشی مناسب برای پوست فوق‌العاده روشن و مژه‌‌های کم‌رنگش بسیار کم بود، کیت لاولس برند «Redhead Revolution» را راه‌اندازی کرد. او اکنون محصولاتی مانند ریمل با رنگ‌دانه ملایم را به مو قرمزهای سراسر جهان می‌فروشد.

 

راهنمای سریع: چگونه در ۵ مرحله یک برند آرایشی راه‌اندازی کنیم؟

۱. یک ترند یا گوشه خاص از بازار را پیدا کنید

آیا می‌خواهید روی موج یک ترند جدید سوار شوید یا اینکه محصولی کلاسیک یا محبوب را تغییر بدهید و به‌روز کنید؟ ابتدا تصمیم بگیرید که برندتان می‌خواهد جایی خالی در بازار را پر کند یا هدفش این است که به مصرف‌کنندگانی که تا کنون نادیده گرفته شده‌اند، محصول عرضه کند. هر تصمیمی که می‌گیرید، مطمئن شوید برای محصولات مورد نظرتان تقاضای کافی در بازار وجود دارد.

 

۲. یک محصول و یک مدل کسب‌وکار انتخاب کنید

آیا می‌خواهید لوازم آرایشی‌تان را به‌صورت خانگی تولید کنید یا اینکه برای تولید محصولات‌تان قصد دارید با یک تولیدکننده همکاری داشته باشید؟ همچنین می‌توانید با شرکت‌های برچسب سفید کار کنید یا حتی خیلی ساده محصولات برندهای موجود را گلچین و عرضه کنید.

 

۳. برند آرایشی خودتان را بسازید

در صنعت زیبایی و لوازم آرایشی که به تصویر و ظاهر اهمیت بسیار زیادی داده می‌شود، برند بسیار مهم است. به تمام جنبه‌هایی که می‌خواهید برندتان به جهان منتقل کند، از رنگ‌های خاصی که برای محصولات‌تان در نظر دارید و لحن برند تا ارزش‌های شرکت، فکر کنید. در مرحله بعد، باید روی بسته‌بندی محصولات برند خود که شامل مؤلفه‌های بصری مانند لوگو و فونت است، کار کنید.

 

۴. یک فروشگاه آنلاین ایجاد کنید.

یک فروشگاه اینترنتی شخصی بسازید و محصولات‌تان را در این فروشگاه عرضه کنید. خبر افتتاح فروشگاه آنلاین‌تان را به نخستین دنبال‌کنندگان خود اطلاع بدهید. مطمئن شوید که تمام جنبه‌های حضور آنلاین‌تان مطابق با «راهنمای برند» و معیارها و استانداردهای مورد نظرتان باشد.

 

۵. برای محصولات آرایشی خود بازاریابی کنید.

محصولات خود را در معرض دید مخاطبان هدف قرار بدهید. آرایش گزینه‌ای عالی برای بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها است. تولیدکنندگان محتوا در حوزه زیبایی را پیدا کنید که با برند شما همسو باشند. حتی می‌توانید سراغ اینفلوئنسرهای کوچک بروید که معمولا دایره مخاطبان کوچکی دارند، ولی همین افراد کم‌تعداد وفاداری بسیار زیادی دارند و می‌توانند در رشد اولیه برندتان تأثیرگذار باشند.

ملیسا باتلر، بنیان‌گذار «The Lip Bar»، می‌گوید: «خوب تحقیق کنید. تحقیق‌کردن ساده و بدیهی به نظر می‌رسد، ولی تعجب خواهید کرد از اینکه چه تعداد از افراد بدون درک دقیق از جایگاه خود در رقابت، وارد کسب‌وکار می‌شوند.»

 

در ادامه این مطلب هر کدام از این موارد پنج‌گانه را عمیق‌تر بررسی خواهیم کرد.

 

چگونه می‌توانیم در بازار شلوغ محصولات زیبایی، جایگاه خودمان را پیدا کنیم؟

پیش‌بینی می‌شود صنعت زیبایی در جهان تا سال ۲۰۲۶ به ارزش حیرت‌انگیز ۷۵۶ میلیارد دلار خواهد رسید و ممکن است این تخمین شما را وسوسه کند تا سهمی از این بازار پررونق را به خود اختصاص بدهید. اما قبل از هر اقدامی، باید چند سؤال از خودتان بپرسید:

۱. ایده شما چه تفاوتی با محصولات موجود در بازار دارد؟ محصول شما چه ویژگی منحصربه‌فردی ارائه می‌کند؟

۲. آیا می‌توانید مشتریان بالقوه‌ای برای محصولات خود شناسایی کنید؟ چه کسانی به دنبال محصول شما خواهند بود؟

۳. آیا برندهای موجود این قشر از مشتریان را نمایندگی می‌کنند؟ آیا نیازهای این گروه از مصرف‌کنندگان به‌طور کامل از سوی برندهای موجود پاسخ داده می‌شود؟

۴. آیا موفق به شناسایی ترندی نوظهور شده‌اید؟ آیا محصول شما با موجی جدید در حوزه زیبایی هم‌سو است؟

۵. آیا تمایز شما بر اساس خود محصول است یا خیر؟ مثلا ممکن است فرمولاسیون محصول شما مشابه سایر محصولات موجود در بازار باشد، ولی در عوض، تجربه خرید، برند، ارزش‌های اخلاقی یا حمایت از هدفی خاص، محصول شما را از بقیه متمایز کند.

ملیسا باتلر، بنیان‌گذار «The Lip Bar»، می‌گوید: «خوب تحقیق کنید. تحقیق‌کردن ساده و بدیهی به نظر می‌رسد، ولی تعجب خواهید کرد از اینکه چه تعداد از افراد بدون درک دقیق از جایگاه خود در رقابت، وارد کسب‌وکار می‌شوند.»

 

ترندهای زیبایی را به‌دقت زیر نظر بگیرید

یکی از بهترین راه‌ها برای پیداکردن ایده‌ای برای یک محصول جدید یا فرصتی برای راه‌اندازی کسب‌وکار، تحقیق درباره ترندها و موج‌ها است که روش‌های مختلفی برای انجامش وجود دارد.

اگر قصد ورود به صنعت زیبایی را دارید، باید به‌طور منظم محتوای مرتبط با زیبایی را در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. اینفلوئنسرها، برندها، بلاگرها، یوتیوبرها، نشریه‌ها و روزنامه‌نگاران حوزه زیبایی را دنبال کنید. همچنین می‌توانید از گوگل‌ترنزد برای بررسی داده‌های مربوط به جست‌وجو و سنجش میزان علاقه به ایده‌های خود استفاده کنید.

با این حال، مراقب باشید که کل برند خود را به یک ترند خاص محدود نکنید. اگر این ترند زودگذر باشد و به همان سرعتی که شکل گرفته از بین برود، چه خواهد شد؟ به این فکر کنید که آیا می‌توانید هم‌زمان با تغییر ترندهای زیبایی، محصول جدید بسازید و انعطاف لازم را داشته باشید؟

برند «Vive» به‌طور کلی با جریان ترندهای زیبایی هم‌سو نمی‌شود، زیرا بر نیازهای خاص مشتریانش تمرکز دارد. لزلی والدیویا، یکی از بنیان‌گذاران «Vive Cosmetics»، می‌گوید: «از همان ابتدا، تنوع را در اولویت قرار دادیم. بسیاری از برندهای دیگر هم مانند ما تنوع را یکی از ترندهای اصلی  دوران ما می‌دانند.»

 

گوشه مناسب خودتان را در بازار پیدا کنید

بسیاری از برندها با تمرکز بر مخاطبانی که نیازهای زیبایی خاصی دارند، توانسته‌اند کسب‌وکاری باثبات برای خود ایجاد کنند. برای نمونه، ایندیا دیکین، بنیان‌گذار «India Rose Cosmeticary»، با تمرکز بر مشکلات دسترسی و واردات برندهای خاص بین‌المللی برای برخی از کانادایی‌ها، توانست در بازار این کشور به موفقیت برسد. او می‌گوید: «واردات بعضی از محصولات به کبک به دلیل قوانین بسیار متفاوت، کار بسیار سختی است. اما فروشگاه آنلاین ما می‌تواند این محصولات را برای کانادایی‌ها ارسال کند.»

برند لوازم آرایشی «Vive» هم روی گروهی از مصرف‌کنندگان تمرکز دارد که خارج از دایره توجه برندهای دیگر بوده‌اند. لزلی می‌گوید: «پس از انجام تحقیقات بازار، مشخص شد که ایده ما برای راه‌اندازی یک برند زیبایی با تمرکز بر فرهنگ و نیازهای لاتین‌تبارها جواب خواهد داد، زیرا لاتین‌تبارها انواع محصولات زیبایی را مصرف می‌کنند و محصولات مخصوص آن‌ها به‌اندازه کافی در بازار وجود ندارد.»

 

خودمان تولید کنیم، سراغ تولیدکنندگان برویم، از محصولات برچسب سفید استفاده کنیم یا فقط فروش مجدد داشته باشیم؟

راه‌اندازی برند لوازم آرایشی می‌تواند شامل فعالیت‌هایی با درجه پیچیدگی متفاوت باشد و از کارهای ساده مانند فروش مجدد محصولات موجود یا ساخت بالم لب‌های ساده در خانه تا کارهای پیچیده‌ای مانند توسعه فرمولاسیون تازه با همکاری یک تولیدکننده را در بر بگیرد. تصمیم شما در مورد نحوه تولید یا تهیه محصولات برای فروشگاه‌تان، به مقدار وقت، سطح مهارت، میزان بودجه و همچنین ترکیبات تشکیل‌دهنده محصول شما بستگی دارد. در این بخش، چهار روش را برای تولید یا تهیه محصولات آرایشی برای یک برند زیبایی را مرور می‌کنیم.

 

کدام یک از لوازم آرایشی را خودمان می‌توانیم تولید کنیم؟

بعضی از محصولات زیبایی آرایشی، مانند بالم لب، روغن صورت و محصولات حمام، آن‌قدر ساده‌اند که می‌توانید خط تولیدشان را در خانه خودتان راه‌اندازی کنید. اگر می‌خواهید این کار را انجام بدهید، فرایند ساخت را با دقت تمام مستند و محصول نهایی را آزمایش کنید. به‌این‌ترتیب، اگر برندتان رشد کرد و خواستید خط تولیدتان را به یک کارخانه منتقل کنید، فرمولاسیون محصول‌تان ثابت و یکسان باقی بماند.

اگر خط تولید خانگی راه می‌اندازید، مطمئن شوید که از قوانین و مقررات محلی پیروی می‌کنید. برای نمونه، برای تولید لوازم آرایشی در آمریکا، «سازمان غذا و دارو» یا همان «FDA» دستورالعمل‌هایی در مورد تهویه و کنترل هوای محیط و حفظ نظافت سطوح تعیین کرده است.

تولید یک محصول آرایشی جدید در یک خط تولید خانگی نقطه شروعی عالی برای بسیاری از برندهای جدید و تازه‌کار است. چراکه کارخانه‌ها معمولا حداقل‌هایی برای دریافت سفارش دارند و رسیدن به این حداقل‌ها معمولا برای کسب‌وکارهای کوچک دشوار است. با این حال، ممکن است خیلی زود مشتریان‌تان بیشتر شوند و بتوانید فرایند تولید حرفه‌ای‌تری را در پیش بگیرید.

 

ملیسا باتلر، بنیان‌گذار برند «The Lip Bar»، درباره راه‌اندازی این برند و یادگیری اصول کار از طریق تحقیق و ارتباط با متخصصان شیمی آرایشی می‌گوید: «اصلا نمی‌دانستم چطور رژ لب بسازم. در ابتدا، فرمول‌های اولیه را در آپارتمان خودم تهیه می‌کردم، اما در نهایت با مشکل مواجه شدم. متوجه شدم که ادامه‌دادن کاری که در آن تخصصی ندارم، منطقی نیست. برای اینکه فروش مؤثر و معناداری داشته باشیم، لازم بود محصولاتم را به‌صورت انبوه تولید کنم.» بعد از این برون‌سپاری، ملیسا باتلر فرصت کرد تا روی خلاقیت و داستان‌سرایی تمرکز کند.

تولید لوازم زیبایی و آرایش در خانه خودتان ممکن است برایتان لذت‌بخش باشد، اما اگر نقاط قوت و علایق‌تان در کسب‌وکار به جای دیگری معطوف است، باید در زمان مناسب فعالیت‌های دیگرتان را برون‌سپاری کنید.

 

استفاده از محصولات برچسب‌سفید

محصولات برچسب سفید یا برچسب خصوصی به محصولاتی گفته می‌شود که با فرمولاسیون عمومی و به‌صورت انبوه تولید می‌شوند و شما می‌توانید این محصولات را با رنگ یا رایحه‌ای کمی متفاوت سفارش بدهید و این محصولات با برند و بسته‌بندی خودتان به بازار عرضه شود.

محصولات برچسب‌سفید گزینه‌ای ایدئال برای برندهایی است که می‌خواهند مفهومی جدید و منحصر‌به‌فرد و نه یک محصول منحصر‌به‌فرد را به فروش برسانند. مثلا اگر قصد راه‌اندازی فروشگاهی با مضمون «تک‌شاخ» را دارید، می‌توانید رژ لب‌های برچسب سفید با بسته‌بندی تک‌شاخ و نام‌های الهام‌گرفته از قصه‌های فانتزی را به فروش برسانید. در چنین مواردی، خود رژ لب به‌اندازه برند یا مفهوم محصول اهمیت ندارد.

برچسب سفید روشی عالی برای حرکت سریع از ایده به محصول نهایی است، به‌ویژه اگر بخواهید ترندی داغ و جدید را دنبال کنید. چون در این حالت، به توسعه فرمولاسیون‌های جدید و آزمایش محصولات نهایی، که فرایندی زمان‌بر است، نیازی نیست.

مگان کاکس، بنیان‌گذار برند مژه مصنوعی «Amalie»، تجربه خود در راه‌اندازی برند و فرمولاسیون‌های اختصاصی را در جهت خاصی به کار گرفته است. او با تکیه بر این تجربه، یک «آزمایشگاه زیبایی برای کارآفرینان» راه‌اندازی کرده که «Genie Supply» نام دارد. تخصص ویژه «Genie Supply» این است که برای برندهای کوچک و تازه‌کار که برای اولین بار می‌خواهند وارد فرایند تولید شوند، لوازم آرایش ارگانیک با برچسب سفید تولید کند.

 

تولید محصولات آرایشی با فرمولاسیون اختصاصی

در این قسمت، منظور ما توسعه فرمولاسیون لوازم آرایشی از پایه و در یک کارخانه تولیدی است. بسیاری از برندهای بزرگ کارخانه تولید خودشان را دارند، ولی کارخانه‌های زیادی هم وجود دارند که در مکانی واحد، محصولاتی را برای چندین برند مختلف تولید می‌کنند. این روش برای برندهای جوان، گزینه‌ای معقول و در دسترس است.

کیت لاولس برند «Redhead Revolution» را به‌عنوان کسب‌وکاری خانگی راه‌اندازی کرد و محصولات این برند را در بازارهای آنلاین به فروش می‌رساند. اما بعد از آن‌که ریمل را به مجموعه محصولاتش اضافه کرد، برای دستیابی به فرمولاسیون مناسب، ناچار شد با متخصصان شیمی همکاری کند. چراکه دیگر نمی‌توانست در قالب یک کسب‌وکار خانگی، برای تمام نیازها و مشکلاتش، راه‌حل پیدا کند.

پس از تحقیقات فراوان، کیت یک کارخانه تولید لوازم آرایشی را انتخاب کرد. او می‌گوید: «می‌دانستم به‌دنبال شرکت‌هایی هستم که بر کیفیت بالاتر و مواد طبیعی‌تر تمرکز دارند.» یکی دیگر از نکته‌هایی که برای کیت اهمیت داشت این بود که کارخانه‌ای در داخل کشور انتخاب کند تا بتواند به روند تولید نزدیک‌‎تر باشد. کیت توضیح می‌دهد: «توانستم شخصا به کارخانه بروم، با مدیران کارخانه ملاقات داشته باشم و رابطه‌ای صمیمانه با آن‌ها ایجاد کنم.»

لزلی والدیویا درباره راه‌اندازی برند «Vive» می‌گوید که او و جوانا روشا با چندین تولیدکننده تماس گرفتند و گاهی هم با بی‌توجهی روبه‌رو شدند. لزلی و جوانا نمونه‌های زیادی را از این تولیدکنندگان دریافت و بررسی کردند و سرانجام با یکی از این تولیدکنندگان به توافق رسیدند. لزلی می‌گوید: «ما با تولیدکننده‌ای وارد همکاری شدیم که بیشترین توجه را به ما نشان داد و می‌توانست محصولات باکیفیتی هم ارائه بدهد.» لزلی و جوانا در ابتدای ورود به صنعت زیبایی، برای یادگیری مسائل مربوط به فرایند تولید، وقت و هزینه زیادی را صرف کردند. لزلی به کسانی که در ابتدای این راهند توصیه می‌کند: «یک مشاور یا توسعه‌دهنده محصول برای خودتان پیدا کنید تا در طی‌کردن این مسیر، به شما کمک کند.»

لزلی والدیویا، یکی از بنیان‌گذاران «Vive Cosmetics»، می‌گوید: «پس از انجام تحقیقات بازار، مشخص شد که ایده ما برای راه‌اندازی یک برند زیبایی با تمرکز بر فرهنگ و نیازهای لاتین‌تبارها جواب خواهد داد، زیرا لاتین‌تبارها انواع محصولات زیبایی را مصرف می‌کنند و محصولات مخصوص آن‌ها به‌اندازه کافی در بازار وجود ندارد.»

گزینش از میان محصولات موجود و فروش مجدد این محصولات

فروش آنلاین لوازم آرایشی بدون راه‌اندازی خط تولید نیز امکان‌پذیر است. برای این کار می‌توانید از برندهای مختلف به‌صورت عمده خرید کنید و این محصولات را به مشتریان خود عرضه کنید و تجربه‌ خریدی خاص و متفاوت برای آنان رقم بزنید. برای ارائه تجربه‌ای متفاوت، می‌توانید به‌دنبال تم‌های خاصی مانند عرضه محصولات طبیعی یا ارگانیک، محصولات مناسب برای نوع خاصی از پوست و غیره باشید.

ایندیا دیکین، بنیان‌گذار فروشگاه «India Rose Cosmeticary»، می‌گوید: «من کارم را با روشی بسیار ساده شروع کردم. تخته‌ای سفید در اتاق غذاخوری داشتم که روی آن فهرستی از همه برندهایی که می‌خواستم با آن‌ها تماس بگیرم نوشته شده بود و جلوی هر کدام مشخص می‌کردم پاسخم را داده‌اند یا خیر.» ایندیا دیکن برندهایی را برای فروشگاه آنلاین و فیزیکی خود انتخاب می‌کند که آزمایش‌های حیوانی انجام نمی‌دهند و محصولاتی را عرضه می‌کنند که برای مشتریان کانادایی مناسب است.

 

نکته‌هایی که در هنگام خرید عمده و فروش مجدد محصولات آرایشی باید در نظر داشته باشید:

تطابق برندها: آیا بین برندهایی که انتخاب می‌کنید رقابتی وجود دارد؟

دسترس‌پذیری در بازار هدف: اگر مثلا می‌خواهید محصولات‌تان را در بازار کانادا به فروش برسانید، باید ببینید در این بازار چه کسان دیگری این محصولات را عرضه می‌کنند.

هزینه واردات: هنگام قیمت‌گذاری محصولات خود، هرگونه هزینه‌ای را که ممکن است پس از خرید داشته باشید در نظر بگیرید. ایندیا پیشنهاد می‌کند برای ارسال محصول، به‌جای اینکه به خود فروشندگان تکیه داشته باشید، با یک شرکت حمل‌و‌نقل واسطه همکاری کنید.

دراپ‌شیپینگ: در این روش، کالا مستقیما از انبار تأمین‌کننده، و نه انبار خرده‌فروش، برای خریدار ارسال می‌شود. دراپ‌شیپینگ راه‌حلی عالی برای فروشگاه‌های آنلاین محصولات آرایشی است، زیرا نیازی به مدیریت موجودی یا حمل‌و‌نقل نخواهید داشت.

 

چگونه می‌توانید برند آرایشی خودتان را بسازید

در هر صنعتی که بر تصویر و تصویرسازی تکیه دارد، برند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. توجه کنید که مفهوم «برند» با «برندسازی» متفاوت است. برندسازی به جلوه بیرونی و بصری «برند» اشاره دارد که از طریق لوگو و لحن و حال‌وهوای طراحی شما نمایان می‌شود.

به‌منظور ایجاد برندی که هویتی مطلوب داشته باشد، باید به این نکته دقت کنید که لوگو، شیوه بسته‌بندی و لحن و طراحی وب‌سایت شما چگونه می‌تواند به بازتاب ارزش‌های برند، روایت داستان مورد نظر و خلق تجربه‌ای خاص برای مشتریان کمک کنند. برند همان احساسی است که می‌خواهید مشتریان هنگام برقراری ارتباط با شما و استفاده از محصولات‌تان تجربه کنند.

برند شما حتی ممکن است از محصول واقعی هم مهم‌تر باشد. آیا شما مفهوم یا سبک زندگی خاصی را می‌فروشید؟ آیا اینفلوئنسری هستید که می‌خواهد از طریق برند شخصی خود کسب درآمد کند؟ تصمیم‌گیری درباره این موارد را با عجله انجام ندهید.

درباره چیزی که شما را از رقبای پرشمارتان متمایز می‌کند با دقت بیندیشید و این داستان را در رسانه‌های اجتماعی، وب‌سایت و بسته‌بندی محصولات خود بازگو کنید. عکس‌های تبلیغاتی برند شما نیز می‌تواند روایت‌گر این داستان باشد؛ اطمینان حاصل کنید که حس‌و‌حال مدل‌هایی که برای عکس‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنید شبیه به مشتریان ایدئال شما و معرف سبک زندگی و ارزش‌های آن‌ها هستند.

 

مواد و ترکیبات، بسته‌بندی و برچسب‌زنی

از‌آنجایی‌که لوازم آرایشی در تماس مستقیم با بدن قرار می‌گیرند، ریسک‌های متعددی را به‌همراه دارند و برای مدیریت این ریسک‌ها باید قوانین و مقررات زیادی را رعایت کرد. هر منطقه و هر کشوری هم قانون و مقررات خاص خود را در مورد نحوه تولید، آزمایش، برچسب‌گذاری و بازاریابی لوازم آرایشی دارد. پس برای اطمینان از قانونی و ایمن‌بودن فعالیت‌های خود، باید قوانین و مقررات محلی و همچنین قوانین مربوط به مناطقی که ارسال محصول دارید، با دقت بررسی کنید.

 

انتخاب مواد و ترکیبات تشکیل‌دهنده و توسعه فرمولاسیون

برای اطمینان از صحت ادعاهای خود در مورد مواد تشکیل‌دهنده محصولات که روی بسته‌بندی درج می‌شوند، تحقیقات جامعی در رابطه با مواد اولیه و تأمین‌کنندگان انجام بدهید. این امکان را هم دارید که قبل از همکاری با تولیدکنندگان یا تأمین‌کنندگان مواد اولیه، از یک شرکت ثالث بخواهید که فرایند بررسی را برای شما به انجام برساند.

 

هنگام تأمین مواد اولیه، به این موارد توجه کنید:

درجه کیفی مواد اولیه: آیا مواد اولیه مورد نظر مخصوص مراقبت از پوست است؟ آیا این مواد اولیه برای استفاده در محصولات مراقبت از پوست در کشور شما تأیید شده‌اند؟ برای نمونه، روغن نارگیل ممکن است در دو نوع خوراکی و بهداشتی به فروش برسد.

طبیعی‌بودن مواد: آیا تصمیم دارید از مواد اولیه طبیعی استفاده کنید؟ چگونه می‌توانید اطمینان حاصل کنید که ادعای تأمین‌کنندگان درست است و موادی که در اختیارتان می‌گذارند واقعا طبیعی است؟

نگهدارنده‌ها: از چه نوع نگهدارنده‌هایی استفاده می‌کنید؟ این موضوع چه تأثیری بر «ماندگاری» محصول شما دارد؟

ادعای ارگانیکبودن: آیا می‌خواهید روی بسته‌بندی محصولات‌تان برچسب ارگانیک بزنید؟ پس باید مطمئن شوید که تأمین‌کننده گواهینامه‌های مورد نیاز را دارد. این گواهینامه‌ها ممکن است در کشورهای مختلف متفاوت باشند.

ردیابی زنجیره تأمین: آیا تأمین‌کننده معتبر است و سابقه‌ای قابل‌قبول دارد؟

قوانین برچسب‌گذاری: در کشور شما و کشورهایی که به آن‌ها ارسال دارید، قوانین و مقررات برچسب‌گذاری به چه صورت است؟

مواد حساسیت‌زا: آیا در مواد و ترکیبات محصولات‌تان مواد آلرژی‌زا وجود دارد؟

 

اگر با تولیدکننده‌ای باتجربه همکاری کنید، می‌تواند شما را راهنمایی کند تا برخی از مسائل و مشکلات مربوط به فرمولاسیون‌های خانگی، مانند عدم سازگاری ترکیبات اولیه با مقررات موجود، را حل کنید. اگر فرمولاسیون‌های خود را توسعه می‌دهید، با مسیر یادگیری طولانی‌تری روبه‌رو هستید، ولی در نهایت آزادی عمل بیشتری برای آزمایش و توسعه محصولات منحصر‌به‌فرد خواهید داشت.

 

طراحی و توسعه بسته‌بندی محصولات آرایشی

بسته‌بندی محصولات آرایشی، به‌دلایل متعدد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای اقلام ساده‌ای مانند بالم لب یا برق لب، در شروع کار می‌توانید از ظروف آماده استفاده کنید و برچسب خودتان را روی آن‌ها بچسبانید. اما ممکن است برای ایجاد بسته‌بندی سفارشی و نمایش کامل هویت بصری برند خود و تمایز از رقبا، به همکاری با یک تولیدکننده بسته‌بندی نیاز پیدا کنید.

 

به خاطر داشته باشید که بسته‌بندی فایده‌های زیادی دارد:

*بسته‌بندی برند شما را به نمایش می‌گذارد.

*از محصولات حساس و شکننده مانند سایه چشم و پودرهای فشرده محافظت می‌کند.

*بسته‌بندی محصولاتی مانند ریمل‌ها و رژ لب‌های مایع می‌تواند ابزاری کاربردی باشد.

*اطلاعات مهمی مانند مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ انقضا و دستورالعمل استفاده را در اختیار مشتریان می‌گذارد.

*بسته‌بندی می‌تواند طی فرایند جعبه‌گشایی یا از طریق ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی مانند آینه‌ای که روی تیوب رژ لب تعبیه شده است، تجربه بهتری به مشتری منتقل کند.

 

علاوه بر اینکه محصولات خود را آزمایش می‌کنید، باید بسته‌بندی آن‌ها را هم با دقت زیاد بررسی و امتحان کنید. همان‌طور هم که مگان کاکس هنگام راه‌اندازی برند «Amalie Beauty» آموخت، محصول و بسته‌بندی آن را باید در کنار هم آزمایش کنید، به‌خصوص اگر فرمولاسیون و بسته‌بندی محصول در دو کارخانه مجزا تولید می‌شود. مگان کاکس خیلی دیر به این نکته پی برد که فرمولاسیون سرم مژه‌ای که تولید کرده با چسب موجود در برس اپلیکاتور آن سازگاری ندارد و باعث جداشدن و افتادن رشته‌های برس می‌شود. مگان کاکس می‌گوید: «بسته‌بندی برای من مسئله بسیار مهمی بود و به‌دلیل مشکلی که پیش آمد، بسیاری از مشتریانم را از دست دادم.» پس از این تجربه، مگان کاکس فرایند کنترل کیفیت را دقیق‌تر کرد با بازدید از کارخانه‌های تولیدکننده محصولاتش به‌صورت مداوم، روابطی نزدیک با آن‌ها برقرار کرد.

 

راه‌اندازی خط تولید یک محصول آرایشی چقدر هزینه دارد؟

هزینه راه‌اندازی هر کسب‌وکاری به عوامل متعددی بستگی دارد. در صنعت لوازم آرایشی، اگر تصمیم بگیرید از خانه شروع کنید، فرمولاسیون‌های خودتان را بسازید و رشدتان را به‌صورت تدریجی و با سرمایه اولیه کم پیش ببرید، مشکلات مالی زیادی برای ورود به این صنعت نخواهید داشت. اما اگر قصد تولید انبوه داشته باشید، ممکن است به سرمایه اولیه قابل‌توجهی نیاز داشته باشید.

لزلی و جوانا برند «Vive» را با یک وام ۱۰ هزار دلاری راه‌اندازی کردند. در زمان راه‌اندازی برند، آن‌ها هنوز به‌صورت تمام‌وقت مشغول‌به‌کار بودند و از دستمزد خود نیز برای تأمین مالی کسب‌وکار کوچک‌شان استفاده می‌کردند. لزلی می‌گوید: «توسعه محصولات آرایشی فرایندی پرهزینه است. ما مجبور شدیم با یک رژ لب که فقط در پنج رنگ عرضه می‌شد، کارمان را شروع کنیم.»

برای ملیسا باتلر، بنیان‌گذار برند «The Lip Bar»، پیش‌بینی‌ها درست از آب در نیامد و به‌سرعت با کمبود بودجه مواجه شد. او می‌گوید: «فکر می‌کردم پولی که پس‌انداز کرده‌ام هزینه‌های یک سال را پوشش خواهد داد، اما آن پول فقط شش ماه و نیم دوام آورد.» برای ادامه کار برند «The Lip Bar»، ملیسا مجبور شد سراغ راه‌های خلاقانه برود: او و هم‌اتاقی‌اش تصمیم گرفتند از یک اتاق‌خواب به‌صورت مشترک استفاده کنند و اتاق دوم‌شان را از طریق «Airbnb» اجاره بدهند.

برای کاهش هزینه‌های راه‌اندازی برند آرایشی، می‌توانید سراغ تولیدکنندگان محصولات برچسب‌سفیدی بروید که تعداد پایین هم سفارش می‌گیرند. همچنین می‌توانید کارتان را با یک یا دو محصول شروع کنید و برای پایین‌آوردن هزینه‌های عکاسی و بازاریابی، با برندهای دیگر کمپین مشترک داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *