تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

Mr. Baghaei

عضو کارگروه اقتصاد انجمن داروسازان ایران: تعرفه‌های سنگین واردات مواد اولیه فرصت‌های قاچاقچیان را بیشتر می‌کند

عضو کارگروه اقتصاد انجمن داروسازان ایران معتقد است که اعمال تعرفه‌های سنگین برای واردات مواد اولیه محصولات آرایشی منجر به رشد فضای فعالیت واسطه‌گران و افزایش حجم کالای قاچاق در بازار می‌شود.

به گزارش خانومی بیزینس، براساس اعلام رسمی وزارت صمت بازار لوازم آرایشی کشورمان بیش از ۴میلیارد دلار ارزش دارد که طی ۳سال اخیر سهم کالاهای ایرانی از این بازار به بیش از ۶۰درصد رسیده است. درحالی که همچنان با وجود تولید کالاهای مرغوب و قابل اتکاء توسط تولیدکنندگان داخلی، کالاهای قاچاقی نزدیک به نیمی از بازار را به خود اختصاص داده‌اند، اما جایگاه برند ایرانی در میان مشتریان روند رو به بهبودی دارد. با این وجود تولیدکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی همچنان با مشکلات عدیده‌ای مانند، مانور کالاهای قاچاق، اعمال تعرفه‌های سنگین واردات مواد اولیه، کمبود نقدینگی، کاهش مزیت‌های رقابتی در بازارهای خارجی و قوانین خلق‌الساعه دولتی روبه‌رو هستند.

محمد بقایی عضو انجمن داروسازان در این رابطه گفت: «در حال حاضر واردات مواد اولیه تعرفه بسیار بالایی برای شرکت‌های تولیدکننده دارد و همین موضوع تاثیر مستقیمی روی قیمت تمام شده محصولات آرایشی و بهداشتی داشته است».

عضو انجمن داروسازان ادامه داد: «اعمال تعرفه ۴۰درصدی برای واردات مواد اولیه فرصت مانور کالاهای بی‌کیفیت چینی را فراهم می‌کند».

وی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از گردش مالی کالاهای قاچاق در بازار لوازم آرایشی وجود ندارد، اظهار داشت: «در شرایط فعلی بازار لوازم آرایشی با حضور برندهای ایرانی و ایجاد یک فضای رقابتی در حوزه تولید وضعیت به سامانی یافته است. این روند علاوه بر افزایش سهم بازار محصولات تولیدی منجر به افزایش رقابت و توسعه سبد کالایی تولیدکنندگان شده است».

عضو کارگروه اقتصاد انجمن داروسازان ایران با تاکید براینکه باید به صورت جدی با کالاهای قاچاق مبارزه شود، اظهار داشت: «متاسفانه کالاهای قاچاق علاوه بر تهدید تولید داخل، سلامت مشتریان را هم به خطر می‌اندازند، بسیاری از محصولات نهایی کالاهای قاچاق از مواد سمی تولید شده‌اند که بیشتر آنها از مرزهای مشترک پاکستان و افغانستان وارد کشور می‌شوند».

بقایی با اشاره به اینکه هرچه ممنوعیت واردات و تعرفه‌های سنگین اعمال شود، فرصت برای مانور کالاهای قاچاق فراهم می‌شود، گفت: «درحال حاضر برخی محصولات داخلی قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را دارند، اما به دلیل تعرفه‌های سنگین برای واردات برخی مواد اولیه به قدری قیمت تمام شده و هزینه تولید بالا می‌رود که مزیت رقابتی محصولات در بازارهای همسایه هم کاهش می‌یابد».

وی ادامه داد: «تصمیمات خلق‌الساعه دست و پای تولیدکنندگان را می‌بندد. هرچه محدودیت‌ها بیشتر شود، فرصت‌های تازه‌ای برای ورود کالاهای قاچاق و بی‌کیفیت به وجود می‌آید. این محدودیت‌ها یک بازی دوسرباخت برای تولیدکنندگان به وجود می‌آورد».

عضو انجمن متخصصین کازمتیک انگلستان در ادامه تاکید کرد: «در حوزه بهداشتی و مراقبتی محصولات ایرانی توانسته‌اند کیفیت قابل قبولی را به دست آورند، حتی به استاندارهای جهان هم نزدیک شده‌اند اما محدودیت‌ها منجر شده تا تولیدکنندگان فضای رقابتی را به محصولات ارزان قیمت ببازند».

وی در پایان گفت: «بسیاری از صاحبان صنعت با وجود محدودیت‌های بسیار می‌توانند سرمایه‌های خود را به کشورهای خارجی منتقل کنند اما آنچه که مشاهده می‌شود، تلاش همه جانبه صنعتگران و تولیدکنندگان برای حفظ فضای تولید است. نباید فضای تولید با مصوبه‌ها و قوانین سخت‌گیرانه تاریک شود».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *