تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

هوش مصنوعی در صنعت زیبایی

تحول از فرمولاسیون تا فروش با کمک هوش مصنوعی

“AI Beauty :آینده زیبایی، تحقیقات پیشرفته فروش هوشمند و بازاریابی نوآورانه” یکی از پنل‌های تخصصی‌ ششمین نمایشگاه ایران کازمتیکا بود که مهندس محمدعلی گرجی مدیرعامل شرکت‌ لابراتوارهای طبیعت زنده، رضا گنجوی مدیر مجموعه بکستودیو و معاونت استراتژی کانون ایران نوین و پارسا قویمی عضو هیات‌مدیره گروه پوبر به عنوان سخنران در آن شرکت داشتند.

شخصی سازی محصولات برای نسل Z با کمک هوش مصنوعی

در این پنل تخصصی، مهندس محمدعلی گرجی، مدیرعامل شرکت لابراتوارهای طبیعت زنده در خصوص ابزارهای تولید محصولات هوشمند اطلاعاتی را به شرکت کنندگان ارائه کرد. او با اشاره به این که استفاده از هوش مصنوعی در فرایند تحقیق و توسعه و کنترل کیفیت محصولات هزینه‌های یک سازمان را به شدت کاهش خواهد داد، گفت: «امروزه حتی فرمولاسیون محصول را می‌توان از طریق هوش مصنوعی با نرم افزاهایی که هم اکنون در دسترس هستند به راحتی به دست آورد. حتی در حال حاضر نرم‌افزاهایی هستند که تست‌های بالینی محصولات را برای شما انجام می‌دهند به این صورت که شما فرمولاسیون محصول را به نرم افزار می‌دهید و نرم افزار نتیجه تست را به شما تحویل می‌دهد بدون این که اصلا محصول را تست کرده باشید و با این کار هم در زمان صرفه جویی می‌شود، هم در هزینه‌ها.»

گرجی همچنین در خصوص امکان شخصی سازی محصولات آرایشی بهداشتی با استفاده از هوش مصنوعی گفت:«امروزه یکی از دغدغه‌های شرکت‌ها این است که مشتری‌ محصول شخصی سازی شده می‌خواهند. در واقع یکی از قابلیت‌ها و تفاوت‌های نسل Z با سایر نسل‌ها این است که انتظار دارد محصول برایش شخصی‌سازی شود یعنی محصول را با مشخصاتی که می‌خواهد سفارش دهد و آن محصول با همان مشخصات برایش ارسال شود.»

او تأکید کرد هرچند در ایران تا کنون چنین پلتفرمی ایجاد نشده اما در آمریکا اولین پلتفرم تولید محصولات اختصاصی ایجاد شده است:« این پلتفرم متعلق به برند پروبن است و با همکاری دانشگاه استنفورد ایجاد شده که شامل بیش از 20 هزار ماده اولیه، اطلاعات بیش  از 100 هزار محصول، 20 میلیون نظرات مردم درباره محصولات مختلف و 4هزار مقاله علمی است. این پتلفرم این امکان را ایجاد کرده که مشتری وارد وبسایت شود و محصول اختصاصی خود را با توجه به نوع پوست یا مو، محدودیت‌ها انتظارات و آلرژی‌های خاص خود سفارش دهد و همزمان به طور آنلاین مواد اولیه را به شما نشان می‌دهد. مثلا به محض این که شما در سفارش کرم شب خود بنویسید آکنه دارم روی مانیتور نشان می‌دهد که سالیسیلیک اسید در لیست مواد اولیه قرار می‌گیرد. در این پلتفرم بعد از نهایی کردن محصول، پرداخت انجام می‌شود و سپس محصول اختصاصی تولید و به آدرس مشتری ارسال می‌شود. در حال حاضر محصولات این پلتفرم مانند کرم شب، رتینول، دور چشم و …بسیار پرفروش شده است.»

به گفته مهندس گرجی در آینده مجموعه‌هایی موفق‌اند که بتوانند از این ابزارهای هوش محور به خوبی استفاده کنند و حتی در حوزه تحقیق و توسعه برندهایی که بتوانند از این ابزارها و زیرساخت‌ها بیشتر استفاده کنند، می توانند در مدت زمان کمتر و با هزینه کمتر محصولات باکیفیت تری تولید کنند.

‍پنل‌های تخصصی‌ ششمین نمایشگاه ایران کازمتیکا

تحول بیزینس‌ها با استفاده از آواتارها

رضا گنجوی در این نشست بحث برندینگ با استفاده هوش مصنوعی را مطرح کرد: «ما قبلا واژه‌ای به نام برندینگ داشتیم اما الان واژه‌ای به نام AI  برندینگ داریم، یعنی ما الان با این پدیده مواجهیم که شرکت‌ها و برندها به جای این که از هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار استفاده کنند، در حال حرکت به این سمت هستند که از این هوش به عنوان یک سیستم استفاده ‌کنند. یعنی مثلا اگر مثلا به جای اینکه گرافیست مجموعه، کل بخش‌های مجموعه از هوش مصنوعی استفاده کند، می‌تواند ارزش آن فرایند را ده‌ها برابر کند».

گنجوی همچنین به تولید محتوا و شخصی‌سازی در بحث بازاریابی با کمک هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: «پروداکشن و پرسونالیزشن که مباحث مهمی در بازاریابی هستند، می توانند با کمک هوش انجام شوند. در بخش پروداکشن، هوش می‌تواند تولید تبلیغ و انتقال آن را با کیفیتی یکپارچه‌تر، قیمتی مناسب‌تر و سرعتی بالاتر برای ما ممکن سازد. یعنی با استفاده از هوش می‌توانید هر اثر تبلیغی را بهتر انجام دهید».

مدیر مجموعه بکستودیو با تأکید بر مزیت‌های استفاده از هوش مصنوعی در تبلیغات گفت: «مثلا در ساخت تبلیغ کرم ضد آفتاب با سی، چهل فریم عکس از محصول می‌توانیم از طریق هوش مصنوعی دستور دهیم تیزر کرم ضدآفتاب را کنار استخر برایمان بسازد».

گنجوی با اشاره به مشکلاتی که در ساخت تبلیغات با استفاده از کارکترها پیش می‌آمد، اضافه کرد: «کارکترها یا سفیرانی که ما در تبلیغات به کار می‌بردیم و می‌خواستیم ثابت باشند همیشه برایمان مشکلاتی را ایجاد می‌کرد اما الان با تعریف این کارکترها برای هوش مصنوعی، عکس این کارکترها را نگه می‌داریم و هرجا لازم باشد کنار محصول استفاده می کنیم و دیگر نیازی نیست این کارکترها را هر بار بیاوریم و هزینه کنیم. پس با این روش سرعت تولید تبلیغ و محتوای ما ده‌ها برابر می‌تواند رشد کند و کاهش هزینه‌ها نیز چشمگیر باشد».

معاونت استراتژی کانون ایران به کاربرد هوش مصنوعی در تولید تیزرهای سورئال و خلاقانه اشاره کرد و گفت: «ما می‌توانیم با استفاده از هوش تیزرهای سوررئال بسازیم و رویا خلق کنیم، می‌توانیم هر رویایی را به تصویر بکشیم، مثلا از شخصیت های تاریخی برای ساخت تیزرها استفاده کنیم یا حرکات عجیب دوربین را خلق کنیم که در واقعیت ممکن نیست».

گنجوی افزود:«ما وارد دنیایی شده‌ایم که به زودی طغیان آواتارها خواهد بود. آواتارها، کاراکترهای دارای هوش مصنوعی هستند که می‌توانند به سوالات مشتریان پاسخ دهند، محصول شما را پرزنت کنند و حتی برایتان بفروشند. با توسعه نقش آواتارها به زودی بیزنس‌ها به شدت متحول خواهند شد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *