محمد مومنی که تجربه مدیریت واحد دیجیتالمارکتینگ خانومی را دارد، در حال حاضر مدیر بیزینسلاین بیوتیادز خانومی است. به اعتقاد او یکی از مهمترین چالشهایی که در مسیر توسعهای فروشگاههای اینترنتی حوزه زیبایی وجود دارد این است که محدودیتهای موجود در رسانهها فرصت ارتباطگیری بیشتر با مشتریان را از صاحبان کسب و کارها سلب میکند. در ادامه مشروح صحبتهای او را بخوانید.
از آنجایی که فروشگاههای اینترنتی در کشورمان در دسته کسب و کارهای نو قرار میگیرند، برای رشد و توسعه آنها علاوه بر اعتمادسازی به توسعه زیرساختهای بسیاری نیاز است. به نظر شما مهمترین چالشی که فعالیت پلتفرمهای آنلاین را تهدید میکند، چیست؟
چالشها و تهدیدها در یک کسب و کار محدود به عناوین خاصی نمیشوند و در ابعاد مختلف یک قابل بررسی هستند. به همین دلیل میتوان این موانع را به دو گروه چالشها و تهدیدهای توسعه کسب و کار و چالشها و تهدیدهای بهینهسازی کسب و کار تقسیم کرد.
در مسیر بهینهسازی کسب و کار چه چالشهایی به وجود میآید؟ آیا سهم پلتفرمهای آنلاین و کسب و کارهای نو در این مسیر نسبت به سایر فعالیتها بیشتر است؟
عمده چالشهای بهینهسازی در ورتیکالها ایجاد فرایندهای دقیق و استفاده حداکثری از منابع داخلی برای ایجاد ارزش برای مصرفکننده است. برای مثال، موضوع فرآیندهای تامین کالای بااصالت و باکیفیت در دسته مواردی است که در مسیر بهینهسازی کسب و کار باید مورد توجه قرار گیرد. دلیل آن هم این است که عرضه محصول بااصالت و تامین کالای باکیفیت از ویژگیهای باارزش فروشگاههای تخصصی به شمار میرود و میتواند به یک مزیت رقابتی و یا وجه تمایز قابلاتکا برای پلتفرم تبدیل شود.
فعالیت پلتفرمهای آنلاین به دلیل قوانین منسوخ و عدم بهروزرسانی آنها با مشکلات و چالشهای بسیاری روبهرو است، کسب و کارهایی که در این بسترها شکل میگیرند، از نظر قوانین و مقررات با چه چالشهایی رو به رو هستند؟
تهدیدهایی که برای اقتصاد دیجیتال از نظر قوانین و مقررات وجود دارد این است که قانونگذاریهای نامناسب و تغییرات شرایط اجتماعی و رسانهای روی منابع زنجیره تامین تاثیرگذار هستند و این قوانین در برخی مواقع مانند یک سد عمل میکنند. البته این موارد میتواند در تمام کسب و کارهای آنلاین و آفلاین صنعت اثر مستقیم داشته باشد اما با تجربیاتی که در سال های اخیر داشتهایم این اثر در فروشگاههای اینترنتی تخصصی بسیار بیشتر بوده است.