تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

breast-cancer-awareness-month

اکتبر؛ ماه آگاهی از سرطان پستان

به مناسبت فرارسیدن ماه اکتبردر این مطلب به موضوع، تاریخچه و اهمیت آگاهی‌رسانی درباره سرطان پستان می‌پردازیم و نکته‌هایی را برای تشخیص و پیش‌گیری از این نوع سرطان مرور می‌کنیم.

ماه آگاهی از سرطان پستان کارزاری بین‌المللی است که هر سال در ماه اکتبر برگزار می‌شود وهدفش این است که آگاهی درباره سرطان سینه را افزایش بدهد، به تشخیص زودهنگام این نوع از سرطان کمک کند، از مبتلایان حمایت کند و سرمایه مالی لازم برای تحقیق درباره علت، نحوه پیشگیری، شیوه‌های تشخیص و راه‌های درمان سرطان پستان را فراهم آورد. در طول این ماه، فعالیت‌ها و رویدادهای مختلفی مانند پیاده‌روی، جمع‌آوری کمک‌های مالی و کارزارهای آموزشی در سرتاسر جهان سازماندهی می‌شود. هدف این رویدادها مواردی مانند افزایش دانش و آگاهی مردم درباره سرطان پستان و تشویق به غربالگری ماموگرافی برای تشخیص زودهنگام این بیماری است. در ادامه این مطلب، به موضوع سرطان پستان پرداخته‌ایم و تاریخچه، اهمیت و نکته‌های مربوط به پیشگیری از این بیماری را مرور کرده‌ایم.

 

برای روز جهانی سرطان سینه، در هر سال شعار مشخصی انتخاب می‌شود که این شعار برای روز جهانی سرطان سینه در سال 2024 این است: «هیچ‌کس نباید به‌تنهایی با سرطان سینه مواجه شود.» این شعار بر نقش حیاتی مراقبت درمانی با محوریت بیمار تأکید دارد که شامل حمایت‌های پزشکی، عاطفی، روانشناختی و اجتماعی از طریق سامانه‌های مراقبت از بیمار می‌شود. علاوه بر این، شعار امسال به‌دنبال رفع نابرابری‌های جنسیتی و اقتصادی در دسترسی مبتلایان به درمان‌ها و مراقبت‌های مربوط به این نوع از سرطان است.

 

تاریخچه

زمینه‌های «ماه آگاهی از سرطان پستان» را می‌توان تا سال 1985 ردیابی کرد. یعنی وقتی که انجمن سرطان آمریکا با همکاری شرکت دارویی «Imperial Chemical Industries»، که اکنون زیرمجموعه‌ای از «AstraZeneca» است و در آن زمان مشغول توسعه داروهای سرطان پستان بود، تصمیم گرفتند ماه مشخصی از سال را به آگاهی‌بخشی درباره سرطان پستان اختصاص بدهند. هدف اصلی کارزار آن‌ها هم آموزش اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان پستان به زنان بود.

در سال 1991، به‌لطف همکاری «بنیاد سوزان جی. کومن» و شرکت «استه لوده»، روبان صورتی به نماد رسمی آگاهی از سرطان پستان تبدیل شد. امروز روبان صورتی در سطح جهانی به‌عنوان نماد آگاهی از سرطان پستان و یادآوری برای حمایت از تحقیقات سرطان پستان شناخته می‌شود.

 

ماه آگاهی از سرطان پستان چه اهمیتی دارد؟

اهمیت ماه آگاهی از سرطان پستان در تأثیر آن بر افزایش آگاهی جهانی، ارتقای دانش مردم درمورد سرطان پستان و تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام این بیماری نهفته است.

این ماه همچنین بستری را برای موارد زیر فراهم می‌آورد:

۱. حمایت از بیماران، بازماندگان و خانواده‌های افراد مبتلا به سرطان پستان

۲. جمع‌آوری کمک‌های مالی برای پیشرفت تحقیقات در زمینه پیشگیری و درمان سرطان پستان

۳. ترویج انتخاب شیوه‌های زندگی سالم و انجام اقدامات پیشگیرانه

۴. تشویق زنان برای انجام خودآزمایی پستان و غربالگری منظم با هدف تشخیص زودهنگام بیماری

۵. تجلیل از پیشرفت‌هایی که در زمینه درمان سرطان پستان و بهبود نرخ بهبود از این بیماری حاصل شده است

 

نکاتی درمورد پیشگیری

تمام موارد سرطان پستان قابل پیشگیری نیست، ولی برخی تغییرات در شیوه زندگی و انجام برخی اقدامات بهداشتی می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش بدهد.

۱. چاقی یا اضافه وزن، به‌ویژه پس از یائسگی، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش بدهد. داشتن وزن متناسب از طریق رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم به کاهش این خطر کمک می‌کند.

۲. فعالیت بدنی منظم هورمون‌های بدن، از جمله استروژن و انسولین، را تنظیم می‌کند و خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد.

۳. نوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد. اگر مصرف الکل را به حداکثر یک جام در روز محدود کنید، خطر ابتلا به این بیماری کمتر خواهد شد.

۴. سیگارکشیدن با بسیاری از انواع سرطان، از جمله سرطان پستان، مرتبط است. ترک سیگار، به‌ویژه قبل از یائسگی، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

۵. هورمون‌درمانی ترکیبی که به‌اختصار «HRT» نامیده می‌شود و معمولا برای درمان علائم یائسگی استفاده می‌شود، در طولانی‌مدت خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.

۶. اگر در خانواده‌تان سابقه سرطان پستان وجود دارد، در رابطه با انجام آزمایش ژنتیک و گزینه‌های غربالگری پیشرفته با پزشک خود مشورت کنید. اگر نسبت به خطر ابتلا به این بیماری آشنا باشید، می‌توانید اقدامات لازم برای پیشگیری را به‌موقع انجام بدهید.

۷. تشخیص زودهنگام از طریق ماموگرافی و معاینات لازم می‌تواند اثرات ابتلا به سرطان پستان را به‌طرز چشمگیری کاهش بدهد.

۸. با استفاده از انواع میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی، می‌توانید خطر ابتلا به سرطان را کمتر کنید. کاهش مصرف غذاهای فرآوری‌شده و گوشت قرمز که با سرطان مرتبط هستند، نیز خطر ابتلا را کاهش می‌دهد.

۹. قرارگرفتن در معرض تشعشع تصویربرداری‌های پزشکی، مانند اشعه ایکس و سی‌تی اسکن، باید به موارد ضروری محدود شود و به حداقل برسد.

 

چنانچه این نکته‌های پیشگیرانه را رعایت کنید و شیوه زندگی سالمی را در پیش بگیرید، خطر ابتلا به سرطان پستان به حداقل می‌رسد. البته اهمیت‌دادن به این موضوع و معاینه‌های کامل و منظم همچنان برای تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع بسیار حیاتی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *