ماه گذشته، استفانی سام، متخصص ارتباطات رسانهای که در چین زندگی میکند، 4000 یوان، معادل 562 دلار آمریکا، برای محصولات مراقبت از پوست هزینه کرد. او برای محصولات مراقبت از پوست باکیفیت، که در مقایسه با سایر حوزههای زیبایی مانند آرایش و مراقبت از مو اهمیت بیشتری برایش دارد، بهطور متوسط حدود 1000 یوان در ماه هزینه میکند.
استفانی سام میگوید: «من تقریبا تمام انواع این محصولات را دارم. از رتینول و سرمهای ویتامین سی گرفته تا لوسیونهای ضدآفتاب و محصولات حاوی اسید هیالورونیک. این محصولات معمولا با پشتوانه تحقیقات علمی تولید میشوند و میتوان آنها را با قیمت مناسب تهیه کرد. بنابراین، احساس نمیکنم که دارم حساب بانکیام را خالی میکنم.»
در شرایطی که مصرفکنندگان چینی حساسیت بیشتری پیدا کردهاند و به کیفیت محصولات زیبایی بیشتر دقت میکنند، تولیدکنندگان لوازم آرایشی در این کشور رفتهرفته سطح کیفی محصولات خود را ارتقا میدهند. افزایش آگاهی و حساسیت مصرفکنندگان روندی است که بازیگران صنعت زیبایی چین نمیتوانند نادیدهاش بگیرند. در حال حاضر، بازار محصولات زیبایی چین 40 میلیارد دلار ارزش دارد و طبق پیشبینی «یورومانیتور اینترنشنال»، ارزش این بازار تا سال 2027 به 44 میلیارد دلار خواهد رسید. بیش از 40 درصد از درآمد بازار زیبایی چین از طریق فروش آنلاین ایجاد میشود و بنا به گزارش «BDA Partners»، این نسبت تا سال 2027 به 60درصد خواهد رسید.
بتی کیم-انگلیش، معاون بازاریابی جهانی در برند مراقبت از پوست «Drunk Elephant»، میگوید: «مصرفکنندگان چینی تحقیق میکنند و تصمیمگیریهایشان بسیار منطقی است. آنها حساسیت بالایی دارند و بهدنبال محصولات مراقبت از پوست ممتازی هستند که عملکرد و اثرگذاری بسیار خوبی داشته باشند.»
برند «درانک الفنت» که متعلق به«شیسیدو»، غول ژاپنی، است، در آوریل گذشته وارد بیش از 250 فروشگاه فیزیکی سفورا در چین شد. حضور «درانک الفنت» در چین به سال 2019 برمیگردد که محصولات زیستسازگار این برند برای اولین بار از طریق فروشگاه آنلاین «Tmall»، که هلدینگ علیبابا آن را اداره میکند، عرضه شد.
محبوبترین اقلام مراقبت از پوست «درانک الفنت» برای مصرفکنندگان چینی شامل یک سرم مرطوبکننده با قیمت ۴۰۵ دلار هنگکنگ (۵۲ دلار آمریکا) و یک کرم پپتیدی با قیمت ۵۶۰ دلار هنگکنگ (۷۲ دلار آمریکا) است. شاید این قیمتها کمی بالا به نظر برسد، ولی محصولات «درانک الفنت» در مقایسه با برندهای لوکسی مانند «دیور» و «شنل»، قیمت پایینتری دارند. لوسیونهای برندهای لوکس ممکن است حدود ۱۰۰۰ دلار هنگکنگ (۱۲۸ دلار آمریکا) یا بیشتر برای چینیها هزینه داشته باشد.
عرضه محصولات «درانک الفنت» در فروشگاههای فیزیکی در دوره دشواری اتفاق میافتد. زیرا مصرفکنندگان و خانوارهای چینی بهطور کلی در حال کاهش هزینهها و پساندازکردن هستند. با این حال، به نظر میرسد که محصولات مقرونبهصرفه عملکرد خوبی در بازار چین داشته باشند.
روند کنونی بازار زیبایی چین اینگونه است که برندهای بومی گسترش مییابند و راه خود را به بازار باز میکنند و در همین حال، برخی از برندهای خارجی، مانند برند کرهای «The Face Shop» و برند اماراتی «Huda Beauty»، صحنه را ترک میکنند. برندهای بزرگی مانند «لورئال» در حال بازبینی استراتژیهای خود هستند تا بتوانند قدرت رقابتشان را در این بازار حفظ کنند.
طبق گزارش مشترک «CBE» و مؤسسه تحقیقاتی «هورون» که اواخر تابستان امسال منتشر شد، در فهرست ۱۰ کالای زیبایی برتر در بازار چین، برندهای مراقبت از پوست حضور بسیار پررنگی داشتهاند. در این فهرست، برندهای «Comfy»، «Guyu» و «HBN» و چهار برند مراقبت از پوست دیگر هفت جایگاه را به خود اختصاص دادهاند.
رابرت هوگورف، رئیس و مدیر ارشد تحقیقات مؤسسه «هورون»، میگوید: «توسعه سریع صنعت زیبایی در چین حاکی از نوآوری و قدرت رقابت برندهای داخلی در بازار کشور و عرضه مداوم محصولات زیبایی شخصیسازی شده و باکیفیت است.»
طبق گزارش «BDA Partners»، محصولات مراقبت از پوستی که حاوی ترکیبات طبیعی باشند و با پشتوانه علمی تولید شده باشند، بر بازار زیبایی چین تسلط خواهند داشت و برندهایی که کیفیت و اثربخشی بیشتری داشته باشند و محصولات چندکاره عرضه کنند، با اقبال بیشتری مواجه خواهند بود.
استفانی سام که ساکن شانگهای است، در گذشته لوسیونهای گرانقیمت از برندهای لوکس مانند «استه لوده» و «شنل» را امتحان کرده است. استفانی سام میگوید: «آن محصولات بسیار گران بودند و تقریبا هیچ تفاوتی با آنچه که اکنون استفاده میکنم نداشتند.» در حال حاضر، «Kiehls»، «Cerave»، «Bare Minerals» و «Paula’s Choice» برندهای مورد علاقه او هستند.
روند کنونی بازار زیبایی چین اینگونه است که برندهای بومی گسترش مییابند و راه خود را به بازار باز میکنند و در همین حال، برخی از برندهای خارجی، مانند برند کرهای «The Face Shop» و برند اماراتی «Huda Beauty»، صحنه را ترک میکنند. برندهای بزرگی مانند «لورئال» در حال بازبینی استراتژیهای خود هستند تا بتوانند قدرت رقابتشان را در این بازار حفظ کنند.
طبق تحلیل «BDA Partners»، برندهای خارجی باید استراتژیهای خود در بازار چین را بومیسازی کنند و سنتها و رفتارهای مصرفکنندگان چینی را در توسعه محصول و بازاریابی خود در نظر بگیرند. در حال حاظر، 60درصد از بازار زیبایی چین در اختیار برندهای داخلی است.
بتی کیم-انگلیش میگوید: «ما توانستهایم به کمک اینفلوئنسرها، آگاهی از برندمان را در شبکههای اجتماعی چین تقویت کنیم. در حال حاضر، «درانک الفنت» 40درصد از کل فروش خود در چین را از طریق کانالهای آنلاین به دست میآورد. در حالی که این نسبت در بازار آمریکا، یکسوم از کل فروش است.» معاون بازاریابی جهانی «درانک الفنت ادامه میدهد: «برندهای مراقبت از پوست برای موفقیت در بازار چین، باید محصولات فوقالعاده ارائه بدهند. در واقع، باید به مصرفکنندگان اطمینان بدهیم محصولی که میخرند بهاندازه پولی که میدهند ارزش دارد. این روندی است که ما در بازار چین شاهد آن هستیم.»