در گذشته، جوش زدن به این معنی بود که مجبور بودیم آن را با لایههای ضخیم فاوندیشن، کانسیلر و کرم پودر بپوشانیم یا از مدل مویی خاص برای مخفی کردن آن کمک بگیریم. اما این روزها شرایط حسابی تغییر کرده است: چرا یک جوش را پنهان کنیم وقتی میتوانیم آن را تزئین کنیم؟ دیگر نیازی به ترکیبهای سنگین یا محصولات مسدودکننده منافذ نیست. حالا دیگر خیلیها رویکردی کاملاً متفاوت برای آکنه را میپذیرند؛ یعنی چسباندن یک برچسب رنگیرنگی روی جوش و با همان کار تمام میشود.
به عصر پچهای جوش خوش آمدید. حالا دیگر جوشها رازهای شرمآوری برای پنهان کردن نیستند، بلکه بخشی از تجربه انسانی هستند. در حالی که چسباندن برچسب روی جوش هنوز هم ممکن است جسورانه به نظر برسد، اما همچنین راه مؤثر برای درمان جوشهاست. در ادامه نحوه عملکرد پچهای هیدروکلوئید، مزایای آنها و نکاتی برای انتخاب بهترین روش درمان پوست را توضیح میدهیم.
پچ جوش چیست؟
به زبان ساده، پچهای جوش برچسبهای کوچکی هستند که برای مقابله با آکنه یا جوش طراحی شدهاند. این پچها جوش را میپوشانند و مایع اضافی را جذب میکنند، روند بهبود را تسریع میکنند و باعث میشوند که جای جوش را دستکاری نکنید. پچهای جوش در فرمولهای متنوع و با مواد مختلف برای انواع جوشها وجود دارند، اما محبوبترین آنها پچهای هیدروکلوئید هستند.
پچهای هیدروکلوئید چگونه عمل میکنند؟
پچهای هیدروکلوئید نوعی پانسمان زخم هستند که به حفظ رطوبت کمک میکنند و این محیط مرطوب، تسریع بهبودی را برای جوشها، سوختگیها یا تاولها به ارمغان میآورد. این پچها از یک ماده جذبکننده آب ساخته شدهاند که به لایه پلاستیکی بسیار نازکی متصل است، و اگر مثلاً جوش بازی داشته باشید، میتواند چرک را بیرون بکشد.
اگرچه هیدروکلوئید از دهه ۱۹۶۰ برای مراقبت از زخم استفاده شده است اما تا اوایل دهه ۲۰۱۰ بود که پچهای جوش کمکم در قفسههای محصولات مراقبت از پوست و زیبایی پیدا شدند. هنگامیکه پچ هیدروکلوئید روی جوش قرار میگیرد، رطوبت و چرک داخل جوش را به خود جذب کرده و باعث میشود جوش سریعتر بهبود پیدا کند. همچنین این پچها مثل مهروموم کوچک عمل میکند که از جوش در برابر تحریک بیشتر یا گسترش محافظت میکنند. وقتی برچسب را از پوست جدا کنید، لایهای کرمی از ژل هیدروکلوئید و چربی بیرون کشیده از پوست را روی آن میبینید. همچنین استفاده از برچسب باعث میشود که مدام به جای جوش دست نزنید و محل جوش زودتر خوب میشود. چون ور رفتن با جوش، احتمال ایجاد زخم و طولانیتر شدن دوره بهبود را بیشتر میکند.
هر چند وقت یکبار میتوان از پچهای هیدروکلوئید استفاده کرد؟
اکثر متخصصان استفاده از پچهای هیدروکلوئید را توصیه میکنند و بهترین زمان استفاده از آن هم در طول شب است. اما اگر جوش ملتهب و خیلی بزرگی دارید میتوانید در طول روز هم از این پچها استفاده کنید. پچهای هیدروکلوئید ایمن و مؤثر هستند ولی برای درمان کامل آکنه نباید فقط روی آنها حساب کنید. این پچها برای درمان جوشهای تکی روی صورت مناسباند، اما از شیوع جوشهای آکنه جلوگیری نمیکنند و برای درمان آنها باید سراغ گزینههای دیگری بروید.
بهترین زمان مصرف پچ هیدروکلوئید
بهترین زمان برای استفاده از این پچها زمانی است که جوش شما به مرحله سر سفید یا چرکی رسیده باشد. در این مرحله، پچ میتواند به طور مؤثر ترشحات داخل جوش را جذب کرده و به بهبود سریعتر آن کمک کند. ولی برای جوشهای زیرپوستی که هنوز سر سفید نشدهاند، پچ هیدروکلوئید کارایی چندانی ندارد. همچنین اگر رنگ پوست تیرهتری دارید، بهتر است در طول روز از این پچها استفاده نکنید. چون محل برچسبدار با قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش ممکن است دچار هایپرپیگمنتاسیون شود.
نکات و توصیههای نهایی
- تمیز بودن پوست: قبل از استفاده از پچ، پوست را تمیز کنید.
- انتخاب اندازه مناسب: پچی را انتخاب کنید که کمی بزرگتر از جوش باشد.
- تغییر مرتب پچ: هر چند ساعت یکبار یا طبق دستورالعمل روی محصول، پچ را تعویض کنید.
- پوستهای حساس: اگر پوست حساسی دارید، قبل از استفاده از پچ، آن را روی قسمت کوچکی از پوست تست کنید. برخی از برندهای مراقبت از پوست روغن درخت چای یا نیاسینامید را به پچهای خود اضافه میکنند، بنابراین اگر پوست حساسی دارید یا آلرژی خاصی دارید، مراقب این مسئله باشید.