تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

Sales Dept Khanoumi

تولیدکنندگان به بخش آنلاین اعتماد ویژه‌ای پیدا کرده‌اند

با پیشرفت تکنولوژی و پدید آمدن دستگاهها و ابزارهای ارتباطی نوین، کسب و کار و مشاغل جدید به وجود آمده است. در سالهای اخیر شبکههای اجتماعی و تلفنهای هوشمند باعث شده است تعداد کاربران اینترنت افزایش یابد. این تحولات اینترنت را به بستری برای کسب و کارهای مختلف تبدیل کرده است. بسیاری از افراد توانستهاند با استفاده از اینترنت و فضای مجازی منبع درآمد ایجاد کنند. فروشگاههای آنلاین که این روزها تعدادشان در حال افزایش است، نمونه ویژهای از این کسب و کارها هستند که به پل ارتباطی میان مشتریان و صنایع تبدیل شدهاند. محمدعلی جوهرچی، دایرکتور واحد فروش مجموعه خانومی، معتقد است که در یک سال اخیر سطح اعتماد تولیدکنندگان به پلتفرمهای آنلاین افزایش یافته و بیشتر آنها تمایل دارند محصولات خود را در این بسترها معرفی کنند یا به فروش برسانند. در ادامه مشروح صحبتهای او را بخوانید.

کسب و کارهای نوآورانه، ماهیتا چند کسب و کار را به هم گره می‌زنند؛ ممکن است صنایع را به بخش خدمات یا بخش خدمات را به بخش توزیع و … متصل کنند. پل ارتباطی بودن میان صنایع، خدمات و سایر بخش‌ها از منظر بخش فروش، چه مشکلات و چه فرصت‌هایی ایجاد می‌کند؟

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که برای این نوع کسب و کارها وجود دارد، این است که زنجیره‌ای که در بخش فروش آنلاین وجود دارد، در بخش آفلاین هم به صورت جدی در حال رقابت با ماست. به هر حال بخش آفلاین سهم بزرگی از فروش دارد و تمایلی برای از دست دادن آن وجود ندارد. در بخش فروش آنلاین تلاش می‌‌کنیم که با بزرگتر شدن سهم فروش، بخشی از بازار آفلاین را به خودمان اختصاص دهیم. با وجود این، همچنان در صنعت زیبایی سهم فروش آفلاین بیشتر از بخش آنلاین است.  بخش فروش آنلاین در تلاش است تا سهمی از بازار فروش آفلاین را از آن خود کند. در این مسیر بدون شک بخش آفلاین احساس خطر و برای مراقبت از بازار خود اقدام می‌کند.

به نظر شما فروش آنلاین چه مزیتی به فروش آفلاین دارد؟

یکی از ویژگی‌هایی که برای فروش آنلاین مزیت خلق کرده، این است که ما مستقیم با تامین‌کنندگان ارتباط داریم بنابراین هزینه‌های سربار و هزینه‌هایی که واسطه‌ها ایجاد می‌کنند، بسیار کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه هم با در نظر گرفتن قیمت مناسب و سود کمتر برای خودمان، هم با اعمال تخفیف و فروش ویژه، می‌توانیم مشتریان بیشتری را جذب بازار آنلاین کنیم.

از این جهت فروش آنلاین توانسته است با فروش آفلاین رقابت کند.

فروش آنلاین از نظر ارتباطات با چه مشکلاتی روبرو است؟

برقراری ارتباط میان تیم‌ها بسیار سخت است؛ مثلا ایجاد ارتباط میان تیم بازاریابی، تیم دیجیتال مارکتینگ و حتی انبار دشوار است. تیم فروش به گونه‌ای تنظیم‌گر تمام این تیم‌هاست.

وقتی واحد ارتباطات و تبلیغات کالایی را به مشتریان معرفی می‌کند، باید به اندازه در انبار وجود داشته باشد یا اینکه باید داده‌های انبار را به تیم بازاریابی درست اعلام کنیم تا برای محصولاتی که سقف عددی بیشتری دارند، وقت بیشتری اختصاص دهند. همچنین واحد فروش باید دائم پیش‌بینی کند که در هفته چند بسته ارسالی وجود دارد تا لجستیک آن تامین شود. به عبارتی، چالش واحد فروش، تنطیم‌گیری میان زنجیره‌های ذکر شده است.

ارتباط با صنعت آرایشی و بهداشتی چگونه است؟ حوزه صنعت زیبایی چقدر توانسته خود را به فروش آنلاین نزدیک کند؟

تا سال گذشته، چالش‌های جدی در زمینه ارتباط با صنعت داشتیم. بیشتر تولیدکنندگان به حضور در بازار آفلاین تمایل داشتند و فروش آنلاین را در اولویت قرار نمی‌دادند. به‌طور مداوم باید تاکید می‌کردیم که تبلیغات و فروش در بخش آنلاین موثرتر است، اما صنعت همچنان توجه ویژه‌ای به بازار آفلاین داشت. خوشبختانه با تغییر مسیر فروش آنلاین، کم‌کم صنعت به سوی فروش آنلاین گام برداشت و تولیدکنندگان متوجه شدند که با هزینه‌های بسیار پایین می‌توانند چند برابر در بخش آنلاین فروش داشته باشند.

همیشه برای فعالان صنعت زیبایی این مثال را می‌زنم که وقتی یک رونمایی کوچک از محصول در شهرستان می‌گیرید، نهایتا 10هزار نفر محصول شما را می‌بینند، اما اگر این هزینه در فضای آنلاین انجام شود، احتمالا بازدید از محصول میلیونی می‌شود.

در حال حاضر تولیدکنندگان علاقه بسیاری به بخش آنلاین پیدا کرده‌اند و به صورت جدی تبلیغات و فروش را به بخش آنلاین سپرده‌اند.

البته هنوز هم چالش‌هایی وجود دارد، اما تولیدکنندگان ایمان دارند که فروش آنلاین یک ترند جهانی است و باید از این فرصت به وجود آمده استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *