تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

interview-with-seagull-ceo

مدیرعامل لابراتوار اخوی: محصولات آرایشی و بهداشتی ایرانی به 8 کشور جهان صادر می‌شود

به گزارش خانومی بیزینس، شرکت لابراتوار دکتر اخوی بیشتر با برند سی‌گل شناخته می‌شود، اما علاه بر این برند، ۶ برند نیز در زیرمجموعه خود دارد که شامل پرایم، بیبی فرست، دیپ سنس، فریس، فارمد و اگزومید است. در گفتگو با دکتر میثم نصیری، مدیرعامل لابراتوار دکتر اخوی، به وضعیت فعلی و چالش‌های صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی و همچنین فعالیت‌های این شرکت پرداخته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

وضعیت فعلی صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

تحریم‌ها و ممنوعیت واردات سبب شده تا صنعت آرایشی و بهداشتی در ایران رشد چشم‌گیری هم به لحاظ دانش فنی و هم از نظر بسته‌بندی داشته باشد. در با مقایسه با گذشته قطعا وضعیت این صنعت در کشور بهتر شده و رشد کرده است، با رفتن برندهای خارجی، شرکت‌های ایرانی عمیقا وارد این حوزه شدند و سعی کردند با همگام شدن با تکنولوژی‌های جدید، ارائه محصولات باکیفیت و استاندارد و بسته‌بندی‌های جدید سهم بازار برندهای خارجی را بگیرند.

تولیدکنندگان ایرانی سعی کرده‌اند خود را به استانداردهای جهانی نزدیک کنند و حتی تعدادی از برندهای ایرانی توانایی رقابت با برندهای تاپ اروپایی را در بازارهای بین‌المللی دارند.

در حال حاضر تولیدکنندگان حوزه آرایشی و بهداشتی با چه چالش‌هایی مواجه هستند؟

بحث تخصیص ارز با کندی اتفاق می‌افتاد، در مورد واردات مواد اولیه هم به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، زنجیره تامین دچار شوک شده و این باعث شده است که در تامین مواد اولیه چالش‌های اساسی وجود داشته باشد. وضع قوانین خلق‌الساعه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت از سامانه جامع تجارت گرفته تا سامانه انبارها هم به دستاویزی برای گرفتارکردن شرکت‌های تولیدی تبدیل شده است. همچنین مهاجرت نخبگان به صنعت آرایشی و بهداشتی هم رسیده و افرادی که توانمند بودند از کشور خارج شده‌اند.

چند درصد مواد اولیه صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی وارداتی است؟

برخی مواد اولیه مستقیما تولید اختصاصی شرکت‌های خاصی در آلمان و سایر کشورهای اروپایی است و این باعث می‌شود که تنش برای تامین مواد اولیه به واسطه تحریم‌ها و سختی‌هایی که برای کار با پارتنرهای آلمانی و فرانسوی وجود دارد بیشتر شود، کار را پیچیده کند و هزینه های تولید افزایش یابد. مواد اولیه باید دو دست بچرخد تا به دست تولیدکننده برسد، البته ما همچنان از همان تامین‌کننده آلمانی و اروپایی جنس می‌خریم، منتها وضعیت ایجادشده قیمت تولید را بالا برده است.

محصولات آرایشی و بهداشتی تولید داخل به کدام کشورها صادر می‌شوند؟

ما به حدود ۸ کشور صادرات داریم که شامل روسیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای اطراف ایران و کشورهای حوزه CIS است. نمونه‌های بعضی از محصولات ایرانی از نمونه‌های اروپایی بهتر است و توان رقابت داریم، صرفا تفاوت در مارکتینگ و برندینگ است که باعث شده است شرکت‌های ایرانی از برندهای اروپایی عقب بمانند، وگرنه از منظر کیفیت به تاکید می‌گویم که محصولات ما از نمونه‌های خارجی بهتر هم است و این با اسناد قابل اثبات است.

نقاط قوت تولیدکنندگان ایرانی برای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی کدام موارد است؟

در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی کلا ذائقه هنری اهمیت دارد، شما باید هنر خرج کنید که محصولات را درست طراحی کنید و تحویل مشتری بدهید. ما به واسطه تحریم‌ها ناچار بودیم که اقلام بسته‌بندی و مواد اولیه و به طور کلی محصولات مورد نیاز را خودمان تامین کنیم این یک توفیق اجباری بوده که مجموع شرکت‌های ایرانی برای پاسخگویی به نیازهای بازار مجبور شدند به این سمت بروند.

استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی در کشور در چند سال گذشته چه تغییری پیدا کرده است؟

استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی توسعه پیدا کرده است، روتین‌های پوستی جذابتر شده و برای مردم جا افتاده است، لاین‌های مربوط به آقایان معمول و جذاب شده است، در عین حال استفاده از محصولات تخصصی پوستی هم کاملا پذیرفته شده است.

یکی از معضلاتی که همواره گریبانگیر صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی بوده، بحث قاچاق است. قاچاق تا چه حد به این حوزه ضربه زده است؟

همچنان کالای قاچاق وارد می‌شود، نهادهای نظارتی تلاش می‌کنند، اما کافی نیست. این کالاها به صورت چمدانی وارد کشور می‌شود و موجود است. بعضا می‌بینیم محصولات برندهای اول و دوم دنیا در کمتر از ۲۴ ساعت در ایران موجود می‌شود، این نشان می‌دهد که یک شبکه گسترده‌ای از قاچاق در کشور وجود دارد و این موضوع هنوز مدیریت و اداره نشده است.

در رابطه با فعالیت‌های شرکت سی گل چه رویکردی در پیش گرفته‌اید؟

لابراتوار دکتر اخوی یک شرکت ۹۰۰ نفره، با ۷ برند و تقریبا با حدود ۲۷۰ تنوع محصول است. قدیمی‌ترین برند شرکت، سی‌گل است و بعد از آن پرایم، بیبی‌فرست، دیپ سنس، فریس، فارمد و اگزومید معرفی شده‌اند.

بعضی از محصولات تولیدی ما ماهیت درمانی و تجویزی و بعضی ماهیت مراقبتی دارند. مشتری‌های پروپاقرص ما کسانی هستند که روتین‌های پوستی را دنبال می‌کنند. داروخانه‌ها، پزشکان و آنلاین‌شاپ‌ها هم پارتنرهای اصلی ما در شبکه توزیع هستند.

سه سال از حضور شما در این مجموعه می‌گذرد، مهم ترین اقدام انجام شده در این مدت کدام مورد بوده است؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که در سه سال گذشته در این شرکت انجام شده، پروژه تغییر بسته‌بندی سی‌گل و تغییر بسته‌بندی بیبی‌فرست بوده، این برند با اعتبار ۴۰ ساله، در حال عوض کردن لباس خانه خود است، در واقع هم فرمولاسیون بهینه شده و هم بسته‌بندی محصولات در برند سی‌گل و بیبی‌فرست تغییر کرده است. علاوه بر این محصولات جدیدی در لاین‌های مختلف در حال ارائه به بازار است که منحصر به فرد هستند. به نظر می‌رسد بزرگترین دستاورد شرکت در طی سه سال حضور من رویکردهای مارکتینگی بوده که کمک کرده فروش شرکت وضعیت متفاوتی را تجربه کند.

محصول جدیدی برای عرضه به بازار دارید؟

سرم ضد لک و سرم مژه و ابرو پرایم به تازگی به بازار ارائه شده است. به‌زودی و در ماه آینده هم از عطر دیپ سنس رونمایی می‌کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *