به گزارش خانومی بیزینس، علیرضا کیانی آذربایجانی، نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی ایران در مراسم افتتاحیه ششمین همایش و نمایشگاه ایران کازمتیکا که سه شنبه، 20 آذر ماه در محل هتل المپیک برگزار شد، بیان کرد: «ظرفیت تولید محصولات آرایشی و بهداشتی بیش از 2.3 برابر نیاز کشور است. اگر کار کنیم، قابلیت این را داریم که صادرات بسیار زیادی داشته باشیم، اما کنترلهای قیمتی باعث میشود که علاقه به سرمایهگذاری کاهش یابد.»
وی افزود: «ما این قابلیت را داریم که با سرمایهگذاری در صنف خودمان صادرات را قوت بخشیم. یک از جدیترین مطالبات ما از مسئولین رفع محدودیت نرخگذاری به هر شکل است. اگر اجازه بدهند که دسترسی بیشتری به ارز آزاد داشته باشیم، آن موقع مشخص میشود که پتانسیلهای صادراتی بسیار بزرگی داریم.»
کیانی آذربایجانی گفت: «ما بیش از این که نیاز به کمک داشته باشیم، نیاز به رفع موانع داریم. اگر موانع رفع شود، میتوانیم حرف اساسیتری برای گفتن داشته باشیم و نقش بزرگتری در GDP کشور ایفا کنیم.»
وی ادامه داد: «یک وقتی یک صنفی GDP ایجاد میکند، اما این کار را با دریافت هزاران رانت مختلف از جمله سوبسید انرژی انجام میدهد. ما فکر میکنیم که فولاد صادر میکنیم، در صورتی که به خوبی میدانید که ما گاز صادر میکنیم نه فولاد. از محل گاز به فولاد رانت میدهیم و بعد خوشحال هستیم که صادرات فولاد داریم.»
نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی ایران بیان کرد: «صنف آرایشی و بهداشتی بدون این که بار اضافی را بر کشور تحمیل کند، بیش از 220 همت گردش مالی داشته است.»
شیخ: کشورهای اوراسیا و همسایه از جمله بازارهای صادراتی محصولات آرایشی و بهداشتی ایران هستند
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت نیز در این مراسم گفت: «ظرفیت صنعت شوینده، آرایشی و بهداشتی در ایران بسیار بالا است، ظرفیت خوبی برای رشد و توسعه داریم و باید به دنبال برنامهریزی و ارائه تسهیلات لازم به فعالان این حوزه باشیم.»
به گفته وی، حجم بازار لوازم آرایشی و بهداشتی در دنیا معادل درآمد تولید ناخالص داخلی ایران است؛ یعنی چیزی در حدود 500 میلیارد دلار.
وی گفت: «در برنامه توسعه، رشد 23 درصدی برای صادرات پیشبینی شده است، صنعت آرایشی و بهداشتی این پتانسیل را دارد که جزء صنایع صادراتی کشور باشد و ما در حال بررسی این موضوع در وزارت صمت هستیم. البته این صنعت در کشور ما با مواردی از جمله بیتوجهی به حوزه تحقیق و توسعه روبرو است که باید ارتقا یابد.»
معاون صنایع عمومی وزارت صمت اضافه کرد: «کشورهای اوراسیا و همچنین کشورهای همسایه از جمله بازارهای صادراتی مناسبی برای ما هستند که امیدوارم بتوانیم به آنها دست پیدا کنیم.»
شیخ در ادامه به وضعیت قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی در کشور پرداخت و گفت: «حدود 40 درصد از محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح کشور قاچاق است. قاچاق هم باعث ضربه به دولت و هم مردم شده است؛ چرا که دولت نمیتواند از طریق واردات عوارض بگیرد و مردم هم مجبور به استفاده از محصولات آلوده و تقلبی میشوند. به همین جهت در دولت چهاردهم قصد داریم که در سیاستها بازنگری کنیم و در این زمینه از انجمنها کمک میگیریم.»
معاون وزیر صمت با بیان این که با حذف محدودیتها باید زمینه را برای ایجاد یک صنعت پرنشاط آماده کنیم، گفت: «دولت چهاردهم، دولت انجمنها است و هر گونه سیاستگذاری باید توسط شما انجام گیرد.»
پیرصالحی: به دنبال تسهیل کسب و کار هستیم
مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو نیز در ادامه بیان کرد: «حوزه آرایشی و بهداشتی با سلامت مردم سر کار دارد و ما از ابتدای زندگی تا هنگام دفن با محصولات این حوزه سروکار داریم. شاید این محصولات تنها فرآوردههایی باشد که در طول زندگی انسان همیشه برای بهداشت، سلامت و زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد.»
پیرصالحی با بیان این که باید دست به دست هم بدهیم و به این صنعت کمک کنیم، گفت: «اولویت ما در سازمان غذا و دارو کیفیت، ایمنی و شفافیت در زنجیره تامین محصولات است.»
به گفته وی، در حوزه تولیدات شوینده، آرایشی و بهداشتی محصولات خوب و در سطح بینالمللی را در بازار موجود داریم. مواردی که برای ما اهمیت دارد، مواد اولیه، فرمولاسیون GMP کارخانجات تولیدکننده، بستهبندی و برندینگ و هر چیزی است که به ما کمک میکند محصول خودمان را در بازار ایران معرفی کنیم و سپس این روند را به بازارهای منطقه ای و جهانی گسترش دهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: «باید بحثهای مرتبط با حفظ محیطزیست را دنبال کنیم و به سمت استفاده از اقلامی برویم که کمترین آسیب را به محیطزیست بزند و ارگانیک باشد.»
پیرصالحی افزود: «صنعت آرایشی و بهداشتی هم مانند سایر صنایع درگیر بحثهای ارزی و کمبود نقدینگی است. وظیفه دولت و مجلس این است که مشکلات کلان را حل کنند و وظیفه صنعت هم این است که نیازهای جامعه را براساس تشخیص خود برآورده کند.»
وی بیان کرد: «باید از دانشهای جدید روز بهرهمند شویم و بیش از همه به حوزه هوش مصنوعی توجه کنیم. فکر میکنم که دنیا با هوش مصنوعی شاهد تغییرات عجیبی خواهد بود و شاید امروز هم برای ورود به این حوزه دیر شده باشد.»
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: «در حوزه نظارت بر زنجیره تامین بحث شناسهگذاری بسیار مهم خواهد بود برای این که ما بتوانیم محصولات را شناسایی، ردیابی و رهگیری کنیم و محصولات قاچاق و تقلبی را در بازار کمتر کنیم.»
پیرصالحی گفت: «در دوره جدید سازمان غذا و دارو به دنبال تسهیل کسب و کار هستیم و باید با هم فکری با وزارت صمت موازیکاریها در زمینه کسب مجوز را حذف کنیم.»
آل بویه: آمارنامه فرآوردههای شوینده، آرایشی و بهداشتی تدوین شود
محمود آل بویه، مدیرکل فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو نیز در این مراسم گفت: «صادرات محصولات آرایشی و بهداشتی ما صرفا به کشورهای همسایه محدود است، در حالی که بازاری بالغ بر 500 میلیون نفر به راحتی در دسترس است و شرط تحقق آن برندسازی است. اگر برندسازی انجام بدهیم، میتوانیم برند خود را به صورت جهانی مطرح کنیم، در نمایشگاههای بینالمللی شرکت کنیم و خارجیها را دعوت کنیم.»
آل بویه افزود: «یک خلائی در این حوزه وجود دارد و ما در حال حاضر چیزی تحت عنوان آمارنامه فرآوردههای شوینده، آرایشی و بهداشتی نداریم. بارها شده یک شرکتی تماس گرفته و ما نتوانستیم پاسخ شفافی ارائه کنیم. اگر آمارنامه جامعی درخصوص صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ایجاد کنیم، میتواند راهگشای ما برای آینده هم باشد. ما پای کار هستیم تا این آمارنامه تهیه شود و مورد استفاده قرار گیرد.»
وی عنوان کرد: «فرآوردههای تتو که امروزه در جامعه استفاده میشود به هیچ عنوان توصیه نمیشود و جزء اقلام آسیبرسان به سلامت است، اما متاسفانه شیوع آن زیاد شده است. ما سعی کردهایم که دستورالعملی برای جوهری که استفاده میشود، تهیه کنیم، این دستورالعمل در حال تدوین نهایی است و بهزودی ابلاغ خواهد شد.»
در این مراسم همچنین از مسعود شاهمرادی، مدیرعامل و همبنیانگذار فروشگاه اینترنتی «خانومی» به عنوان یکی از حامیان ششمین دوره نمایشگاه ایران کازمتیکا تقدیر شد.