تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

آقایان مصرف‌کننده‌های جدید

مدیرعامل «خانومی»: ۶۰۰ میلیون مشتری تازه برای صنعت زیبایی؛ آقایان مصرف‌کننده‌های جدید

مسعود شاهمرادی، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل فروشگاه اینترنتی «خانومی» در سخنرانی خود با موضوع «نقش تجارت الکترونیک در برندینگ و بازاریابی فرآورده‌های آرایشی-بهداشتی» در ششمین همایش و نمایشگاه ایران کازمتیکا با استناد به آمار منتشر شده توسط شرکت مشاوره مدیریت مکنزی گفت: «پیش‌بینی می‌شود بازار صنعت زیبایی تا سال ۲۰۲۷ به ارزش حدود ۶۰۰ میلیارد دلار برسد و‌ طبق دیگر گزارش‌ها تا سال ۲۰۳۰، ششصد میلیون مصرف‌کننده جدید به این صنعت اضافه ‌می‌شود. مهم‌ترین عامل این رشد، تغییر سبک زندگی است که بخشی از آن مربوط به آقایان است».

به گفته شاهمرادی، آقایان در حال تبدیل به مصرف‌کننده‌های جدی این صنعت در دنیا هستند و مطابق با رویه معمول انتقال روندهای بازار جهانی به بازار ایران، می‌توان پیش‌بینی کرد که در ۳ تا ۴ سال آینده بازار زیبایی آقایان در ایران هم رشد جدی خواهد داشت.

مدیرعامل «خانومی»، محصولات مراقبت از پوست را بزرگ‌ترین بخش از بازار آرایشی-بهداشتی نام برد و گفت: «یکی از بخش‌های جدی صنعت زیبایی، مراقبت از پوست است که شش درصد رشد مرکب سالانه تا ۴ سال آینده دارد. همین الان مراقبت از پوست ۴۰ درصد بازار را در اختیار دارد. عطر هم با ۱۲ درصد با اینکه کمترین سهم را در این بازار دارد ولی در حال تجربه بیشترین رشد است».

شاهمرادی گفت: «بخش مراقبت از مو هم رشد خوبی را در بازار صنعت تجربه می‌کند و بر اساس گزارش مکنزی در حال ورود به دوره روتین‌محوری است».

شاهمرادی با تأکید بر این که تا سال ۲۰۲۷ یک چهارم فروش صنعت زیبایی جهان از مسیر تجارت الکترونیک می‌گذرد، گفت: «فروش الکترونیکی با رشد سالانه ۱۲ درصد، بیشترین رشد را در بین کانال‌های توزیع محصولات زیبایی به‌ویژه در مقایسه با کانال‌های سنتی مثل داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها دارد».

این فعال تجارت الکترونیک همچنین با اشاره به ۱۰ درصد رشد مرکب بازار زیبایی در خاورمیانه گفت: «صنعت زیبایی در خاورمیانه بیشترین رشد را نسبت به دیگر نقاط دنیا دارد. طبق گزارش مکنزی، سرانه زیبایی در خاورمیانه ۵۰ دلار است و این بازار در منطقه ارزشی نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار دارد. سهم ایران در این میان حدود ۷-۸ درصد است و بازیگران منطقه‌ای بسیار بزرگتری از کشور ما وجود دارند. ولی در ایران به غلط تصور می‌شود مصرف زیادی داریم اما تقریباً تمام کشورهای خاورمیانه مصرف بیشتری نسبت به ما دارند. بازار بزرگ ایران به دلیل جمعیت بالای کشور است، نه سرانه مصرف بالا».

مدیرعامل «خانومی» با اشاره به اینکه ایران یکی از خاستگاه‌های اصلی و‌ تاریخی محصولات زیبایی در جهان است، در پایان اظهار امیدواری کرد با سرمایه‌گذاری مناسب هم در صنعت زیبایی و هم در تجارت الکترونیک بتوان از این فرصت مهم رشد چشمگیر صنعت زیبایی در منطقه خاورمیانه بهترین استفاده را کرد.

شاهمرادی صنعت زیبایی را یکی از صنایعی دانست که تجارت الکترونیک در آن تأثیر جدی دارد و با استناد به آمار منتشره توسط بنیاد مکنزی گفت: «تجارت الکترونیک در صنعت بیوتی از سال 2020 و همزمان با شیوع کرونا رشد بسیار سریعی داشته است و پیش بینی می‌شود تا سال 2030 ششصد میلیون مصرف کننده جدید به این صنعت اضافه می‌شود. مهم‌ترین عامل این رشد، تغییر لایف استایل است که بخشی از این تغییر لایف استایل مربوط به آقایان است یعنی آقایان دارند به مصرف کننده‌های جدی این صعنت تبدیل می شوند. الان در دنیا این اتفاق افتاده که آقایان دارند به بازیگران جدی این صنعت تبدیل می‌شوند و طبق تجربه من هر چیزی که در بازار جهانی می‌بینیم با 3-4 سال اختلاف به بازار ایران می‌رسد. پس می‌شود حدس زد که بازار آقایان در ایران رشد جدی خواهد کرد.»

مدیرعامل «خانومی»، محصولات مراقبت از پوست را بزرگ‌ترین بخش از بازار آرایشی بهداشتی در جهان نام برد و گفت: «یکی از بخش‌های جدی صنعت مراقبت از پوست است که شش درصد رشد مرکب سالانه تا 4 سال آینده دارد و این عدد بسیار بزرگی است. همین الان مراقبت از پوست 40 درصد بازار را در اختیار دارد. پس از آن عطر 12 درصد بازار را در اختیار دارد و همچنین در حال تجربه بیشترین رشد است».

بنیانگذار «خانومی» با اشاره به این که تجارت الکترونیک فقط خرده‌فروشی نیست، افزود: «ما در تجارت الکترونیک در وبسایت‌ها و فروشگاههای آنلاین دو تا کار انجام می‌دهیم؛ کاری که به ظاهر پیداست داریم کالا می فروشیم اما کاری که واقعا انجام می‌دهیم این است که کالا را ترویج می‌کنیم».

شاهمرادی با تأکید بر این که یک پنجم صنعت زیبایی جهان از تجارت الکترونیک می‌گذرد گفت: «34 درصد هزینه‌های کمپانی‌های بزرگ از تبلیغات دیجیتال می گذرد. رشد فروش الکترونیکی در این سال‌ها از همه جلوتر بوده و داروخانه و فروشگاه‌های عمومی در فروش از همه عقب‌تر افتاده‌اند و این نشان می‌دهد که این صنعت اتفاقا دارد به سمت تخصصی‌تر شدن هم پیش می رود».

این فعال تجارت الکترونیک همچنین بر رشد صنعت بیوتی در خاورمیانه تأکید کرد و گفت: «10 درصد رشد مرکب بازار بیوتی در خاورمیانه است و این نشان می‌دهد که صنعت بیوتی در خاورمیانه دارد بیشتر از همه نقاط دنیا رشد می‌کند. طبق گزارش مکنزی لایف استایل خاورمیانه به سرعت در حال تغییر است؛50 دلار سرانه زیبایی در خاور میانه و نزدیک به 50 میلیارد دلار ارزش این بازار در خاورمیانه است  که سهم ایران حدود 7-8 درصد است. این نشان می‌دهد که بازیگران منطقه‌ای بسیار بزرگتری از ایران وجود دارند در حالی که به غلط جا افتاده که ما در ایران مصرف بیشتری داریم، تقریبا تمام کشورهای خاورمیانه از ایران مصرف بیشتری دارند. ما بازار بزرگی داریم چون جمعیتمان زیاد است اما به این معنا نیست که سرانه مصرف بالایی هم داریم».

ششمین همایش و نمایشگاه «ایران کازمتیکا» از 20 تا 22 آذر ماه 1403 با هدف ارائه جدیدترین دستاوردها و نمایش آخرین محصولات ایرانی تولیدشده در حوزه‌های آرایشی، بهداشتی، شوینده و صنایع وابسته با حضور ده‌ها برند آرایشی و بهداشتی برگزار شد.

در این نمایشگاه سخنرانی‌ها، کارگاه‌های عملی، پنل‌های علمی و صنفی و نشست‌های تجاری و اقتصادی متعددی برگزار شد که هدف از این کارگاه‌ها و نشست‎ها، تقویت همکاری‌ها، شبکه سازی کسب و کارها و شناسایی بازارهای صادراتی و همچنین ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای شرکت کنندگاه در نمایشگاه بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *