به گزارش خانومی بیزینس، چهل و هفتمین همایش فصلی MITM روز گذشته، چهار آذرماه در سالن آمفی تئاتر سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد. در این همایش پنلی نیز با عنوان «پیشگامی در آینده فروش آنلاین در عصر تجارت الکترونیکی 2» با حضور سارا میرسالاری، هم بنیانگذار و مدیر استراتژی فروشگاه اینترنتی خانومی برگزار شد.
میرسالاری در ابتدای این پنل گفت: «مهمترین نیاز مخاطب در خرید کالای آرایشی و بهداشتی، اطمینان از اصالت کالا است و به همین دلیل ما در تمام طول فعالیتمان همواره روی این موضوع تاکید کردهایم. آنجایی که از تولیدکننده اصلی کالا را تامین میکنیم، تکلیف مشخص است، در مورد تامین کالا از تأمینکنندگان هم آنها را دستچین میکنیم و تنها از تأمینکنندگان قابل اعتماد کالا تامین کنیم. علاوه بر این در «خانومی» یک واحد مجزا تعریف کردهایم که در آن تمام مجوزهای کالا، تولیدکننده، کیفیت و اصالت کالا بررسی و بعد اجازه فروش صادر میشود، این واحد سختگیری زیادی دارد و ما هم به آن قدرت میدهیم».
وی در ادامه با اشاره به موضوع گسترش خرید اعتباری کالا گفت: «زمانی که قدرت خرید در یک جامعه کمتر میشود، حتماً خرید قسطی جذابیت بیشتری پیدا میکند. ما هم در «خانومی» سعی کردهایم این شرایط را برای مشتری ایجاد کنیم و درصد بسیاری از کاربران از این شرایط استفاده میکنند. در این زمینه ما با بازیگران اصلی بازار که این سرویس را ارائه میدهند، کار میکنیم». همچنین خانومی به عنوان یک فروشگاه اینترنتی تخصصی صنعت زیبایی (ورتیکال ایکامرس) با توجه به کندی گردش پول در صنعت زیبایی و ریسک توسعه در محصول با وجود انتظار تنوع از سمت مصرفکننده، سرویس جدیدی را برای تولیدکنندگان و تامینکنندگان در نظر گرفته است:«خانومی در حال راهاندازی اولین SCF (Supply Chain Finance) اختصاصی یک صنعت است که بتواند وابستگی به تامین مالی در صنعت زیبایی ایران را کاهش دهد.»
میرسالاری درخصوص ممنوعیت واردات و فروش لوازم آرایشی از برندهای خارجی افزود: «از سال 98 واردات محصولات آرایشی و بهداشتی ممنوع شد، کمکم انبارهای واردکنندههای بزرگ خالی شد و بازار شکل غیرشفافی گرفت. از زمان اعمال این ممنوعیت ما بیشتر سعی کردهایم روی کالاهایی که به صورت رسمی در بازار وجود دارد و البته محصول تولیدکنندگان پرقدرت ایرانی تمرکز کنیم و کمک کنیم تا نیازی از این صنعت را برآورده کنیم».
میرسالاری همچنین درباره حضور خانومی بهعنوان یکی از حلقههای زنجیره صنعت زیبایی ایران از تولیدکننده تا مصرفکننده تصریح کرد: «ماموریتی که ما در «خانومی» برای خودمان تعریف کردهایم، این است که بتوانیم کالای تولید شده در صنعت بیوتی ایران را به خوبی به مخاطب معرفی کنیم و همواره در طول 10 سال این کار را انجام دادهایم».
همبنیانگذار فروشگاه اینترنتی «خانومی» در مورد ادغام تجربه فروش فیزیکی و دیجیتال نیز گفت: «ما در سال 1401 اولین تجربه حضور فیزیکی را به روش پاپآپ استور که یک حضور کوتاه مدت، مقطعی و موضوعی است، امتحان کردیم. این روش مانند این است که یک فروشگاه فیزیکی در یک تابستان و در یک ساحلی فقط ضدآفتاب عرضه کند و در همان جا امکان تست کالا و خرید وجود داشته باشد، چه به صورت آنلاین و چه فیزیکی. ما همین برنامه را در پاپآپ استور خودمان اجرا کردیم، مخاطب میتوانست کالا را تست کند و همان جا خرید کند. در واقع به این شکل سعی کردیم نیاز مخاطب کالای بیوتی یعنی تست محصول را برآورده کنیم. همچنین مخاطب میتوانست در همان جا کمک بگیرد و به راحتی خرید آنلاین داشته باشد و درب منزل تحویل بگیرد، این وضعیت را ما برای یک مقطع حدود 6 ماهه داشتیم».
میرسالاری عنوان کرد: «بعد از آن تجربه فیزیکی که در سال 1401 داشتیم، سعی کردیم این موضوع را بیشتر بررسی کنیم و در حال حاضر هم در حال تدوین استراتژی حضور فیزیکی هستیم که این بار الزاماً به شکل پاپآپ استور نخواهد بود. این موضوع یکی از بیزینسلاینهایی است که «خانومی» روی آن کار میکند تا به سمت تعدد فروشگاههای فیزیکی و حضور قدرتمند آنلاین برویم و این موضوع را بیشتر گسترش دهیم».
همبنیانگذار فروشگاه اینترنتی «خانومی» گفت: «در رابطه با این که آیا میشود با فروشگاههای فیزیکی موجود رقابت کرد، بحث رقابت مطرح نیست. بخش آنلاین در حال گرفتن سهم از فیزیکی است، وگرنه فیزیکی که وجود داشته است؛ این موضوعی است که باید پذیرفته شود. نسل جدید خواهان حضور فیزیکی و آنلاین یک فروشگاه است و خودش هم پیشران خواهد بود».