تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

expired-products-tik-tok-featureA

چرا تیک‌تاکی‌ها به محصولاتی علاقه نشان می‌دهند که تولیدشان متوقف شده است؟

علاقه و اشتیاق به محصولات زیبایی قدیمی به یکی از تازه‌ترین ترندهای تیک‌تاک تبدیل شده است. در ماه‌های اخیر، حس نوستالژی برای مدهای زیبایی قبل از دهه 2010 در این پلتفرم رو به افزایش بوده و حتی به محصولات زیبایی قدیمی هم سرایت کرده است.

مدتی پیش از این بود که رژ لب تقریبا سیاهی به نام «Black Honey» محصول برند «Clinique» مورد توجه کاربران تیک‌تاک قرار گرفت. این رژ لب که چند دهه از زمان معرفی آن می‌گذرد، در سال 2021 مورد توجه گروهی از نسل زدی‌ها قرار گرفت و احتمالا علاقه به همین رژ لب قدیمی بود که به اشتیاق تیک‌تاکی‌ها به محصولات زیبایی کلاسیک‌ و فراموش‌شده دامن زد. برای احیای چنین علاقه و هیجانی، ویژگی‌ منحصربه‌فرد تیک‌تاک در ایجاد ارتباط بین نسلی نیز احتمالا نقش مهمی داشته است.

سیما رائو، تاریخ‌نگار هنر و مفسر فرهنگی، می‌گوید: «در مقایسه با سایر شبکه‌های اجتماعی، نسل‌های بیشتری در تیک‌تاک حضور دارند. در نتیجه، افرادی هم در جمع تیک‌تاکی‌ها حضور دارند که خاطرات‌شان در دهه ۱۹۹۰ را به خاطر می‌آورند و در تیک‌تاک از این خاطرات می‌گویند.»

یکی از اینفلوئنسرهای تیک‌تاکی که با تکیه بر دانش وسیع خود درباره محصولات زیبایی قدیمی نامی برای خودش دست‌وپا کرده «مدی پید» (@maddiepeed) نام دارد. او مجموعه ویدئویی با عنوان «محصولات زیبایی متوقف‌شده» دارد که در آن محصولات زیبایی قدیمی مانند روغن لب دومرحله‌ای «Juicy Shaker» از برند «Lancôme»، ریمل «Badunkadunk» از برند «Nyx» و روغن شست‌وشوی ریمل از برند «Too Faced» را معرفی می‌کند.

مدی پید ساکن شهر کلگری در کانادا است که از دوران نوجوانی به‌عنوان مشاور زیبایی برای سفورا کار می‌کرده و به همین دلیل، اکنون دانش گسترده‌ای درمورد لوازم آرایشی قدیمی دارد. مدی پید اکنون هم وبلاگ‌ کوچکی با موضوع زیبایی دارد و محصولات و مجله‌های زیبایی قدیمی را گردآوری می‌کند. او می‌گوید: «بسیاری از محصولات متوقف‌شده‌ای که درمورد آن‌ها صحبت می‌کنم، محصول برندهایی هستند که هنوز هم وجود دارند و فعالیت می‌کنند. بخشی از جذابیت کار من در این است که انگار به این برندها می‌گوییم: «این چیزی است که ما دوست داریم» و از آن‌ها می‌خواهیم بعضی از این محصولات محبوب را دوباره به ما برگردانند.»

نکته جالب اینکه به نظر می‌رسد برندها به این فراخوان گوش می‌دهند. برای نمونه، برند «MAC Cosmetics» در جشن چهلمین سالگرد خود، مجموعه رژلب‌های «Bringbacks» را معرفی کرد. این مجموعه شامل هشت رژ لب قدیمی است که تولیدشان متوقف شده بود و  هر کدام از این رژ لب‌ها با قیمت 25 دلار عرضه می‌شود.

مدی پید که دانش گسترده‌ای درمورد لوازم آرایشی قدیمی دارد و پیرامون محصولات زیبایی قدیمی محتوا تولید می‌کند، می‌گوید: «بسیاری از محصولات متوقف‌شده‌ای که درمورد آن‌ها صحبت می‌کنم، محصول برندهایی هستند که هنوز هم وجود دارند و فعالیت می‌کنند. بخشی از جذابیت کار من در این است که انگار به این برندها می‌گوییم: «این چیزی است که ما دوست داریم» و از آن‌ها می‌خواهیم بعضی از این محصولات محبوب را دوباره به ما برگردانند.»

معرفی این مجموعه، همان‌طور که انتظار می‌رفت، در تیک‌تاک سروصدا کرد و اینفلوئنسرهای زیبایی برای خرید، امتحان‌کردن و معرفی آن هجوم آوردند.

هانا خیمیک، عکاس و طراح آرایش، می‌گوید: «دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه 2000 آرایش در اوج خود بود. در این دوره همه چیز در هنر آرایش خلاصه می‌شد و هیچ قاعده دست‌وپاگیری وجود نداشت. به نظر من، در حال حاضر بسیاری از مردم آن خلاقیت را از دست داده‌اند.»، هانا خیمیک حساب کاربری خود در تیک‌تاک را سال گذشته راه انداخته و اغلب درمورد محصولات زیبایی قدیمی ویدئو می‌سازد. در این مدت، حساب تیک‌تاکی او رشد سریع و قابل‌توجهی داشته است.

سیما رائو می‌گوید: «یکی از کارهایی که برند «MAC» به‌خوبی انجام داده ایجاد نوعی فرهنگ فقدان بوده است. «MAC» یکی از نخستین برندهایی بود که حتی قبل از زمان پیدایش اینترنت، به این نکته پی برد که طول‌عمر ترندهای زیبایی کوتاه است.» در واقع، رژ لب‌های مجموعه «Bringbacks» نیز فقط شامل تعداد معدودی از رژ لب‌های محبوب و متوقف‌شده برند «MAC» هستند. علاوه بر این، برند «MAC» مدت‌ها است که مجموعه‌هایی با تعداد محدود معرفی و عرضه می‌کند.

برند «Urban Decay» نیز به‌تازگی پالت سایه چشم «Original Naked» خود را عرضه کرده است. این محصول در دهه ۲۰۱۰ عرضه می‌شد و یکی از محصولات محبوب یوتیوبرهای زیبایی در آن دهه بود. این سایه چشم در سال ۲۰۱۰ معرفی شد و قبل از توقف تولید آن در سال 2018، بیش از 30 میلیون واحد از آن فروش رفت. «Urban Decay» هنوز آمار و ارقامی در رابطه با فروش دوباره این پالت اعلام نکرده است، ولی به این نکته اشاره کرده که راه‌اندازی مجدد این محصول باعث افزایش 200درصدی تعامل کاربران در شبکه‌های اجتماعی این برند شده است.

شاید طی ماه‌های آینده، برندهای دیگری هم به فکر عرضه دوباره محصولات قدیمی‌شان بیفتند، ولی امر مسلم این است که به‌دلیل افزایش دسترسی کاربران شبکه‌های اجتماعی به تاریخ زیبایی، حس نوستالوژی برای محصولات آرایشی قدیمی همچنان پررنگ خواهد بود.

 

سوتیتر

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *