تازه‌ترین خبرها و گزارش‌های صنعت زیبایی ایران و جهان

محصولات جدید زیبایی برای برند جدید

ساختن یک برند زیبایی جدید چه مشکلاتی دارد و چگونه باید بر آن‌ها غلبه کرد؟

در صنعت زیبایی، هر روز شاهد نوآوری، خلاقیت و معرفی برندهای جدید هستیم. این شور و هیجان بی‌دلیل هم نیست، زیرا هر روز می‌شود چشم‌انتظار محصولات پیشگامانه بود که در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

با این حال، در میان این زرق‌وبرق و شوروهیجان، واقعیتی تلخ خودنمایی می‌کند؛ مسیر ایجاد یک برند زیبایی جدید مملو از خطرها و چالش‌های گوناگون است، فرقی هم نمی‌کند که این برند جدید را تازه‌واردان بخواهند راه بیندازند یا اینکه بازیگران قدیمی این صنعت بخواهند دست به چنین کاری بزنند. در این مطلب، می‌خواهیم مهم‌ترین مشکلات تأسیس یک برند زیبایی را مرور کنیم و ببینیم چگونه می‌شود بزرگ‌ترین موانع را پشت سر گذاشت.

 

چالش بازار اشباع‌شده: مسیریابی در دریای برندهای زیبایی

یکی از مهم‌ترین و عمیق‌ترین تحولات صنعت زیبایی نفوذ و تأثیرگذاری روزافزون شبکه‌های اجتماعی است. رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از یک سو امکان کارآفرینی در حوزه زیبایی را در اختیار افراد بسیار بیشتری گذاشته‌اند و از سوی دیگر، باعث افزایش تعداد برندها و محصولات زیبایی شده‌اند؛ گزارش شده است که در سال ۲۰۲۰، فقط در آمریکا، بیش از ۹ هزار محصول آرایشی جدید عرضه شده است.

این سطح از اشباع حاکی از رقابت بسیار شدیدی است که در این صنعت وجود دارد و این رقابت مطرح‌شدن و موفقیت برندهای جدید را بسیار دشوار می‌کند. بنابراین، مالکان برندهای زیبایی باید با این واقعیت کنار بیایند که حتی اگر محصولی فوق‌العاده داشته باشند، برای دیده‌شدن در این شلوغی و به‌دست‌آوردن دل مصرف‌کنندگان، مسیر طاقت‌فرسایی در پیش دارند.

با‌این‌همه، درپیش‌گرفتن رویکردی خاص می‌تواند کلید تمایز یک برند باشد. تمرکز بر بخشی خاص از بازار که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، می‌تواند به مطرح‌شدن یک برند زیبایی کمک کند. علاوه بر این، سرمایه‌گذاری برای یک فرایند تحقیقات بازار قوی و تحلیل رفتار مصرف‌کننده می‌تواند شکاف‌هایی را آشکار کند که با ارزش‌های اصلی برند هم‌خوانی داشته باشد. به‌این‌ترتیب، مدیران برند با پرداختن به این شکاف‌ها می‌توانند احتمال موفقیت‌شان را افزایش بدهند.

شبکه‌های اجتماعی از یک سو امکان کارآفرینی در حوزه زیبایی را در اختیار افراد بسیار بیشتری گذاشته‌اند و  از سوی دیگر، باعث افزایش تعداد برندها و محصولات زیبایی شده‌اند؛ گزارش شده است که در سال ۲۰۲۰، فقط در آمریکا، بیش از ۹ هزار محصول آرایشی جدید عرضه شده است

چالش اصالت: ثابت‌قدم‌ در تغییرات

اگر برندهای جدید بخواهند موفق باشند، به اصالت و هویت قوی نیاز دارند. مصرف‌کنندگان به‌دنبال برندهایی هستند که با ارزش‌ها و باورهای آن‌ها هم‌سویی داشته باشند. بنابراین، یکی از چالش‌های مهم برندهای تازه‌کار این است که بین وفادارماندن به ارزش‌های اصلی خود و خواسته‌های بازاری پویا و همواره در حال تغییر، تعادل برقرار کنند. این امر هم به‌نوبه‌ خود به رویکردی چابک برای توسعه محصول و بازاریابی احتیاج دارد. برندهای زیبایی برای اینکه بتوانند به‌روز بمانند و همچنان برای مصرف‌کنندگان مفید باشند، باید ارتباط خود را با نیازهای در حال تغییر مشتریان حفظ کنند و به بازخوردهای آنان توجه داشته باشند.

چالش پایداری: پاسخ به خواسته‌ها و انتظارات مصرف‌کنندگان

تغییر اساسی در اولویت‌ها و ترجیحات مصرف‌کنندگان موجب شده است که رعایت اخلاق و استانداردهای مربوط به پایداری در زنجیره تولید محصولات زیبایی اهمیت بسیار زیادی پیدا کند. مصرف‌کنندگان امروزی وجدان متفاوتی دارند و خواستار محصولاتی‌اند که حامی ارزش‌هایی مانند محافظت از محیط‌زیست و رعایت اخلاق در منبع‌یابی باشند. در واقع، نتیجه یک مطالعه نشان داده است که ۶۶درصد از مصرف‌کنندگان حاضرند برای محصولات برندهایی که به مسائل زیست‌محیطی و اجتماعی توجه می‌کنند، پول بیشتری بپردازند. نتایج این نوع مطالعات نشان می‌دهد که تمایل مصرف‌کنندگان به محصولات اخلاقی و پایدار روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

برندهایی که موضوع پایداری را یکی از مؤلفه‌های محوری خود قرار می‌دهند و در این راستا، تلاش می‌کنند بسته‌بندی محصول‌شان سازگار با محیط‌زیست باشد، مواد و ترکیبات‌شان را با روش‌های اخلاقی تأمین کنند و از روش‌های تولید پایدار بهره بگیرند، برای گروه وسیع‌تری از مصرف‌کنندگان جذابیت خواهند داشت. البته برندهایی که می‌خواهند در این مسیر حرکت کنند باید تلاش‌هایشان را به‌صورت شفاف با مصرف‌کنندگان در میان بگذارند و تعهد خود نسبت به فرایندهای اخلاقی و پایدار را نشان بدهند.

چالش نوآوری: پیشروماندن در بازار در حال تغییر

نوآوری شاهرگ حیات صنعت زیبایی است. بر اساس «گزارش بازار جهانی لوازم آرایشی»، انتظار می‌رود که ارزش بازار جهانی لوازم آرایشی تا سال ۲۰۲۷ به حدود ۴۶۳٫۵ میلیارد دلار برسد. ارزش بازار چشمگیر محصولات زیبایی به‌نوعی حاکی از تقاضای مداوم مصرف‌کنندگان برای محصولات زیبایی نوآورانه است. مصرف‌کنندگان امروزی همواره به‌دنبال محصولات پیشگامانه‌ای هستند که راه‌حل‌هایی نوآورانه معرفی می‌کنند. این تقاضا به‌معنای آن است که برندهای زیبایی با چالشی بزرگ مواجهند: این برندها برای پیشی‌گرفتن از رقبا، باید در بستری پیچیده از موج‌ها و گرایش‌ها و ترجیحات مختلف فعالیت کنند و دست به نوآوری بزنند.

جوهره اصلی چالش نوآوری در صنعت زیبایی عبارت از حفظ تعادل در دنبال‌کردن روندهای روز و ازدست‌ندادن اصالت برند است. برندهای زیبایی باید در بخش تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند تا بتوانند از موج‌هایی که این صنعت را در می‌نوردد به نفع خود بهره بگیرند. آن‌ها باید با کارشناسان نوآوری همکاری کنند، با اینفلوئنسرها تعامل داشته باشند و فناوری‌های نوظهور را زیر نظر بگیرند تا مطمئن شوند محصولات‌شان در بهترین قفسه‌های فروشگاه‌ها قرار خواهند گرفت.

مالکان برندهای زیبایی، در مواجهه با چالش‌ها، سفری را آغاز می‌کنند که می‌تواند در نهایت ماهیت صنعت زیبایی را از نو تعریف کند. این سفر مقصدی ناشناخته دارد، ولی پاداش نهایی آن ارزش تمام مشکلات و چالش‌های مسیر را دارد

چالش مالی: بازاری با نیاز سرمایه‌گذاری

صنعت زیبایی به سرمایه‌گذاری بالایی نیاز دارد. طبق ارزیابی‌ سازمان «مدیران زن در صنعت زیبایی»، هزینه متوسط عرضه یک محصول زیبایی جدید به بازار که به عواملی همچون پیچیدگی محصول و هزینه‌های بازاریابی بستگی دارد، می‌تواند بین ده‌ها هزار تا چند میلیون دلار متغیر باشد.

همان‌طور که تاریخ صنعت زیبایی نشان می‌دهد، این چالش لاینحل نیست. چندین برند زیبایی، با اینکه بودجه‌ای محدود در اختیارشان بوده، موفق شده‌اند که با تکیه بر راه‌حل‌های مالی نوآورانه، به موفقیت‌های جهانی دست پیدا کنند. داستان موفقیت این برندها می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای کسانی که در هزارتوهای مالی به‌دنبال راه‌حلی برای کسب‌وکار خودشان می‌گردند. علاوه بر این، شرکت‌های زیبایی بزرگ و چندملیتی کمتر از گذشته خودشان به معرفی برندهای جدید دست می‌زنند و به جای این کار، سراغ خرید برندهای نوظهوری می‌روند که توانایی بسیار خوبی در توسعه محصولات نوآورانه از خود نشان داده‌اند. ریسک این مدل کمتر از آن است که شرکت‌های بزرگ لوازم آرایشی بخواهند خودشان برند تازه‌ای را معرفی کنند و پرورش بدهند.

برندهای جدید صنعت زیبایی، در نخستین مراحل شکل‌گیری خود، باید به‌دنبال راه‌حل‌های خلاقانه برای تأمین مالی باشند. گزینه‌هایی مانند تأمین مالی گروهی، شراکت استراتژیک و جذب سرمایه‌گذاران خطرپذیر می‌توانند چنین راه‌حل‌هایی را در اختیار این برندها بگذارند. برنامه‌ریزی مالی دقیق و مدیریت صحیح هزینه‌ها نیز می‌تواند در به‌حداکثررساندن بازدهی منابع موجود مفید باشد و برند را در مسیر موفقیت هدایت کند.

 

زیبایی بغرنج صنعت زیبایی

صنعت زیبایی جایی است که خلاقیت و نوآوری با یکدیگر تلاقی می‌کنند و بستری برای رشد فراهم می‌آورند. ایجاد یک برند زیبایی به‌هیچ‌وجه کار راحتی نیست، اما دقیقا همین چالش است که به نوآوری دامن می‌زند و اصالت ایجاد می‌کند و آینده این چشم‌انداز پویا و سرزنده را رقم می‌زند. مالکان برندهای زیبایی، در مواجهه با چالش‌هایی که در اینجا آوردیم و بسیاری از چالش‌های دیگر، سفری را آغاز می‌کنند که می‌تواند در نهایت ماهیت صنعت زیبایی را از نو تعریف کند. این سفر مقصدی ناشناخته دارد، ولی پاداش نهایی آن ارزش تمام مشکلات و چالش‌های مسیر را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *