ایده اصلی برند زیبایی «منگو پیپل» که دفتر مرکزی آن در لسآنجلس است، مانند بسیاری از ایدههای تجاری موفق، از یک نیاز شخصی شروع شد. سراویا ادوسومیلی که وقتی دهساله بود همراه خانوادهاش از هند به کانادا مهاجرت کرد، به دنبال رژ لبی بود که برای لبهای رنگدانهایاش مناسب باشد. همچنین وقتی فهمید که رژ لبهایی که هر روز استفاده میکند از فراوردههای نفتی و رنگهای مشتقشده از قطران زغالسنگ ساخته میشود، «بهشدت وحشت کرد».
ادوسومیلی سلاحی مخفی نیز در اختیار داشت: او در رشته مهندسی شیمی دانشگاه آمریکا مشغول به تحصیل بود. برای همین، شبها در زیرزمین خانه پدرومادرش سعی میکرد با مواد و ترکیبات مختلف رژ لب بسازد. تا اینکه سرانجام به فرمولی رضایت داد که حاوی کره انبه بود و در اصول آیورودا ریشه داشت.
ادوسومیلی میگوید: «من فقط سعی میکردم رژ لب صورتی شفافی برای خودم بسازم که مواد و ترکیبات خوبی داشته باشد و استفاده از آن برایم لذتبخش باشد و با رنگ پوستم هم متناسب باشد.» اما وقتی ادوسومیلی واکنشهای بسیار مثبت دوستانش را دید، به این نتیجه رسید که شاید به موفقیت بزرگتری رسیده باشد. به همین دلیل بود که ادوسومیلی با ۱۰ هزار دلاری که به کمک شغل دانشگاهیاش پسانداز کرده بود، دنبال آزمایشگاهی گشت که محصولش را در تعداد کم تولید کند. پیش از اینکه برند خودش را در سپتامبر ۲۰۲۰ و بهصورت رسمی تأسیس کند، ادوسومیلی رژ لبهایش را به گروهی از دوستان و خانوادهاش داد تا امتحانش کنند. تا آن زمان، مجموعه محصولات او به سه نوع رژ لب در چهارده رنگ مختلف گسترش یافته بود. ادوسومیلی میگوید: «میخواستم هر کسی که به وبسایت منگو پیپل مراجعه میکند بتواند دستکم یک رنگ را پیدا کند که با زیبایی طبیعیاش تناسب داشته باشد و آن را برجسته کند.»
سراویا ادوسومیلی به دنبال رژ لبی بود که از مواد و ترکیبات طبیعی ساخته شده باشد و برای تهیه این رژ لب، ۱۰ هزار دلار از پسانداز شخصی و مدرک مهندسی شیمی خود را به کار گرفت.
در عرض یک سال، برند منگو پیپل از طریق تبلیغات شفاهی و فعالیت در رسانههای اجتماعی، به درآمدی ششرقمی رسید. سال گذشته این برند در طرح شتابدهنده سفورا شرکت کرد و اخیرا هم محصولات منگو پیپل، با قیمت ۲۷ دلار، در فروشگاه آنلاین سفورا عرضه شده است.
در فوریه امسال، ادوسومیلی کارمندی پارهوقت را به خدمت گرفت تا برای همکاری با اینفلوئنسرها و شرکای بالقوه کمکش کند، اما او تاکنون بیشتر کارهای شرکتش را، از تولید ویدئو برای تیکتاک گرفته تا طراحی وب و مدیریت امور مالی، خودش انجام داده است. به نظر میرسد که تجربه ادوسومیلی چیزی شبیه به کارکردن در یک آزمایشگاه در دوره دانشگاه و سپس راهاندازی یک شرکت کوچک پس از پایان تحصیل است، ولی خودش معتقد است که تحصیل در رشته مهندسی شیمی کلید موفقیت او بهعنوان یک کارآفرین انفرادی بوده است.
ادوسومیلی درباره تجربه تحصیل در رشته مهندسی شیمی میگوید: «با تحصیل در این رشته، میتوانید یاد بگیرید که چطور مسئلهای واقعا پیچیده را بردارید و آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و در نهایت، به بهترین و کارآمدترین شکل ممکن، راهحل آن را بیابید. به نظر من، کارآفرینی چیزی جز حلکردن مسئله نیست. و این همان کاری است که من هر روز انجامش میدهم؛ مسائل را حل میکنم و تهدیدها را از بین میبرم، خواه برای خودمان باشد و خواه برای مشتریان.»
مسئله شماره ۱: جلب توجه
یکی از نخستین مسائلی که ادوسومیلی با آن مواجه شد، جلب توجه مصرفکنندگان به برند جدیدش بود. او هرگز نمیخواست که خودش اینفلوئنسری در شبکههای اجتماعی باشد، ولی یکی از دوستانش پیشنهاد کرد که ویدئوهایی از خودش را هنگام استفاده از محصولات منگو پیپل در حساب تیکتاک این برند منتشر کند. او هم که بودجهای برای خرید پستهای اینفلوئنسرها یا ارسال نمونه نداشت، تصمیم گرفت این کار را امتحان کند.
وقتی ادوسومیلی واکنشهای بسیار مثبت دوستانش را دید، به این نتیجه رسید که شاید به موفقیت بزرگتری رسیده باشد. به همین دلیل بود که ادوسومیلی با ۱۰ هزار دلاری که به کمک شغل دانشگاهیاش پسانداز کرده بود، دنبال آزمایشگاهی گشت که محصولش را در تعداد کم تولید کند.
در آغاز کار، ویدئوهای او لایکهای کمی میگرفت که عمدتا هم از طرف دوستان و آشنایان بود. اما چند ماه بعد، پستی در تیکتاک منتشر کرد و در آن، از این گفت که چطور ناامیدیاش در پیداکردن رژ لبی سالم و مناسب، به پایهگذاری برند منگو پیپل انجامیده است. این پست بیش از دو میلیون بازدید داشت و به گفته ادوسومیلی، مسیر کسبوکار او را بهکلی تغییر داد. افرادی از سراسر جهان رژ لبهای منگو پیپل را کشف میکردند و محصولات این برند را از طریق فروشگاه آنلاینش سفارش میدادند. بعد از این موفقیت، ادوسومیلی فعالیت بازاریابی خود را روی رسانههای اجتماعی متمرکز کرد. تا اوایل سال جاری هم هیچ پولی بابت تبلیغ محصولاتش در رسانههای اجتماعی پرداخت نکرد.
تا به امروز، خود او بهطور مکرر در حسابهای اینستاگرام و تیکتاک برند منگو پیپل حضور داشته و ویدئوهای مختلفی با موضوع استفاده از محصولات منگو پیپل، تازههای کسبوکار و ترندهای جدید منتشر کرده است. ادسومیلی میگوید: «ارتباط بین داستان برند و مصرفکننده هیچ وقت تا این حد مهم نبوده است. فکر میکنم یکی از مهمترین دلایلی که چنین مشتریان وفاداری داریم در قدرت داستانگویی ما است.» این پیوند را میتوان در بخش نظرات حسابهای کاربری منگو پیپل نیز احساس کرد.
مسئله شماره ۲: یادگیری در حین انجام کار
وایرالشدن در رسانههای اجتماعی لزوما به این معنای جلب توجه مداوم کاربران نیست. ادوسومیلی مجبور است همواره چیزهای جدیدی را امتحان کند: وقتی بازدیدهای تیکتاک کاهش یافت، او تمرکز خودش را روی ریلز یا همان ویدئوهای کوتاه اینستاگرام گذاشت و وقتی هم که این اتفاق در اینستاگرام تکرار شد، دوباره به تیکتاک برگشت تا دایره مخاطبان خودش را در آن پلتفرم گسترش بدهد. او میگوید خوششانس بوده است که فناوریهای متعددی برای کمک به کسبوکارهای کوچک وجود دارد. برای نمونه، او فروشگاه آنلاین خودش را با سرویس شاپیفای ساخته است و یک ساعت در هفته را برای مدیریت امور مالی شرکت به کمک سرویس کوئیکبوکس صرف میکند.
ادوسومیلی میگوید: «من از هر منبعی که در دسترس داشتم استفاده کردم و هر چیزی را که میتوانستم آموختم.» او به کمک آموزشهای آنلاین، مجموعه مهارتهای خود را، از عکاسی دیجیتال گرفته تا ویرایش فیلمهای کوتاه، تقویت کرده است. او میگوید: «باید از کسانی که در یوتیوب و تیکتاک محتوای آموزشی تولید میکنند تشکر کنم. آنها کمک بسیار زیادی به من کردهاند.»
ادوسومیلی پستی در تیکتاک منتشر کرد و در آن، از این گفت که چطور ناامیدیاش در پیداکردن رژ لبی سالم و مناسب، به پایهگذاری برند منگو پیپل انجامیده است. این پست بیش از دو میلیون بازدید داشت و به گفته ادوسومیلی، مسیر کسبوکار او را بهکلی تغییر داد.
مسئله شماره ۳: انجامدادن همه کارها
ادوسومیلی میگوید: «یکی از دلایلی که ما میتوانم از عهده همه کارها بر بیایم این است که توانایی بالایی در مدیریت ضربالاجلها دارم.» او این ویژگی را حاصل تحصیلات مهندسی و لزوم ایجاد هماهنگی و تعادل بین برنامههای درسی، تحقیقات آزمایشگاهی و فعالیت کاری میداند. او فهرست دقیقی دارد که مشخص میکند طی روزها، هفتهها و ماههای آینده چه کارهایی را باید به انجام برساند. مهمترین کارها را هم در ساعتهای ابتدایی روز انجام میدهد، چون تصور میکند در این بازه زمانی بیشترین کارایی و حضور ذهن را دارد.
اما بهانجامرساندن همه کارها میتواند برای بنیانگذار یک برند فشار زیادی به همراه داشته باشد. اولین سال مدیریت برند منگو پیپل برای ادوسومیلی بسیار دشوار بود و روزی را به یاد میآورد که کف آپارتمانش دراز کشیده بود و گریه میکرد و همسرش به او کمک کرد تا دوباره به خودش مسلط شود: «او به من گفت: «تنها دلیل انجام این کار این است که میخواهی کارآفرین باشی. اگر نمیخواهی از مسیر انجام این کار لذت ببری، پس انجامدادنش چه فایدهای دارد؟ پول هم مسئله مهمی نیست. همیشه این فرصت را داری که برگردی و کار مهندسیات را از سر بگیری.» از اینجا به بعد بود که تصمیم گرفتم هر اتفاقی که در منگو پیپل میافتد باید در خود منگو پیپل بماند.»
اکنون ادوسومیلی سعی میکند هر شب هشت ساعت بخوابد و دستکم یک روز در هفته را دور از رایانه و تلفن همراه بگذراند. او همچنین با گروهی از بنیانگذاران تازهکار در ارتباط است که از زمان راهاندازی شرکتش با آنها دوست شده و در صورت لزوم، از آنان مشاوره میگیرد. ادوسومیلی میگوید: «الآن در جای خیلیخیلی بهتری هستم و فکر میکنم حفظ آرامش درونی و سلامت روحی اولویت بسیار مهمی است.»